Horoscop anual 2017, Leu

Horoscop anual 2017, Leu

                        „Educaţia este cea mai puternică armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea” Nelson Mandela
            Această perioadă vine cu schimbări profunde în viața personală, pe tot parcursul anului. Este timpul să valorifici din plin oportunitățile care vin, legate de studii, călătorii, familie, casă dar și job, perfecționare, acumulare de experiență în plan profesional. Este vorba de multă muncă, efort fizic și intelectual, dedicare dar și de culegerea unor roade pe măsura așteptărilor. Nu vei duce lipsă de energie, ambiție, curaj simțindu-te motivat să țintești tot mai sus.
            Jupiter tranzitează zodia Balanță până în data de 10 octombrie, casa a III-a pentru tine, susținând schimbările care țin de comunicare, studii, scris, comerț, acumulare de informații, publicații, mass-media având ocazia acum să îmbini, în mod armonios, utilul cu plăcutul, să-ți pui în valoare abilitățile și talentele native. Se observă o mai bună comunicare cu rudele apropiate (frați, verișori), poți lega mult mai ușor relații de prietenie.
             În ultimele trei luni ale anului Jupiter intră în zodia Scorpion, casa a IV-a pentru tine (familie, casă, domiciliu, proprități, locul natal, părinți) astfel că, până în luna noiembrie 2018, ești mult mai dornic să aduci schimbări importante legate de casă eventual o renovare, schimbare de locuință, domiciliu poate chiar să călătorești mai des în străinătate sau să emigrezi. Orice hotărâre ai lua se pare că astrele sunt de partea ta, ajutându-te să finalizezi proiectele legate de casă, domiciliu. Vei beneficia și de banii de care ai nevoie pentru a concretiza ideile, inițiativele Jupiter fiind bine susținut de Neptun, aflat în casa moștenirilor, bani veniți prin intermediul partenerului de viață.
            O perioadă foarte aglomerată pentru tine se preconizează a fi în intervalul 20 iulie – 20 septembrie, atunci când zodia ta va fi tranzitată de planetele personale (Soare, Mercur, Venus și Marte). Te bucuri de energie, idei originale, capacitatea de a face schimbări importante legate de carieră, studii, călătorii, casă și familie. Nu ai decât să profiți din plin de această perioadă pentru a reuși să concretizezi ceea ce ai în gând.
              Cu Saturn în zodia Săgetător până în data de 20 decembrie, în casa a V-a pentru tine, a distracțiilor, iubirii, a creativității, copiilor, hobbyurilor. Se poate spune astfel că și în aceast an acorzi mai multă atenție educației copiilor, te bucuri de realizările acestora care vor fi mult mai responsabili, se vor bucura de succes. Iei mult mai în serios o relație de dragoste, preferând să ai alături de tine persoana care să fie pe aceeași lungime de undă cu tine, din punct de vedere intelectual și sentimental. Ești mult mai inspirat, creativ reușind să concretizezi noi strategii de muncă, depunând efort constant către o direcție aleasă deja astfel că, până în data de 20 decembrie 2017, dacă ești nativ din decanul al treilea din zodia Leu, te poți bucura de realizări la locul de muncă. Trebuie să conștientizezi că nu vine nimic gratis, ci numai prin muncă asiduă. Fii deschis la nou, e timpul să te redescoperi prin ceea ce dăruiești, creezi! 
           Prezența lui Uranus în semnul Berbec, încă din anul din 2011, în casa astrologică a IX-a pentru tine, a studiilor superioare, călătorii îndepărtate continuă să îți aducă evenimente surpriză legate de călătorii, studii superioare, schimbări necesare care te vor propulsa pe o nouă treaptă, din punct de vedere intelectual și spiritual. Nu este ușor dar provocările care vin te ambiționează, te forțează să te mobilizezi în situațiile critice și să iei deciziile potrivite. Saturn, alături de Soarele din zodia ta și de Uranus, nu fac decât să te ajute să îți iei avânt spre mai bine.
            Cu Neptun în zodia Pești, pentru tine în casa astrologică  a VIII-a, a banilor de la partenerul de viață, moșteniri, taxe și impozite, credite, a sexualității ai sentimentul clar că primești banii de care ai nevoie, atunci când trebuie, când poate nu mai aveai nici o speranță că e posibil. În acest an putem vorbi despre de un câștig nesperat, o sumă restantă pe care urmează să încasezi din câștigarea unui proces, o moștenire. Cert e că astrele îți surâd în acest sens, aducându-ți banii de care ai nevoie, îndeosebi în lunile noiembrie și decembrie. Viața intimă este mult mai pasională, trăită cu intensitate având șansa acum să descoperi cât de importantă este conexiunea dintre tine și persoana iubită. Este un an în care senzualitatea, romantismul, sexualitatea joacă un rol mult mai important în relația de cuplu.
            Prima serie de eclipse începe, în acest an, cu Eclipsa de Lună în penumbră în zodia Leu, în data de 11 februarie, casa I-a astrologică, a personalității. Se poate vorbi despre schimbări ce pot apărea în propria atitudine, fizionomie, este posibil să începi o nouă dietă, să fii mai preocupat de felul în care arăți, te îmbraci, să renunți eventual la un viciu care îți creează, de ceva timp, probleme de sănătate. Este posibil să te găsești la sfârșitul unei relații, să finalizezi un parteneriat, o afacere.
            Eclipsa de Soare din semnul Pești, din data de 26 febuarie, are loc în a VIII-a casă astrologică, pentru tine așa că sunt luate în vizor finanțele în comun cu partenerul de viață, moșteniri, împrumuturi, taxe și impozite. Este foarte probabil să te confrunți cu probleme ce țin de o moștenire, documente, termene limită legate de un împrumut. Te simți oarecum constrâns de împrejurări pentru a rezolva cât mai rapid niște treburi care au tot fost amânate. Se cere mai mult discernământ, responsabilitate în gestionarea patrimoniului, a unei moșteniri.
        Eclipsa de Lună în zodia Vărsător, din data de 7 august, are loc pe axa relațiilor așa că este  momentul să faci o serioasă reevaluare a unei relații, să vezi dacă mai merită sau nu să  continui drumul alături de un partener, dacă se mai merită să faci compromisuri. Această Eclipsă de Lună în semnul Vărsător îți va aduce răspunsuri importante ce vizează relația de cuplu.
            Seria eclipselor se încheie, în acest an, cu Eclipsa totală de Soare din zodia Leu, din data de 21 august, în casa I-a, a personalității, intervenind în viața ta schimbări esențiale care te îndeamnă să îți schimbi viunea despre viață, oameni. Este timpul să te pui mai mult în valoare, să te redescoperi, să concretizezi idei, proiecte personale pe care le tot amâni de ceva timp.
            Pluton se află și în acest an în casa muncii și a sănătății pentru tine ceea ce îți spune că nu e de glumit, atunci când vine vorba de sănătate, îndeosebi la început de an dar și în lunile martie și octombrie. În perioada de retrogradare a lui Pluton e nevoie de și mai multă atenție la ce tratament te-ai hotărât să urmezi și să nu exagerezi cu medicația sau dietele. 

