Etalare septembrie 2017

Etalare septembrie 2017
Berbec – Cinci de cupe
          Este o lună în care este posibil să te confrunți cu un sentiment profund de pierdere, dezamăgire fiindu-ți destul de greu să vezi și partea frumoasă a vieții. Este o carte de Tarot care anunță pierderi, renunțări, durere, nedreptate venită din partea celorlalți. Nu primești ajutorul mult dorit, la momentul potrivit sau, pur și simplu, ești trădat, nedreptățit de persoane pe care le-ai susținut, ajutat în trecut. Deviza ta, în această lună, este: „Sunt lacrimi atât de grele și de fierbinți încât ochii nu le pot plânge; ele zac în inimă arzând-o.” Nicolae Iorga
          Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci este foarte posibil să te simți dezamăgit, trădat, ai sentimentul că nu mai există cale de întoarcere, de împăcare. Te poți confrunta acum cu certuri, reproșuri, ceva se termină între voi doi. Nu primești susținerea de care ai atât de multă nevoie. Se poate vorbi acum despre o despărțire inevitabilă. Dacă ești singur atunci ai sentimentul că îți este destul de greu să mai ai încredere în cineva, după ce ai fost dezamăgit constant. Este important să înveți din greșeli dar și să realizezi că nu toată lumea este la fel.
        În zona profesională se poate vorbi despre un eșec, o dezamăgire legată de locul de muncă, în relația cu colegii și/sau superiorii de aici. Este posibil să fii trădat, să împărtășești idei, proiecte cu alții iar aceștia să folosească informațiile în favoarea lor. Putem să vorbim și despre refuzul unei promovări sau un eșec de pe urma susținerii unui examen. Este important să-ți schimbi atitudinea și să abordezi problemele din cu totul altă perspectivă.

 

Taur – Cinci de bâte
            Putem să vorbim despre o lună de competiție, provocări, agitație, rivalitate, nevoia de a lucra din greu pentru a putea să îți atingi scopul propus. Este o perioadă în care ai capacitatea de a ieși învingător dintr-o confruntare, cât timp dai dovadă de ambiție și curaj, dorința de a-ți atinge obiectivele propuse. Te găsești acum în fața unor provocări cărora trebuie să le faci față, ai nevoie de noi strategii de acțiune. Îți poți dovedi forța de a învinge orice obstacol, dacă nu pui pe primul plan ego-ul și tratând orice competiție ca pe un joc și nimic mai mult. Deviza ta pentru perioada analizată este: „Secretul succesului constă în a vrea să câștigi și a știi cum să pierzi.” Niccolo Machiavelli
            Această carte de Tarot semnifică posibila apariție a tot felul de contraziceri, conflicte în cadrul relației de cuplu. Putem să vorbim și despre nevoia de a primi dar și de a acorda mai multă atenție, afecțiune având nevoie de a petrece mai mult timp în doi. Orice formă de comunicare poate să vă apropie, dacă nu te lași stăpânit de orgolii și ambiții prostești. Cartea de Tarot Cinci de bâte poate fi, de fapt, profund pozitivă întrucât aduce la suprafață ceea ce gândești, ce anume te supără. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci te poți confrunta cu tot felul de provocări, în relația cu sexul opus. Ai tendința să privești dragostea ca pe un joc iar aceasta nu are cum să îți aducă sentimentul de împlinire, în plan sentimental.
            Ești acum în fața unei competiții, a unui interviu sau a unui examen. Putem să vorbim despre multă muncă, efort, totul este să nu intri în panică și să privești orice fel de competiție ca pe un joc. Ești capabil să treci peste orice tip de confruntare cu bine, cât timp dai dovadă de ambiție și încredere în propria persoană. Poate fi vorba despre implicare în alt domeniu profesional sau o nouă slujbă fiind nevoit acum să te integrezi într-un nou colectiv de lucru. Este recomandat să apelezi la tact și diplomație pentru a putea să faci față provocărilor.

