Horoscop anual 2017, Berbec

Horoscop anual 2017, Berbec

             „Creează o viziune şi nu lăsa niciodată mediul, convingerile altor oameni sau limitele trecutului să îţi afecteze deciziile.”Anthony Robbins
            Este un an în care acorzi mai multă atenție relațiilor din viața ta dar și la tot ceea ce ține de studii, carieră, călătorii, spiritualitate fiind în permanentă căutare de noi orizonturi, parteneriate, ești dornic să progresezi. Nu vei duce lipsă de inițiativă, curaj, ambiția de a trece cu orice preț peste obstacole. Marte, guvernatorul zodiei tale în acest an, nu va mai retrograda, așa că ai toate șansele să mergi înainte cu avânt, să-ți asumi noi responsabilități reușind să finalizezi proiectele la care lucrezi de ceva ani.
           Saturn în casa străinătății, a studiilor superioare, spiritualitate, pentru tine aflată în zodia Săgetător, încă de la sfârșitul anului 2014 (23 decembrie) continuă să-ți deschidă noi orizonturi să acumulezi experiențe, să interacționezi cu alte culturi, noi domenii reușind să îmbini utilul cu plăcutul. Ești ajutat de Saturn în colaborare cu Uranus din zodia ta, îndeosebi în prima parte a acestui an, să te concentrezi mai mult pe învățat, pe acumularea de cunoștințe, să iei o nouă diplomă care te va ajuta în carieră. Ești mult mai interesat să urmezi cursuri de dezvoltare personală, să participi la seminarii, simpozioane, să lansezi noi idei originale, să călătorești în interes de studii. Între 6 aprilie și 25 august Saturn va retrograda în zodia Săgetător așa că este momentul să faci anumite rectificări, să revizuiești unele aspecte legate de studii, poate că mai ai de dat niște restanțe, de reluat anumite cursuri sau chiar să revezi anumite locuri departe de casă. În perioada februarie-mai şi august-septembrie pot fi momentele tale cele mai intense în care poţi afla o mulţime de lucruri interesante pe care le poţi valorifica pentru a obține succesul în plan profesional. 
            Marte, guvernatorul zodiei tale, începe anul 2017 în zodia Pești ajungând în zodia ta în data de 28 ianuarie având astfel parte de multă energie, forță și dorința de a concretiza anumite proiecte personale pentru ca, spre sfârșitul anului, atunci când Marte ajunge în zodia Scorpion, casa a opta a resurselor comune, a finanțelor, a relațiilor intime. Este posibil să discuți mai mult despre câștigurile partenerului, să fii mai preocupat de plata unor datorii, împrumuturi, taxe și impozite și chiar să primiești o moștenire sau bani câștigați în urma unui proces.
            Alături de Uranus, aflat în zodia ta încă din anul 2011, vor tranzita și planetele personale (Soare, Mercur, Venus și Marte) prin zodia Berbec, în intervalul 28 ianuarie – 15  mai fapt care îți poate da o și mai mare forță de acțiune, ambiție, calități necesare pentru a duce la îndeplinire proiecte la care lucrezi de ceva timp. Dacă ai proiecte importante de pus în practică, călătorii de făcut (toate aceste planete din zodia ta vor face, rând pe rând, trigon la Saturn din semnul Săgetător), studii de finalizat este recomandat să pui mâna serios pe carte întrucât astrele sunt de partea ta, în această perioadă, reușind să pui bazele unei profesii de viitor din care să obții rezultate promițătoare. Este timpul să dai startul unei noi direcții, în plan personal dar și relațional.