perioade-favorabile
Perioade favorabile
             Lunile martie și aprilie te pot favoriza în ceea ce privește studiile superioare, călătoriile, oportunități ce țin de bursă, susținere venită din partea unor profesori, mentori.
            În lunile iulie și august ai ocazia să trăiești cu intensitate, ca și cum ai vrea să „muți munții din loc”. Ești plin de energie, grăbit să duci la capăt anumite proiecte, ca și cum „au intrat zilele în sac”. Nu îți ajunge timpul pentru cât de multe lucruri ai vrea să faci. Este o perioadă prolifică în care ai ocazia să te bucuri de reale reușite. Nu trebuie să te întreci cu gluma și să o lași mai moale deși ai atât de energie, ambiție, să le faci pe toate cât mai rapid pentru că îți poți periclita sănătatea.
         În luna septembrie Venus îți dă încredere, strălucite, șarm ești și tu hotărât să te faci remarcat de sexul opus, petreci mai mult alături de prieteni, îți mai completezi garderoba, ești mai atent la felul în care arăți. E momentul să călătorești mai mult, poate chiar să pleci într-o crozieră cu partenerul de viață.
             Spre sfârșitul anului este favorizată zona legată de casă, proprietate, familie dar și de bani ce pot veni printr-o moștenire. Este timpul să profiți de oportunitățile ce vin acum, pentru a mai plăti din datorii sau pentru a-ți mări contul din bancă.

