Anul 2018, Cal

Zodia Cal în anul 2018
calul
        Ani de naștere pentru zodia Cal
                                30 ian 1930 – 16 feb 1931 – METAL
                                15 feb 1942 – 4 feb 1943 – APĂ
                                3 feb 1954 – 23 ian 1955 – LEMN
                                21 ian 1966 – 8 feb 1967 – FOC
                                7 feb 1978 – 27 ian 1979 – PĂMÂNT
                                27 ian 1990 – 14 feb 1991 – METAL
                                12 feb 2002 – 1 feb 2003 – APĂ
                                31 ian 2014 – 18 feb 2015 – LEMN
            Ca și nativ din zodia Cal ești o persoană energică, sociabilă, spontană căutând să profiți de orice oportunitate pentru a progresa. Curajos și sincer, te remarci prin forță și inteligență, ești capabil să te lansezi cu ambiție către noi acțiuni atrăgând succesul de partea ta. Vanitos și orgolios nu îți place să pierzi în fața adversarilor. Alegi să te implici în acțiuni de care ești sigur că îți vor aduce vreun profit material sau moral. Ai o fire schimbătoare, agitată nesuportând să fii constrâns de nimeni și nimic. Ferm și cu mult șarm ieși în evidență prin forța seducției pe care o degaji. Știi întotdeauna ce ai de făcut având nevoie de un spațiu vast, să fii lăsat să muncești după placul tău. Te lași condus în acțiunile tale de inimă și intuiție. Încrederea însine și perspicacitatea te ajută adeseori să găsești soluțiile salvatoare în situațiile critice.
            Zodia Calului face parte din al treilea Triunghi al afinităților, cel de protecției, zodia Cal fiind a șaptea ramură (zodie) din cele doisprezece. Zodia Calului are ca și aliați zodiile Tigru (ramura a treia) și Câine (ramura a unsprezecea), zodii care se remarcă prin sociablitate, nonconformism, fire deschisă, altruistă, dinamism dar și prin independență, impulsivitate, agresivitate, atunci când se simt nedreptățiți.
            Se poate spune că anul Câinelui de pământ îți este deosebit de favorabil, mai ales în plan relațional, sentimental și în ceea ce privește studiile, călătoriile. În acest an te poți bucura de energiile binefăcătoare ale Stelei 4, o stea ce reprezintă dragostea, succesul în plan academic, călătoriile, autoeducația, hobby-urile. Pe de altă parte, în acest an, te poți bucura de susținerea venită din partea prietenilor, a oamenilor pe care i-ai ajutat în trecut. Pot apărea oportunități de colaborare, demarare a unui parteneriat, lansarea într-o nouă afacere sau ai posibilitatea de a te perfecționa pentru a obține un job mai bine plătit. Totul este să dai dovadă de încredere în propria persoană și să nu dai înapoi, atunci când ți se propune o colaborare chiar dacă, la prima vedere, nu pare chiar atât de avantajoasă, din punct de vedere financiar. Ai șansa să faci călătorii de bun augur având astfel ocazia să întâlnești oameni noi, interesanți, care să te inspire, să te ajute să privești viața dintr-o perspectivă mult mai optimistă. Este un an în care ți se oferă șansa de a-ți continua studiile sau de a fi mult mai preocupat de perfecționarea ta în plan intelectual.
            Planul profesional îți poate aduce momente delicate, dacă nu îți controlezi impulsivitatea, starea de agitație. Reușești să te mobilizezi destul de bine, atunci când vine vorba despre câștiguri, mai ales în lunile martie și decembrie. Un an în care îți faci planuri, ești ferm hotărât să faci schimbări importante în plan profesional, eventual chiar să pleci peste hotare, să obții un contract de muncă mai avantajos, din punct de vedere financiar, îndeosebi în lunile iulie și octombrie. Va trebui să fii mult mai prudent atunci când lucrezi cu acte, documente importante sau ai de semnat un contract de parteneriat, o colaborare, îndeosebi în lunile aprilie, iunie și ianuarie 2019. Pentru a reuși să obții ceea ce îți dorești, în plan profesional, trebuie să fii mult mai hotărât, atent la detalii și la deciziile pe care le iei. Este o perioadă favorabilă demarării unor proiecte ce implică munca în echipă, dezvoltarea unei colaborări, a unui parteneriat deja pus la punct. Este un an mai puțin favorabil schimbărilor radicale în viața ta.
            În ceea ce privește finanțele va trebui să fii mult mai chibzuit, să nu te avânți la un (nou) împrumut, ba din contră, încearcă să găsești noi surse de venit din muncă proprie. În acest an ai șansa să găsești un loc de muncă în care să îți fie recunoscută valoarea și astfel să fii recompensat pe măsura priceperii și a efortului depus.
            În plan relațional, ca și nativ din zodia Cal, chiar nu ai de ce să te plângi, atunci când vine vorba despre relații, fie că vorbim de mariaj sau prietenie. Este un an în care ai șansa să interacționezi cu mulți oameni, să socializezi, să participi la tot felul de întruniri, petreceri. Dacă ești singur, atunci ai ocazia să găsești perechea potrivită și să te bucuri de dragoste, pasiune, afecțiune reușind să vezi viața mai frumoasă. Marile tale planuri sunt legate de viața de familie dorind să aduci îmbunătățirea condițiilor de viață: schimb de locuință, domiciliu. Dacă ești deja într-o relație de mariaj există posibilitatea, fie să renunți definitiv la relație pentru a te elibera, fie ajungi la sentimente mai bune în relația de cuplu fiind astfel restabilit echilibrul în relație. Atenție însă, dacă te-ai hotărât să dai startul unei noi relații de cuplu, îndeosebi în luna  aprilie 2018 și ianuarie 2019.
            În ceea ce privește sănătatea, în aceast an e foarte important să deții controlul asupra propriului organism fiind mult mai atent la ce și cât mănânci, mai ales în lunile martie și decembrie, la activitățile ce necesită mult efort fizic, îndeosebi în luna aprilie, atunci când ești predispus la accidente. Ai acum multă energie simțind nevoia permanentă de mișcare, așa că somnul va fi destul de agitat. De evitat discuțiile în contradictoriu, certurile, îndeosebi în luna august, atunci când ești predispus la probleme ale ficatului. Pe tot parcursul acestui an va trebui să acorzi o atenție deosebită căilor respiratorii, plămâni, ficat, vezică biliară, picioare și brațe. Este indicat să faci mai multă mișcare în natură, să adopți un regim de viață mult mai echilibrat evitând excesele, de orice fel.
            Luni favorabile: martie, mai, iulie, octombrie și decembrie
            Luni nefavorabile: aprilie, iunie, august, septembrie și ianuarie 2019.
            Remediile Feng Shui recomandate pentru nativii din Zodia Calului, care este favorizat în acest an de energia Stelei benefice 4, numită și  „Steaua dragostei și a romantismului” sau „Steaua academică” trebuiesc amplasate în partea de Sud a casei sau firmei, pentru a amplifica energiile acestei stele; pentru dragoste: Cuplul de rațe mandarine, Simbolul dublei fericiri, Două inimioare, Cuplul celest al dragostei (dragonul cu pasărea Phoenix), două Wu lou-ri, doi Elefanți, două Flori de lotus; pentru educație, artă, călătorii: Set de caligrafie, Glob pământesc, Pagoda wen chang; Amuleta de protecție împotriva accidentelor; pentru noroc în general: Patru tulpini din bambus puse într-un vas cu pietre; Nod mistic de culoare roșie.