 

Gemeni – Moartea
                Cartea de Tarot extrasă nu are legătură cu moartea fizică. Este vorba despre o posibilă transformare la nivel profund, un nou salt de conștiință, nevoia de a cunoaște viața în profunzimile ei. Este o carte ce semnifică dorința de regenerare, sfârșitul unui proiect la care ai lucrat foarte mult. Poate să aducă și o nevoie profundă de a schimba propria viață, de a te elibera dintr-un mediu, de a lăsa în urmă idei și atitudini învechite. Este un apel la înnoire, renaștere, la deschidere către o nouă viață. Deviza ta, în această lună, este: „Poate că Dumnezeu va dori să cunoști mai multe persoane nepotrivite, înainte de a cunoaște persoana potrivită pentru ca, atunci când o vei cunoaște în sfârșit, să știi cum să fii recunoscător.” Garcia Marquez
            Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci putem vorbi acum despre un final, mai mult sau mai puțin așteptat. Este vorba despre o schimbare profundă care are loc în cadrul relației de mariaj. Poate fi avertismentul de a-ți schimba atitudinea și a adopta un nou stil de viață. Cu toate acestea este mai bine să te debarasezi de o relație care nu îți mai aduce nimic bun. Dacă ești singur atunci este posibil să nu reușești să te desprinzi mental din relația precedentă, nu poți lăsa în trecut o iubire care te-a marcat profund. Te afli astfel în incapacitatea de a-ți alege un nou partener. Este timpul să iei decizia de a porni pe un nou drum.
            Este timpul să faci ordine în plan profesional. Ceva se termină acum și ești nevoit să faci schimbări de substanță. Trebuie să privești cu încredere spre viitor și să accepți că o poți lua de la capăt în alt loc, cu și mai mult avânt. Este momentul potrivit să-ți revizuiești atitudinea în privința relației pe care o ai cu superiorii. Nu trebui să-ți fie teamă de schimbări. Cu cât accepți mai sincer și deschis că ai nevoie de o altă direcție în carieră, cu atât îți va fi mai ușor să pornești pe noul drum.

 
Rac – Marea preoteasă
         Această carte de Tarot semnifică intuiția, capacitatea de a vedea dincolode aparențe, de a intra în posesia unor secrete, informații importante care te vor ajuta în luarea unor decizii cu impact major. Putem vorbi și despre o mai mare preocupare către științele esoterice. Este o perioadă în care te vei descurca destul de bine, cât timp ești flexibil, tolerant cu ceilalți. Este necesar să-ți asculți sufletul înainte de a lua decizii importante. Deviza lunii analizate este: „Cele mai dificile trei lucruri în viață sunt: a păstra un secret, a ierta și a profita de timp.” Benjamin Franklin
            Dai dovadă de multă intuiție și sensibilitate. Este posibil să intri acum în posesia unor informații care ar putea să influențeze în rău relația de mariaj. De fapt, ți se confirmă ceea ce bănuiai deja. Nu este exclus să apelezi la ajutorul științelor oculte în încercarea de a găsi un răspuns ferm. Îți este oarecum teamă să iei o decizie fermă, vis-a-vis de relație astfel că ai nevoie de mai multe confirmări. Este o carte ce semnifică seducția dar și amăgirea, o carte a dualității fiind destul de greu să vezi cu claritate care este, de fapt, realitatea. Nu este exclus să fii chiar tu cel care ascunde ceva și să te deconspiri acum. Dacă ești singur atunci preferi să trăiești în mediul tău, fără prea multe complicații. Preferi să te implici într-o relație ascultând de nevoile propriului suflet.
            Se poate vorbi acum despre o perioadă de deschidere, preocupare față de propria carieră, nevoia de a face o schimbare și de a-ți urma drumul ascultând de propria intuiție. Îți dedici timpul profesiei preferând, de multe ori, să stai și peste program. Este recomandat să nu exagerezi cu munca pentru că pot să apară unele probleme de sănătate. Este o perioadă favorabilă unei schimbări în plan profesional, cât timp asculți intuiția. Este posibil să îți ajungă la urechi unele informații care te pot ajuta în obținerea unui post mai bun și pe care îl dorești de ceva timp.
 

