Etalare noiembrie 2017

Etalare noiembrie 2017
Berbec – Șase de spade
              Este o lună în care ar trebui să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut, fără să te mai agăți de trecut, de lucruri inutile. Este timpul să te aventurezi către o nouă viață, să accepți cu mai multă ușurință noile experiențe de viață. Teama de nou nu face decât să te îndepărteze de la adevăratul țel. Este o carte de Tarot care te anunță că ți se pot deschide noi perspective, te îndeamnă la schimbare, să te eliberezi de eventualele traume. Este timpul să pășești pe un nou drum, eliberat de prejudecăți lăsându-te ghidat de încredere și optimism. Deviza ta, în această lună, este: „Dacă trecutul nu te mulțumește uită-l pe loc. Alcătuiește-ți o nouă viață în care să crezi.” Paulo Coelho
            Dacă ești deja implicat într-o relație de lungă durată atunci putem să vorbim despre o perioadă în care dorești să ai o atitudine complet diferită față de actualul partener de viață. Fie alegi să pleci pe un alt drum, fără să mai privești înapoi, fie accepți și treci cu vederea problemele din cadrul relației și mergi mai departe, alături de partenerul de viață. Nu este exclus nici să îți dorești să experimentezi ceva nou și astfel să te implici într-o nouă relație de amor. Dacă ești încă singur atunci te afli acum în situația în care încerci să te eliberezi de trecut și vrei să te implici într-o nouă relație de dragoste. Putem să vorbim și despre ocazia de a trece printr-o perioadă în care ai parte de multă pasiune în viața ta.
            Eventualele probleme financiare sunt pe cale de a fi rezolvate, cât timp vei adopta o nouă atitudine și vei da dovadă de mai multă organizare. În plan profesional te gândești foarte serios să reconsideri toată activitatea și felul de a interacționa cu colegii și superiorii. Este foarte posibil să-ți dorești acum schimbarea locului de muncă astfel că și nimeni și nimic nu te poate ține într-un loc anume. Cartea de Tarot extrasă mai semnifică și faptul că acum te afli pe o nouă direcție venindu-ți destul de greu să te adaptezi la noua situație. Ai totuși ocazia să te bucuri de susținerea celor din jur.

Taur – Doi de monede
            Avem de-a face cu o perioadă în care este foarte important să îți menții starea de echilibru, să nu te lași influențat de părerile celor din jur. Este o perioadă de flexibilitate și nevoia de a te adapta la orice situație care se ivește. Există și o oarecare doză de dualitate sau incapacitatea de a lua decizii rapide, de a te decide către ce direcție vrei, de fapt, să te îndrepți. Ai nevoie de mai multă stabilitate, în plan mental și emoțional. Putem să vorbim și despre oportunități de progres, cât timp te menții pe o direcție clară și dai dovadă de hotărâre și spontaneitate. Deviza ta pentru perioada analizată este: „Secretul vieții este echilibrul iar absența echilibrului înseamnă distrugerea vieții.” Inayat Khan
            Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci treci printr-o perioadă în care ai tendința de a te bucura din plin de viață, fără să te gândești prea mult la consecințe. Poate fi vorba despre tendința de a te implica într-o relație extraconjugală. Ești acum la o răscruce de drumuri și îți vine destul de greu să te decizi ce anume vrei, în plan sentimental. Putem să vorbim despre mai multe opțiuni jonglând în cel puțin două direcții concomitent. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de mariaj atunci putem să vorbim despre o perioadă în care vei beneficia de toată atenția venită din partea sexului opus. Flirtezi mai mult, îți place să fii în centru atenției traversând acum o perioadă în care ai șansa de a te implica într-o relație de viitor.
            Pentru că poți fi pus în situația de fi nevoit să rezolvi mai multe sarcini de lucru simultan este necesar să te adaptezi la noile condiții și presiunea de la locul de muncă precum și la schimbările de aici. Putem să vorbim și despre tendința de a trata cu superficialitate anumite situații care țin de propria carieră sau poți abandona un proiect pentru altul, care pare mai promițător. Pot să apară unele oportunități de a câștiga mai mulți bani sau poți obține un al doilea job venindu-ți destul de greu să te decizi în ce direcție o vei lua. Este important să conștientizezi că ai destule capacități fizice și intelectuale pentru a putea face față oricăror provocări, în plan profesional.

