Anul 2018, Șarpe

Zodia Șarpe în  anul 2018
sarpele
        Ani de naștere pentru zodia Șarpe
                        1 feb 1929 – 29 ian 1930 – PĂMÂNT
                        27 ian 1941 – 14 feb 1942 – METAL
                        14 feb 1953 – 2 feb 1954 – APA
                        21 feb 1965 – 20 ian 1966 – LEMN
                        18 feb 1977 – 6 feb 1978 – FOC
                        6 feb 1989 – 26 ian 1990 – PĂMÂNT
                        25 ian 2001 – 12 feb 2002 – METAL
                        10 feb 2013 – 30 ian 2014 – APA
          Ca și nativ Șarpe ești o persoană înțeleaptă căreia nu-i place să își dezvăluie metodele și nici să explice motivele care au dus la deciziile luate. Ești considerat strategul celor Douăsprezece ramuri terestre din mintea ta rezultând tot felul de proiecte strălucite pe care reușești să le duci la îndeplinire. Ești perceput de ceilalți ca o persoană singuratică, rece, cât timp nu consideri că ai avea vreun interes să relaționezi sau să împărtășești cu alții ideile tale. Înzestrat cu spirit fascinant și înfricoșător de analitic știi să cântărești îndelung argumentele pro și contra și să apreciezi fiecare lucru la justa valoare. Te înconjori adeseori de mister neplăcându-ți să spui prea multe despre propria persoană sau despre intențiile și acțiunile tale. Adeseori acționezi din umbră, discret preferând să nu atragi prea mult atenția asupra ta acesta fiind un atu desoebit pentru a conretiza proiectele ambițioase. Absorbi cantități impresionante de informații din multe domenii, replicile tale sunt cu adevărat înțelepte și venite la momentul potrivit. Știi cum să eviți situațiile care nu te avantajează retrăgându-te în „culcușul tău”, până când trece momentul nefavorabil pentru tine. Îți folosești din plin capacitățile intelectuale fiind adeseori șiret, lipsit de scrupule. Reușești să-i fascinezi pe ceilalți prin magnetismul emanat. Ești autonom și înzestrat cu un puternic spirit de competiție. Știi să fii răzbunător, atunci când te simți nedreptățit, trădat iar pentru a-ți îndeplini scopul se remarcă o mare doză de răbdare așteptând prada să vină singură la tine.
        Zodia Șarpelui face parte  din al doilea Triunghi al afinităților, cel al cumpătării, zodia Șarpe fiind, de fapt, a șasea ramură din cele doisprezece ramuri. Zodia Șarpe are, ca și aliați, zodiile Bivol (ramura a doua) și Cocoș (ramura a zecea) fiind zodii orientate către cugetare, hotărâre, studiu având spirit calm, răbdător, metodic, orientat către planificare organizând pas cu pas proiectele ce urmează să fie puse în practică. Se consideră că persoanele care aparțin acestor trei zodii (Bivol, Șarpe și Cocoș) sunt, în general, oameni egoiști și introspectivi. Reușesc să convingă prin argumentație rațională, sistematică și îndelung cântărită.
        Anul Câinelui de Pământ este un an deosebit de favorabil pentru tine putând să apară oportunități deosebite de progres, de bunăstare datorate muncii depuse în anii anteriori. Un an în care te bucuri de noroc și prosepritate datorate stelei benefice 8, care reprezintă noblețea și statornicia, sănătatea și relațiile bune, armonioase, întărind valorile familiale. Așteaptă-te la evenimente fericite (căsătorie, nașterea unui copil, promovare), succes în afaceri, la învățătură. Este un an în care este bine să nu ratezi momentele deosebit de favorabile pentru a recupera timpul, pentru a te redresa, din punct de vedere material, profesional și chiar în plan relațional și al sănătății. În acest an este recomandat să îți asumi unele riscuri, îndeosebi în lunile indicate ca fiind favorabile demarării unor acțiuni importante. Sunt favorzilate călătoriile, atât în plan național cât și internațional având ocazia să îți dezvolți relațiile de prietenie sau îți faci noi prietenii, mult mai favorabile propriului progres.
