Horoscop anual 2017, Taur

Horoscop anual 2017, Taur

            „Indiferent ce îţi spun oamenii, cuvintele şi ideile pot schimba lumea”– Robin Williams 
           Urmează un an în care ți se cere mai multă atenție la relația cu colegii de muncă, la modul în care relaționezi cu partenerul de viață, cât de mult te implici în educația copiilor sau chiar cât ești dispus să dai din timpul tău prietenilor, atunci când aceștia au nevoie de sfatul sau de ajutorul tău. Este o perioadă în care ai sentimentul că, pur și simplu, ești alergat de termene limită, nu îți mai ajunge timpul să concretizezi câte idei ai în minte. Beneficiezi de energie, inspirație, de credința că nimic nu este în zadar și că fiecare om întâlnit, fiecare obstacol sau succes, are rolul bine definit în existența ta. Știi cum să te faci remarcat, îți exprimi mult mai deschis punctul de vedere atrăgând atenția prin atitudinea deschisă, veselă, dornic fiind în permanență să progresezi.
            Venus, guvernatoarea zodiei tale, începe anul 2017 în zodia Vărsător astfel că ești dornic să zburzi, să te simți liber, independent relaționând mult mai deschis cu sexul opus. Venus retrogradează în zodia Berbec (4 martie – 15 aprilie) aducând o perioadă de reflecție și introspecție. Este important să reanalizezi ceea ce simți, vis-à-vis de o relație de dragoste pe care preferi să o păstrezi în secret, te întrebi dacă mai merită să faci compromisuri. Relațiile existente pot cunoaște sentimente, emoții care se pot manifesta ciudat, ascuns, misterios. E timpul să-ți pui întrebări de genul: „Oare chiar merită să sacrific o relație stabilă de dragul unei iubiri pasagere?” sau „Chiar îl/o iubesc?”. Retrogradarea lui Venus ar trebui să-ți dea posibilitatea de a face un pas înapoi, să privești lucrurile, o relație în profunzime, să ți se reveleze niște răspunsuri legate de relația sentimentală. Poate fi vorba despre o perioadă  în care poate fi reluată o relație de dragoste sau poți da startul unei relații de iubire ca fiind predestinată.
            Cea mai intensă perioadă poate fi în intervalul 10 martie – 6 iunie, atunci când zodia ta va fi traversată de planetele personale (Soare, Mercur, Venus și Marte) și care îți vor da avânt, dorința de acțiune, de  transformare în plan personal, afectiv, la nivel intelectual. Sigur că te simţi excelent cu Venus, propria ta planetă guvernantă aici, în casa proprie, în martie – aprilie.
            Jupiter, în casa a șasea pentru tine, te îndeamnă să te preocupi mai mult de sănătate, de forma fizică. Este momentul să mergi mai des la sala de sport, să  faci mai multe excursii în natură, să mergi la medic pentru analize. Tranzitul lui Jupiter prin semnul Balanță facilitează găsirea unor tratamente mai eficiente, rezolvarea unor probleme de sănătate. Este recomnadat să acorzi o atenție sporită sănătății în perioada de retrogradare a lui Jupiter (6 februarie – 9 aprilie) când există riscul să mai iei în greutate sau să devii mult mai delăsător, atunci când vine vorba despre sport, alimentație sănătoasă.
            Neptun tranzitează în continuare casa a XI-a, a idealurilor, grupurilor, a prietenilor astfel că, nu de puține ori, te vei simți salvat în situații critice de anumite persoane. Neptun va sta în zodia Pești până în ianuarie 2026 așa că ai timp să te bucuri de momente de revelație, de lumină având ocazia să progresezi în plan spiritual sau chiar să devii liderul unui grup. Ești mult mai atras de spiritualitate, ocultism, parapsihologie dornic să înveți, să faci parte dintr-o asociație, un mediu în care să simți că evoluezi, că te faci util celorlalți. La începutul lunii decembrie, mai exact pe 23 decembrie 2017, are loc trigonul dintre Jupiter (în zodia Scorpion) și Neptun (în semnul Pești). Putem vorbi despre o perioadă favorabilă pentru a înființa un grup, împlinindu-ți astfel un ideal, o dorință mai veche. Cert este că te simți susținut de prieteni, de oameni care sunt pe „aceeași frecvență” cu tine. Nu uita că Dumnezeu lucrează prin oameni: „Cere și ți se va da!”
            Prezența lui Pluton în Capricorn îi favorizează, pe tot parcursul anului, pe nativii Taur  născuți în al doilea decan (10 – 21 mai) amplificând ambiția, dorința de a aduce transformări în propria existență, fiind mult mai dornic să te informezi, să înveți, să călătorești, să pui în practică proiecte de lungă durată pentru care depui foarte mult efort, timp, energie fizică și intelectuală.

