Anul 2018, Câine

Zodia Câine în anul 2018
cainele
        Ani de naștere pentru zodia Câine
                        10 feb 1910 – 29 ian 1911 – METAL
                        28 ian 1922 – 15 feb 1923 – APA
                        14 feb 1934 – 3 feb 1935 – LEMN
                        2 feb 1946 – 21 ian 1947 – FOC
                        18.03.1958 – 7 feb 1959 – PĂMÂNT
                        6 feb 1970 – 27 ian 1971 – METAL
                        25 ian 1982 – 12 feb 1983 – APA
                        10 feb 1994 – 30 ian 1995 – LEMN
                        29 ian 2006 – 17 feb 2007 – FOC
                        15 feb 2018 – 4 feb 2019 – PĂMÂNT
        Ca și nativ din zodia Câine te remarci prin fidelitate și loialitate, agerime, ești vigilent și agitat din fire. Atunci când ești provocat poți deveni destul de ușor ostil, agresiv. Ai tendința să consumi multă energie în activități care nu îți aduc neapărat câștiguri. Deși blând din fire, în general, uneori poți deveni de-a dreptul categoric și impulsiv. Ești perceput de ceilalți ca fiind îngâmfat susținându-ți punctul de vedere până în „pânzele albe”. În situația în care ești învins de anumite probleme, de împrejurări mai puțin fericite, ai puterea să te ridici apelând la diplomație, la aliați de nădejde. Ai tendința să îți transformi prietenii în dușmani, datorită spiritului tău sarcastic, a tendinței de a fi prea critic, chiar și fără un motiv real. Te atașezi destul de greu de ceilalți oameni dar, odată ce ți-a fost câștigată încrederea, mergi până „la capăt” pentru cineva cei despre simți că merită sacrificiul. Ai tendința de a fi foarte încăpățânat, chiar dacă oameni apropiați vin cu argumente că nu e bună direcția către care ai pornit. Reușești să legi prietenii pe viață, în care primează sinceritatea și fidelitatea.
        Zodia Câine face parte din al treilea Triunghi al afinităților, cel al protecției această zodie fiind, de fapt, a unsprezecea ramură (zodie) din cele doisprezece. Zodia Câine are, ca și aliați, zodiile Cal (ramura a șaptea) și Tigru (ramura a treia). Pline de compasiune și noblețe, aceste trei zodii de protecție sunt considerate apărătoare ale dreptății, idealurilor și valorilor societății în care trăiesc. Acești nativi sunt altruiști, devotați, extrovertiți și dinamici dar și agresivi, rebeli, atunci când nu le convine ceva sau se simt nedreptățiți.
        Se poate spune că anul Câinelui de Pământ pentru nativul din zodia Câine este un an al reușitelor, al progresului, o perioadă în care are ocazia să vadă rezultatul muncii susținute depuse de câțiva ani. Energia Stelei benefice 1, a victoriei, îți dă succes și diverse realizări pe toate planurile, noroc în carieră, faimă și relații bune, noroc și protecție, noroc de mentori (atât în plan profesional, cât și în plan spiritual), dorința de libertate (de gândire, de exprimare, eliberarea dintr-o situatie deranjantă). Nu trebuie să „te culci pe o ureche” și să consideri că tot ce este bun ți se cuvine numai ție. Este un an în care trebuie să înveți ce înseamnă compasiunea, a dărui, a fi înțelegător față de cei mai puțin norocoși, iartă și dăruiește, fără să aștepți ceva în schimb. Este recomandat să pornești o afacere personală sau să dai startul unei noi cariere apelând la prietenul tău secret (un nativ din zodia Iepure). Eeste important să echilibrezi chi-ul apelând la remedii feng shui.
        Planul profesional trece prin schimbări favorabile beneficiind de mult dinamism, ambiție, ai puterea de a acționa către o direcție profesională despre care ești sigur că merită să-i dedici timp și energie. Este timpul să profiți de oportunitățile de progres ce apar în cale, bucurându-te de susținerea protectorilor. Este un an în care îți prinde foarte bine să socializezi, să dai startul la noi alianțe care te vor ajuta să te propulsezi pe o nouă treaptă, în plan profesional. Este posibil să ți se propună ocuparea unui post de răspundere fiind apreciat pentru capacitatea de a face față efortului, a spiritului organizatoric având capacități de conducător. Este un an în care te gândești foarte serios să schimbi radical domeniul de lucru sau abordezi o cu totul altă atitudine, în colectivul de muncă sau în relația de parteneriat. Perioade favorabile în plan profesional: februarie, iulie și noiembrie. De evitat schimbările în plan profesional, în lunile: martie, mai și decembrie.
