Remedii Feng Shui 2018

        Remedii Feng Shui pentru anul 2018, anul Câinelui de pământ
 Feng shui 2018
                Conform zodiacului chinezesc, anul 2018 este Anul Câinelui de Pământ Yang , începe la 16 februarie 2018 și se încheie pe 4 februarie 2019. Ziua de Anul Nou Chinezesc, bazat pe calendarul lunar, este pe 16 februarie 2018; cu toate acestea, anul Câinelui începe pe data de 4 februarie 2018, dar influenţele acestuia au început să se resimtă încă din 21 decembrie 2017 (solstiţiul de iarnă).
În calendarul lunar, prima zi a Anului nou variază mereu, aşa că Prima zi de primăvară poate face parte sau nu din anul care va începe, aşa încât un an lunar poate avea doi Lap Chun, sau nici unul. Anul fără Lap Chun este considerat un an orb, pentru că nu vede prima zi a primăverii, astfel nefiind indicate inițierea de noi acţiuni precum afaceri noi, căsătorii, achiziţionarea de case. Un astfel de an a fost 2010 (între 15.02.2010 – 03.02.2011),  în 2013, în anul Şarpelui de apă (10 feb 2013 – 30 ian 2014). Pentru că anul 2018 nu are Lap Chun, creşterea, dezvoltarea poate să fie mult încetinită, lentă,  astfel că nu este un an potrivit pentru a începe proiecte sau afaceri noi. Dacă vă doriți neapărat să demarați o activitate, importantă, care să vă aducă rezultate favorabile pe termen îndelungat, este recomandat să puneți în practică aceste idei, acțiuni  înainte de data de 4 februarie 2018.  
            Câinele este al unsprezecelea semn al zodiacului chinezesc reprezentând o poziție puternică și activă. Trăsătura fundamentală a acestei zodii este vigilența. Persoanele născute în Anul Câinelui sunt cei care avertizează asupra pericolelor iminente combinând atenția cu prudența și îndrăzneala remarcabilă, la momentul potrivit pentru acțiune. Persoanele născute în această zodie sunt inteligente, loiale, sociabile și puternice. Sunt dotate cu intuiție și instinct muncind din greu pentru a-și atinge obiectivele. Odată ce își ating țelul, nativii Câine rar pierd poziția cucerită.
            În fiecare an stelele zburătoare guvernează anumite zone din spațiul în care locuiești sau muncești. Stelele zburătoare Feng Shui anuale își schimbă, de la an la an, poziția și implicit zona de influență. Harta anuală Feng Shui este definită de stelele zburătoare. Relațiile, cariera și prosperitatea, precum și problemele de sănătate, sunt afectate de Stelele Zburătoare. Știind locația lor anuală se poate face diferența dacă anul este unul bun sau nu putând astfel acționa apelând la Feng Shui. Urmărirea informațiilor despre schimbările de energie dintr-un sector pot ajuta la determinarea locului unde ar trebui să vă petreceți mai mult timp și care domenii au nevoie de Feng Shui pentru a atrage sau respinge energia.
            Stelele zburătoare au impact asupra ta atunci când tranzitează: ușa principală de la casă sau de la serviciu; dormitorul, livingul, biroul sau o încăpere pe care o folosești foarte des; sectorul pe care îl ocupă animalul zodiei tale; sectorul pe care îl ocupi, în calitate de un anumit membru al familiei tale, cum ar fi tatăl, mama, fiul, fiica.
            Trebuie să fii conștient că cele mai importante afecțiuni anuale sunt: Marele Duce Jupiter (Tai Sui), 5 galben (Wu Wang), cele 3 Ucideri (San Sha/Sarm Saat) și Sui Po. Celelalte energii ostile sunt: steaua 2 – de boala, steau 3 – de ceartă și steaua 7 – de conflicte și violențe. Începeți prin a supune mai întâi toate stelele negative, apoi stimulați stelele de bun augur: Steaua 1 – Victorie; Steaua 4 – Dragoste; Steaua 6 – Noroc ceresc; Steaua 8 – Bani și prosperitate; Steaua 9 – Faimă.

