Zodia Bou (Bivol, Taur)

Boul
Născut în: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009
Numele chinezesc: Niu.
Anotimpul și luna: iarna, ianuarie.
Ore dominante: 01.00 – 03.00.
Element fix: apa.
Semnul clasic: Capricorn.
Pietre prețioase: alabastrul, coralul, jadul, piatra Lunii, smaraldul.
Țări prielnice: Argentina, Iordania, Irlanda, Nigeria, Noua Zeelanda, Palestina, Siria, Venezuela.
Trăsături definitorii: stabilitate și autoritate.
Idealuri în viață: siguranță materială.
 
 
       Bivolul trece prin viață cu hotărâre și bun simț. Iubește natura și munca în aer liber. Respectă tradițiile, este un om liniștit căutând în permanență locurile care îi pot da starea de relaxare. Are tendința de a-i judeca pe cei care nu aspira să atingă aceleași standarde, idealuri. Bivolul este capabil de furii devastatoare așa că se recomandă să nu înfuriem un nativ din zodia Bivol. Sunt buni observatori, au o memorie remarcabilă și se pricep să relateze tot ceea ce observă. Au încredere în propria persoană, având tendința de a clasifica orice lucru în bun sau rău. Te poți baza pe stabilitatea Bivolului el fiind adesea loial, umanitar, cinstit, credincios. Nimic nu îl face să dea înapoi atunci când a luat o decizie, nu renunță la cuvântul dat, uneori devenind excesiv de încăpățânat pe direcția aleasă.
        Bivolul își ascunde sentimentele, mai ales când este îndrăgostit. În momentul în care se îndrăgostește o face foarte serios și pentru totdeauna. Este capabil să rămână foarte sincer atâta timp cât nu este dezamăgit de partener. Nu îi este teamă de singurătate, preferând să își petreacă serile într-o casă liniștită, la țară. Cei care îl rănesc, trebuie să fie foarte atenți, acest nativ are tendința de a purta pică multă vreme, nu reușește să uite niciodată nedreptatea ce i-a fost făcută. Se răzbună atunci când îi vine ocazia, el neștiind să piardă, nesuportând eșecul sub nici o formă. Dacă sunt tratați cu respect, acești nativi pot deveni cei mai loiali prieteni.
        Le place foarte mult să aibă mâncare bună, să petreacă liniștit în mijlocul familiei. Este o persoană plină de sensibilitate și de simț practic, iar casa lui va emana tot timpul starea de liniște și siguranță. Este o persoană foarte robustă, având o sănătate bună. Marile lor probleme pot veni în momentul în care se stresează poate prea mult atunci când nu este cazul. Caută și pretind perfecțiunea la persoanele din jur.
       Pot suferi de dureri de spate. În general răcesc destul de greu, au însă probleme cu rinichii.
       Profesii: poate avea succes în domeniul artelor, în negocieri legate de proprietăți, poate fi un bun chirurg, militar sau stilist, bancher, inspector, economist, contabil, casier, constructor, arhitect, pictor.