Anul 2018, Maimuță

Zodia Maimuță în anul 2018
maimuta
        Ani de naștere pentru zodia Maimuță
                        2 feb 1908 – 21 ian 1909 – PĂMÂNT
                        20 feb 1920 – 7 feb 1921 – METAL
                        6 feb 1932 – 25 ian 1933 – APA
                        25 ian 1944 – 12 feb 1945 – LEMN
                        12 feb 1956 – 30 ian 1957 – FOC
                        30 ian 1968 – 16 feb 1969 – PĂMÂNT
                        16 feb 1980 – 4 feb 1981 – METAL
                        4 feb 1992 – 22 ian 1993 – APA
                        22 ian 2004 – 8 feb 2005 – LEMN
                        8 feb 2016 – 27 ian 2017 – FOC
        Ca și nativ născut în zodia Maimuță, inteligent, inventiv, gata să manipulezi și să improvizezi în favoarea ta. Cu o inteligență superioară ești hiperctiv și voluntar fiind lipsit de inhibiții și de sentimentul vinovăției. În universul tău, totul e posibil. Ar fi o mare greșeală să considerăm că un nativ din zodia Maimuță ar fi naiv, neatent în relația cu ceilalți oameni. Ba din contră, prin atitudinea jucăușă, reușești să profiți de neatenția interlocutorului  pentru a-l „trage de limbă” obținând informații prețioase, pe care să le folosești în interes personal. Ești genul de persoană care găsește scuză pentru orice (Scopul scuză mijloacele!) astfel că ai explicații menite să-i convingă pe ceilalți că ai dreptate, chiar dacă spui minciuni, aparent nevinovate. Deși încalci reguli, norocos din fire, știi să ieși din situații critice cu o abilitate ieșită din comun. Ești apreciat pentru creativitate, inventivitate, ideile tale fiind considerate adeseori geniale. Ai spirit de atenție dezvoltat și o mare capacitate de adaptare astfel că nu îți faci prea mari probleme dacă ești nevoit să schimbi mediul de viață sau de lucru.
        Maimuța face parte din Primul Triunghi al afinităților, cel al acțiunii fiind, de fapt, a noua ramură. Zodia Maimuță  are ca și aliați zodiile Dragon (ramura a cincea) și Șobolan (prima ramură) fiind zodii orientate către inițiativă, acțiune, simt nevoia de mișcare. Datorită istețimii minții, ca și nativ Maimuță, îți vei permite să depășești mult mai ușor obstacolele apărute în cale. Nimeni și nimic nu te poate învinge cu adevărat întrucât ai întotdeauna alternative pentru a o lua de la capăt, chiar dacă e vorba să alegi un cu totul alt drum. Te remarci prin curaj și spirit vizionar, plăcându-ți să manevrezi destul de abil lucrurile și ideile în favoarea ta.
       În anul Câinelui de Pământ, nativii din Zodia Maimuță și mama casei, sunt favorizați de steaua 6, denumită și „Steaua norocului divin”, stea ce aduce forță, putere, succes în carieră și în educație, noroc la examene, multă activitate, perseverență, adaptare la situații noi de viață. Avem de-a face cu un an în care atragi succesul de partea ta primind susținere din partea mentorilor, a ghizilor la momentul oportun. Ești protejat de divinitate pentru a depăși cu brio eventualele probleme apărute în cale.
       În plan relațional se poate vorbi de un an favoarabil în relația de mariaj reușind să reaprinzi pasiunea în relație. Ai ocazia să petreci momente romantice alături de partener, faceți planuri de viitor reușind să restabilești echilibrul în mariaj, după o perioadă destul de confuză. Ai ocazia să te implici cu tot sufletul în acțiuni importante ce țin de casă și familie. O perioadă favorabilă pentru a întemeia o familie, dacă ești implicat deja într-o relație de dragoste, ar fi în luna septembrie. Cât timp dai dovadă de calm și atenție față de persoana dragă, cu siguranță vei reuși să treci mult mai ușor peste eventuale neînțelegeri în relația de cuplu, la care ești predispus îndeosebi în lunile octombrie și august. Există riscul să treci de la flirt nevinovat, admirație față de o anumită persoană de sex opus, la ceva mult mai complicat, putându-te chiar îndrăgosti și astfel să te implici într-o relație extraconjugală, îndeosebi în luna iunie. Relația cu partenerul de viață poate trece la un nou nivel, mult mai favorabil, cât timp vei apela la o comunicare sinceră, deschisă căutând să petreceți mai mult timp împreună, să aveți preocupări comune.  