 
Leu – Nouă de spade
        Această carte de Tarot semnifică îngrijorarea, teama de eșec, starea de neliniște care apar ca urmare a unor dezamăgiri. Te confrunți cu o stare de neîncredere, lipsa de speranță nereușind să mai vezi o cale de rezolvare a problemelor cu care te confrunți. Ai sentimentul că ești dat la o parte de ceilalți sau aceștia nu vor să te susțină în demersurile tale. Cartea extrasă poate anunța și eventuale probleme de sănătate pe care le-ai tot amânat iar acum este posibil ca acestea să se acutizeze finnd necesară o intervenție promptă. Este recomandat să fii foarte atent la deciziile pe care le iei acum. Deviza lunii, pentru tine, este: „Fii îngăduitor, căci toți aven nevoie de iertare.” Lucius Annaeus Seneca
            Te poți confrunta acum cu teama de a nu fii părăsit. Este momentul să îți accepți greșelile din trecut și să mergi mai departe. Poate chiar tu ești cel dezamăgit, trădat având sentimentul că nu poți ierta. Cert este că acum te simți deprimat, lipsit de orice speranță că ai putea readuce starea de echilibru în cadrul relației de cuplu. Trebuie totuși să ai mai multă încredere în propria persoană și în viață, să privești dincolo de pierderile inerente. Vei reuși să găsești echilibrul necesar dacă reușești să te detașezi de problemele cu care te confrunți. Este nevoie de mai multă obiectivitate din partea ta. Dacă ești singur atunci ai tendința de a trăi în trecut, suferi în continuare după o persoană care te-a rănit profund.
            În plan profesional nu ești foarte mulțumit de munca pe care o prestezi, de mediul în care lucrezi, ceva te nemulțumește profund. Nu ai suficientă încredere în tine că poți face față sarcinilor de serviciu sau proiectului pe care tocmai l-ai lansat. Putem să vorbim despre teama de eșec, frica de a abandona un proiect, o idee datorită unor pierderi din trecut. Poate fi vorba și despre teama de un examen, interviu, descoperirea unor lipsuri în gestiune, eventual sancțiuni. Va trebui să acorzi o atenție specială, atunci când este vorba despre o afacere personală pentru că ești predispus la pierderi din asocieri păguboase.

 

Fecioară – Șase de spade
          Această carte de Tarot anunță o perioadă de schimbări, teama de viitor, lipsa de încredere în propria persoană. Este timpul să te delimitezi de o perioadă dificilă, încărcată de suferință și lacrimi și să accepți că poți porni pe un nou drum, fără să mai privești în urmă. Se poate vorbi acum despre un viitor necunoscut dar promițător. Este o carte de Tarot ce anunță că pot să apară în calea ta tot felul de oportunități care te ajută să treci cu bine peste traumele trecutului. Ai acum șansa de a vedea posibilitatea unui viitor mult mai luminos, mai promițător. Poate avea loc o schimbare esențială în viața ta, totul este să accepți că poți face lucrurile mai bine. Deviza ta pentru luna analizată este: „Nu poți fi încrezător în viitor dacă te gândești permanent la trecut.” Charles F. Kettering
            Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu stabilă este posibil să fii nevoit acum să schimbi ceva, să pornești către o nouă direcție. Este timpul să încerci ceva nou, să accepți că poți avea un alt drum, să te implici într-o nouă relație debarasându-te de cineva care ți-a creat tot felul de probleme. Este o carte de Tarot care anunță nevoia de a experimenta ceva nou, de a face o alegere importantă, poate chiar nevoia de a te întoarce la un fost partener și să lași trecutul în urmă învățând astfel să ierți. Dacă ești singur atunci ai ocazia acum să te implici într-o nouă relație putând să vorbim despre experiențe noi, inedite, descoperi în această perioadă un nou mod de a percepe relația de iubire.
            În privința locului de muncă poate fi vorba despre o decizie oarecum neașteptată. Poți alege să schimbi direcția și să pornești pe un nou drum profesional, poți renunța la un parteneriat destul de important. Poate fi vorba și despre o disponibilizare sau de accpectarea unei noi funcții, care vine cu mai multe responsabilități. Cert este că preferi să lași ceva în urmă, vrei să îți schimbi modul de a lucra și colabora, adopți acum noi strategii de muncă. Este posibil să te bucuri de susținerea venită din partea unor persoane cu funcții de răspundere pentru a reuși să-ți împlinești un scop profesional. Problemele financiare se pot rezolva, cât timp dai dovadă de încredere în capacitățile tale organizatorice.

