Horoscop anual 2017, Capricorn

Horoscop anual 2017, Capricorn

            „Viziunea ta va fi clară doar atunci când te poţi uita propria inimă” Les Brown
            Anul 2017 se arată cât se poate de interesant pentru tine fiind vorba de tot felul de experiențe, de căderi și urcușuri, de acceptare și renunțare. Este un an în care îți este pusă la încercare răbdarea, capacitățile organizatorice fiind de multe ori pus în fața unor alegeri decisive, simțindu-te oarecum dezorientat, nemulțumit pentru că schimbările nu se produc neapărat lent, ci sunt menite să te ia oarecum prin surprindere. Ești capabil să depășești toate aceste încercări, concentrându-te pe ceea ce se întâmplă în prezent, fără să mai privești cu resentiment către greșelile din trecut. Este timpul să te redescoperi privind cu adevărat în sufletul tău și făcând alegerile care îți sunt cu adevărat pe plac și nu cum ar vrea alții și să alegi să fii. Evită să faci compromisuri.
         O perioadă în care te vei axa mai mult pe realizarea proiectelor personale fiind mult mai preocupat de propria persoană, de ceea ce-ar putea să aducă îmbunătățiri clare în viața ta, ar putea fi intervalul 21 – 31 decembrie, atunci când tranzitează zodia ta planetele: Soare, Venus, Saturn și Pluton. Este momentul să renunți la anumite aspecte care nu s-au dovedit eficiente pentru propria evoluție fiind o perioadă în care merită să abordezi cu mai multă maturitate și înțelepciune situațiile incerte legate de casă, familie și chiar de carieră.Eclipsa de Soare din semnul Pești, din data de 26 februarie, are loc în casa a III-a, a comunicării, călătoriilor scurte, relația cu rudele apropiate. Este important să acorzi mai multă atenție deciziilor pe care trebuie să le iei acum, evitând semnarea unor documente importante, acte, contracte până când nu te-ai consultat cu un expert. Ești predipus la probleme în călătorii dar și în relația cu rudele apropiate. Se cere mai mare atenție dacă ai de susținut examene în această perioadă.
             Eclipsa de Lună din zodia Vărsător, din ziua de 7 august, se produce în casa a II-a, a finanțelor și resurselor din muncă personală. Se poate vorbi acum despre posibilitatea de a culege roadele unei munci susținute. Nu este exclus să afli acum de o mărire de salariu sau din contră, să constați subit că nu poți intra în posesia unor bani care ți se cuvin. Poate fi vorba și de cheltuieli neașteptate.
            Eclipsa totală de Soare din zodia Leu, din data de 21 august, are loc în casa a VIII-a, a banilor veniți de la partenerul de viață sau din moșteniri, împrumuturi. Poți avea ocazia să te bucuri de rezolvarea unui partaj în favoarea ta, să primești o moștenire sau să obții împrumutul  mult dorit de tine. Te poți aștepta însă la o finalizare bruscă pentru a lăsa loc unui nou început, fie că e vorba despre banii dintr-o afacere sau rezolvarea unor documente legate de o moștenire.
           Cu Jupiter în semnul Balanță, până în data de 10 octombrie, pentru tine în casa a X-a (casa realizarilor sociale și profesionale, a carierei și a succesului sublic) ai ocazia să apară tot felul de oportunități de progres în plan profesional. Ești susținut de persoane cu funcții decizionale să obții ceea ce ai nevoie în carieră. Este timpul să observi că toate eforturile depuse de ceva ani nu au fost în zadar având ocazia să vezi cum se concretizează unele dorințe legate de planul profesional. Este posibil să primești un post mult dorit, o funcție de răspundere dar și mai multe beneficii financiare.
         Intrarea lui Jupiter în zodia Scorpion din data de 10 octombrie 2017, în casa a XI-a pentru tine (casa prietenilor și a protectorilor, a grupurilor și a organizațiilor dar totodată și a idealurilor și a cauzelor în slujba altora) anunță o perioadă de susținere din partea prietenilor, a protectorilor pentru a-ți împlini un vis, un ideal. Ca și prieten, te poți dovedi de încredere pentru grupul din care faci parte. Te implici, poate mai mult, decât o făceai în mod normal, în acțiuni umanitare. Saturn în semnul Săgetător (până pe 20 decembrie 2017) în casa a XII-a pentru tine (casa sacrificiilor și a izolării, a vicisitudinilor și a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice) îți poate aduce, în acest an, informații prețioase menite să te ajute în rezolvarea anumitor probleme de sănătate dar și în tot ceea ce este legat de carieră, ba chiar poți să faci pace sau să finalizezi anumite conflicte cu persoane care te-au tot invidiat, ți-au creat probleme. Primești acum ajutorul de la cine te aștepți mai puțin. Ai ocazia să constați că dai mai mult randament, atunci când vine vorba despre concretizarea unei idei. Este momentul să faci un bilanț serios al realizărilor și să vezi ce anume ți-a provocat pierderi și să elimini din viața ta aspectele care îți pun frână în evoluția ta.
        Intrarea lui Saturn, începând cu data de 20 decembrie, în zodia Capricron, prima casă astrologică pentru tine, casa personalității astfel că este necesar să dai dovadă de și mai multă organizare, răbdare și aplicarea unor strategii bine gândite, atunci când vine vorba despre proiectele personale. Ești nevoit să faci față unei munci susținute dar și să conștientizezi că tot ceea ce clădești acum are șansa să dureze pentru mult timp de acum înainte. Adevăratele realizări vin acum, cu tranzitul lui Saturn în zodia ta, printr-o cooperare sinceră cu colegii, superiorii. Nu este exclus să ai și momente de epuizare fizică și/sau mentală.
         Prezența lui Uranus în semnul Berbec, în casa a IV-a (familia, locul natal, casa, patrimoniul) aduce posibilitatea ca unul din membri familiei tale să aibă nevoie de mai multă atenție, ajutor din partea ta. Se poate vorbi acum despre schimbări profunde legate de casă, patrimoniu poate să îți vină cheful să te întorci la locul unde ai copilărit sau în țara natală, îndeosebi dacă ești născut în ultimul decan din zodia Capricorn (10 – 19 ianuarie). Misiunea ta acum este de a te organiza eficient dar și de a fi mult mai cooperant cu lumea și familia.Neptun se află în semnul Pești, în casa a III-a pentru tine, a comunicării, gândirii și călătoriilor scurte. Nu vei duce lipsă de inspirație, imaginație, creativitate fiind pe fază, dacă ai de susținut o conferință, workshop sau ai de scris, publicat vreo carte. Nu vor lipsi nici visele profetice, atracția către lecturi de spiritualitate, parapsihologie, psihologie.
        Pluton aflat în zodia ta, în casa I-a personalității, continuă să te ajute, să te susțină pentru a te debarasa de trecut, de tradiții, de anumite obiceiuri, să te rupă de un mediu care nu este benefic propriei evoluții. Pluton îți cere să ai tact, răbdare, să te rupi de rutină acceptând cu mai multă deschidere schimbările marcante din viața ta. Este vorba despre o transformare care nu vine peste noapte, ci este nevoie de multă mobilizare din partea ta pentru a conlucra la evoluția propriului Eu.

