Etalare pentru Luna Plină și eclipsa de Lună în zodia Vărsător, 7 august 2017

                    Etalare pentru Luna Plină și eclipsa de Lună în zodia Vărsător
                                                           7 august 2017

          „Primește în tine, cât trăiești, toată lumina în toate felurile ei. ” Nicolae Iorga
         Din punct de vedere astrologic eclipsele sunt evenimente cu impact puternic asupra destinului fiecărui om. Ele sunt considerate momente inedite în care omul își arde din karmă putând obține, prin meditație, rugăciune, stări sublime de eliberare a spiritului de condiționări. Eclipsele de Lună aduc tărie de caracter, caldură energetică, pasiune, dorințe puternice, ambiții dar și agresivitate, aflarea unor secrete, relații iluzorii.  Din punct de vedere al autocontrolului eclipsele de Lună sunt mai dificile pentru că amplifică energia riscând astfel să devenim mult mai impulsivi. Eclipsa de Lună se produce întotdeauna în momentul de Lună Plină care anunță încheierea unui capitol, o finalizare, un capăt de drum astfel că nu este indicat ca, în acest moment, să lansăm noi proiecte. Se poate vorbi despre verificare, testare a ceea ce s-a inițiat în luna februarie, atunci când a avut loc ultima eclipsă de Soare.

       Am ales o etalare numită „Crucea simplă” și am pus întrebarea: „Cum ne va influența Luna Plină și eclipsa parțială de Lună în semnul Vărsător?”
Imagini
  1. Situația generală cu care ne confruntăm în acest moment: Patru de bâte
       Această carte de Tarot este simbolul bucuriei de a trăi, socializa, de ne ne bucura alături de ceilalți. Semnifică energia pozitivă, constructivă, capacitatea de a crea în comun valori solide, durabile. Această carte ne spune despre importanța lucrului bine făcut și despre rezultatele muncii depuse, răsplata pentru efortul constant făcut pentru atingerea scopului propus. Avem ocazia să legăm prietenii noi, de durată, să dezvoltăm noi proiecte bucurându-ne de realizări alături de prieteni, persoane dragi. Se poate vorbi despre exprimarea sinceră, deschisă a propriilor dorințe, aspirații, căutări, impulsul de a căuta răspunsuri cu sufletul și mintea deschisă.

  1. Trecut: Trei de monede
       Este o carte de Tarot ce semnifică acumularea în plan material, preocuparea pentru latura practică a vieții.  Am trecut printr-o perioadă de învățare, confruntându-ne cu tot felul de experiențe menite să ne mobilizeze pentru a găsi soluții practice, concrete la situațiile inedite. O muncă pentru care s-a depus mult efort, încă de la începutul acestui an. Această carte ne spune că este absolut necesar să învățăm cum să ne ascultăm sufletul, vocea interioară căci ea ne poate conduce către răspunsurile pe care le căutăm. Este o carte a recunoașterii meritelor noastre, a cunoștințelor acumulate, eforturi pentru care acum vom fi răsplătiți. Este ocazia de a urca pe o nouă treaptă, în plan material și nu numai, cât timp folosim experiența acumulată în sensul propriului progres. Monedele reprezintă elementul pământ astfel că ceea ce am sădit în trecut are toate șansele să se concretizeze, să ne aducă  roadele bine meritate.

  1. Ce se finalizează acum: Patru de spade
       Este posibil să ne confruntăm cu starea de neputință, blocaj, epuizare fizică și/sau mentală fiind nevoie de o pauză pentru destindere încercând să privim lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă. Trebuie conștientizat acum că, indiferent de problemele cu care ne confruntăm, vom găsi alternativă pentru a ieși din impas, totul este să luăm măcar o scurtă pauză, să ne adunăm forțele reușind astfel să ne refacem resursele energetice. Patru de spade nu indică neapărat o renunțare la proiecte sau la o relație, profesie ci mai degrabă nevoia de a regândi problema, de a reanaliza situațiile din altă perspectivă până reușim să găsim soluțiile cele mai bune, constructive. Este indicat să nu ne risipim energia inutil și să așteptăm să treacă această perioadă de agitație, teamă, nesigurață, nehotărâre până va sosi momentul prielnic în care să putem porni pe un nou drum.

  1. Viitorul apropiat: Asul de spade
       Această carte de Tarot vine ca o confirmare a celei de dinainte, respectiv cartea Patru de spade. Primim șansa de a repara ce avem de reparat, ocazia de a face corecțiile necesare pentru problemele cu care ne confruntăm acum. Cartea reprezintă ideile salvatoare, detașarea, rațiunea. Asul de spade (aer) susținut de apă (Cavalerul de cupe de pe ultima poziție, 5) ne va da forța necesară pentru a găsi cele mai optime soluții în situațiile limită. Rațiunea (aerul-spade), îmbinată în mod armonios cu emoția, sensibilitatea (apă- cupe) nu poate să ne conducă decât către ceea ce ne dorim, de fapt. Se poate vorbi acum despre schimbări, abilitatea de a ne asuma riscuri și/sau de a renunța la prejudecăți având mintea mult mai deschisă către nou sau noi posibilități de progres. Odată ce am lansat ideea, dorința de a fi mai buni, de a accepta și altceva decât am învățat până acum, Universul are grijă să lucreze în favoarea realizării dorințelor noastre, cât timp suntem deschiși spre găsirea unor alternative de progres. Poate fi vorba și despre răspunsuri, evenimente, soluții salvatoare, venite în mod neașteptat. Asul de spade este considerată cartea care ne aduce succesul în calea noastră prin acțiune, ambiție, încredere în sine, totul este să nu abandonăm în fața greutăților.

  1. Concluzie sau la ce să ne așteptăm, către ce direcție ne îndreptăm de fapt: Cavalerul de cupe
       Pe viitor ne putem aștepta la noi oportunități de a ne reorganiza viața pe un nou făgaș privind viața  din altă perspectivă. Este o carte a împăcării și armoniei, a mersului către noi orizonturi. Reușim să ne debarasăm de trecut, de o relație obositoare, un job care nu ne mai împlinește având ocazia să pornim pe un drum mult mai promițător. Tot ce avem de făcut este să cunoaștem noi oameni, să socializăm, să ne rupem de tabieturi, rutină, de  ceea ce ne-a ținut pe loc sau ne-a determinat să ajungem în situația de nemulțumire. Ne putem aștepta și la lucruri mai puțin plăcute, apariția unor personaje care nu sunt tocmai sincere, persoane ascunse care caută să-și împlinească scopul personal egoist folosindu-se de informațiile, învățătura, experiența cu care venim în relația respectivă. Această carte de Tarot anunță mersul înainte, un nou avânt fiind important să rămânem ancorați în realitate și să dăm dovadă de obiectivitate în relația cu ceilalți și în alegerile pe care le facem. Există riscul să ne lăsăm influențați acceptând o propunere interesantă, la prima vedere dar în spatele acestei propuneri să se afle, de fapt, o capcană care ne răstoarnă planurile, ne abate de la drum. În plan profund, această carte de Tarot ne spune că este important să ne urmăm propriul ideal dar să fim atenți cu cine ne asociem pe calea aleasă.

         Să aveți parte de împliniri!