Gemeni – Trei de bâte
           Cartea de Tarot extrasă anunță o perioadă de reușite, de eforturi recompensate. Este favorizat acum lucrul în echipă succesul fiind rezultatul colaborării. Este o carte de Tarot profund pozitivă fiind timpul să pornești pe un nou drum, unul care să îți aducă împlinirea dorințelor. După un drum lung și destul de obositor pot să apară acum noi șanse de expansiune, de progres. Starea de încredere și optimism te va ajuta să îți îndeplinești scopurile propuse. Deviza ta, în această lună, este: „Mergi în viață cu o licărire în ochi, cu un zâmbet pe față și cu un scop măreț în inimă. William James
            Această carte de Tarot ne vorbește despre împliniri, realizări care pot veni prin intermediul partenerului de viață, a relație consolidată în timp. Privești cu mai multă încredere în viitor, cât timp ai alături de tine o persoană care te apreciază și te susține, în orice moment. Dacă ești deja implicat într-o relație de prietenie atunci putem să vorbim despre un pas important pe care vrei să-l faci în cadrul relației fiind vorba despre o posibilă logodnă sau chiar căsătorie. Este o perioadă în care îți faci planuri de viitor, alături de persoana iubită.
            În zona carierei ai acum șansa de a duce la bun sfârșit tot ceea ce ți-ai pus în minte. Reușești să rezolvi eventualele probleme profesionale cu mai multă ușurință. Putem să vorbim despre o perioadă de progres la locul de muncă. Te poți aștepta la primirea unei oferte pentru o funcție de lider sau ai ocazia de a obține un post mult mai bine plătit. Proiectele pe care intenționezi să le lansezi acum îți vor aduce rezultatele dorite, succesul pe care îl dorești. Munca și eforturile depuse în plan profesional vor da roade.

 
Rac – Cumpătarea
             Această carte de Tarot anunță o lună în care este nevoie de mai mult calm, cumpătare, de împăcare și iertare, de o atitudine mult mai răbdătoare în relația cu ceilalți. Va trebui să mai lași de la tine pentru a reuși să obții ceea ce ți-ai propus. Cât timp ești împăcat cu propria persoană vei reuși să treci cu bine peste eventualele probleme. Ai acum capacitatea de a fi diplomat acționând cu tact și diplomație, în momentele critice. Cartea de Tarot extrasă îți spune că vei reuși să găsești echilibrul necesar pentru a-ți atinge obiectivele. Te vei implica în orice acțiune cu devotament răbdarea fiind un aliat de nădejde. Deviza lunii analizate este: „Învață cum să fii fericit cu ceea ce ai în timp ce urmărești ceea ce îți dorești! Jim Rohn
            Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu stabilă în această lună preferi să mai lași de la tine pentru binele familiei. Te implici mai mult, cauți noi modalități de a relaționa, colabora încercând să te adaptezi la nevoile celor din jur. Putem să remarcăm și dorința de a evita orice conflict, de dragul armoniei. Dacă ești încă singur ai acum ocazia să faci alegerea potrivită, fără să te mai lași atras în capcana promisiunilor deșarte. Preferi să nu te mai aventurezi în orice relație, până când nu chibzuiești îndelung la aceea situație pentru a putea vedea cu cine ai de-a face, de fapt.
            Această carte de Tarot anunță o perioadă mult mai echilibrată în relația cu colegii din colectivul de lucru. Acționezi aici cu mai mult calm și răbdare, nu te mai grăbești să inițiezi proiecte, până când nu ai analizat temeinic despre ce anume este vorba. Avem de-a face acum cu o atmosferă de lucru mai relaxată și o mai bună relaționare cu superiorii și/sau colaboratorii apropiați. Debordezi de idei, inițiative curajoase dar preferi să dai dovadă de răbdare și organizare lucrând în liniște, fără să te lași grăbit de nimeni și nimic. Este o perioadă favorabilă în plan financiar, una în care ai ocazia să pui ceva bani deoparte, cât timp ești chibzuit, atunci când vine vorba despre cumpărături.