 

                                                    Harta stelelor zburătoare pentru anul 2018
 Patrat stele 2018 culori
            Orice spațiu la nivel micro (încăpere, birou, masa de lucru, dulap) sau macro (oraă, o clădire întreagă), analizat în plan, ca și cum l-ati privi de sus, este împărțit în 9 zone de influență (direcții) care formează ceea ce, în Feng Shui, se numește harta Bagua (sau Pa-Kua). Pentru a beneficia din plin de energiile pozitive și pentru a elimina energiile negative din casă ori din birou, loc de muncă această schemă trebuie amplasată pe planul locuinței ori al locului de muncă, iar încăperile ori zonele ce corespund elementelor favorabile trebuie potențate cu remediile Feng Shui specifice stelei. În ceea ce priveste stelele negative și ele pot fi diminuate cu ajutorul unor remedii distincte.
            Așezați harta Bagua peste schița încăperii studiate și împărțiți camera în 9 sectoare pătrate egale. Important: latura de bază a hărții va fi suprapusă peste peretele pe care se află ușa de la intrare în cameră/casă.
            Mergeți în sectorul dorit al încaperii, așezați totul în deplină ordine și curățenie – ordinea este detaliul cel mai important în Feng Shui – și amplasați aici simboluri specifice elementului care guvernează zona (forme, culori, obiecte) sau remediile Feng-Shui recomandate, pentru a echilibra acel plan în care simțiți ca lucrurile nu merg chiar atât de bine în viața personală.
             
 
            Steaua 9, purpurie, multiplicatoare a faimei și succesului, guvernează anul 2018
          Este o stea benefică. Din data de 4 februarie 2018 și până la data de 3 februarie 2019 avem șansa să ne bucurăm de prosperitate, succes, noroc în relații, în special atunci când vine vorba despre căsătorie, investiții, schimbări de bun augur.  Anul 2018 este anul finalizărilor proiectelor începute chiar cu luni sau ani în urmă. Elementul asociat este focul care, în acest, an zboară în centru, favorizând pe cei născuți în anul de Câine și asociații săi (Cal și Tigru) dar și Patriarhul casei și fiica mijlocie.  Efectele sale constau în puterea de a spori influența stelei cu care se combină sau a combinației de stele zburatoare pe care o întâlnește în încăperea respectivă, în aceast caz este vorba despre steaua 5 (a ghinionului, accidentelor, element Pământ) astfel că focul din centru (steaua 9) poate fi epuizat de pământ (steaua 5) predispunând la probleme care țin de fundație. Pentru a consolida influența de bun augur acestei stele, purtați în geantă sau portofel Amuleta cu trei monede protectoare legate cu șiret roșu. Aceasta îndepărtează problemele financiare din viața dumneavoastră și ajută la recuperarea datoriilor vechi. Amplasați în centrul încăperii sau a biroului bannerul Victoriei din metal auriu. Pentru a spori succesul, purtați un Breloc sabie cu 9 inele. Amuleta-breloc cu Pagoda cu 9 nivele (asigură protecție și atrage noroc la școală și în carieră). Colectarea de energie Chi pozitivă din jurul pagodei va energiza persoana care lucrează în apropiere și va asigura o senzație de inspirație  în timpul studiului sau al activităților de la locul de muncă. Amplasarea în centrul casei sau la birou a 9 pere aurii, un simbol de prosperitate şi abundenţă; tablou cu o pereche de pere aurii trebuie amplasat în centrul casei sau al firmei pentru a stimula norocul din viitor și oportunități de progres.   Asigurați-vă că nu scădeti elementul Foc al acestei Stele 9 cu elemente Feng Shui de apă, cum ar fi oglinzi mari, culori negru și albastru. De asemenea, evitați o prezență puternică a elementului Feng Shui pământ aici (obiecte care reprezintă pământul: oale din lut, argilă, ceramică), picturi sau postere cu peisaje, obiecte cu formă cubică, rectangulară şi pătrată, obiecte de culoare: galben, oranj, maro, pentru că acestea slăbesc Focul . 9 monede chinezești sunt, deasemenea, binevenite în 2018 precum și diferitele modele cu Nodul mistic sunt de foarte bun augur. Un alt remediu chinez Feng Shui traditional este copacul de cristale. Reprezentare cu cei 9 Câini ai prosperității aduce mult noroc pe toate planurile în anul 2018. Se amplasează în centrul casei, al sufrageriei sau al firmei.
