Anul 2018, Tigru

Zodia Tigru în anul 2018
tigrul
            Ani de naștere pentru zodia Tigru
                                13 feb 1926 – 1 feb 1927 – FOC
                                31 ian 1938 – 18 feb 1939 – PĂMÂNT
                                17 feb 1950 – 5 feb 1951 – METAL
                                5 feb 1962 – 24 ian 1963 – APĂ
                                23 ian 1974 – 10 feb 1975 – LEMN
                                9 feb 1986 – 28 ian 1987 – FOC
                                28 ian 1998 – 15 feb 1999 – PĂMÂNT
                                14 feb 2010 – 2 feb 2011 – METAL
            Ca și nativ din zodia Tigru te remarci prin inteligență, curaj și independență, ești mereu în mișcare simțind din timp orice oportunitate de progres. Ai capacitatea de a învăța din mers lucrurile ceea ce te va ajuta să ieși cu brio din situațiile limită. Poți deveni destul de ușor agresiv și rebel iar când ești provocat nu capitulezi ușor în fața adversarilor având o oarecare înclinație către conflict. Ai tendința să te supui propriei conștiințe reacționând imediat, sub imperiul emoțiilor. Ești sincer și direct având o gândire liberală. Îți croiești propriul drum în viață, respectând propriile reguli. În plan relațional ești o persoană sociabilă, prietenoasă, îți place să te faci remarcat punând mult accent pe imaginea ta publică. Reușești să te faci apreciat și respectat de mediul în care trăiești, degajând multă forță.
            Tigrul este considerat un spirit benefic fiind imaginea virtuții militare. Emblema tigrului se folosește în China din cele mai vechi timpuri fiind regăsită pe cele mai vechi obiecte din bronz cunoscute și este considerat simbol protector.
            Zodia Tigru face parte din al treilea Triunghi al afinităților, cel al protecției, această zodie fiind, de fapt, a treia ramură (zodie) din cele doisprezece. Zodia Tigru are, ca și aliați, zodiile Calul (ramura  a șaptea) și Câinele (ramura a unsprezecea). Pline de compasiune și noblețe, aceste trei zodii de protecție sunt considerate apărătoare ale dreptății, idealurilor și valorilor societății în care trăiesc. Adeseori acești nativi se pot dovedi altruiști, devotați, extrovertiți și dinamici dar și agresivi și rebeli, atunci când nu le convine ceva sau se simt nedreptățiți.
            Se poate spune că anul Câinelui de pământ va fi unul destul de solicitant pentru tine, ca și nativ din zodia Tigru, având parte de tot felul de teste și obstacole de depășit. Acest lucru nu exclude însă șansa de a reuși în anumite domenii ale vieții, tot ce trebuie să faci este să nu te descurajezi în fața greutăților, că să adopți o atitudine mult mai încrezătoare în propriile capacități. În general, problemele care vor apărea se datorează energiei Stelei 3 anuale, a certurilor, conflictelor, disputelor şi proceselor existând riscul de a fi implicat în tot felul de neplăceri care se datorează bârfelor, atacurilor venite din partea dușmanilor ascunși, există pericolul de a fi implicat în procese. De evitat mediul în care predomină pesimismul, gândirea negativă sau implicarea în bârfe. Cu cât te vei preocupa mai mult de latura spirituală a vieții, cu atât îți va fi mai ușor să depășești anumite inconveniențe din planul social sau personal.
            Planul profesional îți poate aduce momente de glorie sau de cădere, în funcție de cât de echilibrat ești, în ceea ce privește relația cu colegii și superiorii. Cu cât vei da dovadă de mai multă dedicare, altruism și te concentrezi pe realizarea propriilor proiecte, fără să de mândrești prea mult cu realizările tale, cu atât vei reuși să eviți eventualele conflicte și nu vei atrage invidii asupra ta. Dacă ajungi la pierderi în plan profesional acest lucru se poate datora, în primul rând, tendinței de a fi poate agresiv exprimându-ți nemulțumirile, având sentimentul că muncești mai mult decât ceilalți și ca atare vrei să fii ascultat și respectat. Este un an în care ai ocazia să îți arăți adevărata valoare, dacă nu te lași copleșit de anumite situații și abandonezi idei, proiecte, colaborări importante gândindu-te că vei găsi ceva mai bun. Beneficiezi de mult dinamism, putere de muncă, ai capacitatea de a-ți asuma noi responsabilități. Este bine să eviți compromisurile în plan profesional întrucât ești predispus la certuri, conflicte și poți ajunge chiar și la procese. Va trebui să dai dovadă de multă diplomație în relația cu colegii, fără să încerci să îți impui punctul de vedere.