 
Leu – Lumea
         În perioada analizată aici ai ocazia să duci la îndeplinire un proiect, o dorință mai veche, să îți împlinești un scop important. Ai însă multe lucruri noi de învățat, descoperit având posibilitatea să explorezi noi orizonturi, să interacționezi cu mulți oameni, eventual să călătorești în străinătate. Este o lună în care lucrurile pot fi clarificate ajungând la finalizarea cu succes a unei activități. Este momentul potrivit să îți îndrepți energia și creativitatea către un nou țel. Deviza lunii, pentru tine, este: „Într-o lume a amăgirii universale, a spune adevărul este un act de curaj.” George Orwell
            În privința relației de cuplu cartea extrasă ne spune că, dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj atunci ai parte de reușite, o stare de împlinire în relație. Putem să vorbim și despre călătorii pe care le faceți împreună. Simți că ești complet, întreg, că ți-ai găsit perechea. Dacă te afli într-o perioadă lungă de așteptare, de stres și certuri, acum este momentul potrivit să renunți la relația curentă pentru a merge mai departe pe drumul tău, eliberat. Dacă ești încă singur atunci ești pregătit acum să te implici într-o nouă relație și să alegi, fără să mai privești la trecut.
            În perioada suspusă analizei aici putem să vorbim despre finalizarea unui proiect, a unei activități importante. Tot acum este vorba și despre o călătorie peste hotare, în interes de serviciu. Poți avea parte de realizări la locul de muncă dând dovadă de o mai bună comunicare, socializare în relația cu colegii din echipă. Faci acum alegerile corecte pentru a reuși să atragi succesul mult dorit. Sunt acum șanse sporite de a găsi un (nou) loc de muncă care să te împlinească, din punct de vedere material dar și sufletesc.

 

Fecioară – Zece de monede
             Putem să vorbim despre o lună în care ai șansa de a ajunge la o stare de împlinire, de stabilitate și siguranță, în plan material. Cartea extrasă mai anunță și posibilitatea de trece la un alt standard de viață, de bunăstare dar și eliberarea de condiționări. Este momentul potrivit pentru a-ți schimba atitudinea, de la modul în care primești până la cel în care dăruiești. Cu cât vei dărui mai mult, cu atât vei avea parte de mai mult. Este o perioadă de noroc având posibilitatea de a te bucura din plin de realizări, pe toate planurile. Deviza ta pentru luna analizată este: „Mulți trăiesc viața, puțini o pricep.” Goethe
            Această carte de Tarot anunță, pentru cei care sunt deja implicați în relații de cuplu stabile, că vor trece printr-o perioadă favorabilă, de prosperitate. Ai ocazia să redescoperi pasiunea de la început, respectul și dragostea venite din partea partenerului de viață. Dacă, în ultima perioadă, a fost vorba despre rutină, oboseală în cadrul relației, acum ai ocazia să te bucuri de gesturi și bucurii, aparent mărunte. Este posibil să te gândești la conceperea unui (nou) copil. Dacă ești încă singur te poți aștepta la primirea unor propuneri de căsătorie. Cartea extrasă aduce mesajul întemeierii unei familii fericite. După destul de multe dezamăgiri și suferință în dragoste, iată că a venit momentul pentru a întâlni perechea potrivită.
            Urmează o perioadă de muncă susținută dar și de recompense pe măsura efortului depus. Primești susținerea de care ai nevoie pentru a putea duce la bun sfârșit un proiect, o activitate și vei culege astfel roadele cuvenite. Ai ocazia să te implici în tot felul de asocieri, parteneriate, să dai startul unei afaceri de succes. Este o perioadă de muncă constantă. Planul financiar este destul de bine susținut astfel că putem să vorbim despre o mărire de salariu sau șansa de a primi o moștenire. Este o perioadă norocoasă, la capitolul finanțe.

