Horoscop chinezesc 2018


                                Horoscop chinezesc 2018, anul Câinelui de Pământ
 
             Anii de naștere pentru zodia Câinelui sunt: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018.

            Pentru detalii privind anii corespunzători fiecărie zodii, click aici!

         

           Calendarul chinezesc tradițional este un calendar lunisolar, adică o combinație între anul Solar și fazele Lunii. Un an chinezesc începe la a doua sau a treia Lună Nouă, după solstițiul de iarnă (în funcție de numărul de Luni Noi dintre două solstiții de iarnă). Prin urmare, data la care cade Anul Nou Chinezesc în calendarul Gregorian este variabilă, între 20 ianuarie și 20 februarie.  Sărbătorirea Anului Nou Lunar la chinezi constituie o tradiţie milenară şi durează 15 zile la rând, adică de la Luna Nouă până la Lună Plină, atunci când are loc Festivalul Lanternelor, marea festivitate care încheie perioada de sărbători.
            Pe data de 4 februarie 2018 a început Anul Nou, conform zodiacului chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de pământ. Conform astrologiei lunare, începerea oficială a anului nou chinezesc are loc în data de 16 februarie 2018 (15 februarie, ora 23:05 în România, atunci când are loc Luna Nouă în zodia Vărsător), începerea noului an este sărbătorită 15 zile, până la Luna Plină (2 martie 2018), atunci când are loc Festivalul Lanternelor, marea festivitate care încheie perioada de sărbători.
            Anul 2018 este un an de Câine sub patronajul elementului pământ – yang. Dintre cele cinci elemente chinezești, zodiei Câinelui îi este asociat elementul pământ care dă naștere metalului și se află în conflict cu focul și apa. Câinele este cea de-a unsprezecea zodie din calendarul chinezesc și  face parte din al treilea Triunghi al Afinităților – de protecție (alături de zodiile Cal și Tigru) și se remarcă prin generozitate, dreptate și altruism venind în ajutorul persoanelor defavorizate.
            Este un an care promite a fi mult mai stabil, îndeosebi din punct material. Se va pune mai mult accent pe stabilitate, simț practic, capacitatea de concretizare a ideilor având șansa de a ne dezvolta armonios, cât timp nu exagerăm cu ego-ul, ambițiile duse la extrem, încăpățânarea, atașamentul față de lucruri, persoane sau față de un anumit proiect care ne epuizează resursele. Sub influența zodiei Câinelui de pământ vom simți nevoia puternică de a finaliza anumite activități demarate în trecut dând dovadă de mai multă înțelegere, acționând însă discret pentru a ne atinge obiectivele. Este un an în care se cere mai multă diplomație, discreție, motivație, o mai bună organizare a timpului și energiei. Socializăm mult mai ușor, se dezvoltă relațiile de prietenie, ambițiile din plan social sau profesional putându-se realiza datorită capacității de a lucra în echipă, de a colabora și conversa direct, sincer cu prietenii care au fost alături de noi de-a lungul timpului, indiferent de probele, obstacolele ivite în cale. Avem șansa de a ne mări cercul de prieteni, ne dedicăm activităților de voluntariat, îngrijirii animalelor de casă, îndeosebi dacă este vorba despre câini.  
            Elementul pământ, în astrologia chineză, este plasat în centru oferind sprijin celorlalte elemente (apă, lemn, metal și foc). Într-un an puternic influențat de elementul pământ (Tulpina celestă – pământ; Tulpina terestră – pământ Yang) ne va aduce mai multă stabilitate, creativitate, înțelepciune și toleranță precum și capacitate de negociere. Este un an în care vom beneficia din plin de mai mult curaj, încredere, de voință iar starea de pesimism nu poate decât să ne îndepărteze de împlinirea scopului propus.  Succesul, realizările vor depinde, în mare măsură, de corectitudine, o foarte bună organizare, strategii bine puse la punct, răbdare dar și generozitate, diplomație și tact.
