Horoscop Feng Shui 2017

Imagine 001   Astrologia Feng Shui este un sistem astrologic care ia în calcul 9 stele (7 din Carul-Mare, Vega și Steaua Polară), a căror energie influențează destinul uman și este unul dintre cele mai vechi din lume. Cunoscând data de naștere a unei persoane și folosind trei metode de calcul relativ simple putem stabili trei numere (principal, caracteristic și energetic) care ne dezvăluie caracterul acesteia, înclinațiile către o profesie sau alta, relațiile cu ceilalți dar și previziunile anuale sau lunare.
 

            Astrologia bazată pe „ki”-ul celor 9 stele a apărut la începuturile civilizației chineze sub numele de jiu gong ming li. Perfecționată de-a lungul secolelor a devenit în ultimii patruzeci de ani foarte populară în Japonia și în Occident.
         În întreaga lume antică circula conceptul fundamental de „energie”, numit de japonezi ki, de chinezi qi, de hinduși prana și de egipteni kaa. Se considera că ea este de două feluri. În primul rând, energia care emană din pământ și a creat formele de relief, apa și solul. În al doilea rând, energia „cerului” sau a „infinitului”, care determină anotimpurile și clima. Se credea că variațiile acestor cicluri influențează anul nostru de naștere și pe cel în care ne aflăm la un moment dat.
Cei din antichitate credeau că energia universală, care își are izvorul în miezul cosmosului este, în esență, filtrată de nouă stele și de aici a apărut denumirea „energia (ki) celor nouă stele”.
         În concepția lor, acest filtru – sau pâlnie – se întinde între Vega și Steaua Polară. Vega reprezintă un capăt al spectrului: frig, iarnă și energia pasivă a Lunii. Pe de altă parte, Steaua Polară este asociată cu Soarele și cu energia activă a focului. Vega și Steaua Polară sunt legate și de forțele numite yin și yang. În spațiul dintre ele se află cele șapte stele ce formează constelația Ursa-Mare (Carul-Mare). Aceasta se rotește între Steaua Polară și Vega; în antichitate se comporta ca o busolă, arătând în fiecare anotimp o altă direcție. Astfel s-a ajuns la ideea că natura energiei cosmice este legată de anotimpuri, pe măsură ce se apropie de Pământ. Aceasta este baza astrologiei bazate peki-ul celor 9 stele”.
        Cele 9 stele zburătoare sunt asociate cu cele 5 elemente: apă, lemn, foc, pământ și metal. De aici putem deduce care va fi efectul a două stele zburătoare care vin din aceeași zonă, adică o stea care aparține casei (de bază) și o stea anuală.

 
                   Remedii Feng Shui pentru anul 2017, anul Cocoșului de Foc
 
      Termenul de stele anuale zburătoare este folosit pentru a descrie mișcarea energiilor pozitive și negative anual. Exista 9 stele anuale împărțite în două categorii:
 
      5 stele benefice (activate):
 
     1 Steaua alba, element Apă: victorie, steaua faimei, bogației, a înțelepciunii și sănătății;
    4 Steaua verde, element Lemn: dragoste și educație, steaua reputației;
    6 Steaua albă, element Metal: noroc ceresc, steaua determinării, a conducerii, autoritate și demnitate;
    8 Steaua albă, element Pământ: bani, prosperitate, steaua bogăției extreme, a nobleței și a fermității;
    9 Steaua purpurie, element Foc: faimă, steaua succesului, a promovării, căsătoriei și a festivității.
 
    4 stele provocatoare de necazuri, rele (activate):
 
    5 Steaua galbenă, element Pământ: ghinion, nenorocire, este cea mai periculoasă stea, aduce catastrofe, lipsă de loialitate;
    7 Steaua roșie, element Metal: furturi și accidente, aduce probleme de sănătate dar și furturi, jafuri, bârfe, ticăloșii și flirturi;
    2 Steaua neagră, element Apă:  boală,  provoacă probleme de sănătate și dezastre;
    3 Steaua argumentelor, element Lemn: ostilitate, provoacă fărădelegi și furturi dar și probleme cu membrele și cu ficatul.
 