       Sabia dragonului cu 9 inele mică                                          Pereche de pere aurii                           9 Câini ai prosperității
          Sabia dragonului mica                                            Pereche pere aurii                    9 caini ai prosperitatii
             Steaua 1, cunoscută sub numele de Steaua Victoriei dar și Steaua Nobilimii sau Steaua Lupului Lacom. Această stea norocoasă este asociată cu faima, reputația, succesul și zboară în 2018 către Nord-Vest. Petrecerea timpului în acest sector vibrant din casa ta și/sau de la birou în acest an este benefică pentru a îmbunătăți, în mod eficient, preocupările legate de muncă, afacere, studiu. Cei care se bucură de aceste influențe bune vor fi înclinați să experimenteze victoria și norocul în activități concurențiale care implică succes, promovare și câștig financiar. În acest an, zona de Nord-Vest  casei este cel mai bun loc pentru a fi transformat în cameră de studiu sau de lucru. Activați partea de Nord-Vest a biroului pentru a avea parte în anul 2018 de câștiguri financiare, succes la examene, dezvoltare personală, evoluție în plan spiritual, dezvoltare în plan educațional, apariția de noi oportunități de progres în plan profesional.
            Obiectele Feng Shui pe care le puteți amplasa în zona de Nord-Vest pentru a activa steaua 1, a Victoriei sunt: Steagul victoriei, Cei trei înțelepți, Pandantiv cu trifoi cu patru foi auriu, Copăcel Yin-Yang – auriu cu argintiu, Breloc placat Yin – Yang. Elefantul alb al succesului, atrage energiile pozitive și crește puterea de concentrare.
                        Copăcel Yin-Yang – auriu cu argintiu                              Elefantul alb al succesului
                                   Copacel Yin Yang                       Elefant alb al succesului
            În 2018, zona de Nord-Vest Bagua găzduiește o energie negativă numită Tai Sui (Marele Duce Jupiter) fiind una dintre cele mai puternice Sha Qi al anului. Tai Sui este o stea intangibilă care corespunde întotdeauna direct și afectează 15° din spațiul ocupat de semnul animal al anului (Câinele în 2018). Pierderea, ghinionul și boala îi va lovi pe cei care deranjează, provoacă sau se confruntă cu Tai Sui. Asigurați-vă că nu stați cu fața sau dormiți cu capul îndreptat spre direcția Marelui Duce Jupiter, adică în partea de Nord-Vest.
            Acest lucru înseamnă că toate tabuurile în ceea ce privește Tai Sui trebuie să fie luate în seamă. Tai Sui este ofensat atunci când îl priviți/confruntați direct în față. De aceea nu este bine să stați cu fața către punctul cardinal în care se află el în anul respectiv sau să nu dormiți cu capul înspre acea direcție. Cei care locuiesc în case cu intrarea pe Nord-Vest sau camera în zona Nord-Vest sau lucrează stând mult cu fața spre Nord-Vest luptă împotriva lui Tai Sui ceea ce le aduce probleme și obstacole. De ajutor poate fi o amuleta taoista Tai Sui sau a dispune placa Tai Sui în Nord-Vest.
            Pe parcursul anului 2018 Tai Sui este situat la Nord-Vest, deci direcția conflictului cu Tai Sui este Sud-Est. Ar fi bine să nu vă decorați casa sau magazinul sau să nu separați terenul, mai ales în cele două direcții menționate mai sus. Păstrați cele două direcții curate și ordonate pe tot parcursul anului. Nu plasați capul patului sau masa de birou în cele două direcții, putându-vă confrunta cu insomnii, agitație, stare de rău, eficiență scăzută. De evitat deranjul în cele două direcții cardinale( Nord-Vest și Sud-Est), în toate întreprinderile majore; nu se recomandă renovări, săpături, lovituri în această parte de casă sau de grădină. Puteti liniști acțiunile  nefaste ale Marelui Duce prin plasarea unui Feng Shui Pi Yao în sectoarele afectate ( Nord Vest dar și Sud-Est)  sau prin purtarea unui Pi Yao ca o amuletă.
