Anul 2018, Capră

Zodia Capră  în  anul 2018
oaia
        Ani de naștere pentru zodia Capră
                        17 feb 1931 – 5 feb 1932 – METAL
                        5 feb 1943 – 24 feb 1944 – APA
                        24 ian 1955 – 11 feb 1956 – LEMN
                           9 feb 1967 – 29 ian 1968 – FOC          
                        28 ian 1979 – 15 feb 1980 – PĂMÂNT
                        15 feb 1991 – 3 feb 1992 – METAL
                        1 feb 2003 – 21 ian 2004 – APA
                        19 feb 2015 – 7 feb 2016 – LEMN
        Ca și nativ din zodia Capră ești sensibil, sincer, amabil, visător cu mare forță creativă. Te simți atras de artă, muzică și poezie, preferi de multe ori să te retragi în lumea ta, atunci când mediul în care trăiești sau muncești este ostil. Te remarci printr-o memorie bună reușind să ții minte amănunte din trecut iar aceasta îți dă o oarecare siguranță de sine. Ești atașat de familie, rudele apropiate pentru tine fiind absolut necesar să îți manifești afecțiunea, ești grijuliu cu cei dragi. Nu suporți discuțiile contradictorii alegând să trăiești în armonie cu cei din mediul tău. Ești vulnerabil la schimbări venindu-ți destul de greu să te adaptezi la un nou mediu de lucru sau un nou grup de prieteni. Nu-ți place să îți asumi responsabilități de aici și refuzul, de multe ori, de a da startul unei relații de mariaj. Ești generos plăcându-ți să-i surprinzi în mod plăcut pe prieteni cu diferite cadouri sau cu sfaturi valoroase. Ești o persoană prietenoasă fiind considerată o gazdă perfectă, știi foarte bine ce anume au nevoie musafirii pentru a se simți bine, atunci când se află în casa ta. Nu îți place să joci rolul de lider așa că nu prea alegi să ocupi funcții de răspundere preferând să joci rolul de consilier, sfătuitor pentru superiori.
        Zodia Oaie (sau Capră) face parte din al patrulea Triunghi al afinităților, cel al diplomaților zodia Oaie fiind, de fapt, a opta ramură din cele doisprezece ramuri terestre. Zodia Capră are, ca și aliați, zodiile Iepure (ramura a patra) și Mistreț (ramura a douăsprezecea). Persoanele aparținând acestor zodii sunt intuitive, conciliante, în general sincere și generoase, în același timp fiind persoane cu o perspicacitate deosebită având capacitatea de a-și asigura propria protecție în situațiile limită. Acești nativi sunt considerați specialiști ai compromisului având o manieră cu totul specială de a-și rezolva propriile probleme. Acționând adeseori din culise acești nativi știu cum să se integreze și să obțină foloase în toate domeniile sociale.
        În anul anul Câinelui de Pământ nativii din Zodia Capră și mama casei sunt favorizați de steaua 6 , denumită și „Steaua norocului divin”, stea care aduce forța, puterea, succesul în carieră și în educație, noroc la examene, multă activitate, perseverență, mișcare, mobilitate. Este un an în care atragi succesul de partea ta primind susținere din partea mentorilor, a ghizilor, la momentul oportun. Ești protejat de divinitate pentru a depăși cu bine eventualele probleme de sănătate, readuci lucrurile pe făgașul normal, indiferent de obstacolele apărute în calea ta.
        În plan relațional chiar dacă, în urma încercărilor pe care le-ai tot trăit, îndeosebi în ultimul an, ești dezamăgit, neîncrezător că viața nu îți poate aduce ceva mai bun, ei bine, în acest an 2018 lucrurile sunt tot mai favorabile. Totul depinde de tine, dacă acționezi cu mai mult optimism, încredere în tine și în celălalt. Îți manifești mult mai deschis afecțiunea, romantismul într-o relație de dragoste reușind astfel să atragi lucruri pozitive în viața ta. Vor mai apărea și unele nemulțumiri în relația de mariaj așa că acordă mai multă atenție la modul în care îți exprimi așteptările pe care le ai de la partenerul de viață, îndeosebi în  luna octombrie. Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj, ești mult mai dispus să colaborezi fiind mai echilibrat, atent la nevoile celuilalt, mai înțelegător. Îți asumi responsabilitățile din relația de cuplu, fără să consideri că acestea ar fi obligație, ci o faci din plăcere, cu dragoste. Știi cum să ajungi la coarda sensibilă a partenerului de viață, empatizând mult mai ușor, devenind un bun confident. Relația de mariaj se va îmbunătăți vizibil, de-a lungul acestui an, încercând să concretizezi proiecte comune cu impact pe termen îndelungat (construirea unei case, mutarea într-o altă locuință, renovare, nașterea unui copil).  