perioade-favorabile
Perioade favorabile
      O perioadă benefică pentru întemeierea unei familii se poate dovedi a fi luna iunie. După data de 10 octombrie se observă o mai mare deschidere în relația cu prietenii, colaborările devin mult mai fructuoase având șansa să-ți îndeplinești un vis, un ideal. Colaboratorii și prietenii îți pot veni în ajutor în momentele decisive.
       Luna septembrie și prima parte din luna octombrie se pot dovedi benefice, dacă este vorba despre călătorii în străinătate, studii superioare, implicarea într-o relație de amor cu o persoană aflată peste hotare.
      Dacă te-ai hotărât să faci schimbări importante ce vizează casa, gospodăria, eventual să achiziționezi o nouă proprietate cele mai favorabile momente ar fi lunile mai și noiembrie. Poate fi vorba acum și despre finalizarea unei construcții, să te bucuri de rezultatele muncii tale.

perioade-mai-putin-favorabile
Perioade mai puțin favorabile
        Luna martie se poate dovedi destul de problematică la capitolul carieră și familie, atunci când îți va fi destul de greu să găsești un echilibru între obligațiile de seriviciu și cele de acasă.
       În intervalul 20 septembrie – 7 noiembrie este vorba despre o perioadă dinamică, în care nu vei duce lipsă de energie dar nici de răsturnări de situație fiind nevoie de mobilizare, maximă concentrare pe finalizarea unor obiective ce vizează relația de cuplu și cariera. Poți avea acum ocazia să constați ce anume trebuie să păstrezi și ce nu, în viața ta. Așa că se poate vorbi despre o perioadă dinamică, de maximă mobiliare din partea ta pentru a depăși situațiile critice, ce vizează casa, familia dar și relația de cuplu și cariera.
         În luna octombrie și prima parte din luna noiembrie ar trebui să îți concentrezi mai mult atenția asupra unor schimbări din carieră fiind foarte important să porți dialoguri pe față, deschise în relația cu superiorii.