            Se spune că Marele Duce Jupiter poate deveni binevoitor dacă se află în compania unei stele bune. În 2018, în partea de Nord-Vest se află steaua 1 (Steaua Victoriei) o stea favorabilă, care va mai atenua din  ghinionul adus de Tai Sui în această direcție.
            De ajutor poate fi o Amuletă taoistă Tai Sui sau dispunerea unei Plăci Tai Sui în Nord-Vest. Cei născuți în an de Dragon și Șarpe dar și Fiica cea mare sunt în conflict direct cu Tai Sui acest an. În plus, Tigrul și Boul (Nord-Est) dar și Maimuța și Oaia (Sud-Vest) sunt indirect în conflict cu Tai Sui în anul 2018.
            Pi Yao este, probabil, cel mai popular element Feng Shui, alături de Dragon. Această creatură mistică bună și norocoasă este al nouălea fiul al Dragonului Ceresc a cărui sarcină este de a oferi binecuvântările de finanțare și bogăție. Astfel că se recomandă purtarea de remedii Feng Shui împotriva lui Tai Sui care pot aduce protecții împotriva pagubelor, bolilor sau a perturbării liniștii. Pentru a îmbunătăți energia locului în care vă aflați folosiți mai des simbolul Wu Lou cu Pi Yao. Unul dintre cele mai puternice remedii de combatere a Tai Sui-ului este cardul reprezentâdu-l pe înțeleptul Jiang Wu, Câini Fu cu glob – un simbol deosebit pentru protecția casei. Masculul se așează în stânga și femela în dreapta ușii de la intrare, cum priviți din interiorul clădirii spre exterior. Masculul reprezintă autoritatea și comanda în timp ce femela reprezintă protecția și loialitatea. Mingea reprezintă perla lumii simbolizand chi-ul soarelui.
                             Cardul reprezentâdu-l pe înțeleptul Jiang Wu                                          Pereche de Caini Fu
                                                    Jiang Wu                                           Pereche caini Fu
            Steaua 2, (a bolilor și dezastrelor) va zbura în acest an către Vest putând provoca diverse afecțiuni, probleme cu autoritățile, bârfă, calomnie, ghinion, probleme legale pentru cei care se află în partea de Vest a unei locuințe, birou. Este extrem de important ca femeile gravide, bătrânii, persoanele bolnave să stea complet departe de această zonă. Se recomandă chiar mutarea în alt dormitor. Bolile sunt mai acut resimțite de către femei și sunt localizate, în special, în zona stomacului, a abdomenului și a sistemului de reproducere (în special referitoare la avort). Persoanele care deja sunt în suferință, femeile însărcinate, bunicii de sex masculin nu trebuie să doarmă în încăperi situate în sectorul de Vest al locuinței. Pe de altă parte, Fiica cea mică dintr-o familie, nativii din zodia Cocoș, indiferent dacă sunt bărbați sau femei, trebuie să-și ia precauții speciale pentru a se proteja de boli. În primul rând, nu trebuie să doarmă în încăperi ce ocupă sectorul de Vest al locuinței și apoi trebuie să folosească remediile de mai jos. Toată lumea din casă sau din birou va fi influențată de această stea inadecvată dacă ușa principală este situată în vest. Populația aflată în partea de Vest a localității, țării sau a lumii, este predispusă la probleme de sănătate, viruși. Nu se folosesc lumini puternice în această zonă de Vest. Situația poate fi, de asemenea, agravată de stele lunare negative. Pentru că elementul Foc sporește energia Pământului a stelei 2 trebuie evitate folosirea luminilor strălucitoare, a culorii roșu sau lumânări care ard în partea de Vest. Utilizarea de imagini din metal, articole din metal și culori metalice (de exemplu alb, gri, auriu sau argintiu) este recomandată pentru a reduce energia pământului. Cu toate acestea, cel mai eficient remediu pentru a contracara acest Qi negativ de pământ este un Wu Lou din metal.