            Pot apărea ocazii bune pentru a-ți schimba jobul cu altceva mai bun dar va trebui să studiezi foarte bine locul unde urmează să ajungi, să vezi dacă chiar te poți adapta, acomoda la noul colectiv de muncă. Evită să iei decizii la nervi întrucât există riscul destul de ridicat să ajungi la demisie în urma unor certuri, conflicte cu superiorii sau chiar în urma unor bârfe venite din partea dușmanilor. Trebuie să reții că este vorba despre un an încărcat cu dificultăți fiind important să ai grijă la felul în care te comporți în relația cu ceilalți oameni, răbufnirile de orgoliu ar putea să atragă dușmani puternici.
            Planul financiar ar putea fi afectat doar datorită neglijenței tale, a cheltuielilor exagerate, fără să te gândești la ziua de mâine. Evită să te implici în acțiuni ilegale întrucât ești predispus la pierderi serioase, probleme cu legea. Este un an în care vei avea multe ocazii pentru a-ți spori venitul, totul depinde de modul în care îți gestionezi bugetul.
            În plan relațional, este o perioadă destul de agitată ceea ce te va ține într-o oarecare stare de tensiune, de neîncredere față de partenerul de viață. Știi cum să îți manifești afecțiunea, să cucerești și să iubești devenind de-a dreptul pasional însă va trebui să fii mult mai prudent pentru că există riscul de a deveni gelos, posesiv, ba chiar să asculți de bârfele și atenționările venite din partea așa zișilor prieteni, a rudelor apropiate. Este recomandat să îți asculți intuiția, să nu te lași influențat de părerile celorlalți pentru că numai în acest fel îți poți proteja relația. Este un an în care orice fleac se poate dezvolta într-un adevărat conflict care ar putea duce chiar și la despărțire. Aștepți din partea partenerului dăruire totală, dovezi fiind gata de orice sacrificiu pentru aceasta. Cu cât vei petrece mai mult timp alături de partener cu atât va fi mai bine, numai că există tendința de a-l „sufoca” pe celălalt prin critică excesivă. Este nevoie de multă afecțiune, de atenție din partea celuilalt, având în vedere perioada de epuizare psiho-emoțională prin care treci.
            Pot apărea tot felul de propuneri de asociere, implicarea în noi relații, mai ales dacă ești singur. Ai tendința să pui capăt unei relații datorită geloziei, neîncrederii, impulsivității, decizii pe care le iei prea repede, fără să ții cont și de părerile celuilalt.
            În ceea ce privește sănătatea, cât timp ești calm, echilibrat ai ocazia să deții controlul asupra prorpiului organism. Ești predispus la probleme care țin de mental stresându-se mai mult decât trebuie pentru lucruri aparent mărunte. Nu trebuie neglijate eventuale probleme care țin de ficat, vezica biliară, picioare, încheieturi. Sunt favorizate excursiile, plimbările în natură sau în locuri care să îți readucă sentimentul de liniște. Este foarte important să acorzi o atenție deosebită consumului de hrană apelând la un regim alimentar adecvat nevoilor tale și care să favorizeze o bună digestie.
            Luni favorabile: februarie, aprilie, septembrie, noiembrie şi ianuarie 2019
            Luni nefavorabile: martie, mai, august şi decembrie
            Remedii Feng Shui recomandate pentru nativii din Zodia Tigru, care este atacată direct, în acest an 2018, de energia negativă a Stelei 3, a certurilor, a furturilor,  violenței. Pentru a diminua efectele negative ale Stelei 3 se recomandă amplasarea următoarelor remedii Feng Shui în partea de Nord-Est din casă sau la firmă, birou: Simbolurile roșii de pace: Covoraș roșu, Trei monede legate cu șnur roșu care vor atrage bani și noroc, Buddha roșu, Breloc sau Amuletă cu sferă de cristal de foc, Sabia de foc Manjushri, Nod mistic de culoare roșie, un Bol cu mere roșii, în special la locul de muncă, pentru a vă proteja de bârfe, calomnii, atacuri venite din partea dușmanilor ascunși. Se recomandă și simboluri de prosperitate (Pușculița Feng Shui din ceramică aurie, Porcușorul Norocos cu ideograme de bun augur), simboluri de sănătate (Wu Lou sau Dovleacul nemuririi)  sau o imagine cu un Câine (aliatul dvs). Pentru că Steaua 3 este legată de elementul Lemn ar fi bine să se evite adăugarea de apă sau culori apoase ori simboluri ce au legătură cu Apa. Nu se pun în partea de Nord-Est Clopoței de vânt din metal și niciun fel de clopoței. Nu e bine să fie amplasate în partea de Nord-Est plante sau fântâni arteziene ori acvarii.