 
Balanță – Regele de cupe
         Cartea de Tarot extrasă reprezintă ajutorul, protecția, intuiția. Dacă ai decis să demarezi, în perioada analizată aici, proiecte importante sau vrei să te implici în mai multe activități lucrative atunci ai ocazia acum să primești susținere în demersurile tale. Fie că este vorba despre propriul tată, un prieten sau un coleg, eventual un superior vei reuși să treci, cu ajutorul acestora, peste obstacole pentru că ești mult mai încrezător în propriile forțe. Putem să vorbim și despre conversații deosebit de constructive în prezența unui ghid. Deviza acestei perioade, pentru tine, este: „Doar cei care s-au ajutat singuri știu cum să-i ajute pe ceilalți.” George Bernard Shaw
            Putem să vorbim despre o perioadă de împlinire în plan sentimental având parte acum de mai multă atenție venită de la partenerul de viață. Ești mult mai generos implicându-te în tot felul de activități care țin de casă, familie fiind foarte receptiv la nevoile partenerului de viață. Putem să vorbim și despre o împăcare după o perioadă tensionată, presărată cu neîmpliniri, în plan sentimental. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci ai sentimentul că ești pregătit pentru a te implica acum într-o astfel de relație. Poate fi vorba despre începutul unei (noi) iubiri, acel sentiment că ai găsit sufletul pereche.
            Te implici cu tot sufletul în ceea ce ține de domeniul profesional. Ideile de moment, spontane te pot ajuta să lansezi un proiect ambițios în carieră. Se poate vorbi acum despre reorientare profesională, noi oportunități de progres. Este important să ții cont și de sfaturile venite de la oamenii care sunt mai informați, mai pregătiți. Ești susținut de către superiori pentru a putea să-ți împlinești anumite ambiții, poți astfel să depășești cu bine momentele mai tensionate, din punct de vedere financiar.

Scorpion – Opt de monede
         Putem vorbi despre o perioadă în care te poți bucura de rezultatele obținute în urma unui efort susținut. Este o lună în care acumulezi și perseverezi, putem să vorbim și despre debutul unui proiect promițător. Este nevoie de multă răbdare și muncă pentru a reuși să concretizezi obiectivele pe care ți le-ai propus. Acestă carte anunță și faptul că ești pus în fața provocării pe care ți-o oferă viața de a învăța și altceva nou, de a te rupe de rutină. Nu putem vorbi acum despre relaxare și distracție fiind foarte ocupat să duci proiectele până la capăt. Deviza lunii în discuție este: „Valoarea unui om rezidă în ceea ce dă el și nu în ceea ce este capabil să primească.”  Albert Einstein
            Putem să vorbim despre o revigorare a relației de mariaj. Ai ocazia să construiești un proiect de viitor, alături de partenerul de viață, bucurându-te de susținerea acestuia. Este nevoie însă de răbdare și înțelegere, de sprijin reciproc. Ceea ce clădiți acum împreună va avea impact pe termen îndelungat. Poate fi vorba despre nașterea unui copil sau dorința de a schimba complet viața în doi. Dacă ești singur atunci este timpul să folosești experiența acumulată în plan relațional dar este recomandat să ții cont și de pierderile din trecut pentru a reuși să pui bazele unei relații mult mai statornice. Dacă nu ai găsit ceea ce căutai până acum, în perioada următoare ai toate șansele să atragi alături de tine persoana potrivită.
            Este o perioadă favorabilă pentru relansare, în plan profesional. Te dedici trup și suflet unui nou domeniu, îți asumi responsabilități noi, muncești cu dăruire. Nimeni și nimic nu te poate opri din avântul tău, totul este să profiți de oportunitățile de progres care apar în această perioadă. Se poate vorbi acum despre obținerea unui nou loc de muncă, într-un mediu de lucru mult mai favorabil. În plan financiar se pare că munca depusă acum îți va adcue roade bogate în viitor. Ai șansa de a pune bazele unui loc de muncă stabil și de viitor.