       Aceste 9 stele își schimbă locația în fiecare an, de unde și numele de „stele anuale zburătoare”. Mișcarea anuală este bazată pe înțelepciunea straveche a Cercului Magic creat de maeștrii Feng Shui.
      Diagrama stelelor zburătoare pentru 2017 indică modul în care energia este distribuită în fiecare din cele nouă sectoare ale unei locații, cum ar fi o casă sau un birou. Aici veți găsi o analiză detaliată a fiecăruia dintre cele nouă sectoare precum și o explicație a modului în care modelul de noroc pentru 2017 va afecta casa și afacerile și veți găsi metode simple pentru activarea sectoarelor de bun augur în timp ce aflați metode de alungare a energiilor negative care altfel ar putea să vă aducă tot felul de obstacole.
     Este indicat să nu fie folosite aceleași remedii Feng Shui din anul precedent în anul curent întrucât acestea pot conține energie negativă sau nu sunt suficient de puternice pentru a-și face datoria și în acest an. Se recomandă cumpărarea unui nou set de remedii Feng Shui ce ar trebui să fie puse în acțiune în acest an.

                       Cum se aplică în anul 2017 Stelele Zburatoare Feng Shui
 
         
            Calendarul Hsia (calendarul agricultorilor), cunoscut și sub numele de Calendarul Solar Chinezesc, afectează modificările energetice în fiecare an Feng Shui. Acest calendar începe cu Lap Chun, prima zi de primăvară, care este 4 februarie în fiecare an.
 
            În anul Cocoșului de Foc 2017, steaua 1, a victoriei și succesului, va domina harta anuală Feng Shui, aceasta zburând spre centru. Din 4 februarie 2017 până la 4 februarie 2018, avem șansa să ne bucurăm de noroc, succes în plan relațional, profesional, de mai multă înțelepciune, de triumf în fața adversarilor. Harta stelelor zburătoare 2017 este valabilă începând cu ziua de 3 februarie 2017.

 

 

 

 

 

 001
flying_stars_by_rikabi           Steaua 1, anuală este cunoscută și sub numele de Steaua Victoriei dar și Steaua Nobilimii sau Steaua Lupului Lacom. Această stea norocoasă este asociată cu faima, reputația, succesul.  Petrecerea timpului în acest sector central vibrant din casa ta și de la birou în acest an sunt benefice pentru a îmbunătăți în mod eficient preocupările tale legate de muncă, afacere, studiu. Cei care se bucură de aceste influențe bune vor fi înclinați să experimenteze victoria și norocul în activități concurențiale care implică succes și câștig. În acest an zona centrală a unei case este cel mai bun loc pentru a fi transformat în cameră de studiu sau de lucru.
        Activați centrul casei pentru a avea parte în anul 2017 de câștiguri financiare, succes la examene, dezvoltare002 personală, evoluție în plan spiritual, dezvoltare în plan educațional, apariția de noi oportunități în plan profesional. Este indicat să folosiți remedii Feng Shui pentru a vă feri de boli fizice sau depresie.
       Obiectele pe care le puteți amplasa în zona centrală, pentru a activa steaua 1, a Victoriei sunt: steagul Victoriei, cei trei înțelepți, elefantul, bufnița, globul pământesc, medalionul succesului, sfera albastră de cristal, copăcei cu pietre semiprețioase. Ca remediu puneți Wu Lou în centru. Este de bun augur dacă este purtat brelocul Banner al Victoriei cu Amuleta de succes.
        Copiii care trăiesc în camera din centrul casei, se pot bucura de succes la școală, dacă poartă oglinda pentru noroc academic sau o așează în centrul camerei din dormitorul lor.  