perioade-favorabile
Perioade favorabile   
           O perioadă favorabilă pentru tine este în intervalul 4 mai – 7 iunie, cât timp zodia ta este traversată de Mercur și Soare. Planeta guvernatoare – Venus va reveni în zodia ta în intervalul 6 iunie – 5 iulie ceea ce te va face să te simți foarte bine, mult mai preocupat de felul în care arăți, strălucind, atrăgând atenția celorlalți, inspirând voie bună, stare de fericire.
            Perioade norocoase,  din punct de vedere financiar sunt următoarele: 26 aprilie – 30 mai, 5 – 17 iulie, toată luna decembrie.
            Perioade favorabile din punct de vedere sentimental, relațional sunt: 10 septembrie – 22 octombrie, lunile octombrie și noiembrie.

perioade-mai-putin-favorabile
Perioade mai puțin favorabile
        Trecerea lui Lilith prin zodia Scorpion, până în data de 14 februarie, încă continuă să creeze unele probleme în relația de cuplu. Totul este să nu cazi pradă geloziei, obsesiilor.
            În intervalul 13 august – 5 septembrie, Mercur retrogradează în semnul Fecioară așa că ar trebui să fii mai atent la felul în care comunici cu persoana iubită, cu propriul copil, cum îți folosești abilitățile și talentele creatoare, în sensul evoluției în plan profesional, financiar. Pot apărea dificultăți în comunicare, imposibilitatea focalizării energiei mentale către o direcție clară, tendința de a te ocupa de lucruri lipsite de importanță. Este un timp al regândirii și al reorganizării diverselor proiecte, a modului de folosire a talentelor native dar și a modului în care cooperezi cu persoana iubită și copiii. Nu se recomandă să faci investiții financiare în această perioadă.

Dragoste, relatia de cuplu
Dragoste – Relația de cuplu    
         Nodul Nord în zodia Fecioară corespunde casei a V-a și aduce semnul că, până pe 9 mai 2017, trebuie să meditezi mai profund la relația de iubire, la propria creativitate, să dai un nou sens propriei existențe, să îți asumi rolul de părinte, să ieși mai mult în lume, să relaționezi, să te distrezi, să înveți cum să te bucuri cu adevărat de viață. Este posibil să dezvolți mai mult un hobby transformându-l ulterior într-o profesie, să obții acum tot felul de favoruri din partea persoanelor care țin cu adevărat la tine.
            Cu Lilith în zodia Scorpion până în 14 februarie, pentru tine semnificând relaţia de cuplu,  te poţi aştepta la animozităţi, discuţii aprinse, unele conflicte în relaţia cu cel drag, starea de neîncredere, gelozie îndeosebi pentru nativii ai ultimului decan (cei născuți în intervalul 11 – 20 mai). Scorpionul aduce şi pasiune, magnetism, erotism, sexualitate ca atare ai toate șansele să îți canalizezi această energie către o  iubire pasională, dacă nu lași celelalte efecte ale Scorpionului să te domine (răzbunare, gelozie, obsesii).
            Venus retrogradează în zodia Berbec (4 martie – 3 aprilie) și în semnul Pești (3 – 15 aprilie) astfel că te poți aștepta la implicarea într-o relație de amor cu un bun prieten, o relație pe care preferi să o ții în secret. Poate fi vorba și despre revenirea în viața ta a unei iubiri din trecut.
            Mercur retrogradează în zodia Fecioară (13 august – 5 septembrie), căreia îi corespunde casa iubirii pentru tine așa că poate aduce o nevoie de redefinire a unei relații de iubire. Este momentul să vezi adevărata față a persoanei de care ești îndrăgostit, poți să descoperi secrete care nu-ți vor face deloc plăcere. Este o perioadă a necesității de a vedea realitatea așa cum este și nu neapărat cum ți-ai propus să fie.
              Tranzitul planetelor (Soare, Mercur, Venus și Marte) personale prin semnul Fecioară, în perioada 10 septembrie – 22 octombrie, îți poate aduce momente extrem de norocoase pe multe planuri dar mai ales în viaţa ta personală, afectivă, familială, sentimentală. Totul este să te lași învăluit de iubire, să vezi partea frumoasă a vieții, să redecoperi magia. Poate fi un moment excelent pentru a te îndrăgosti din nou, a socializa mai mult, ba chiar să ai parte de o logodnă.
             În căsnicie nu s-ar zice că se anunţă evenimente ieşite din comun doar în perioada când Marte și Venus traversează zodia Scorpion (7 noiembrie – 9 decembrie) și când trebuie să fii mult mai atent în relația de cuplu. Chiar dacă relația se desfășoară în termeni mult mai relaxați bucurându-te de bună dispoziție, răsfăț din partea partenerului de viață, din când în când vei fi atenționat că trebuie să întreții focul pasiunii dintre voi doi, concentrându-ți atenția și asupra relației de mariaj, familiei și nu doar către carieră. Tot ce ai învăţat despre viaţa în doi în ultimii ani (de la sfârșitul anului 2012 atunci când Saturn și-a început tranzitul prin zodia Scorpion) îşi va arăta acum efectele şi beneficiile.
            Dacă nu ai întâlnit încă persoana potrivită pentru a întemeia o familie, ai toate șansele să o găsești începând cu luna octombrie 2017 și până în noiembrie 2018. Important e să fii atent la oportunitățile care vin spre tine și să socializezi mai mult.