            Cu Jupiter aflat în zodia opusă, adică în semnul Balanță și casa a VII-a pentru tine, o casă a parteneriatelor, a mariajului începutul de an s-ar putea să te ia oarecum prin surprindere, să observi că lucrurile nu se derulează chiar așa cum ți-ai propus, în relația de cuplu sau chiar într-o colaborare, o afacere. Cert este că vei fi pus în fața luării unei decizii, o schimbare bruscă de direcție trebuind să accepți din mers anumite propuneri neavând prea mult timp la dispoziție să te gândești. Aspectul de opoziție dintre Uranus și Jupiter, de la începutul anului 2017, se reface în momentul în care Jupiter retrogradează în zodia Balanță astfel că, încă de la începutul lunii martie, este posibil să fie reluate anumite aspecte legate de relația de cuplu care s-au mai discutat și spre sfârșitul anului 2016 dar și la începutul anului 2017. Efectele deciziilor luate la începutul anului, vis-à-vis de relații, parteneriate se vor observa îndeosebi la sfârșitul lunii septembrie, a acestui an.
            Neptun este în continuare protectorul tău având sentimentul că Divinitatea te salvează în situațiile critice. Sunt avantajate preocupările care țin de spiritualitate, artă, muzică, poezie ești mai atras de psihologie, parapsihologie. Ai sentimentul că poți sonda o lume la care nu poate avea acces oricine. Totul este să rămâi ancorat în concret, ținând cont de intuiție, de informații, mesaje venite chiar și prin intermediul viselor. Neptun va sta în zodia Pești până în ianuarie 2026 așa că ai timp să te bucuri de momente de revelație, de lumină, totul e să crezi în miracole. La începutul lunii decembrie, mai exact pe 23 decembrie 2017, are loc trigonul dintre Jupiter (în zodia Scorpion) și Neptun (în semnul Pești). Se poate spune că urmează o perioadă favorabilă pentru primirea de cadouri, bani, rezolvarea fericită a unor litigii sau poți obține banii necesari pentru a plăti datorii cu care te lupți de ceva ani. Partenerul te suține în demersurile tale sau poate fi vorba chiar de primirea unei moșteniri.  Cert este că Divinitatea îți face un cadou, totul e să fii pregătit să-l primești.

perioade-favorabile
Perioade favorabile
      Marte, guvernatorul zodiei tale, va trece prin zodia Berbec în intervalul 28 ianuarie – 10 martie, prin semnul Leu între 20 iulie – 5 septembrie astfel că ești susținut să-ți împlinești anumite proiecte care țin de viața personală, sentimente, ți se dă energia necesară pentru a reuși să traversezi anumite blocaje, obstacole reușind să realizezi cele mai înalte țeluri. Cu Saturn (în zodia Săgetător) bine aspectat de Uranus aflat în zodia ta pe tot parcursul anului, ești motivat să țintești cât mai sus, îndeplinindu-ți sarcinile cu succes. Având în vedere tranzitul planetelor personale  prin zodia Leului, în intervalul de timp august – septembrie, ai toate șansele să te bucuri de succes în relația cu sexul opus, activități creative, un hobby dar și realizări în legătură cu copiii.
            Perioade favorabile din punct de vedere financiar: 10 martie – 9 aprilie, 6 iunie – 5 iulie; lunile octombrie, noiembrie și decembrie.
            Perioade favorabile din punct de vedere sentimental, relațional: 3 februarie – 3 martie, 20 iulie – 20 septembrie.

perioade-mai-putin-favorabile
Perioade mai puțin favorabile
        În perioada 4 martie – 3 aprilie (atunci când Venus retrogradează în zodia ta) dar și în preajma datei de 21 mai (Venus opoziție Jupiter retrograd) se pare că lucrurile nu stau prea grozav la capitolul sentimente, relația de cuplu atunci când pot fi reluate anumite discuții vizând relația cu partenerul de viață având sentimentul că „așa nu se mai poate”. Te simți respins de către partener sau chiar tu poți să fii cel care nu mai vrea să facă ceva în direcția restabilirii echilibrului, a liniștii în relația de cuplu.