        Planul profesional îți poate aduce momente deosebit de favorabile, în ceea ce privește cocnretizarea unor idei, proiecte de afaceri sau în plan profesional. Relația cu superiorii este mult mai favorabilă. Ai ocazia să obții un post de conducere sau un job mai bine plătit. Chiar dacă te vei simți foarte solicitat de tot felul de obligații de serviciu fiind chiar pus în postura de a-ți asuma noi responsabilități, vei reuși să găsești resursele necesare pentru a duce la îndeplinire ceea ce ți-ai propus. Primești ajutorul de care ai nevoie, la momentul oportun. Vorbim despre un an care, spre deosebire de 2017, vei da dovadă de mai mult optimism, încredere în tine, ai un nou avânt care te poate conduce pe culmi înalte, în plan profesional. Este necesar să te perfecționezi urmând noi cursuri de perfecționare, este bine să iei în considerare sfaturile venite din partea celor mai experimentați, fără să lași egoul să te domine. Tot ce vine acum bun către tine, în plan profesional, se datorează nu doar norocului, ci și abilității tale de a fi diplomat și de a-ți urmări împlinirea propriului ideal.  
        Realizările în plan financiar sunt strâns legate de capacitatea ta de a socializa, de a fi mult mai diplomat, concentrat pe muncă și perfecționare. Te poți bucura de prosperitate, îndeosebi în lunile mai și iulie, atunci când ai și ocazia să investești banii în ceva de valoare, care îți va aduce bani pe termen îndelungat. Atenție însă în luna august, atunci când ești predispus la pierderi financiare, furt. Evită să faci cheltuieli prea mari sau investiții, îndeosebi în luna octombrie. În acest an sunt favorizate câștigurile venite din afacerea personală.
        În plan relațional, ca și nativ din zodia Șarpe, te remarci prin mai multă nevoie de iubire, pasiune și romantism. Vei acorda o mai mare importanță vieții sentimentale, în ciuda preocupării pentru atragerea prosperității și a succesului în plan financiar și profesional. Ai timp să te implici într-o relație extraconjugală fiind invadat de pasiuni amoroase greu de stăpânit. Este un an în care te gândești foarte serios să iei o decizie fermă: implicarea cu foarte mulștă seriozitate în relația de mariaj sau vrei să pui capăt acesteia. Dacă ai sentimentul că parteneul de viață nu îți oferă suficent de multă atenție, se pare că nu stai prea mult pe gânduri pentru a accepta atenția, afecțiunea venită din partea altei persoane de sex opus (îndeosebi în luna  august). Există predispoziția de a fi mult mai posesiv, atent la greșelile pe care le face partenerul de viață aducându-i tot felul de reproșuri, acuzații nefondate, pentru a masca oarecum greșelile făcute de tine. Există predispoziția către certuri, despărțire, în lunile: martie, octombrie și  decembrie.
        Dacă ești deja implicat într-o relație sentimentală de lungă durată, în acest an ai toate șansele să faci un pas important și să iei decizia de a te muta împreună cu persoana iubită, vrei să cumpărați o casă împreună, să întemeiezi o familie. Perioada favorabilă pentru căsătorie este în luna septembrie.
         Este un an favorabil renovării locuinței, pentru achiziția de mobilă, obiecte de valoare pentru locuință. Lunile mai și iulie sunt favorabile pentru investiții legate de locuință.
        În ceea ce privește sănătatea, vorbim despre un an în care va trebui să te îngrijești mai mult de propriul organism și să nu te lași angrenat doar în muncă. Este nevoie de mai mult sport, de plimbări în natură, departe de poluare, stres și agitație. Este o perioadă în care pot apărea probleme deosebite care țin de splină, pancreas, stomac sau poate să fie vorba despre o pierdere de sarcină, îndeosebi în luna aprilie. În lunile martie și decembrie ești predispus la probleme ale intestinului gros, dinți, maxilarul superior, rinichi. Ești predispus la operații chirurgicale, incidente cu obiecte ascuțite. În luna octombrie ești predispus la accident.
        Luni favorabile: mai, iulie, septembrie și noiembrie
        Luni nefavorabile: martie, aprilie, august, octombrie și decembrie  
        Remediile Feng Shui recomandate pentru nativii din Zodia Șarpe în 2018, care este favorizat de energia Stelei benefice 8, o stea cu energie de prosperitate, ce conferă fericire și bunăstare, trebuiesc amplasate în partea de Sud-Est a casei sau firmei, pentru a amplifica energiile acestei stele, sunt următoarele: Nodul mistic, Broasca banilor, Cele 8 obiecte benefice, Cei 8 nemuritori, citrin (sub forma de sfere  sau geode), ametist, Cifra 8, Șirag cu 8 bănuți, Vas al prosperității, Corabie, Fântâna de interior sau de grădină, Broasca-dragon, Broasca țestoasă, Steaua lui David (preferabil din citrin), Copacul dorințelor cu cele 8 simboluri norocoase, sfera cu ideograma Om Mani Padme Hum.