            Folosiți remedii Feng Shui pentru a supune această stea: Wu Lou legat cu Opt Nemuritori legat, la rându-i, cu o panglică roșie sau orice Wu Lou din metal care suprimă energia de boală a acestei stele, Clopoței de vânt cu șase brațe; asigurați-vă că purtați un pandantiv Wu Lou sau o amuletă Wu Lou auriu, un Buddha al sănătății, Sabie din monede, Broasca țestoasă, Cuplul sănătății și al longevității. Toate aceste obiecte este indicat să fie din metal de culoare: alb, auriu, argintiu sau gri deschis.
                                Buddha al medicinei                                                    Wu Lou auriu  
                               Buddha al medicinei                                 Wu Lou auriu
            Steaua 3, considerată o stea a conflictelor, a furturilor, a violențelor și conflictelor de natură juridică, divorț, complicații între membri familei, prieteni și colegi, în anul 2018 zboară către Nord-Est  aducând prejudicii celor născuți în an de Bivol, Tigru și Fiului cel mic din familie, precum și a celor care trăiesc în Nord-Est sau care se confruntă cu o intrare sau au living-ul în sectorul de Nord-Est. Zonele de dormit în acest sector aduc un somn agitat și puțin, stări de insomnie. Pot apărea probleme de sănătate legate de ficat, vezica biliară, picioare și brațe. Pentru că steaua 3 este legată de elementul Lemn ar fi bine să se evite adăugarea de apă sau culori apoase ori simboluri ce au legătură cu Apa. În 2018, cel mai bun mod de ameliorare a acestei stele este amplasarea în partea de Nord-Est a simbolurilor roșii de pace: Covoraș roșu, Trei monede legate cu șnur roșu care vor atrage bani și noroc. Buddha roșu, Breloc sau Amuletă cu sferă de cristal de foc, Sabia de foc Manjushri, în special la locul de muncă, pentru a vă proteja de bârfe, calomnii, atacuri venite din partea dușmanilor ascunși. Celebra pasăre cu 3 picioare va ține certurile la distanță de tine. Nu se pun în partea de Nord-Est clopoței de vânt din metal și niciun fel de clopoței. Nu e bine să fie amplasate în partea de Nord-Est plante sau fântâni arteziene ori acvarii.
                                     Sabia de foc Manjushri                                          Trei monede legate cu șnur roșu
                                        Sabia de foc Manjushri                                          Trei monede snur rosu
            Steaua  4, ( a romantismului și educației) zboară în acest an către Sud favorizând nativii născuți în anul de Cal precum și Fiica mijlocie. Oferă mai multe șanse de trecere cu succes a examenelor, realizări deosebite în călătorii, aduce șanse de căsătorie. Poate aduce armonie într-un cuplu dar poate să și despartă. Aduce noroc în plan sentimental fiind favorabilă pentru activități academice și științifice.
          Fiica mijlocie în primul rând, oamenii născuți în an de Cal și cei singuri sau necăsătoriți care își au camera în sectorul de Sud al casei, vor beneficia din plin de această stea. În cazul în care această zonă este frecvent utilizată vă veți bucura de legături mai strânse și relații mai bune cu cei dragi. Cei cu talente literare, artistice sau creative, cum ar fi lectorii, profesorii, artiștii, scriitorii și cercetătorii vor vedea rezultate pozitive în activitatea lor și primesc sprijin pentru avansare. Elevii care locuiesc în acest sector vor avea noroc la examinare și în cererile de admitere în școli bune.
          Pentru a spori șansa de căsătorie se amplasează un simbol Feng Shui în partea de Sud a camerei, dormitorului, un simbol al Dublei Fericiri sau o Pereche de rațe mandarine pe frunză de lotus. Este indicat să fie purtată Brățara cu inima de curaț roz. Pentru succes la examene și îmbunătățirea procesului de învățare este indicat să se poarte Pagoda Feng Shui cu șapte etaje sau Glob de cuarț transparent. Pentru a preveni ispita, certurile, infidelitatea, despărțirile se recomandă amplasarea în partea de Sud a camerei a unei Amulete împotriva infidelității (amuletă cocoș și evantai auriu), eventual o Vulpe din quarț roz. Pentru cei care caută mărirea norocului lor dragoste ar fi bine să amplaseze în Sud Copacul fericirea dublă cu bujori. Acest sector de Sud, în acest an, este deosebit de favorabil pentru negocieri, oameni de afaceri aducând profit și succes. Pentru călătorii ar fi indicat să se folosească Amuleta de protecție împotriva accidentelor. Cuplul celest – Pasarea Phoenix și Dragon – cu Simbolul Dublei Fericiri din metal auriu cu rosu, aduce clarificări, pasiune și noroc în dragoste.