            În plan politic și economic, chiar dacă vor există controverse, se va insista mult mai mult pe fapte și mai puțin pe vorbe. Nu este tolerată atitudinea de sarcasm, indiferență, aroganță din partea politicienilor, la adresa populației. Astfel pot apărea revolte, în momentul în care sunt încălcate promisiunile făcute de către politicieni.
            Se acordă o mai mare atenție activitățiilor care țin de: extracția de cărbune, sare, petrol, minereuri, investiții în agricultură, îndiguiri, amenajarea șoselelor, barajelor, este posibil să aflăm de noi descoperiri din domeniul arheologiei, se insistă pe investiții care țin de rezervațiile naturale, tranzacțiile imobiliare iau amploare, se construiesc mai multe case, imobile. Se vor relua discuțiile care țin de granițele țării, despre teritorii care au fost cedate în trecut. Ne putem aștepta la încheierea de noi alianțe, la nivel internațional, având ca subiect principal activitățile ce țin de pământ, investiții bancare, dezvoltarea activităților de import/export, se amplifică călătoriile la nivel internațional.
            Tot în acest an sunt favorizate domeniile care țin de: asigurări, bănci, vânzări, transporturi, judecătorie, avocatură, consultanță, serviciile de agrement, turism, activități desfășurate în zonele montane.  
            Este un an în care ne putem aștepta la progres în plan material, cât timp nu dăm dovadă de lăcomie, egoism sau dorința de a intra în competiție cu orice preț având astfel șansa de a ne bucura de achiziția de bunuri materiale (case, mașini, obiecte de valoare) la prețuri avantajoase (în funcție de cei patru stâlpi ai destinului fiecăruia – ora, ziua, luna și anul nașterii).
            Cei care sunt implicați deja într-o relație de mariaj au nevoie de mai multe dovezi că există dragoste în relația de cuplu. Nu de puține ori se va manifesta posesivitatea, gelozia, secretele care, odată ce au fost descoperite, pot provoca adevărate scandaluri și chiar despărțiri. Fiind un an guvernat de elementul pământ se cere mai multă stabilitate, seriozitate, sinceritate și protecție în relația de mariaj. Pentru cei necăsătoriți vor apărea mai multe oportunități de a lega noi relații sentimentale, de a socializa mai mult fiind un an care predispune la dragoste.
            În ceea ce privește sănătatea, se amplifică problemele care țin de stomac, pancreas, splină, aparatul cardio-vascular, există acum un risc crescut de cancer. Este important să nu dormiți în partea de Vest, direcția în care zboară Steaua de boală 2, în aceast an și afectează îndeosebi femeile însărcinate și persoanele în vârstă.
            Acest an al Câinelui de pământ favorizează îndeosebi nativii zodiilor: Tigru, Cal, Oaie, Maimuță, Mistreț și Câine (dacă ești născut în an de Câine guvernat de metal te poți bucura de noroc și abundență; născut fiind în anul Câinelui de lemn ai șanse de progres în carieră, afaceri; dacă ești nativ în anul Câinelui de foc ești predipus la probleme de sănătate, se poate vorbi însă de realizări în plan financiar; dacă ești născut în an de Câine de pământ este anul în care ar trebui să profiți din plin de oportunitățile de progres pe toate planurile, depinzând foarte mult și de luna, ziua și ora în care te-ai născut!).
            Este un an nefavorabil pentru cei născuți în zodia Dragon.
            Să aveți parte de un an cu împliniri!
   
   Pentru predicții specifice fiecărei zodii, click pe zodia dorită!                Pentru detalii privind anii corespunzători fiecărie zodii, click aici!     
 
Sobolan  Boul     Tigrul  Iepurele
                Șobolan                                      Bou                                            Tigru                                         Iepure
 
Dragonul  Sarpele  Calul  Capra
               Dragon                                         Șarpe                                         Cal                                            Capră
 
Maimuta  Cocosul  Cainele  Mistretul
               Maimuță                                    Cocoș                                          Câine                                        Mistreț