         Steaua 2 va zbura către Nord-Vest putând provoca diverse afecțiuni, probleme cu autoritățile, bârfă, calomnie, ghinion, probleme legale pentru cei care se află în partea de 003Nord-Vest a unei locuințe, birou. Este extrem de important ca femeile gravide, bătrânii, persoanele bolnave să stea complet departe de această zonă. Se recomandă chiar mutarea în alt dormitor. Steaua 2 poate veni și cu probleme legale, cu autoritățile, bârfa, calomnii. Bolile sunt mai acut resimțite de către femei și sunt localizate, în special, în zona stomacului, a abdomenului și a sistemului de reproducere.
       Este o energie ce aparține elementului „pamânt” și este asociată culorilor: galben, maro, bej și crem. Cei care sunt născuți în an de Câine sau Mistreț dar și cei care stau în această zonă de Nord-Vest vor fi mult mai afectați de Steaua 2. În cazul în care este posibil, folosiți remedii Feng Shui pentru a supune această stea: Wu Lou legat cu Opt Nemuritori legat, la rându-I, cu o panglică roșie sau orice Wu Lou din metal care suprimă energia de boala a acestei stele, Clopoței de vânt cu șase brațe; asigurați-vă că purtați un pandantiv Wu Lou sau o amuletă Wu Lou auriu, un Buddha al sănătății, Sabie din monede, Broasca țestoasă, Cuplul sănătății și al longevității. Toate aceste obiecte este indicat să fie din metal de culoare: alb, auriu, argintiu sau gri deschis.

       Steaua 3 este considerată o stea a conflictelor, a furturilor, a violențelor și conflictelor de natură juridică, divorț, complicații între membri familei, prieteni și colegi. Poate avea și aspecte benefice în cazul invențiilor, al vânzărilor, aduce curaj, voință, călătorii, diversitatea vieții sociale. Partea pozitivă a acestei Stele 3 este că poate aduce bani mulți, făcuți repede dar cu004 multă cheltuială iar partea negativă conduce către scăderea puterii de concentrare, luarea unor decizii pripite, pierderi de bani.
            În anul 2017 această stea zboară spre Vest aducând prejudicii celei mai tinere fiice ale unei familii precum și celor născuți într-un an de Cocoș (sunt cei mai vulnerabili la efectele Stelei 3, a certurilor, din acest an) precum și celor care trăiesc în Vest, care se confruntă cu o intrare sau au living-ul în sectorul de Vest. Zonele de dormit în acest sector aduc un somn agitat și puțin, stări de insomnie. Pot apărea probleme de sănătate legate de ficat, vezica biliară, picioare și brațe. Pentru că steaua 3 este legată de elementul Lemn ar fi bine să se evite adăugarea de apă sau culori apoase ori simboluri ce au legătură cu Apa.
          În acest an este amplificată negativitatea acestei stele întrucât în partea de Vest pică și Tai Sui, denumit Marele Duce Jupiter. În 2017, cel mai bun mod de ameliorare a acestei stele este amplasarea în partea de Vest a simbolurilor roșii de pace: Cristale sau pietre roșii, amplasarea unui Vas roșu de ceramică (element de pământ și foc), Covoraș roșu, Trei monede legate cu șnur roșu care va atrage bani și noroc, Buddha roșu, Breloc sau Amuletă cu sferă de cristal de foc, Amuletă cu Dragonul Roșu (dacă sunteți născut în an de Cocoș sau dacă sunteți cea mai tânără fiică ori dacă folosiți în mod regulat zona de Vest) și în special la locul de muncă, pentru a vă proteja de bârfe, calomnii, atacuri pe la spate.    
 
