Luna mai 2017, Capricorn

Mai 2017, Capricorn
010 Capricorn        Putem vorbi despre o lună în care investești mai mult timp și energie în relația cu propriul copil sau într-o relație de dragoste. Construiești cu încredere o relație sperând că ceea ce dăruiești acum o să-ți aducă starea de împlinire și mulțumire sufletească de care atât de multă nevoie. Din data de 16 mai dai dovadă de creativitate, mai multă îndemânare, o mai bună dexteritate în activități care necesită muncă de migală și multă atenție. Este posibil să dezvolți sau să te preocupi mai mult de un hobby, grădinărit sau punând în aplicare ideile practice pe care le ai în cadrul gospodăriei. Din data de 20 mai se remarcă atenția pe care o acorzi propiei sănătăți. Este foarte posibil să urmezi un nou tratament sau cauți alternative pentru a rezolva probleme mai vechi de sănătate. Va trebui să dai dovadă de mai multă prudență în relația cu colegii și/sau colaboratorii apropiați, mai ales în preajma datei de 29 mai. Deviza ta, pentru această lună, este: „Uneori, o greșeală poate fi tot ce este necesar pentru o realizare valoroasă.” Henry Ford
 
Dragoste, relatia de cupluDragoste – Relația de cuplu        
        Este o lună în care se pare că stai destul de bine la capitolul sentimente, relație de dragoste. Resimți acum o mai mare nevoie de a-ți exprima sentimentele, dorințele, afecțiunea față de persoana dragă. Atenție la perioada din jurul datei de 19 mai, atunci este posibil să rupi o relație de dragoste datorită nemulțumirilor venite din partea părinților. Viața de cuplu este într-un echilibru precar fiind nevoie de mai multă înțelegere și răbdare din partea ta. Prin comunicare sinceră, o vorbă bună, un sfat oferit partenerului de viață la momentul oportun poți reuși să te apropii și mai mult de acesta. Nu te teme să ceri ajutorul partenerului, atunci când te confrunți cu o problemă de sănătate sau eventuale probleme la locul de muncă. Cu cât te vei arăta mai sincer, mai deschis și mai dornic să colaborezi, cu atât vei avea șanse mult mai mari de a echilibra relația de cuplu. Este adevărat că treci acum prin schimbări profunde, care au marcat inclusiv relația de mariaj dar trebuie să conștientizezi că doar de tine depinde dacă veți reuși să ajungeți la un consens în cadrul relației. Se poate observa o mai mare preocupare din partea ta pentru zona carierei și mai puțin în zona familiei. Este recomandat să-ți acorzi mai mult timp și să ieși la plimbare, în excursii, alături de partenerul de viață. Sunt șanse sporite astfel de a descoperi o fațetă mult mai frumoasă, mai plăcută a relației de cuplu.

Cariera si baniCarieră și bani
        Debordezi de energie la locul de muncă dând dovadă de conștiinciozitate și dedicare. Atenție însă la posibilele probleme de relaționare sau în privința luării unor decizii care vizează semnarea unui contract. Există predispoziția către pierderi, fraudă, furt, nu ești „pe fază”, atunci când vine vorba despre semnarea unui contract vis-a-vis de un proiect legat de serviciu, locul de muncă. Din data de 12 mai există șanse sporite de a reveni asupra unor aspecte de natură juridică și care te vor avantaja în carieră. Este posibil să câștigi un proces care are legătură cu locul de muncă, activitatea pe care o desfășori. Nu este exclusă nici obținerea unui contract avantajos la o firmă din străinătate sau poți avea o mai bună colaborare cu persoane aflate peste hotare, îndeosebi în intervalul 11 – 28 mai. Va trebui să găsești un echilibru între obligațiile din familie și cele de serviciu. Te poți aștepta la obstacole, răsturnări de situație la locul de muncă, evenimente destul de greu de gestionat, îndeosebi în preajma datei de 29 mai. Trebuie să dai dovadă de maximă prudență, atenție și mult calm. Vei avea de-a face cu competitori destul de duri, care nu uită și nu iartă, atunci când se simt nedreptățiți. Ești predispus la compromisuri pentru a reuși să ieși „basma curată” dintr-o situație destul de încurcată. Planul financiar este bine aspectat, mai ales în prima parte a perioadei în discuție.
 
SanatateSănătate
        Putem vorbi despre o lună destul de tensionată, la capitolul sănătate. Chiar nu este de glumit, orice semnal neplăcut venit din partea organismului propriu trebuie tratat cu maximă seriozitate. Este posibil să te confrunți cu accidentări, lovituri, intoxicații, probleme legate de medicamentație sau infecții, în preajma datei de 11 mai. Este destul de probabil să vorbim și de stres, stare de surescitare la nivel mental, insomnii, în prima parte a lunii analizate. Acordă o atenție deosebită și în partea secundă a acestei luni atunci când ești predispus la fracturi, luxații, operații chirurgicale, lovituri, căzături. De evitat sporturile extreme, escaladările, urcatul pe munți, mai ales în preajma datei de 29 mai.