        Planul financiar se poate dovedi destul de bine aspectat în aceast an. Ai capacitatea de a atrage oameni și resurse necesare. Totul este să dai dovadă de chibzuință, atunci când vine vorba despre cheltuieli și să îți fi învățat lecția din ultimul an (în care nu prea ai avut șansa să te bucuri de stabilitate). Lunile favorabile pentru a negocia un contract de muncă în favoarea ta sau pentru a obține o mărire de salariu sunt: februarie, iulie, septembrie și noiembrie. Evită să faci investiții importante și nu te grăbi să apelezi la un împrumut bancar, îndeosebi în lunile: martie și decembrie. Te poți aștepta la pierderi de bani sau furt, în luna mai.
        În ansamblu, se poate vorbi despre un an în care ai ocazia să primești tot felul de cadouri, în bani sau bunuri materiale, recompense, prime. Nu este exclus să fii perceput de ceilalți ca fiind o persoană zgârcită. Adevărul este că, după eșecurile suferite în ultimii ani, nici nu prea mai ai chef să joci rolul de „bun samaritean” cu prietenii. Este important să nu te lași „purtat de val” și să consideri că norocul de acum va ține mult timp. Profită de astre și investește în viitor cu folos.
        În plan relațional putem să vorbim despre un an în care reușești să te faci destul de ușor remarcat în rândul sexului opus. Ești spontan, plin de umor, diplomat reușind să atragi atenția persoanei vizate de tine. În relația de mariaj există tendința de a fiprea posesiv, preferând să fii tu cel care este admirat, apreciat, căruia să i se ofere mai multă afecțiune, dragoste. Evită să fii prea impunător, să îți manifești agresivitatea în relația de cuplu întrucât riști să aduci în relație elemente negative menite să îți strice armonia în cuplu, îndeosebi în luna mai, atunci când se pot porni certuri din discuții aparent lipsite de importanță. Las-o mai ușor cu ego-ul! Ai ocazia să petreci momente de pasiune, de dragoste alături de partenerul de viață, îndeosebi în lunile: aprilie, noiembrie și ianuarie 2019. Există pericol de despărțirea sau divorț în lunile: martie și decembrie.
        Dacă nu ai  o pereche încă vor apărea cu siguranță admiratori. Ai ocazia să întemeiezi o familie, să faci proiecte pe termen îndelungat, alături de persoana iubită, eventual să discutați foarte serios despre nașterea unui copil. Lunile favorabile pentru căsătorie sunt: aprilie și ianuarie 2019. Se amplifică foarte mult interesul acordat vieții de familie.
        În ceea ce privește sănătatea, chiar dacă simți că ai parte de susținere din partea astrelor, nu trebuie să exagerezi și să spui că, indiferent ce problemă de sănătate ai avea, va trece de la sine. Ba din contră, va trebui să nu exagerezi cu munca, cu starea de agitație care, de multe ori, te va predispune la insomnii și chiar depresie, atunci când ceva iese așa cum ți-ai propus. Este absolut necesar să îți păstrezi starea de echilibru, armonie la nivel interior, să adopți un regim de viață și alimentar mult mai sănătos. Ai șansa de a renunța mult mai ușor la anumite vicii în lunile și zilele favorabile pentru a face acest lucru. Este necesar să fii mult mai atent cu propriul organism, îndeosebi în luna septembrie, atunci când ești predispus la îngrășare. În lunile martie, octombrie și decembrie ești predispus la accidente, probleme ale sistemului digestiv, pancreas. În luna iunie se poate vorbi despre o imunitate scăzută și ți-ar prinde foarte bine să iei o vacanță și să te detașezi de problemele cotidiene. În luna iunie ești predispus la afecțiuni care țin de stomac, splină sau pancreas dar și la probleme care țin de organele sexuale.
         Luni favorabile: februarie, iulie, septembrie și noiembrie
        Luni nefavorabile: martie, mai, iunie, octombrie și decembrie
        Remedii Feng Shui recomandate pentru nativii din Zodia Câine, pentru tați și bunici, șefii care conduc afaceri (femei sau bărbați) în anul 2018, care este favorizat de energia Stelei benefice 1, stea a victoriei, succesului și înțelepciunii (dar și a singurătății) sunt următoarele: activați partea de Nord-Vest a biroului pentru a avea parte de câștiguri financiare, succes la examene, dezvoltare personală, evoluție în plan spiritual, dezvoltare în plan educațional, apariția de noi oportunități de progres în plan profesional. Obiectele Feng Shui pe care le puteți amplasa în zona de Nord-Vest pentru a activa Steaua 1, a Victoriei sunt: Steagul victoriei, Cei trei înțelepți, Pandantiv cu trifoi cu patru foi auriu, Copăcel Yin-Yang – auriu cu argintiu, Breloc placat Yin – Yang, Elefantul alb al succesului (atrage energiile pozitive și crește puterea de concentrare).