 
Balanță – Șapte de spade
               Este o lună în care va trebui să dai dovadă de prudență, în ceea ce privește relația cu cei din jurul tău. Ești predispus la furt, minciună, trădare, dezamăgiri, inconsecvență, compromis, intrigi. Această carte de Tarot este considerată a fi una a trădării. Poate fi vorba și despre tendința de a te autoamăgi sau de a-ți însuși ceva, în mod abuziv. Este foarte posibil ca lucrurile să nu iasă așa cum ți-ai propus. Este și avertismentul că nu trebui să te implici în activități sau relații care te-ar putea compromite. Deviza acestei perioade, pentru tine, este: „Că ai căzut nu are nici-o importanță deoarece numai modul în care te ridici contează.” Nelson Mandela
            Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci putem să vorbim despre minciuni, trădare, probleme care îți provoacă o stare de nemulțumire profundă. Nu este exclus nici ca tu să fii cel care înșeală în relație implicându-te într-o relație extraconjugală. Poate interveni acum o altă persoană, poate chiar cineva cunoscut care vrea să îți strice relația de cuplu. Este un semnal de alarmă fiind necesar să stai de vorbă sincer, deschis cu partenerul tău. Dacă ești încă singur atunci este posibil să intri în relație  cu o persoană care are deja un partener de viață. Este recomandat să dai dovadă de realism și să vezi dacă merită să te compromiți. Cert este că poți avea parte de dezamăgiri.
            Va trebui să dai dovadă de mai multă prudență la locul de muncă pentru că ești predispus la trădare, furt, atacuri venite din partea dușmanilor ascunși. Poate chiar tu vei fi cel care apelează la mijloace mai puțin corecte pentru a beneficia de câștiguri. Te poți aștepta la jocuri murdare, atacuri din culise menite să îți provoace tot felul de pierderi. Putem să vorbim și despre fuga de responsabilitate. Ai mare grijă la persoanele cu care vrei să te asociezi, cât și cui împărtășești din ideile tale.

Scorpion – Cavalerul de bâte
            Putem vorbi despre o perioadă de agitație, de nerăbdare, neliniște și impulsivitate. Este o carte de Tarot care anunță un nou salt, o perioadă de ambiție și capacitatea de a o lua de la capăt. Semnifică și dorința de a avea totul, aici și acum dar și tendința de a risca foarte mult. Va trebui să fii mult mai atent la acțiunile în care alegi să te implici, ce drum alegi pentru că nu prea vrei să te gândești la consecințe. Cartea extrasă mai anunță și multe deplasări, călătorii pe care trebuie să le faci, fie că îți convine sau nu. Deviza lunii în discuție este: „Atunci când ești prea aproape de un munte, nu poți să-i vezi înălțimea.” R. W. Emerson
            Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj ești acum foarte dornic să trăiești senzații noi, să îți exprimi dorințele cu pasiune. Ai însă tendința de a fi posesiv, gelos iar aceasta va atrage, implicit, nemulțumiri venite din partea partenerului de viață. Ai nevoie de atenție, de interes manifestat de cel de lângă tine. Este o carte care exprimă posibilitatea unor dispute temperamentale, exagerări, energii care, dacă sunt canalizate către proiecte comune, cu siguranță vor aduce un real progres și o mai bună înțelegere în cadrul relației. Dacă ești singur atunci este posibil să te implici într-o relație destul de efemeră. Ești pus pe distracții, dornic de aventuri. Poți trece destul de repede de la dragoste la ură.
            Putem să vorbim despre o stare de agitație. Vrei să rezolvi cât mai repede cu putință sarcinile de serviciu dar vor fi momente în care, pur și simplu, vrei să lași totul, să pleci, să schimbi locul și mediul de lucru. Te enerveză foarte tare starea de rutină. Ceea ce nu te motivează, te plictisește așa că te vei afla într-o continuă căutare de ceva nou, interesant, în plan profesional. Ai tendința să abandonezi un proiect profesional, pentru altul, care ți se pare mai interesant. Dacă ești deja implicat într-o afacere personală este recomandat să nu faci acum investiții financiare riscante sau asocieri, până când nu te informezi cu ce anume ai de-a face, de fapt.