perioade-mai-putin-favorabile
Perioade mai puțin favorabile
        În lunile martie și septembrie 2017 Jupiter se va găsi în aspecte tensionate cu Uranus, punându-ți la încercare concepțiile despre viață, mai ales cele legate de parteneriate.
         În intervalul de timp 3 februarie – 4 martie, Venus retrogradează în semnul Berbec pentru tine, casa străinătății, a călătoriilor peste hotare, afaceri import-export, studii superioare, spiritualitate așa că se cere mare atenție, putând apărea răsturnări de situație, probleme, tot felul de blocaje ce țin de călătorii, obținerea unor bani din anumite tranzacții, probleme în relația sentimentală cu cineva aflat la distanță, eventual în străinătate.
            Retrogradarea lui Mercur în zodia ta, în intervalul 31 august – 5 septembrie, se pare că te întoarce să mai faci niște rectificări prin acte, documente importante, să recuperezi niște bani sau să plătești niște restanțe. Mare atenție la ce contracte semnezi!
            Nu sunt deloc de neglijat eclipsele ce au loc pe zodia ta în lunile februarie și august, atunci când ar trebui să fii mult mai atent la relații, parteneriate, în ce relație te implici, ce anume trebuie să mai elimini din viața ta.

Dragoste, relatia de cuplu
Dragoste – Relația de cuplu    
         Prezența lui Saturn în zodia Săgetător, casa iubirii pentru tine, încă de la sfârșitul anului 2014 și va sta acolo până în data de 20 decembrie 2017. Se pare că Saturn ți-a dat o mai mare dorință și nevoie de stabilitate în plan sentimental. Ai început să iei lucrurile mai în serios, nemaiavând timp și nici chef de joacă, de aventură în plan sentimental. Saturn vine cu dorința de a fi cât mai serios într-o relație, de stabilitate, el te ajută să privești iubirea ca pe ceva responsabil.
         Dacă nu ești ferm hotărât către o direcție și vei încerca să „calci strâmb” nu vor întârzia să apară și sancțiunile. Așa că nu e timp de pierdut, acum ai ocazia să descoperi plăcerea de a fi în doi, de a pune la cale proiecte comune alături de partener. Ai șansa acum să găsești persoana potrivită, alături de care să îți dorești să petreci întreaga viață.
         O perioadă trăită cu intensitate în plan sentimental este în luna august, atunci când ai sentimentul că lucrurile încep să revină la normal, dacă au alunecat pe o pantă greșită. Dacă nu ți-ai găsit perechea ai timp ca, în această vară, să o găsești, fie într-o excursie departe de casă, fie la o petrecere cu prietenii. Cert e că iubirea bate la ușă, totul e să fii pe fază și să îi deschizi. Se poate vorbi despre o iubire de natură karmică, pe care să o trăiești cu intensitate, putând pune acum bazele unei relații de durată.
        După jumătatea lunii noiembrie, ai șansa să trăiești cu pasiune, romantism o relație în care ești implicat, ba chiar să fii ferm hotărât să întemeiezi o familie.   
       Este un an în care producerea eclipselor pe axa relațională te vor pune la mare încercare, testându-ți capacitatea de a alege, de a vedea ce vrei cu adevărat dintr-o relație, de la persoana iubită.

