Luna decembrie 2016, Capricorn

Decembrie 2016, Capricorn
010 Capricorn        Este o lună în care preferi mai mult starea de solitudine, resimți nevoia imperioasă de a te redescoperi și a clarifica anumite aspecte ale Sinelui. Ești interesat în mod real de schimbul de informații, de idei împărtășind din propriile cunoștințe. După data de 19 decembrie se cere mai multă atenție la modul în care gestionezi problemele din familie și carieră. Nu este cazul să-ți exprimi cu agresivitate propriile nemulțumiri pentru că nu vei face decât să creezi o stare de nemulțumire în relația cu persoanele dragi. După data de 21 decembrie încerci să te pui mai mult în prim plan, avansând totuși impresia că lumea este prea ocupată să te mai observe și pe tine. Deviza ta pentru perioada analizată este: „Cea mai înverșunată luptă este cea cu tine însuți.” Voltaire
 
Dragoste, relatia de cupluDragoste – Relația de cuplu
        În primele 7 zile ale acestei luni se pare că te simți apreciat, dorit de sexul opus. Este vorba despre o perioadă favorabilă, din punct de vedere sentimental și relațional. După data de 8 și până în data de 19 decembrie vei pune mai mult accent pe comunicare, dialog, pe schimbul intelectual în relația cu sexul opus. Nu prea îți este mintea și sufletul la manifestarea dorințelor, afecțiunii fiind mult mai preocupat de latura practică, materială a existenței. Relația de cuplu este posibil să treacă pe planul doi preferând să-ți concentrezi atenția pe carieră, problemele legate de serviciu, posibilitatea de a câștiga mai mulți bani. Spre sfârșitul acestei perioade este foarte posibil să te implici într-o relație în care să primeze, de fapt, interesul material. Participi la întâlnirile cu prietenii, ba chiar poți să încerci infiriparea unei idile cu o persoană de sex opus și pe care o cunoști de ceva timp, considerând acum că nu ar strica totuși să încerci ceva mai mult decât o simplă amiciție.
 
Cariera si baniCarieră și bani
        În această lună ești foarte preocupat de carieră, de obligațiile de serviciu, de rezolvarea unor probleme care vizează relația de colaborare, parteneriat. Ești mult mai preocupat de studii, perfecționare, posibilitatea de a obține o nouă diplomă care te poate propulsa pe un post mai bine plătit. Este timpul să-ți faci o analiză serioasă a ceea ce ai acumulat în plan profesional, la ce ar trebui să renunți, ce anume te împlinește, te motivează. Îți asumi multe răspunderi care ar putea să te epuizeze peste măsură sau te poate pune în situația de a avea probleme în relația cu familia. Pe la jumătatea lunii în analiză aici poți avea sentimentul că nu ești înțeles, că cineva vrea cu tot dinadinsul să îți facă rău. Proiectele profesionale se pot confrunta cu tot felul de piedici, răsturnări de situație. Este foarte important să gestionezi situația cu calm, înțelepciune și să nu devii prea orgolios. Nu este exclus să accepți un al doilea job pentru a putea să-ți mărești bugetul. Planul financiar este bine aspectat, după data de 7 decembrie. Nu vei duce lipsă de cheltuieli, investiții dar nici de muncă asiduă.
 
SanatateSănătate
       Este o lună în care te poți confrunta cu probleme de sănătate, îndeosebi în partea a doua a perioadei. Pot apărea accidentări, răniri, probleme legate de virozele respiratorii, posibile probleme ale ficatului sau ale rinichilor. Este recomandat să apelezi la medic, să-ți faci analizele necesare sau să urmezi un regim adecvat de hrană. Trebuie să faci mai mult sport, mișcare în natură și să nu exagerezi cu munca.