Săgetător – Opt de monede
         Putem să vorbim despre o lună în care te dedici împlinirii unui țel, a unei munci care necesită atenție la amănunte. Este o carte ce reprezintă stabilitatea, hotărârea, perseverența, dorința de a învăța și de a-ți urma cu ambiție propriile principii de viață. Este și o carte a chibzuinței; nu te aștepți la reușite deosebite preferând să îți atingi obiectivele, pas cu pas. Este o perioadă în care vei depune mult efort și vei avea ocazia să pui bazele unui proiect de succes. Deviza, pentru această perioadă, este: „Totul este posibil, împotriva tuturor rațiunilor.” Mircea Eliade
             Datorită faptului că ești mult prea dedicat profesiei vei „reuși” să neglijezi relația de mariaj. Este nevoie de încredere și sprijin reciproc pentru a putea să păstrezi starea de echilibru în cadrul relației. Ai acum ocazia să pui bazele unei afaceri împreună cu partenerul de viață, ceva durabil și care o să vă aducă profituri financiare, pe termen îndelungat. Este o carte de Tarot care semnifică și nașterea unui copil. Dacă ești încă singur atunci ai acum șansa de a da startul unei relații care se va transforma, în timp, în ceva serios, de durată. Atenție însă la preocuparea excesivă pentru muncă și la tendința de a pune iubirea în planul secundar.
            Te poți aștepta la primirea de noi oportunități legate de progresul în carieră. Putem să vorbim despre o eventuală avansare, lansarea unui proiect ambițios și care te va propulsa pe o treaptă ierarhică superioară. Este o perioadă de muncă susținută, de acumulare de noi informații și experiențe utile. Este posibil să urmezi acum nu (nou) curs de perfecționare. Ai șansa de a obține un nou loc de muncă sau poți schimba direcția în carieră. Planul financiar poate fi supus unor restricții. Ești conștient că va trebui să te concentrezi mai mult pe muncă și mai puțin pe cheltuieli.  

Capricorn – Marea preoteasă
          Această carte de Tarot semnifică intuiția, dualitatea dar și capacitatea de a intra în posesia unor secrete care vor juca un rol important în deciziile pe care urmează să le iei. Marea preoteasă mai reprezintă și capacitatea de a privi lucrurile dincolo de aparențe. Este o lună în care va trebui să îți asculți sufletul și intuiția, înainte de a face schimbări importante în viață. Putem să vorbim și despre o mai mare atracție către științele ezoterice, dezvăluirea unor secrete prin intermediul intuiției. Este posibil să fi chiar tu cel care ascunde ceva și să pui astfel la cale o acțiune secretă. Deviza perioadei analizate, pentru tine, este: „Nu trebuie să îți fie frică de nimic în viață. Trebuie doar să înțelegi.” Anonim
            Este momentul să primești informații care te vor pune „în gardă” în privința relației de cuplu. Trebuie să ai încredere în ceea ce îți spune intuiția fiind important să nu te lași influențat de părerile celorlalți. Este necesar să acționezi cu multă diplomație pentru a reuși să obții ceea ce îți dorești în relația de mariaj. Este posibil să alegi acțiunea din umbră, ascunzi unele informații față de partenerul de viață considerând că, în acest fel, poți deține controlul asupra celuilalt. Dacă ești încă singur atunci putem să vorbi despre o perioadă de sensibilitate dorindu-ți să te implici într-o anumită relație. Doar că există ceva care te face să „bați pasul pe loc” așa că singura ta șansă pentru a te decide este să îți asculți intuiția.
            Această carte de Tarot te avertizează în privința relației cu colegii de lucru, colaboratorii de aici. Nu te aștepta ca ceilalți să fie sinceri cu tine. Totul va depinde de intuiția și de hotărârea ta de a nu lua decizii greșite, în plan profesional. Este posibil să afli acum unele secrete legate de un nou loc de muncă, un contract, salariu. Nu poți percepe cu claritate adevăratele intenții ale colegilor dar sufletul îți spune că încă nu este momentul să acționezi. Este recomandat să cântărești bine situația în care te afli, fie că este vorba despre o afacere personală sau de un job, fie în relația cu colaboratorii apropiați.

