Anul 2018, Bou

Zodia Bivol în  anul 2018
boul
           Ani de naștere pentru zodia Bivol
                                9 feb 1901 – 7 feb 1902 – METAL
                                6 feb 1913 – 25 ian 1914 – APĂ
                                25 ian 1925 – 12 feb 1926 – LEMN
                                11 feb 1937 – 30 ian 1938 – FOC
                                29 ian 1949 – 16 feb 1950 – PĂMÂNT
                                15 feb 1961 – 4 feb 1962 – METAL
                                3 feb 1973 – 22 ian 1974 – APĂ
                                20 feb 1985 – 8 feb 1986 – LEMN
                                7 feb 1997 – 27 ian 1998 – FOC
                                26 ian 2009 – 13 feb 2010 – PĂMÂNT
               Ca și nativ Bivol te remarci prin tenacitate și consecvență în acțiunile tale. Ești capabil de ambiții, putere de muncă mergând „până în pânzele albe” pentru a duce la capăt ceea ce ți-ai propus.  Îți place să fii organizat, atent la detalii având nevoie însă de îndrumare permanentă, de o direcție clară. Principiile tale sunt de nezdruncinat, nelâsându-te influențat de părerile celorlalți. Reacționezi destul de impulsiv, atunci când te simți jignit. Ai tendința de a fi, poate, prea naiv, atunci când vine vorba de dragoste. În general ești calm, retras dar atunci când te simți nedreptățit îți manifești destul de agresiv nemulțumirile. Când ești supărat ai tendința să te refugiezi în muncă, dedicând mult timp concretizării proiectelor, ideilor tale. Ești foarte organizat, atât în viața personală, cât și în cea profesională.  
            Zodia Bivol face parte din al doilea Triunghi al afinităților, cel al cumpătării, zodia Bivol fiind, de fapt, a doua ramură din cele doisprezece. Zodia Bivol are, ca și aliați, zodiile Șarpe (ramura a șasea) și Cocoș (ramura a zecea) fiind zodii orientate către cugetare, hotărâre, studiu având spirit calm, metodic, orientat către planificare, organizând pas cu pas a proiectele ce urmează să fie puse în practică. Se consideră că persoanele care aparțin acestor trei zodii (Bivol, Șarpe și Cocoș) sunt, în general, oameni egoiști și introspectivi.
            Prin calm și înțelepciune, vei reuși să faci față cu brio încercărilor cu care te vei confrunta în aceast an fiind predispus la tot felul de conflicte, certuri, acuzații nefondate, dispute, chiar și implicarea în procese, datorită energiei negative a Stelei 3 care te va afecta direct (steaua certurilor, a furturilor,  violenței în limbaj, bârfelor, insultelor, problemelor legale, proceselor).  Vorbim despre un an în care va trebui să te gândești de două ori, înainte de a te baza pe prieteni, colaboratori întrucât ceea ce spui, inițiezi împreună cu aceștia s-ar putea întoarce împotriva ta, în mod neașteptat. Nu îți încredința oricui ideile, secretele!
            În plan relațional, este o perioadă în care îți cam lipsește răbdarea în relația cu partenerul de viață. Ai tendința de a fi agresiv în comunicare, ridicând tonul, aparent fără un motiv clar. Va trebui să fii mult mai atent la gesturile pe care le faci, la atitudinea pe care o adopți întrucât starea de nervozitate, impulsivitatea nu face decât să amplifice și mai mult neînțelegerile din relația de mariaj. În acest an este recomandat să stai departe de bârfe, critici, evită acordarea de atenție la nimicuri sau critica pentru orice fleac. Există riscul să iei decizia bruscă de a te separa de partener. Nu este un an tocmai bun pentru a da startul unui proces de divorț întrucât ești predispus la cheltuieli care ar putea depăși bugetul. Pot apărea tot felul de blocaje care să întârzie această acțiune.
            Într-un an guvernat de Câinele de pământ nu ai parte de prea multe lucruri favorabile, în plan profesional. Așa că, acordă o mai mare atenție la modul cum îți distribui timpul și energia, ce responsabilități îți asumi la locul de muncă. Nu te zbate prea mult, atunci când observi că ai parte de tot felul de adversități venite din partea colegilor și a superiorilor. Înseamnă că încă nu este încă momentul să acționezi. Cel mai bine esta ca, în acest an, să taci și să faci! Nu te lăsa influențat de părerile invidioșilor! Evită să dai startul unor procese, litigii, atunci când este vorba despre afacerea personală întrucât, în acest an, se poate vorbi despre predispoziția către pierderi în procese, acțiuni legate de propria afacere.
            Ești predispus la pierderi financiare datorită deciziilor pripite. Ar trebui să fii mult mai atent atunci când semnezi un contract de muncă sau de parteneriat pentru că ești predispus la pierderi datorită neglijenței, neatenției. Ai parte de câștiguri neașteptate dar și de cheltuieli care îți vor da peste cap planurile. Avem de-a face cu un an în care ești predispus la grabă, decizii luate sub impulsul de moment, din teama de a nu pierde anumite oportunități de câștig financiar. Evită compromisurile întrucât există riscul să fii destul de ușor descoperit. În perioada analizată nu vei duce lipsă de ambiție, inițiative dar nici de dușmani, atacuri venite chiar și din partea celor pe care îi considerai prieteni de nădejde. 
            Acest an se poate dovedi destul de neplăcut la capitolul sănătate fiind predispus la epuizare psihică, oboseală ce-ar putea să declanșeze o stare de depresie, insomnii, probleme de natură digestivă și inimă. Pot apărea probleme de sănătate legate de ficat, vezica biliară, picioare și brațe. Ți-ar prinde bine să apelezi la terapii alternative, să încerci regăsirea echilibrului prin plimbări în natură, sport, departe de zgomotul și poluarea din marile orașe.
            Luni favorabile: februarie, aprilie, septembrie, noiembrie și ianuarie 2019.
            Luni nefavorabile: martie, mai, august și decembrie.
            Remedii Feng Shui recomandate pentru nativii din Zodia Bivol, care este atacată direct, în acest an 2018, de energia negativă a Stelei 3, a certurilor, a furturilor,  violenței. Pentru a diminua efectele negative ale Stelei 3 se recomandă amplasarea remediilor Feng Shui în partea de Nord-Est din casă sau la firmă, birou a Simbolurilor roșii de pace: Covoraș roșu, Trei monede legate cu șnur roșu care vor atrage bani și noroc, Buddha roșu, Breloc sau Amuletă cu sferă de cristal de foc, Sabia de foc Manjushri, Nod mistic de culoare roșie, în special la locul de muncă, pentru a vă proteja de bârfe, calomnii, atacuri venite din partea dușmanilor ascunși. Pentru că Steaua 3 este legată de elementul Lemn ar fi bine să se evite adăugarea de apă sau culori apoase ori simboluri ce au legătură cu Apa. Nu se pun în partea de Nord-Est Clopoței de vânt din metal și niciun fel de clopoței. Nu e bine să fie amplasate în partea de Nord-Est plante sau fântâni arteziene ori acvarii.