Săgetător – Patru de monede
         Putem să vorbim despre o lună în care te poți bucura de stabilitate, bunăstare precum și de realizări în plan material. Există totuși riscul de a fi prea rigid, prea ancorat în acest plan material. Ai acum capacitatea de a-ți concretiza ideile dar și tendința de a deveni prea lacom, egoist, prea centrat pe realizarea propriilor scopuri. Ai tendința de a refuza orice sfat venit din exterior considerând că ideile tale sunt cele mai bune și singura cale de urmat este cea aleasă de tine. Deviza ta, pentru această perioadă, este: „Întrebările sunt acte creative ale inteligenței.” Norman Mc Ewan
             Există acum riscul de a fi prea încordat, iflexibil în relația cu partenerul de viață iar aceasta ar putea provoca discuții în contradictoriu. Lipsa de încredere în celălalt ar putea declanșa unele probleme de relaționare. Ți se poate reproșa că ești prea materialist. Dacă nu te simți apreciat cum se cuvine de celălalt există riscul să pleci din relație. Se poate vorbi și despre teama de a nu fii părăsit. Ai nevoie de dovezi concrete de iubire. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci ai tendința să accepți un posibil pretendent vizând, în primul rând, latura materială. Această atitudine egoistă ar putea să respingă unele persoane care ar putea juca altfel un rol important, în plan sentimental și/sau relațional.
            Ai tendința de a te lăsa ancorat în idei, preocupări învechite și care îți pot bloca perspectivele de progres, în plan profesional. Starea de rigiditate, de refuz în a schimba modul de acțiune în zona carierei ar putea declanșa adevărate probleme la locul de muncă. Ai acum oportunitatea de a te propulsa pe o nouă treaptă acceptând și punctul de vedere al celorlalți colaboratori, mai ales dacă este vorba despre un proiect mai amplu sau de propria afacere. Cert este că ai acum șansa de a ieși din situația de criză și vei reuși să îți folosești abilitățile de care dispui.

Capricorn – Asul de spade
       Această carte de Tarot semnifică ideile salvatoare în situații critice, rațiunea, capacitatea de a te detașa de probleme încercând să fii mult mai obiectiv în deciziile pe care le iei. Cartea extrasă anunță un posibil nou început, vorbește despre o posibilă schimbare de direcție dar și despre abilitatea de a-ți asuma anumite riscuri, cu tact și diplomație. Poți primi acum răspunsuri care vin pe neașteptate. Au loc discuții clarificatoare având capacitatea de a ieși cu bine din orice impas și de a porni pe un nou drum, mult mai promițător. Deviza perioadei analizate, pentru tine, este: „Nu pierde timpul bătând într-un perete și sperând că îl vei transforma în ușă.” Coco Chanel
            Este posibil să te confrunți cu certuri, discuții dure dar clarificatoare în relația de mariaj dar și cu un nou mod de abordare a relației cu ceilalți. Este timpul discuțiilor directe, ferme încercând să găsești soluții în situațiile confuze. Se poate vorbi despre evenimente neprevăzute și care te vor răni profund. Nu este exclus să întâlnești acum o persoană care să ți se pară deosebită, din punct de vedere sentimental. Asul de spade clarifică, de fapt, relația în care ești, îți spune dacă merită să mergi mai departe, alături de partenerul de viață. Așadar, este posibil să vorbim despre o despărțire, ca urmare a unor discuții sincere, purtate cu partenerul actual.
            Ai acum capacitatea de a clarifica anumite aspecte legate de o afacere, un loc de muncă. Lucrurile sunt mult mai ușor de concretizat reușind să nu te pierzi în detalii și încercând să faci față provocărilor care apar în cale. Ești plin de energie, ambiție și curajul de duce la capăt un proiect ambițios. Inițiativa și inteligența sunt aspecte deosebit de importante și care te vor ghida pe tot parcursul acestei luni în încercarea de a-ți atinge scopurile profesionale. Chiar dacă te vei confrunta cu unele probleme de natură financiară vei găsi soluții salvatoare și te vei redresa rapid.

