Anul 2018, Cocoș

Zodia Cocoș în anul 2018
cocosul
        Ani de naștere pentru zodia Cocoș
                        22 ian 1909 – 9 feb 1910 – PĂMÂNT
                        8 feb 1921 – 27 ian 1922 – METAL
                        26 ian 1933 – 13 feb 1934 – APA
                        13 feb 1945 – 1 feb 1946 – LEMN
                        31 ian 1957 – 17 feb 1958 – FOC
                        17 feb 1969 – 5 feb 1970 – PĂMÂNT
                        5 feb 1981 – 24 ian 1982 – METAL
                        23 ian 1993 – 9 feb 1994 – APA
                        10 feb 2005 – 29 ian 2006 – LEMN
                        28 ian 2017 – 15 feb 2018 – FOC
        Ca și nativ din zodia  Cocoș ești recunoscut ca fiind zodia sincerității și a loialității. Meticulos, precis, muncitor și econom, te implici cu multă ambiție în proiecte care îți vor aduce și reușită în plan social și profesional. Ești extrem de conștiincios reușind să excelezi în activitățile care necesită mult efort intelectual. Atent la detalii, gândind rapid și clar situațiile găsești soluțiile cele mai inteligente. Simpatic și glumeț, îți vezi interesul în mediul tău nelipsindu-ți însă cinismul, tendința de a fi critic, atunci când îi simți pe ceilalți ca fiindu-ți inferiori, din punct de vedere intelectual. Ești foarte exigent cu propria persoană dar și cu ceilalți ceea ce, nu de puține ori, aduce tendința de a intra în discuții contradicotrii având spirit combativ, dorindu-ți să faci spectacol cu informațiile pe care le deții. Ești perfecționist, înzestrat pentru a fi un bun organizator, te descurci foarte bine în domeniul financiar. Nu accepți jumătăți de măsură fiind foarte selectiv, atunci când vine vorba despre prieteni, parteneri de afaceri sau de viață văzându-ți interesul personal în tot ce faci.
        Zodia Cocoșului face parte din al doilea Triunghi al afinităților, cel al cumpătării, zodia Cocoș fiind, de fapt, a zecea ramură din cele doisprezece ramuri. Zodia Cocoș are, ca și aliați, zodiile Bivol (ramura a doua) și Șarpe (ramura a șasea) fiind zodii orientate către cugetare, hotărâre, studiu având spirit calm, răbdător, metodic organizând pas cu pas proiectele ce urmează să fie puse în practică. Se consideră că persoanele aparținând acestor trei zodii (Bivol, Șarpe și Cocoș) sunt, în general, oameni egoiști și introspectivi. Reușesc să convingă prin argumentație rațională, sistematică și îndelung cântărită.
        Anul Câinelui de Pământ 2018 este un an în care ești afectat de energia Stelei negative 2, a bolilor. După cum îi spune și numele, poate aduce diverse afecțiuni, mai ușoare sau mai grave. Poate veni si cu probleme legale, cu autoritățile, bârfă, calomnie. Bolile sunt mai acut resimțite de către femei și sunt localizate, în special, în zona stomacului, abdomenului și a sistemului de reproducere. Este un an în care ar trebui să dai dovadă de prudență și să nu te hazardezi să faci investiții majoare, chiar dacă vei avea și perioade de noroc la bani. Nu te poți baza prea mult pe prieteni și colaboratori. În acest an ți-ar prinde bine să aprofundezi mai mult latura spirituală a vieții. Sunt favorizate călătoriile în străinătate.  
        În plan relațional vorbim despre un an în care nu te vei simți prea confortabil în relația de mariaj. Va trebui să fii atent îndeosebi în lunile februarie, aprilie, iunie și noiembrie, atunci când pot apărea tot felul de contraziceri, acuzații, certuri, nemulțumiri care se datorează, de fapt, propriilor frustrări, neîmplinirilor din plan social și profesional. Nu te mai victimiza, ci mai bine încearcă să oferi mai multă atenție și afecțiune partenerului de viață, altfel nu faci decât să ajungi într-un punct critic din care nu vei mai știi cum să ieși. Evită rutina din relația de cuplu făcând mai multe plimbări în natură, alături de partenerul de viață. Stai departe de bârfe, îndeosebi în lunile aprilie și ianuarie 2019. Dacă ești femeie este posibil să ai probleme, fie legate de fertilitate, fie de o sarcină care se poate dovedi destul de complicată.