                                Cuplu celest cu Simbolul Dublei Fericiri din metal                                 Pereche de rate mandarine pe frunza de lotus
                                          Cuplu ceresc                                                                  Rate mandarine
            Steaua 5 Cinci Galben aduce ghinion, nenorocire, zboară la nord în 2018. Steaua 5 simbolizează accidentele, falimentul, boala și chiar moartea fiind una dintre cele mai periculoase stele. Cei mai vulnerabili la efectele Cinciului Galben, în acest an, sunt cei născuți în an de Șobolan și fiul mijlociu al casei.  Acest lucru înseamnă că trebuie să evitați să dați muzica sau televizorul tare, în partea de Nord a casei,  să nu vă certați în această zonă, păstrați ferestrele și ușile închise pentru a evita zgomotul aici. Nu încercați proiecte de renovare, săpături, demolare în partea de Nord a casei, în grădină întrucât aceste activități vor activa Cinci Galben declanșând astfel tot felul de necazuri, ghinioane. Cinci de Galben poate provoca pierderi în afaceri sau o boală gravă. Dacă ușa de la intrare a locuinței sau a biroului se află la Nord atunci este afectat de cei Cinci Galben și este absolut necesar să interveniți amplasând remedii Feng Shui în această zonă pentru a preveni eventualele probleme. Pentru anihilarea acestei energii, ca remedii, se recomandă amplasarea unor obiecte din metal și apă în partea de Nord a casei, biroului. Apa, în Feng Shui, are culoarea neagră, prin urmare este recomandat un vas cu apă sărată (nu plasati o fântână aici, în 2018 !), un obiect de culoare neagră așezat în partea de Nord a casei sau Clopoței metalici cu 6 sau 7 brațe, Pagoda celor cinci elemente cu copacul vieții, tablou cu Pagoda triplată pentru 5 de galben. Evitați culorile elementului foc (roșu, violet, galben puternic și portocaliu), precum și  culorile elementului Pământ (toate culorile de nisip și pământ). De asemenea, evitați formele elementului foc (triunghiulare) și obiecte (lumânări). Simbolul cu silaba Hum elimină energia negativă a stelei 5 de Galben. Cel mai eficient mod de a combate Steaua 5 Galben este să nu o deranjați!
                                Simbolul Hum                                         Tablou cu Pagoda triplat pentru 5 de galben
                           Simbol Hum                                      Pagoda
            Energia celor 3 Ucideri este cunoscută și sub numele San Sha este găzduită, în acest an, de sectorul de Nord-Vest, Nord și Nord-Est. Ca și pentru Tai Sui, ar trebui să se evite orice renovare majoră în zona afectată de 3 Ucideri pentru că se pot activa efectele sale nefaste, în detrimentul celor care se află în zona ocupată de aceasta (Nord). Nu orienta patul cu tăblia spre direcțiile de mai sus, chiar dacă acestea îți sunt favorabile. Acasă, în timpul unor activități precum mâncatul sau privitul la TV, nu este indicat să se stea cu spatele spre aceste direcții. Cu toate acestea, spre deosebire de cazul Tai Sui, este acceptabilă confruntarea cu Sha San dar nu este recomandabil să se stea cu spatele la San Sha (cu spatele către Nord). De evitat zgomotul, cearta, nu se începe o renovare, construcție în sectorul de Nord al casei, locuinței, la birou. Ca interval unghiular de acțiune, zona este destul de largă (90°); trei semne de animale sunt afectate în mod negativ, Șobolanul și Fiul mijlociu poartă greul direct plin de suferință, Porcul, Tigrul și Boul, Fiul cel mic,  suferă o parte din nenorocire. Ca remediu clasic pentru a supune Sha San sunt cei 3 Gardienii Celești Câinii Fu, Chi Lin & Pi Yao; asigurați-vă că afișati aceste creaturi ceresti în sectoarele afectate sau amulete cu imaginea lor.  Nu este favorabil ca ușa principală  a casei, biroului,  să fie orientată către Nord-Vest, Nord sau Nord-Est. Cei care au o intrare, dormitor, ușa din spate sau o fereastră mare în sectorul de Nord sau cei care stau cu spatele la sectorul afectat ar trebui să pună acest remediu în sectorul cu care se confruntă Trei Ucideri pentru a preveni orice nenorocire legată de relații, bani și/sau pierderea reputației.