 
Vărsător – Luna
         Urmează o perioadă în care vei acorda o atenție deosebită la temerile cu care vei avea de-a face. Nu ești prea sigur de ceea ce vrei și către ce direcție să pornești confruntându-te acum cu o stare de confuzie, indecizie. Multe lucruri din trecut au reușit să îți marcheze profund sufletul și conștiința astfel încât, în prezent, ești mult mai pesimist, mai neîncrezător în propriile forțe, nu știi dacă te mai poți ridica și schimba propriul destin. Trebuie să găsești o cale de-a avea mai multă încredere în propria intuiție. Te simți mințit, dezamăgit și nu știi cum să ieși dintr-o situație destul de incertă. Deviza ta, pentru această lună, este: „Nu sunt supărat că m-ai mințit, sunt supărat că, de acum încolo, nu te mai pot crede.” Friedrich Nietzche
            Ești însoțit acum de teama de a nu fi părăsit, înșelat, dezamăgit. Este posibil să te implici într-o relație de cuplu din care lipsește comunicarea sinceră sau pot fi aduse la suprafață anumite secrete care te vor răni profund. Poate chiar tu vei fi cel care minte. Ai tendința de a fi excesiv de romantic, visător reușind astfel să nu percepi care este, de fapt, realitatea. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci este posibil să îți fie teamă să te implici într-una. Nu ești sigur de ceea ce simte celălalt față de tine, tot ai sentimentul că ceva îți este ascuns și că nu a venit încă timpul să acorzi încrederea ta. Este posibil totuși să accepți o relație care nu este ceea ce pare, la prima vedere.
            Te poți confrunta, în perioada analizată aici, cu teama că nu vei putea să faci față cerințelor de la locul de muncă. Nu este exclus să fii mințit, să ți se ascundă anumite informații legate de un proiect, contract, te poți confrunta cu un eșec, o pierdere a locului de muncă ca urmare a unor trădări venite din partea unor colegi, colaboratori. Nu găsești încă locul de muncă potrivit, cel care corespunde capacităților și experienței tale profesionale. Vrei să obții un nou job, un post mai bine plătit dar simți că ești mințit, primești promisiuni mincinoase.  

Pești – Opt de spade
             Putem vorbi despre o lună în care te confrunți cu tot felul de obstacole, limitări, interdicții, ai sentimentul că bați pasul pe loc. Ai tendința de a te învinovăți pentru anumite greșeli făcute în trecut fiindu-ți destul de greu să mergi mai departe, cu fruntea sus. Este o carte de Tarot care vorbește despre apariția unui blocaj mental, incapacitatea de a lua decizii ferme. Ai sentimentul că nu te poți elibera dintr-o situație complicată. Trebuie să accepți și punctul de vedere al celor din jur și să încerci să socializezi mai mult. Deviza lunii analizate este: „Este de o mie de ori mai bine să fii optimist și să te înșeli decât să fii pesimist și să ai dreptate.” Jack Penn
            Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj te poți simți dat la o parte, neglijat. Ai sentimentul că nu te poți exprima, cu adevărat, nu îți poți manifesta sentimentele, trăirile, gândurile. Simți o apăsare profundă pe suflet reușind să ieși cu mare greutate din starea de pesimism. Va trebui să conștientizezi că, în mare parte, problemele din cadrul relației de cuplu se datorează felului tău de a fi și gândi preferând să scoți în evidență partea neplăcută a lucrurilor. Este important să fii mult mai sincer, deschis și să spui cu hotărâre ceea ce te rănește din comportamentul celui de lângă tine. Dacă ești singur atunci nu există acum șanse de a-ți găsi un partener, asta din cauza fricii tale de a nu fi rănit. Ai sentimentul că nu îți vei găsi, cu adevărat, perechea.
            Te simți neînțeles la locul de muncă. Nu reușești să te exprimi la adevărata valoare fiind marginalizat, dat la o parte. Vrei să faci o schimbare de direcție, să te implici în alt domeniu sau, pur și simplu, să schimbi actualul job dar nu reușești să concretizezi această dorință. Ai parte de tot felul de limitări, răsturnări de situație astfel că nu vezi vreo ieșire clară din situația în care te afli. Va trebui să fii mult mai deschis către noi alternative de schimbare a jobului, colaboratorilor, a strategiilor care țin de serviciu. Este recomandat să ieși din starea de (auto)izolare numai în acest fel reușind să găsești alternative de progres.