            Tai Sui (Marele Duce Jupiter), este una dintre cele mai puternice Sha Qi al anului. Tai Sui este o stea intangibilă care corespunde întotdeauna direct și afectează 15° din spațiul ocupat de semnul animal al anului (Cocoșul în 2017). Pierderea, ghinionul și boala îi va lovi pe cei care deranjează, provoacă sau se confruntă cu Tai Sui. Asigurați-vă că nu stați cu fața005 sau dormiți cu capul îndreptat spre direcția Marelui Duce Jupiter, adică în partea de Vest.
           Acest lucru înseamnă că toate tabuurile în ceea ce privește Tai Sui trebuie să fie luate în seamă. De evitat deranjul în Vest, în toate întreprinderile majore; nu se recomandă renovări, săpături, lovituri. Puteti liniști acțiunile sale nefaste prin plasarea unui Feng Shui Pi Yao în sectorul afectat sau prin purtarea unui Pi Yao ca o amuletă.
            Nativii din semnele Iepure (Est) și Cocoș (Vest) sunt puternic afectați în acest an întrucât se află direct sub influența lui Tai Sui (Vest) și Trei Ucideri. Cei care locuiesc în case cu intrare la Vest sau camera în zona Vest ori lucrează stând mult cu fața spre Vest luptă împotriva lui Tai Sui provocând tot felul de probleme și obstacole. Un Tai Sui supărat poate aduce piedici și neplăceri, de la cele mici la cele mai mari, în mai toate aspectele vietii și care pot fi legate de carieră, bani, sănătate, relații, etc. De ajutor poate fi o Amuletă taoistă Tai Sui sau dispunerea unei Plăci Tai Sui în Vest. Pi Yao este, probabil, cel mai popular element Feng Shui, alături de Dragon. Această creatură mistica bună și norocoasă este al nouălea fiul al Dragonului Ceresc a cărui sarcină este de a oferi binecuvântările de finanțare și bogăție. Pentru a îmbunătăți energia locului în care vă aflați, folosiți mai des simbolul Wu Lou cu Pi Yao.
 
          Energia celor 3 Ucideri este cunoscută și sub numele San Sha este găzduită, în acest an, de sectorul de Est, Nord-Est3 și Sud-Est1. Ca și pentru Tai Sui, ar trebui să se evite orice
006renovare majoră în zona afectată de 3 Ucideri pentru că  se pot activa efectele sale nefaste, în detrimentul celor ce se află în zona ocupată de aceasta (în Est). Cu toate acestea, spre deosebire de cazul Tai Sui, este acceptabilă confruntarea cu Sha San dar nu este recomandabil să se stea cu spatele la San Sha (cu spatele către Est). Ca interval unghiular de acțiune, zona este destul de largă (90°).
         Trei semne de animale afectează în mod negativ pe următorii: Iepurele poartă greul direct, plin de suferință; Tigrul și Dragonul sau, dacă este vorba de fiul mare, fiul mic sau fiica mare, suferă o parte din nenorocire. Nu este favorabil ca ușa principală să fie orientată către Est, Nord-Est3 sau Sud-Est1. Ca remediu special Feng Shui este bine să fie amplasați în aceste zone: 3 Gardienii Celești câini Fu, Sfeșnic cu 3 lumânări. Cei care au o intrare, dormitor, ușa din spate sau o fereastră mare în sectorul de Est sau cei care stau cu spatele la sectorul afectat ar trebui să pună acest remediu în sectorul cu care se confruntă Trei Ucideri pentru a preveni orice nenorocire legată de relații, bani și/sau pierderea reputației.
 007
          Steaua 4, (a romantismului și educației) zboară în acest an către Nord-Est favorizând nativii născuți în anii de Bou și Tigru precum și pe cel mai tânăr fiu, oferind acestora mai multe șanse de căsătorie, succes la examene, în călătorii. Este considerată o stea ce semnifică idilele, relațiile, iubirile dar și infidelitatea, trădările în relații. Este steaua care poate aduce armonie într-un cuplu dar care poate să și despartă. În aceast an se observă o oarecare îmbunătățire în relația de cuplu pentru nativii Bou sau Tigru precum și pentru fiul cel mai tânăr dintr-o familie.
            Pentru a spori șansa de căsătorie se pune un simbol în partea de Nord-Est a camerei, dormitorului, un simbol al Dublei Fericiri sau o Pereche de rațe mandarine. 008Este indicat să fie purtată Brățara cu inima de curaț roz. Pentru succes la examene și îmbunătățirea procesului de învățare e indicat să se poarte Pagoda Feng Shui cu șapte etaje sau Glob de cuarț transparent. Pentru a preveni ispita, certurile, infidelitatea, despărțirile se recomandă amplasarea în partea de Nord-Est a camerei a unei Amulete împotriva infidelității, eventual o Vulpe din quarț roz. Pentru cei care caută mărirea norocului lor dragoste ar fi bine să amplaseze în Nord-Est Copacul fericirea dublă cu bujori. Acest sector de Nord-Est, în acest an, este deosebit de favorabilă pentru negocieri, oameni de afaceri, aducând profit și succes. Pentru călătorii ar fi indicat să se folosească Amuleta de protecție împotriva accidentelor.   
 