            În intervalul iunie – iulie este posibil să te confrunți cu probleme serioase legate de casă, proprietate, probleme în familie sau în relația cu părinții. În lunile septembrie și octombrie dar și spre sfârșitul lunii noiembrie atunci când parteneriatele, relația de cuplu, colaborările sunt puse la grea încercare, trecând printr-o serie de renunțări, despărțiri neașteptate, certuri. În lunile octombrie și noiembrie atunci când Venus şi Marte ajung în zodia Balanță realizând opoziție cu Uranus retrograd din Berbec poate readuce starea de tensiune, de neîncredere, gelozie, agresivitate în relația de mariaj. Lucrurile nu sunt deloc simplu de gestionat. Se cere mult calm, discuții sincere, apelând la înțelepciune și răbdare.

Dragoste, relatia de cuplu
Dragoste – Relația de cuplu    
         Luna ianuarie poate fi ceva mai tensionată în relația de cuplu, pentru că poți descoperi că cel cu care dezvoltai o relație și care credeai că te completează perfect nu (mai) are chiar aceleași gânduri de viitor ca tine, poate nu vă concentrati asupra acelorași idealuri, ceea ce poate să conducă la serioase probleme în relația de mariaj.  Se pare că fiecare vrea să tragă în altă direcție, reușind cu greu să ajungeți la un consens, ceea ce ar putea conduce pănă la urmă către separare, în mod oarecum surprinzător.  Cu Venus și Marte în zodia Pești, tot în luna ianuarie, ai toate șansele să te implici într-o relație extraconjugală. Nu vor întârzia însă să apară și consecințele mai puțin plăcute.
        Cât timp Venus te susține, se pare că ai ocazia să trăiești iubirea cu intensitate, pasiune, lăsându-te învăluit de farmecele ei. Cupidon știe să te învăluie și chiar nu vei putea rezista în fața amorului când îți va da târcoale, îndeosebi în intervalul de timp 3 februarie- 3 martie, dar și 26 august și 20 septembrie, când se va observa o stare de împlinire, în plan sentimental, fiind mult mai ușor de remarcat de către sexul opus. La jumătatea lunii august până la jumătatea lunii septembrie, poate fi vorba de o perioadă deosebită în plan sentimental, trăită cu pasiune, când ai ocazia să dai tonul unei noi relații de iubire, declarându-ți sentimentele deschis, hotărât fiind să te implici într-o relație de cursă lungă, poate chiar de mariaj. Poate fi vorba de o vară trăită cu intensitate în plan sentimental, bucurându-te de romantism, plimbări alături de persoana iubită.
       Relația de mariaj este pe primul plan, pe tot parcursul anului gândindu-te și răzgândindu-te vis-à-vis de relația de cuplu, dacă mai merită să lupți pentru a salva o căsnicie în care simți că parcă nu prea mai ai multe de oferit și nici nu prea ți se oferă ceea ce aștepți. Dar oare tu ești dispus să oferi ceea ce are nevoie de fapt partaner/a de viață? De când e Uranus (din 2011) în zodia ta și  mai făcut și careuri la Pluton din Capricorn, parcă ai tot fost mai mult preocupat de carieră, de schimbări, răsturnări de situație din această zonă, neglijând destul de mult relația de mariaj, familia. Așa că ar cam fi cazul să te privești cu sinceritate și să vezi la ce anume trebuie să renunți în propria atitudine, dacă mai ai puterea să schimbi ceva, măcar gândindu-te că dacă cândva a fost bine și frumos în relația ta, de ce nu ar mai fi și de acum înainte ? Și nu ai cum să nu îți faci atâta analize, încercând să găsești soluții salvatoare,  întrucât înțeleptul Saturn stă bine instalat în Săgetător, susținând axa relațională (Berbec-Balanță), pe tot parcursul anului. Perioadă bună pentru căsnicie ar fi  26 august- 20 septembrie, când Venus trece prin zodia Balanță, readucând șansa de echilibru, de armonie în relația de mariaj. Jupiter stă în zodia Balanță până pe 10 octombrie, din păcate realizând aspecte destul de dinamice, mai puțin favorabile relației de cuplul îndeosebi la începutul anului dar și în luna martie (Jupiter opoziție Uranus și Jupiter careu Pluton) , când ar trebui să încerci să găsești un echilibru între carieră și relația de cuplu. Te vei întâlni cu starea de agitație, de tensiune în relația de mariaj în luna septembrie( Jupiter opoziție Uranus) și pe tot parcursul cât Jupiter va retrograda în zodia Balanță ( 6 februarie- 9 iunie) când vor fi reluate unele discuții, acțiuni ce s-au petrecut la începutul acestui an.