 
Vărsător – Regina de cupe
       Urmează o perioadă de trăiri destul de intense, de receptivitate și sensibilitate. Va trebui să fii mult mai atent la problemele cotidiene și să dai dovadă de pragmatism. Starea de introspecție te va ajuta, de multe ori, să găsești soluția potrivită, în momentele de răscruce. Ești dornic să dai o mână de ajutor celorlalți fiind plin de compasiune și îngăduință. Este și o perioadă de planificare precum și a gândurilor secrete legate de viitor. Deviza ta, pentru această lună, este: „Succesul înseamnă să devii ceea ce îți dorești.” Anonim
             Urmează o perioadă favorabilă în relația de cuplu, una de tandrețe și romantism. Ești mult mai sensibil și mai deschis către partener implicându-te emoțional în cadrul relației. Primești sprijinul acestuia în demersurile pe care vrei să le faci. Dacă ești încă singur atunci ai acum ocazia să te implici într-o relație în care prietenia este pe primul plan. Primești susținerea morală și afectivă de care ai nevoie. Ai șansa de a trece mult mai ușor peste dezamăgirile din trecut.
            Tot ai sentimentul că „bați pasul pe loc” sau că nu depinde de tine să reușești obținerea a ceea ce îți dorești, în plan profesional. Ai făcut tot ce ți-a stat în putere acum trebuie doar să ai răbdare și să urmărești rezultatele acțiunilor din trecut. Cert este că vei primi susținere din partea unui superior relația cu femeile din colectivul de lucru fiind mult mai benefică. Putem să vorbim acum și despre o schimbare importantă, în plan profesional, ca urmare a unor discuții pe care le-ai avut deja. Totul este să dai dovadă de mai multă încredere în propria persoană.

Pești – Cinci de monede
         Putem vorbi despre o lună în care grijile, starea de neîncredere și munca susținută vor fi reperele principale. Este și o perioadă de derută, dezamăgire, teama că nu te vei putea descurca sau că nu vei reuși să obții ceea ce ți-ai propus, în plan material. Nu este o perioadă de pierderi reale, ci mai mult una în care teama că nu faci față greutăților prevalează. În plan mai profund putem să vorbim despre tot felul de frici, o stare de nesiguranță care te blochează și mai mult, te face să dai înapoi. Este important să fii mult mai obiectiv, mai optimist și să găsești resursele necesare pentru a te ridica. Deviza lunii analizate este: „Generozitatea este virtutea celor puternici.” G. Ibrăileanu
            În cadrul relației de cuplu ai sentimentul că nu ești iubit suficient, apreciat la adevărata valoare, că nu ți se acordă atenția pe care o meriți. Nu ai suficientă încredere, nici în tine, nici în partenerul de viață. Este posibil ca un eveniment neplăcut din familie să creeze o stare de răceală și tensiune în relația de cuplu. Traversezi acum o perioadă de derută. Este important să îți acorzi mai multă atenție, să te apreciezi mai mult, să ai mai multă încredere în puterea ta de a te ridica din „propria cenușă”. Trebuie să îți schimbi modul în care abordezi viața și oamenii și astfel vei putea atrage iubirea, dragostea de care ai atât de multă nevoie. Lipsa de comunicare din cadrul relației nu va duce decât la sentimente negative, pesimism.
            Te simți dat la o parte, nu ești motivat suficient pentru a te implica în activitățile din echipa de lucru. Poate fi vorba și despre o schimbare a profesiei sau chiar un eșec în carieră, pierderi financiare sau implicarea într-o afacere păguboasă. Cert este că te simți acum lipsit de speranțe, părăsit de prieteni. Nu poți avea încredere în colegi sau colaboratori. Este posibil să te implici într-un parteneriat care îți va aduce tot felul de probleme. Este recomandat să te aduni și să iei o pauză, înainte de a face o schimbare de direcție așteptând o perioadă mai favorabilă pentru asta. Gândirea ta negativistă nu va face decât să atragă tot felul de probleme legate de locul de muncă. Lasă-te condus de intuiție!