          Steaua 5 În 2017, Cinciul Galben se află la Sud și simbolizează ghinioanele, nenorocirile, accidentele, falimentul, boala și chiar moartea fiind una dintre cele mai periculoase009 stele.  Cei mai vulnerabili la efectele Cinciului Galben, în acest an, sunt cei născuți în an de Cal și fiica mijlocie. Pentru anihilarea acestei energii, ca remedii, se recomandă amplasarea unor obiecte din metal și apă în partea de Sud a casei, biroului. Apa, în Feng Shui, are culoarea neagră, prin urmare este recomandat un vas cu apa sarată, un obiect negru așezat în partea de Sud a casei sau Clopoței metalici cu 6 sau 7 brațe, Pagoda celor cinci elemente cu copacul vieții. Cel mai eficient mod de a combate Steaua 5 Galben este să nu o deranjați! Acest lucru poate însemna să evitați să dați muzica sau televizorul tare, să nu vă certați în această zonă, să păstrați ferestrele și ușile închise pentru a evita zgomotul. Nu încercați proiecte de renovare în partea de Sud a casei, în grădină.  
 
           Steaua 6 (a Norocului ceresc). În Nord mai este denumită și „Steaua Patriarhului” sau „Steaua Militară”. Este asociată și cu energiile cosmice, protecția divină, norocul 010ceresc. În acest an va zbura către Nord și susține schimbările aducând noroc și prosperitate, putere și autoritate, capacitate de  autodezvoltare. Sunt avantajați, în mod deosebit, cei născuți în an de Șobolan și fiul mijlociu. Obiectele cu simbolistică Feng Shui care se pot folosi sunt: o Placă cu 6 monede, Linia cu 6 monede, Oglinda Kuan Yin, Umbrela albă cu oglindă, Buddha auriu, orice zeitate, obiecte de culoare albastră, un tablou cu mult albastru (dar fără apă (lac, mare, apă curgătoare), Feng Shui Șase monede de agățat cu Wu Lou din obsidian.
 
          Steaua 7 (a Violenței și Furturilor) zboară la  Sud-Vest. Este văzută și ca o „stea militară”, o stea a luptei, a violenței. Steaua 7 este mai degrabă nedreaptă, vicioasă, distructivă, atacă fără avertisment, în special atunci când este în afara propriei sale perioade sau când este provocată. Cei ale căror case au intrarea 011principală la sud-vest  sau locuiesc în sectorul de Sud-Vest ar trebui să fie prudenți în 2017, pentru a putea evita eventualele neplăceri, aceștia fiind predispuși la înșelăciuni, furturi, pierderi financiare. Evitați obiectele ascuțite din zona de Sud-Vest a casei, biroului, bucătărie și din alte încăperi. Această stea este asociată cu uneltele ascuțite (cuțit), cu operații chirugicale, bârfe. Cei mai afectați de această stea vor fi nativii din zodiile Maimuță și Oaie, locuitorii din zonele de Sud-vest ale orașului, țării, lumii.
            Remedii Feng Shui pentru a dezarma Steaua 7:  o pereche de Figurine albastre rinocerii pe ambele laturi ale ușilor, plasarea de trei Plante bambus în vază de sticlă cu apă limpede în locația de sud-vest. Ati putea folosi, deasemenea, Placa anti-spargeri de locuințe Rinocer și Elefant albaștrii; purtați Rinocerii și Elefant din Sodalit ca amuletă de protecție sau o amuletă de protecție pe geantă de mână sau în mașină. Dacă bucătăria dumneavoastră este în Sud-Vest, fiți foarte atenți, atunci când manevrați obiecte ascuțite, nu uitați aragazul aprins.
 012
            Steaua 8 (a Prosperitatii actuale) în anul 2017 este în perioada Feng Shui de 8, fiind steaua guvernatoare până în anul 2024, această stea aflându-se în partea de Est. Acesta este steaua de avere și noroc și aduce cu ea prosperitate, bogăție, noblețe și statornicie, sănătate și relații bune, armonioase, întărind valorile familiale. Așteptați-vă la evenimente fericite (căsătorie, nașterea unui copil, promovare), succes în afaceri, la învățătură, dacă aveți livingul, ușa de la intrare în acest sector.  Îi favorizează în mod special pe nativii din anul Iepurelui și pe fiul cel mare. De evitat amplasarea patului sau a biroului în partea de Est datorită prezenței a 3 Ucideri San Sha în 013aceast an,  în partea de Est. Pentru activarea Stelei 8 se recomandă amplasarea în partea de Est a unui glob de cristal gravat cu pomul vieții, opt tulpini de bambus așezate într-o vază transparentă, în care se află pietre decorative; amplasarea unui obiect care să conțină simbolul infinitului. Pentru cei care consideră că nu prea au noroc ar fi recomandat să amplaseze în zona de Est Copacul dorințelor cu cele 8 simboluri norocoase, Opt monede cu ciucuri, Steaua lui David hexagramă cu sfere din cuarț roz, Sfera din citrin. Citrinul este piatra potrivită pentru numărul 8 și este recomandată afișarea de elemente din citrin Feng Shui. 
 