Cariera si baniCarieră și bani
     Cu Nodul Nord Lunar în semnul Fecioară, până în data de 9 mai, ești îndemnat să meditezi la schimbările ce trebuiesc făcute, vis-à-vis de bani, modul în care câștigi și cheltui. E posibil să te fi confruntat cu tot felul de restricții financiare cerându-ți-se să fi mai precaut, mai organizat atunci când vine vorba de bugetul personal. Ei bine, ți se mai dă la dispoziție timp suficient să vezi ce anume ai de făcut, să meditezi mai mult cum ai putea face rost de mai mulți bani. Este posibil să fii preocupat să găsești un job mai bine plătit sau poate chiar să-ți iei un al doilea job.
           Eclipsa de Soare din zodia Pești, din ziua de 26 februarie, are loc pentru tine în casa astrologică a finanțelor comune, ale  partenerului de viață, bani proveniți din moșteniri, împrumuturi. Este avertismentul că nu e de joacă, atunci când nu plătești un credit la timp, taxele și impozitele sunt amânate, poate chiar să uiți plata unor facturi ceea ce poate atrage sancțiuni și implicit să îți cam golească portofelul sau cardul.
            Retrogradarea lui Mercur în zodia Fecioară, în intervalul 13 – 31 august, îți aduce foarte clar în vedere necesitatea de a face unele reevaluări, revizuiri vis-a-vis de bani, salariu poate chiar să primești niște bani din urmă. Nu e însă momentul să te hazardezi și să faci cumpărături peste buget sau să semnezi un nou contract de muncă întrucât există riscul să recuperezi banii cu mare greutate sau să ajungi la pagube mari, în plan financiar.
            Venus, guvernatoarea zodiei Taur (casa a X-a, carieră), retrogradează în semnul Berbec, în casa a IX-a, a călătoriilor în străinătate și spune despre posibilitatea de a pleca la drum lung în interes de serviciu, să fii rechemat într-un anumit loc de muncă unde ai mai lucrat eventual anul trecut. Este recomandat totuși să eviți semnarea unui contract de muncă, parteneriat în intervalul 4 martie – 3 aprilie dar și în intervalul 10 – 20 aprilie, atunci când Mercur va retrograda în semnul Taur, casa carierei pentru tine.
            În primăvara acestui an este posibil să iei decizia de a mai urma niște cursuri de perfecționare sau de a relua niște studii necesare obținerii unui post de răspundere. În luna aprilie este bine să te concentrezi pe finalizarea unor obiective, planuri deja demarate. Nu e bine să iei decizii importante legate de carieră în intervalul 10 – 28 aprilie.
            Spre sfârșitul lunii iunie dar și prima parte a lunii iulie nu vei duce lipsă de critici, bârfe, calomnii venite din partea colegilor. Te poți aștepta la acțiuni injuste venite din partea dușmanilor ascunși. Rezolvarea acestora ține de diplomația ta dar și de faptul că nu trebuie să împărășești oricui proiectele la care lucrezi deja. Te poți aștepta la o primă, o mărire de salariu, găsirea unui al doilea job, în intervalul 20 septembrie – 5 octombrie.
           Intrarea lui Saturn în zodia Capricorn, în data de 20 decembrie, unde deja se află Pluton de câțiva ani, se pare că obligă la și mai multă muncă, seriozitate, responsabilitate, organizare, respectarea termenelor limită. Nu te mai poți abate de la programul de lucru atât de ușor. Este important să dai dovadă de conștiinciozitate, profesionalism întrucât orice abatere de la reguli la locul de muncă poate fi destul de drastic sancționată. Ți se cere transformare, acceptare a alternativelor legate de locul de muncă, capacitatea de a lucra cu mai multă deschidere, dedicare într-o echipă de muncă. Este foarte probabil să ajungi să te dedici întru totul carierei, uitând practic de familie, de obligațiile față de cei dragi ceea ce ar putea să conducă inevitabil la tot felul de probleme acasă, în familie.

3D Character and Success

Sfaturi pentru anul 2017
         În aceast an este foarte important să îți concentrezi atenția pe finalizarea unor proiecte, să fii atent la oportunitățile de progres în plan personal dar și relațional, profesional și financiar.
         Este vorba despre multă atenție la șansele pe care le ai acum să-ți concretizezi un ideal. Totul e să nu te grăbești și să o iei pas cu pas, aplicând strategiile cu înțelepciune, propunându-ți obiective care chiar pot fi îndeplinite. Trebuie să fii conștient de faptul că poți fii un creator, în adevăratul sens al cuvântului.