Etalare pentru Echinocțiul de primăvară 2017

 
                     Etalare pentru Echinocțiul de primăvară 2017

       „În ziua în care m-am iubit cu adevărat am înţeles că, în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte… Stimă de sine.” Charlie Chaplin
       Echinocțiul de primăvară descrie începutul ciclului anual astrologic fiind utilizat din vremuri străvechi ca un punct de reper (al energiei începutului) pentru predicțiile anului care urmează. Trecerea Soarelui din zodia Peștilor în cea a Berbecului este un simbol ocult al morții și renasterii, al trezirii la viață. Echinocțiul de primăvară este un moment special care aduce echilibrul dintre energiile ying-yang reflectat și de faptul că ziua este egală cu noaptea. Acest fenomen generează senzația opririi timpului, a trăirii mult amplificate a momentului prezent.
      Lăsăm în urmă iarna, suferinţele şi obstacolele, ne eliberăm de ceea ce nu ne mai trebuie, renunțăm la obiecte, oamenii care ne creează blocaje de tot felul. Este timpul să facem curățenie în mintea, sufletul, trupul și în casa noastră, pentru a renaște mai luminoși și puternici. Ar fi bine să ne eliberăm de gândurile negative, de tristețe, să ne concentrăm pe ce anume vrem să clădim fiind un moment important pentru a nota noi idei, strategii, putem să lansăm cereri către univers, care va ști cel mai bine cum să ne ajute pentru a ne îndeplini dorințele
     Echinocțiul de primăvară din acest an are loc în data de 20 martie 2017, la ora 12:29. Se schimbă şi vibraţia anului și guvernarea planetară astfel că trecem de la anul în care am fost sub influenţa planetei Marte la anul în care suntem sub influenţa Soarelui, un an guvernat de numărul 1 (2017= 2+0+1+7= 3+7=10=1). Este un moment magic în care e indicat să ne lăsăm invadați de energie, de lumină și să pornim într-un nou an plini de încredere și optimism că tot ceea ce gândim, planificăm, construim în această perioadă va avea toate șansele să se se împlinească, în sensul obținerii succesului pe care îl dorim.
     Din când în când este bine să facem schimbări în propria viață de bună voie dacă nu, este posibil să fim forțați să renunțăm la ceea ce, de fapt, nu ne mai ajută să progresăm, fie că e vorba despre relații sau carieră, bani.
      Am întrebat cărțile despre anul 2017, începând de la Echinocțiul de primăvară din 20 martie 2017 și până la Echinocțiul de primăvară din 20 martie 2018.   

           Semnificația pozițiilor din etalarea „Crucea mică”
 Total

 

 

 

 

  1. Situația generală – Marele Preot
  2. Ce  începem acum – Opt de monede
  3. Prezentul – Eremitul
  4. Obstacole, confruntări la care trebuie să ne așteptăm – Moartea
  5. Viitorul sau direcția către care ne îndreptăm – Zece de spade

 

 

 

 

 

 

 

001 Marele Preot      Cartea de Tarot Marele Preot, pe prima poziție din etalare, reprezintă este mesagerul valorilor spirituale, reprezintă principiile personale, izvorâte din valorile morale fundamentale. Este ghidul spiritual, confidentul, protectorul simbolizând lumea credinței, autoritatea superioară, legea, măsurile care trebuiesc luate pentru binele comun. În trecut era considerată una din cele 3 cărți protectoare ale Tarotului.
     Această carte ne sugerează că, în general, ne confruntăm cu un anumit grad de tensiune, în viața personală și socială fiind important să luptăm pentru a ni se face dreptate, pentru a obține ceea ce gândim că ni se cuvine. Trebuie să credem că există, mai presus de orice, Divinitatea, credința că nimic din ceea ce ni se întâmplă acum nu e întâmplător și toate obstacolele care ne apar în cale  au rolul de a ne ajuta să progresăm, din punct de vedere spiritual. Ca mesaj general această carte de Tarot ne spune despre necesitatea de a apela la voință, forță, curaj, încrederea în propriile forțe pentru a reuși să dăm startul unui nou început dar care este unul plin de neprevăzut.  
     Suntem avertizați însă că lucrurile nu sunt așa cum par la prima vedere fiind important să privim evenimentele în profunzime, dincolo de aparențe, pentru a găsi cele mai bune soluții care ne vor conduce către îndeplinirea dorințelor.

002 Opt de monede      În a doua poziție, se află cartea de Tarot Opt de Monede astfel că ceea ce începem acum are la bază dorința de mai bine în plan material, necesitatea de a ne implica în proiecte importante care să ne conducă către starea de împlinire și succes în plan material. Opt de Monede este cartea devotamentului, a muncii migăloase și a rezultatelor obținute prin planificare, dăruire și perseverență. Nimic nu se face fără muncă asiduă iar această carte semnifică, de fapt, preocuparea noastră pentru implicarea în proiecte de lungă durată, pentru stabilitate și siguranță în plan material. Ne aflăm în fața unor noi provocări, tocmai pentru că ne aflăm la un nou început de drum. Această carte semnifică și începututrile norocoase, îndeosebi în plan material dar și sentimental și spiritual. Totul este să dăm dovadă de chibzuință și să nu ne asumăm riscuri inutile. Nu este un moment prielnic pentru investiții riscante sau pentru speculații, ci este necesar să ne implicăm în colaborări, partaneriate, să dăm startul unor activități de care suntem siguri că putem să le ducem la bun sfârșit. Ne trebuie voința și curajul necesar pentru a depăși obstacolele de orice fel.