      Prezența lui Jupiter în Balanță, până în toamna acestui an, știe cel mai bine să te ajute să conștientizezi ce vrei de fapt dintr-o relație. Dacă se merită să faci un pas decisiv fiind timpul să oficializezi o relație în care ești deja implicat sentimental. Nu mai e timp pentru joacă, aventuri.
      Odată cu intrarea Nodul Nord în Leu, din 9 mai 2017, se pare că lucrurile iau întorsături interesante în planul sentimental, ceea ce spune că e  momentul pentru a începe o nouă iubire, pentru a-ți declara sentimentele, dacă nu ai făcut-o până acum.
       Eclipsa de Soare din 21 august, te poate pune față în față cu o întâlnire de destin, care îți va răscoli sufletul, determinând profunde schimbări în plan sentimental și relațional.  

Cariera si baniCarieră și bani
     Cu Nodul Nord aflat în zodia Fecioară până în data de 9 mai este recomandat să meditezi mai mult asupra schimbărilor necesare la locul de muncă, în relația cu colegii, serviciul în slujba altora, proiectele, responsabilitățile din cadrul colectivului de lucru. Dacă nu ai găsit locul de muncă potrivit până acum, mai ai șansa ca, până la jumătatea lunii ianuarie, să te lămurești în ce direcție să o pornești în plan profesional. La sfârșitul lunii martie este posibil să obții un contract de muncă peste hotare. Saturn din semnul Săgetător realizează aspecte bune cu Mercur aflat în zodia ta și cu Nodul Nord Lunar din zodia Fecioară și se pare că te ajută să te orientezi către un nou domeniu, să te concentrezi mai mult pe propriul scop, legat de locul de muncă.
            Este timpul potrivit acum să valorifici studiile de prefecționare, să îți faci mai multă publicitate, să participi la mai multe interviuri până când vei primi ceea ce îți dorești cu adevărat. În perioada 20 aprilie – 28 septembrie, când Pluton va retrograda în zodia Capricorn, se pare că lucrurile nu stau prea grozav la capitolul carieră, imagine în plan social. E nevoie să reiei anumite aspecte ce vizează profesia. Pot apărea conflicte în relația cu un șef, cu autoritățile. Ceea ce trebuie să faci este să accepți că anumite lucruri trebuie schimbate, transformate, că ceva nu funcționează bine tocmai pentru că nu ți-ai urmat instinctul preferând să faci pe plan altora în loc să îți urmezi propriile dorințe. În lunile martie și aprilie este bine să-ți controlezi starea de impulsivitate și să eviți luarea deciziilor pripite putând fi vorba chiar de o demisie. Pluton îți cere să preiei controlul asupra propriei vieți. Uranus din zodia ta vine, de fapt, cu dorința de independență, nou, schimbare. Totul este să folosești cu înțelepciune energia, hotărârea de care dispui și să nu te lași „purtat de val”. Atenție la intervalul de timp cuprins între 13 august și 5 septembrie atunci când Mercur va retrograda în zodia Fecioară și ar cam fi momentul să reevaluezi anumite aspecte ce țin de locul de muncă. Pot fi reluate anumite discuții ce vizează salariul, se vorbește mai mult despre obligații, responsabilitățile de la locul de muncă. Totul este să fii atent la ce se dorește, de fapt, de la tine. Ar fi bine să eviți semnarea unui nou contract de muncă sau acte importante, în această perioadă de retrogradare a lui Mercur.