           Steaua 9 (a Prosperitatii viitoare, purpurie, în Sud-Est). Este o stea a îndeplinirii unui țel, a popularității, a sentimentului că totul e posibil, promovare și 014succes în carieră, mariaj fericit, dezvoltare personală. Elementul asociat este focul iar în acest an zboară în direcția Sud-Est, favorizând pe cei născuți în an de Dragon și Șarpe dar și fiica cea mare a unei familii. Este considerată ca fiind o stea de finalizare întrucât tot ceea ce începem sub influența acestei stele, avem ocazia să ducem la bun sfârșit. Efectele sale constau în puterea de a spori influența stelei cu care se combină sau a combinației de stele zburatoare pe care o întâlnește în încăperea respectivă.  În aceast an, Steaua 9 intră în contradicție cu sectorul unde se află (în Sud-Est, steaua 4, element Lemn) și de aceea trebuie evitată amplasarea de obiecte Feng Shui ce simbolizează elementul Foc (obiecte de culoare roșie sau lumini puternice, pentru a nu afecta norocul de bani). Pentru a consolida influența de bun augur acestei stele, așezați plăci Feng Shui cu 9 amulete,  Sabia dragon cu 9 Inele în sectorul de est din camera de zi, Pergament cu păsările fericirii și pauni, Pasărea phoenix. Purtați breloc sabie cu 9 inele. Încurajați copiii să studieze, să învețe în camera în care se află această stea (Sud-Est), mai ales dacă aici este livingul sau camera lor.  Cuplurile care au dormitorul în Sud-Est sunt avantajate, relația lor devenind plină de pasiune. 

           Cocoșul este fermecător, puternic, ambițios, gata de luptă, puternic pe dinafară și rece în interior, își cere drepturile și nu se lasă până când nu obține ce și-a propus. Așadar, în anul Cocoșului de Foc (Focul cucerește Metalul), nu ne putem aștepta la un an tocmai liniștit, ba din contră, se poate vorbi despre răsturnări de situație, ambiții în plan social, implicarea cu mai mult curaj în competiții de orice fel, exprimarea stării de tensiune, de nemulțumire în mod direct, fără menajamente. Nu vor lipsi atentatele, atacurile armate, declarațiile de război, asasinatele. O perioadă mai tensionată, plină de neprevăzut se dovedește a fi în lunile: ianuarie, aprilie, iulie și octombrie. Perioade favorabile, de optimism, încredere, de ambiție se observă în lunile mai și iunie, atunci când avem ocazia să depășim cu brio obstacolele și cei care au muncit, s-au dedicat realizării unui țel, au toate șansele să culeagă roadele.
          Este vorba despre un an care va favoriza industria cosmetică, de bijuterii, divertismentul, tot ceea ce ține de hrană, gătit, sport, terapiile alternative, yoga. Ne putem bucura de mai multe câștiguri financiare în lunile de vară. Piața de valori, bursa poate cunoaște mari răsturnări de situație, în a doua parte a acestui an.