Dragoste, relatia de cuplu
Dragoste – Relația de cuplu    
         Este vorba despre un an în care pot apărea schimbări semnificative vis-a-vis de relația de iubire. În luna martie se poate vorbi despre o perioadă destul de tensionată în relația de dragoste având ocazia să constați că o mare parte din problemele tale în amor se poate datora părinților, a implicării acestora în viața ta personală. E vorba despre o lună destul de tensionată riscând să rupi o relație de iubire datorită unor decizii luate sub impulsul de moment.
          Mercur mai vine și el să toarne gaz pe foc, în intervalul 10 – 20 aprilie, îndemnându-te să spui altceva decât gândești și simți. Poate fi vorba și despre reluarea unor discuții, încercarea de a te împăca cu o persoană cu care ai fost implicat într-o relație de dragoste în trecut. Cert este că poate fi vorba și despre situații clarificatoare, poți să primești răspunsuri menite să te trezească la realitate, vis-à-vis de o relație.În luna iunie se mai liniștesc parcă lucrurile în ceea ce privește relațiile tale sentimentale așa că nu te gândi că nu vei avea ocazia să te implici într-o poveste de iubire. Tot în luna iunie se pare că astrele te îndeamnă la dorința de a întemeia o familie.
         În a doua parte din luna septembrie și în prima parte din luna octombrie se pare că ai toate șansele să te implici într-o idilă cu o persoană aflată la mare distanță.  Atenție la intervalul de timp cuprins între 28 iulie și 20 august, atunci când e posibil să te confrunți cu tot felul de discuții, certuri în relația cu partenerul de viață. Se pare că preocuparea ta pentru muncă, carieră își poate creea serioase probleme în relația cu cei dragi. Este nevoie de mai multă atenție din partea ta față de cei dragi, încercând să găsești un echilibru între viața de familie și carieră.
        Poate că sfârșitul de an îți va aduce un eveniment marcant în plan sentimental reușind să depășești cu succes eventualele nemulțumiri cu care te-ai confruntat de-a lungul acestui an. Doar frica de a acționa este cea care nu te va lăsa să duci la îndeplinire dorința de a concretiza o relație de dragoste, menită să îți liniștească sufletul, să te ajute să te detașezi de problemele cotidiene.

Cariera si baniCarieră și bani
     Este un an destul de încercat în plan profesional dar și unul încărcat de realizări, împliniri menite să te recompenseze pentru munca depusă. Cu cât te concentrezi mai mult pe realizarea obiectivelor, nelăsându-te angrenat în relații de parteneriat, colaborări menite să te distragă de la adevărata cale, îndeosebi în prima parte a anului, cu atât vei avea șanse mult mai mari de succes.
           Este posibil să apară tot felul de provocări care țin de semnarea unor contracte, acceptarea unor oferte care nu sunt tocmai ceea ce te așteptai și care ar putea să îți provoace tot felul de pierderi, inclusiv de natură juridică. Astfel de perioade nefavorabile în carieră se pot dovedi lunile: martie, septembrie și octombrie.
           Atenție și la perioadele de retrogradare ale lui Mercur: la început de an, în intervalul 10 aprilie – 3 mai și în perioada 13 august – 5 septembrie, atunci când ar fi bine să eviți interviurile pentru un nou job, semnarea unui nou contract de muncă.
           Luna iunie se poate dovedi benefică pentru a obține rezultate bune la un concurs pentru ocuparea unui loc de muncă sau să urmezi cursuri de perfecționare care te vor ajuta să obții un post mai bine plătit. Ești avid să acumulezi noi cunoștințe tratând cu seriozitate cerințele care țin de un nou colectiv de muncă.
            Cu Jupiter în casa carierei și cu Saturn în zodia Săgetător realizând un aspect benefic cu Jupiter, nu poate decât să îți aducă succes, popularitate, realizări notabile în carieră îndeosebi în toamna acestui an. Te remarci prin optimism și încredere în propriile forțe, capacitate organizatorică, prin strategii bine puse la punct. Așa că: „După faptă și răsplată!” 
         În ultimele două luni ale acestui an ai toate șansele să te lansezi într-o colaborare importantă, alături de grupul din care faci parte. Primești susținerea unor persoane cu funcții de răspundere, dornice să te susțină în proiectele tale curajoase, ambițioase eventual poși să iei decizia de a lansa o afacere.

3D Character and Success

Sfaturi pentru anul 2017
         Ca și nativ Capricorn se poate vorbi despre un an în care este posibil să te confrunți cu probe de destin, cu finaluri, viață secretă, tot felul de crize, pierderi dar și renaștere, refacere, ridicare din „propria cenușă”. Ești mult mai ambițioas, dornic să răzbați, ieșind cu brio din starea de rutină. Poate fi vorba despre un an de recosntrucție, activități luate de la zero. Este important să îți concetrezi mai mult atenția asupra propriului suflet, să te preocupi mai mult de viața intimă, de familie, să îți reformulezi viața în profunzime.