                                      Ksitigharba cu șase brațe                                                       Cei trei gardieni celești
                                    Ksitigharba                                          Trei gardieni ceresti
          Steaua 6 celestă, favorabilă, a norocului indirect, zboară în acest an către Sud-Vest. Această stea aduce ajutor ceresc în toate domeniile pentru cei care au amplasată casa, camera sau biroul, ușa de la intrarea casei către partea de Sud-Vest. Această stea determină să întâlniți mentori, persoane dornice să vă ajute. Steaua Norocului Ceresc aduce beneficii și în domeniul spiritual. Sunt favorizați nativii din zodiile Oaie și Maimuță, dar și mamele și bunicile. Este un an în care această stea 6 poate aduce tot felul de beneficii de pe urma pariurilor, jocuri de noroc, moșteniri, avansări profesionale neașteptate, putere și autoritate. Obiectele cu simbolistică Feng Shui care se pot folosi sunt: Placă cu 6 monede, Linia cu 6 monede, Copacul dorințelor din metal auriu, verde și roșu, cu mere, fructe de pădure și inimioare – un remediu Feng Shui care aduce abundență, pace și fericire, breloc cu amuletă Steaua Nordului – Steaua Cerească,  remediu Feng Shui cu cifra 8 – considerată extrem de favorabilă deoarece sunetul fonetic al acesteia este asemănător cu creșterea averii și simbolizează bunăstarea și norocul infinit. Cifra opt reprezintă infinitul, norocul absolut, abundența și banii, mai ales în perioada lui 8, până în anul 2024. Dacă vă doriți succes și reușite, în toate planurile, sau o schimbare pozitivă, noi oportunități sau un partener de cuplu, se recomandă a fi purtat orice are desenat cifra 8.  
                           Copacul dorintelor din metal auriu, verde si rosu                                 Breloc cu amuleta Steaua Nordului
                                      Copacul dorintelor                                                          Steaua Nordului
            Steaua 7 (a Violenței și Furturilor) zboară la  Est. Este văzută și ca o „stea militară”, o stea a luptei, a violenței. Steaua 7 este mai degrabă nedreaptă, vicioasă, distructivă, atacă fără avertisment, în special atunci când este în afara propriei sale perioade sau când este provocată. În anul 2018, steaua 7 zboară în Est, afectându-i pe toți cei care au biroul, dormitorul sau ușa de la intrare în acest punct cardinal. De asemenea, sunt afectați nativii născuți în anul Iepurelui și aliații săi, Fiul cel mare, persoanele care petrec cel mai mult timp în zona de Est a casei, biroului. Cei ale căror case au intrarea principală sau locuiesc în sectorul de Est ar trebui să fie prudenți în anul analizat aici, pentru a putea evita eventualele neplăceri fiind predispuși la înșelăciuni, furturi, pierderi financiare. Evitați amplasarea de obiecte ascuțite din zona de Est a casei, biroului, bucătărie sau din alte încăperi. Această stea este asociată cu uneltele ascuțite, operațiile chirugicale, spitalizarea, complicații ale unor afecțiuni existente, bolile referitoare la gură și dinți pot ieși la suprafață. Agresivitate, atacuri, jafuri, răufăcători, bârfele pot fi orientate în mod deosebit în zona de Est (a localității, țării sau a lumii).