 

 

003 Eremitul       Cartea de Tarot Eremitul, de pe a treia poziție, semnifică dorința de retragere preferând  solitudinea, introspecția preocupându-ne mai mult de latura spirituală a vieții. Avem acces la informații prin intermediul viselor, suntem  atrași de spirtiualitate, paranormal. Această carte de Tarot simbolizează starea de meditație, nevoia de a fi în conexiune cu Dumnezeu simțind că adevăratele răspunsuri la situațiile cu care ne confruntăm le găsim prin intermdiul rugăciunii, al meditației, printr-o mai bună relație cu Universul. Urmează o perioadă de intensă autocunoaștere, de regăsire și restabilire a contactului cu Sinele.
      Această carte de tarot Eremitul ne îndeamnă să ne asumăm doar riscuri calculate, să nu ne aventurăm în acțiuni care să ne abată de la adevărata cale, menire. Este important să cugetăm mai mult la propriul ideal, apelând la intuiție și credință. Cartea de Tarot Eremitul se identifică, în astrologie, cu planeta Mercur în semnul Fecioară și în casa astrologică a VI-a. Astfel că se poate vorbi despre o puternică capacitate de analiză, rațiune practică, pragmatism cear ne vor ajuta să avem reale posibilități de materializare a proiectelor. Este important să ne integrăm în grupul, colectivul din care facem parte, pentru că numai prin colaborare reușim să acumulăm mai multe informații și experiențe favorabile propriului progres.
Se anunță o călătorie anevoioasă tocmai pentru a reuși să ne regăsim propriul drum, să ne redescoperim. Poate fi vorba și despre revelații, de o trezire la realitate, după ce ne-am scufundat în popria ființă.

       Cartea de Tarot Moartea aflată în poziția a patra, anunță obstacolele cu care ne vom confrunta până la următorul Echinocțiu de primăvară. Este adeseori asociată greșit cu moartea fizică. Ea reprezintă, în mod tradițional, transformarea, trecerea de la o etapă inferioară către o etapă superioară de evoluție și cunoaștere spirituală, de schimbare și progres. Cartea este asociată, în astrologie cu zodia Scorpion, guvernată de Pluton, simbol al morții și renașterii, al Păsării Phoenix ce renaște din propria cenușă, o carte de Tarot a transformării, de metamorfoză naturală, firească. Vorbește despre evoluția inevitabilă. Nu avem cum să fugim de evenimentele care vin spre noi, fie că le acceptăm sau nu, este necesar să urmăm cursul firesc al vieții. Cu cât vom accepta mai ușor schimbarea, cu atât mai ușor va fi deznodământul. Este important să ne eliberăm de trecut, admițând că nu suntem perfecți, totul este să ne eliberăm de traume, de frici. Cartea de Tarot Moartea ne atrage atenția asupra greșelilor făcute și nevoia de a renunța la părerile de rău, important e să ne fi învățat lecția.
      Ne aflăm la un sfârșit de drum confruntându-ne cu durere, suferință dar și cu sentimentul de eliberare, nevoia de a renaște și înțelege cele mai profunde sensuri ale existenței. Toate aceste păreri de rău nu fac decât să ne îndepărteze de la ceea ce ne-am propus. Întoarcerea către trecut, către un loc de muncă care nu ne mai oferă satisfacții materiale și morale, o relație care ne sufocă, ne provoacă probleme de natură emoțională, un mediu care pur și simplu nu se potrivește cu felul nostru de a fi, de a gândi, toate acestea nu fac decât să ne pună piedici, obstacole în calea aleasă de noi. Cartea de Tarot semnifică, de fapt, o evaluare profundă, corectă, sinceră a sinelui înainte de a porni din nou la drum.  

005 Zece de spade       În a cincea poziție și ultima din această etalare, se află cartea de Tarot Zece de Spade. Este o carte care anunță o perioadă destul de dificilă, transformări importante în viața noastră, menite să ne determine să schimbăm direcția. Vom auzi mai frecvent despre decese, despărțiri dureroase, despre procese, divorțuri, ruperea de colaborări importante, faliment, certuri și calomnii în lumea politică, probleme la nivel înalt care vor afecta populația. Zece de spade semnifică un sfârșit nedorit dar și semnalul că trebuie să punem capăt unei situații apăsătoare, să ne eliberăm de o etapă plină de suferințe din viața noastră, lăsând astfel loc unui nou început. La nivel mai profund semnifică ruperea bruscă și definitivă de anumite obsesii, atașamente, obiceiuri nesănătaose. Au loc schimbări profunde, necesare, menite să ne ajute să conștientizăm pe ce nivel am ajuns, din punct de vedere spiritual.
      Suntem avertizați că, înainte de toate, e important să ne eliberăm de trecut, să facem curățenie în propria viață înainte de a ne lansa în proiecte ambițioase.

 

 

 

      Se poate vorbi despre un an destul de agitat, în care multe din visele, dorințele noastre se vor nărui. Cert e că suntem nevoiți să facem față schimbărilor neprevăzute adaptându-ne cât mai rapid la o nouă viață. În plan material sunt avantajate proiectele și investițiile, după ce am pus în practică strategii bine gândite, fără să ne asumăm riscuri inutile. Este important să fim mult mai precauți cu banii și să nu ne implicăm în activități care, la prima vedere, ne aduc câștiguri deosebite. Nu e timpul să forțăm lucrurile într-o nouă direcție, până când nu ne-am rezolvat problemele care țin de datorii, împrumuturi ce nu au fost încă achitate. Cel mai bine este să evităm deciziile pripite lăsându-ne „vrăjiți” de promisiuni de „mai bine” în plan material. Este un an de profunde transformări în plan personal, un an în care e necesar să ne eliberăm din relații care nu ne aduc nimic bun, constructiv și să privim cu încredere și credință către viitor, punând mai mult accent pe  spiritualitate.