        Dacă ești singur ai mari șanse să dai startul unei relații de dragoste sau chiar unui mariaj, îndeosebi în lunile martie, mai sau decembrie.
        Planul profesional este favorizat, cât timp accepți munca în echipă și nu-ți asumi responsabilități pe care nu le poți duce, datorită epuizării fizice și mentale. Este un an în care ar trebui să „taci și să faci”, fără să mai cauți tot felul de justificări pentru neputința de a depăși anumite limitări. Primești susținere, îndeosebi din partea femeilor mai în vârstă, pentru împlinirea unui scop profesional. Vorbim despre un an în care, chiar dacă ai sentimentul că bați pasul pe loc sau că nu ajungi acolo unde ți-ai propus, ai totuși ocazia să dai startul unor colaborări care îți vor aduce beneficii pe viitor. Evită să faci investiții importante sau să demarezi o afacere importantă întruât nu este un an favorabil pentru a găsi oameni de încredere.
        În plan financiar este un an favorabil câștigurilor financiare dar, în același timp, te poți aștepta la cheltuieli neprevăzute, îndeosebi cu rezolvarea eventualelor probleme de sănătate. Este recomandat să nu te agiți prea mult și să îți consumi toată energia pe activități din care speri că vei atrage mai multe venituri. În acest an se cere cumpătare în tot ce faci, chiar și atunci când vine vorba de cheltuieli. Lunile favorabile, din punct de vedere financiar, sunt: martie, octombrie, decembrie.  
      În ceea ce privește sănătatea este o perioadă destul de delicată, în ceea ce privește propriul organism. Este posibil să te simți oarecum lipsit de energie sau dai înapoi din fața anumitor activități profesionale datorită reactivării unor probleme de sănătate. Va trebui să nu amâni un tratament sau ești nevoit să îți schimbi regimul de viață și alimentar. Atenție în lunile februarie, iunie și noiembrie, atunci când ești predispus la probleme digestive, ale ficatului și vezicii biliare. Este foarte important să îți acorzi mai multe momente de relaxare, înainte de a porni din nou la muncă. Este important să ții cont de cantitatea și calitatea alimentelor ingerate, îndeosebi în luna mai. Atenție în lunile februarie și noiembrie la predispoziția către accidente. Este bine să nu te urci la volan după o perioadă intensă de muncă și nesomn. Ai mai multă grijă de propria sănătate, îndeosebi în luna iulie, atunci când este posibil să apară unele probleme care țin de intestinul subțire, datorate stresului, agitației permanente, a stărilor de nemulțumire. Există predispoziția către îngrășare în luna octombrie. Atenție, în acest an este recomandat să faci mai multe exerciții fizice, să te relaxezi mai mult, să adopți un mod de viață mult mai echilibrat altfel riști să te confrunți cu probleme de sănătate care îți pot da viața personală și profesională peste cap.
         Luni favorabile: martie, august, octombrie, decembrie.
         Luni nefavorabile: februarie, aprilie, iunie, iulie, noiembrie și ianuarie 2019
        Remediile Feng Shui recomandate pentru nativii din Zodia Cocoș și pentru fiicele cele mici, femeile tinere, în 2018 (un an în care ești afectat de energia Stelei 2, stea cu energie de boală) sunt următoarele: utilizarea de imagini din metal, articole din metal și culori metalice (de exemplu alb, gri, auriu sau argintiu) este recomandată pentru a reduce energia pământului, trebuiesc amplasate remedii Feng Shui în partea de Vest a casei sau firmei, pentru a reduce energiile acestei stele (elementul Foc sporește energia Pământului a stelei 2), trebuie evitată folosirea luminilor strălucitoare, a culorii roșu sau lumânări care ard în partea de Vest. Cu toate acestea, cel mai eficient remediu pentru a contracara acest Qi negativ de pământ este un Wu Lou din metal. Folosiți aceste remedii Feng Shui pentru a supune această stea: Clopoței de vânt cu șase brațe, asigurați-vă că purtați un Pandantiv Wu Lou sau o Amuletă Wu Lou auriu, un Buddha al sănătății, Sabie din monede, Broasca țestoasă, Cuplul sănătății și al longevității. Toate aceste obiecte este indicat să fie din metal de culoare: alb, auriu, argintiu sau gri deschis. Wu Lou legat cu Opt Nemuritori legat, la rându-i, cu o panglică roșie sau orice Wu Lou din metal care suprimă energia de boală a acestei stele.