        Dacă ești singur și nu ți-ai găsit sufletul pereche acest an se poate dovedi norocos, din acest punct de vedere, așa că profită din plin, îndeosebi de lunile martie, iulie, septembrie și decembrie pentru a-ți găsi perechea potrivită, persoana alături de care simți că ai afinități, la nivel fizic, intelectual și emoțional.  
       Pentru că ești inteligent și adaptabil la schimbări anul 2018 se poate dovedi destul de benefic pentru tine, în privința carierei. Nu lași nimic la voia întâmplării, chiar dacă ceilalți te văd neatent, agitat de fapt, tu știi exact unde să țintești pentru a-ți îndeplini scopul personal. Nu suporți rutina, nu vrei să pierzi timpul riscând totuși să te implici în prea multe activități și astfel să pierzi reale oportunități pentru a atrage și mai multe câștiguri în contul personal. Deschis către societate și încrezător în propriile abilități de negociator, ai ocazia să te folosești în acest an de relațiile care ți le-ai făcut în trecut. Primești ajutorul atunci când ai mai mare nevoie. Dinamic și expansiv, ai abilitatea de a recupera din întârzieri. Știi să faci echipă bună, în acest an, îndeosebi cu nativii din zodia Dragon care te vor ajuta să îți împlinești anumite țeluri profesionale ce păreau greu de atins. Evită să intri în conflict cu cei din zodia Iepure pentru că nu faci decât să îți pierzi timpul degeaba. Perioade bune pentru a-ți fi recunoscută valoarea ar fi în lunile martie, aprilie, iulie, decembie și ianuarie 2019. Ești predispus la certuri în echipa de lucru sau în relația cu colaboratorii sau partenerul de afaceri, îndeosebi în luna octombrie. Este un an favorabil unui nou început în carieră sau a unui proiect profesional ambițios. Nu este exclus să încerci un domeniu nou pentru tine având ocazia să îți descoperi o nouă vocație.
        În acest an se pare că stai destul de bine la capitolul finanțe. Ai ocazia să primești o mărire de salariu, să găsești un job mai bine plătit sau chiar un al doilea job care să îți aducă mai mulți bani în portfel. Banii sunt câștigați mai ușor în acest an. Este posibil să primești o ofertă de colaborare, tot felul de recompense, cadouri în bani. Cert este că va trebui să fii totuși mult mai prudent, atunci când vine vorba despre cheltuieli și încearcă să pui bani deoparte pentru zile mai puțin norocoase, din punct  de vedere financiar. Cele mai favorabile luni pentru câștiguri sunt: martie, mai, iulie și decembrie. Atenție la posibile pierderi, furt de bani îndeosebi în luna august.
        La capitolul sănătate nu trebuie să te întreci cu gluma, mai ales că te simți plin de energie, dornic să te implici în tot felul de activități, ca și cum ai vrea să recuperezi un timp în care nu prea te-ai bucurat de reușite. Atenție la riscul de accidente din luna august dar și la eventuale intervenții chirurgicale, riscul de a te tăia, răni, probleme stomatologice, ale rinichilor în luna iunie. Starea de stres, de epuizare mentală datorată suprasolicitării de la școală sau serviciu, ar putea să îți provoace serioase probleme legate de sistemul digestiv (stomac, splină, pancreas), îndeosebi în lunile februarie și noiembrie. O perioadă favorabilă pentru a urma o dietă și pentru a vedea rezultate, în ceea ce privește reducerea în greutate și o mai bună funcționare a organismului, ar fi în luna iulie. Este vorba de un an în care e nevoie de mai multe plimbări în natură, de exerciții fizice și o alimentație mult mai echilibrată.
        Luni favorabile: martie, mai, iulie și decembrie
        Luni nefavorabile: februarie, iunie, august, octombrie și noiembrie
        Remediile Feng Shui recomandate pentru nativii din Zodia  Maimuță și pentru mama casei care, în anul 2018, sunt favorizați de steaua 6 , denumită și „Steaua norocului divin”, pentru că aduce forță, putere, succes în carieră și în educație, noroc la examene, multă activitate, perseverență, mișcare, mobilitate sunt următoarele: este indicat să se așeze în partea de Sud-Vest a livingului și/sau a biroului obiectele cu simbolistică Feng Shui, cum ar fi: Placă cu 6 monede, Linia cu 6 monede, Cal de culoare aurie, Breloc cu amuletă Steaua Nordului – Steaua Cerească, Clopoței din metal cu 6 tuburi, imagine cu Tai Sui 2018,  Șase sfere din cristal de cuarț, ametist, citrin, Vasul prosperității, Buddha vesel auriu.