        Dacă nu ești încă într-o relație de lungă durată, în acest an ai șanse mari să îți găsești perechea alături de care să vrei să îți întemeiezi o familie. O perioadă favorabile căsătoriei este luna septembrie.
        Planul profesional se îmbunătățește considerabil, având în vedere că ai fost nevoit să îți schimbi atitudinea în relația cu colegii și superiorii în urma dezamăgirilor avute în ultimul an. Cert este că niciodată nu e prea târziu să înveți din greșeli. Acum ești mult mai puternic, mai sigur pe tine știind ce ai de făcut, ce riscuri să îți asumi și pe cine te poți baza la nevoie. Reușești să atragi colaboratori de nădejde care te vor ajuta să concretizezi proiecte ambițioase. Dacă vrei să îți schimbi locul de muncă, primești ajutor din partea unor persoane cu funcții de răspundere. Te simți mult mai încrezător în propriile capacități fiind însă important ca, în aceast an, să accepți și părerile celorlalți, să acumulezi noi informații ce îți vor fi de folos în carieră. Primești ajutor, îndeosebi din partea femeilor mai în vârstă. Este un an în care acțiunile în plan profesional din trecut încep să își arate roadele. Îți vine ceva mai ușor să înțelegi sensul anumitor schimbări care ar putea să te ia oarecum prin surprindere, cu toate astea acționezi cu mai multă prudență dar și spontaneitate. Avem de-a face cu un an încărcat, solicitant dar în care te simți motivat să muncești susținut. Perioade favorabile pentru a obține succesul și aprecierea în carieră sunt în lunile: martie, aprilie, iulie, decembrie și ianuarie 2019.
        Planul financiar este foarte bine aspectat, având în vedere capacitatea de a te mobiliza, atunci când este vorba despre oportunități de câștig. Proiectele pe care le-ai demarat în trecut, relațiile pe care le-ai dezvoltat de-a lungul timpului au menirea ca, în acest an, să îți aducă rezultate financiare favorabile. Nu este cazul să te calicești, atunci când vorbim de investiții, îndeosebi în lunile martie, mai și iulie. Ești protejat de divinitate să atragi succesul în plan financiar. Pentru cele mai importante investiții este bine să chibzuiești cu atenție asupra riscului de a pierde bani, îndeosebi în lunile iunie și august.  
        La capitolul sănătate stai destul de bine în acest an, cât timp nu exagerezi cu obiceiurile culinare nu prea sănătoase și care te pot predispune la îngrășare și probleme digestive, îndeosebi în luna mai. Este recomandat să fii mult mai prudent la modul în care mânuiești obiectele ascuțite, îndeosebi în luna iunie, atunci când ești predispus la tăieturi, răniri, operații chirurgicale, probleme stomatologice sau ale rinichilor. Evită starea de agitație, impulsivitatea, îndeosebi dacă ești plecat la drum lung sau ești în trafic aglomerat, îndeosebi în luna august, atunci când ești predispus la accidente. În lunile februarie și noiembrie este bine să nu îți neglijezi sănătatea fiind important să acționezi rapid pentru rezolvarea eventualelor probleme care țin de zona stomacului sau a organelor sexuale. Există riscul de a pierde sarcina. În perioada analizată aici  femeile mai în vârstă (peste 60 de ani) sau mamele sunt predispuse la probleme de sănătate.
        Luni favorabile: martie, mai, iulie, decembrie
        Luni nefavorabile: februarie, iunie, august, octombrie și noiembrie.
        Remediile Feng Shui recomandate pentru nativii din Zodia Capră și pentru mama casei în 2018, care sunt favorizați de Steaua 6, denumită și „Steaua norocului divin”, pentru că aduce forță, putere, succes în carieră și în educație, noroc la examene, multă activitate, perseverență, mișcare, mobilitate sunt: așezarea în partea de Sud-Vest a livingului și/sau a biroului a următoarelor obiecte: Placă cu 6 monede, Linia cu 6 monede, Cal de culoare aurie, Copacul dorințelor din metal auriu, verde și roșu, cu mere, fructe de pădure și inimioare (un remediu Feng Shui care aduce abundență, pace și fericire), Breloc cu amuletă Steaua Nordului – Steaua Cerească, imagine cu Tai Sui 2018,  Șase sfere din cristal de cuarț, ametist, citrin, Clopoței de vânt cu 6 tuburi.