            Tranzitul planetelor personale (Soare, Mercur, Venus și Marte) prin semnul Fecioară, în intervalul de timp dintre 7 septembrie – 20 octombrie, favorizează lucrul în cadrul colectivului de muncă, poți primi o mărire de salariu, ai șansa să renegociezi un contract de muncă sau să obții un al doilea job. Cert este că nu vei duce lipsă de oportunități ce țin de angajare, negocieri, lansare a unei afaceri personale.
            Odată cu intrarea lui Saturn în zodia Capricorn, din 20 decembrie 2017, va trebui să depui mai mult efort în plan profesional, să fii mai organizat, să-ți consolidezi reputația, imaginea în plan social. Nu vor lipsi însă obstacolele, sentimentul că nu te mai poți mișca în voie, după bunul plac și că trebuie să te conformezi anumitor reguli impuse de alții, să respecți principii, să mai renunți la încăpățânare și să înveți să ții cont și de părerile celorlalți mai bine informați și care dețin mai multă experiență decât tine în plan profesional. Vor apărea oameni hotărâți, puși pe treabă care te vor impulsiona să acționezi mult mai eficient. E timpul să construiești strategii mult mai eficiente care, cu siguranță, în următorii ani te vor propulsa către reale succese în plan profesional. Nu uita însă că răbdarea îți va fi pusă la încercare cât timp Saturn se va afla în semnul Capricorn, din luna decembrie și până în data de 22 martie 2020 atunci când Saturn va intra în zodia Vărsător. Nu te grăbi să concretizezi anumite proiecte până când nu le-ai analizat cu maximă seriozitate. Tot ce construiești acum, în plan profesional, îți va aduce roadele vizate pentru mult timp de acum înainte.
            O perioadă favorabilă câștigului din muncă personală, atunci când ai ocazia să primești o eventuală mărire de salariu, se preconizează a fi în intervalul de timp cuprins între 10 martie – 9 aprilie dar și între 6 iunie – 5 iulie. În perioada de retrogradare a lui Mercur în zodia Taur (10 aprilie – 3 mai), casa a II-a pentru tine, trebuie să acorzi mai multă atenție la cheltuielile pe care le faci. Este nevoie să regândești strategiile în ceea ce privește munca, modul în care ai putea să câștigi mai mulți bani. Nu este o perioadă bună pentru a face cunpărături de valoare, investiții, ba din contră, ar trebui să dai dovadă de chibzuință atunci când vine vorba despre bani și cheltuieli.
            În ultimele două luni, ale acestui an este posibil să te bucuri de resurse financiare venite prin intermediul partenerului de viață. Nu este exclus să afli despre primirea unei moșteniri. Se poate remarca o perioadă de progres în plan financiar, cât timp ai alături de tine oameni de nădejde.

3D Character and Success

Sfaturi pentru anul 2017
         În acest an ai ocazia să pui în practică proiecte la care lucrezi de foarte mult timp. Totul depinde de modul în care folosești oportunitățile de a progresa, de felul cum îți organizezi timpul și te implici în diferite activități. Ai ambiția să pui în ordine anumite relații, strategii de acțiune urmărindu-ți pas cu pas realizarea obiectivelor. Este important nu de descurajezi în fața obstacolelor și să schimbi direcția atunci când ai sentimentul de îndoială, că ceva nu corespunde întocmai cu ceea ce ți-ai propus să realizezi. Este timpul să te eliberezi din anumite condiționări, să accepți că, de fapt, acceptarea unei schimbări (mai mult sau mai puțin voită) se produce în favoarea ta. E timpul să lași în trecut un balast și să privești cu mai multă încredere în viitor.