            Remedii Feng Shui pentru a dezarma Steaua 7: o pereche de Figurine albastre, Rinocerii pe ambele laturi ale ușilor, plasarea de trei Plante bambus în vază de sticlă cu apă limpede în locația de Est. Ati putea folosi, deasemenea, Placa anti-furt de locuințe, Rinocer și Elefant albastru din sodalit. Maeștrii Feng Shui susțin că rinocerul albastru este un simbol deosebit de puternic împotriva accidentelor și hoților. Dragonul Albastru al Succesului cu Perla Fericirii atrag curajul, forța, protecția și norocul amplificând energiile pozitive. Elefantul norocos și Rinocerul albastru din sodalit, Canaful Feng Shui sunt remedii excelente de protecție, noroc și sănătate. Simbolul fertilității și puterii, acest canaf va atrage reușita și curajul, puterea și inteligența, feritilitatea și sănătatea. Purtați Rinocerul și Elefantul din Sodalit ca amuletă de protecție în geantă, pe mână sau în mașină. Dacă bucătăria dumneavoastră este în Est, fiți foarte atenți, atunci când manevrați obiecte ascuțite.
                 Elefantul norocos si rinocerul albastru din sodalit                                  Dragonul Albastru al Succesului cu Perla Fericirii
                           Elefant si rinocer                                                                    Dragon albastru
            Steaua 8 (energie de prosperitate), această stea zboară în 2018 la Sud-Est. Acesta este steaua de avere și noroc și aduce cu ea prosperitate, bogăție, noblețe și statornicie, sănătate și relații bune, armonioase, întărind valorile familiale. Așteptați-vă la evenimente fericite (căsătorie, nașterea unui copil, promovare), succes în afaceri, la învățătură, dacă aveți livingul, ușa de la intrare în acest sector. Îi favorizează, în mod special, pe nativii din zodiile Dragon și Șarpe, precum și Fiica cea mare din familie.
          În cazul în care casa ta are o zonă principală în acest sector de Sud-Est, toți cei din casa ta vor fi capabili să câștige de la această stea. Vă puteți aștepta la un randament bun financiar și avansarea puternică în carieră. Acesta este un element de pământ și poate fi activat cu cristale Feng Shui sau remedii legate de cifra 8, cum ar fi Infinitul sau simboluri cu nodul mistic.
            Câteva sugestii Feng Shui ce trebuie amplasate în partea de Sud-Est sunt: sfere de cristal cu cele cinci Elemente feng shui, sfere de cristal în Steaua lui David, bijuterie cu nodul mistic ce reprezintă ciclul infinit al budismului. Nodul mistic este văzut ca simbol al perioadelor bune având cazuri minime de îmbolnăviri, probleme, dureri, regrese sau suferinte de orice fel. Este, deci, și nodul norocos din Feng Shui. Citrinul este piatra potrivită pentru numărul 8 și este recomandată afișarea de elemente din citrin Feng Shui. Sfera de cristal cu zeița Kua Yin cu cele 1000 de brațe și mantra Om Mani Padme Hum de pe sfera din cristal vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele și să treceți mai ușor peste orice situație ostilă sau problemă. Pentru cei care consideră că nu prea au noroc ar fi recomandat să amplaseze în zona de Sud-Est: Copacul dorințelor cu cele 8 simboluri norocoase, Opt monede cu ciucuri, Steaua lui David hexagramă cu sfere din cuarț roz.
                               Sferă de citrin                                                                 Amuletă cu Nod Mistic 
                         Sfera citrin                                            Amuleta nod mistic
            Energiile Feng Shui se schimbă, de asemenea, de la an la an. Folosește o busolă și determină cu precizie sectoarele din spațiile tale,apoi plasează remediile sau activatorii necesari. Stelele Zburătoare sunt o metodă deosebită Feng Shui pe care o puteți folosi pentru a vă optimiza norocul pentru anul Câinelui 2018. Prin urmare, este necesar să urmăriţi relocarea energiilor bune şi rele la începutul fiecărui an astfel încât să poată fi luate măsurile de precauţie necesare, în cazul în care unele energii negative se întâmplă să ajungă în locații importante, acasă sau la birouri. Se recomandă să vă protejați împotriva energiei stelelor negative, în primul rând pentru a obține pacea de spirit, și să activați stelele pozitive.