Cariera si baniCarieră și bani
     Prezența lui Jupiter în semnul Balanță (casa muncii pentru nativul Taur) până în data de 10 octombrie îți poate aduce oportunități de găsire a unui loc de muncă care să corespundă dorințelor tale, posibilitatea de a dezvolta noi relații de colaborare, să lansezi un nou proiect la locul de muncă și să atragi astfel atenția superiorilor. Cert este că Jupiter te pregătește pentru un nou avânt în plan profesional. Marele Benefic știe exact ce are de făcut pentru a te propulsa către mai bine, chiar și atunci când mai primește și unele avertismente (în perioadele de retrogradare sau/și când face aspecte dinamice cu alte planete), că nu ai pornit tocmai pe calea potrivită și că ecazul să „schimbi macazul”, tu nu ai decât să te conformezi la ceea ce spune acesta: muncește creează, fii dedicat activității tale!
            Prezența lui Uranus în semnul Berbec (casa dușmanilor secreți dar și a bolilor cronice) te predispune la probleme legate de carieră, domeniul profesional, imagine în plan public ceea ce îți va crea sentimentul de neputință, tendința de a da înapoi din fața obstacolelor, oricât de bine ar fi gândite și concepute proiectele tale, strategiile. Perioade deosebit de tensionate, în plan profesional pot fi: sfârșitul lunii februarie și a lunii martie (Jupiter retrograd opoziție Uranus, Jupiter retrograd careu Pluton), în a doua parte a lunii septembrie (Jupiter opoziție Uranus). Aspecte astrale ce îți cer să-ți schimbi anumite strategii, modul de a relaționa cu partenerii de afacere, colaboratorii, cu colegii de muncă. Este momentul să te eliberezi din anumite responsabilități care, de fapt, nu prea ți-au adus împliniri în plan financiar și/sau profesional. Evită să faci compromisuri la locul de muncă fiind foarte important să îți îndeplinești sarcinile cu dedicare, răbdare, fără să grăbești lucrurile. Nu uita că: „Graba strică treaba!”
            În prima parte a lunii mai, luna iunie dar și  în prima parte din luna iulie se poate vorbi despre câștiguri bune din muncă proprie, ai ocazia să vezi roadele muncii tale. În ultimele trei luni ale acestui an sunt favorizate relațiile de afaceri, parteneriatele menite să îți aducă și mai mulți bani în cont. Este o perioadă de înflorire, nu doar în relația de mariaj ci și în ceea ce privește veniturile tale. Veniturile obținute prin intermediul celorlalți stau însă sub influența lui Saturn până în data de 20 decembrie fapt care te face să fii mult mai chibzuit în ceea ce privește administrarea bunurilor, a banilor, investițiilor pe termen lung. Este recomandat să fii mult mai precaut, atunci când vine vorba de taxe, impozite, plata unor datorii, cu precădere în perioada 3 – 23 decembrie atunci când Mercur va retrograda în zodia Săgetător și poate aduce neînțelegeri legate de câștigurile din exterior, din asocieri, moșteniri. Este posibilă apariția unor probleme pentru cei care și-au folosit puterea în a-i manipula pe cei din jur pentru atingerea propriilor scopuri.

3D Character and Success

Sfaturi pentru anul 2017
         Indiferent de ceea ce vor ceilalți oameni de la tine, de pretențiile, cererile care îți sunt adresate, trebuie să înveți să te respecți mai mult, să îți acorzi mai mult timp și spațiu și să nu mai accepți compromisurile, doar pentru a fi liniște în mediul în care trăiești și muncești. Cu cât îți canalizezi energia către împlinirea unui scop personal, cu atât vei reuși să dai lumină și încredere mai departe, să te adaptezi mult mai ușor la situații critice. Trebuie să îți repeți mult mai des cuvintele înțelepte rostite de Robin Williams: „Indiferent de ce spun oamenii, cuvintele și ideile pot schimba lumea!”