Articole

                                    a_planet_like_earth-wallpaper-2048x1536
 
                                     Luna Nouă în zodia Pești și Eclipsa inelară de Soare
 
                „Orice drum ai alege, urmează-l cu toată inima”Confucius
            Aspectul de Lună Nouă (Eclipsa inelară de Soare, vizibilă din America de Sud, oceanul Atlantic, Africa, Antarctica, oceanul Pacific, Chile, Argentina) se formează în data de 26 februarie, Nodul Sud lunar la 3˚14’, cu Luna Nouă la 8˚12’ în semnul Pești, la ora 16:58’. Ascendentul momentului se află în zodia Leu, Luna Nouă în casa a VII-a, a parteneriatelor, mariajului, a confruntărilor pe față.
            Luna Nouă în semnul Pești (semn mobil, de apă, guvernat de Jupiter, tradițional și de Neptun) aduce în prim plan spiritualitatea, retragerea, dorința de autocunoaștere, imaginația, intuiția, atracția către ocultism, paranormal, receptivitatea la lucrurile misterioase. Tot de această zodie vine și starea de nehotărâre, instabilitate, trecerea de la o extremă la alta, depresiile, obsesiile sunt mult mai accentuate în această perioadă. Căutăm adevărul dincolo de limitele impuse de planul material. Verbul caracteristic este „a crede” iar ideograma formată din doi pești care „trag” în direcții opuse reprezintă cele două semiluni ale conștiinței, lupta dintre corp și suflet, dintre conștiința finită a individului și conștiința Divină. Zodia Pești, semn de apă, reprezintă tărâmul emoției profunde și a răspunsurilor emoționale, întinzându-se de la pasiuni compulsive și frici copleșitoare, până la acceptare și o iubire ce îmbrățișează întreaga creație. Este un semn profund intuitiv, sensibil din punct de vedere al capacității de vindecare, de conectare cu unitatea întregii creații, ne racordăm mult mai ușor la trăirile și emoțiile semenilor noștri.
             Conjuncția Lună-Soare se formează în casa a VII-a, a parteneriatelor și relațiilor interumane în relație armonioasă cu Junona, din casa a V-a (iubire, creativitate, copiii, hobby).  Putem spune că sunt facilitate noi începuturi care țin de căsnicie, relații intime, asocieri, creativitate, descoperirea de noi forme de exprimare a iubirii. Sunt ocrotite relațiile de căsătorie în care iubirea este bunul comun. În perioada imediat urmatoare putem asista și la îndrăgostiri,  manifestare a pasiunii în mod exploziv și fără discernământ (Venus în casa a VIII-a, în semnul Berbec – exil). Este posibil ca acestea să nu fie de durată, în cazul în care cei doi parteneri sunt imaturi din punct de vedere emoțional.
            Eclipsa de Soare este un moment deosebit, având o calitate karmică, predestinată putând determina apariția de evenimente care pot deschide un nou capitol important în viața noastră, ne dă o nouă direcție, în funcție de harta natală și casa astrologică unde se produce această eclipsă. Efectul eclipsei poate fi simțit, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, până la următoarea eclipsă (din data de 21 august 2017) care va reașeza energiile cosmice. Se poate vorbi acum despre eliberări, renunțări, pierderi dar și despre un nou start, primirea de vești neașteptate menite să ne schimbe complet direcția în plan relațional. Pot apărea în viața noastră oameni care ne vor ajuta să schimbăm percepția despre viață și relații. Este o perioadă de reîntâlniri karmice. Nodul Sud Lunar ne informează despre greșelile pe care trebuie să le îndreptăm, evenimente care nu se derulează tocmai așa cum ne-am propus, simțindu-ne oarecum „luați pe sus”, puși în fața unor situații greu de gestionat. În cazul de față, cu Luna Nouă în conjuncție cu Nodul Sud Lunar, ne confruntăm cu evenimente neașteptate, pierderi ce ne obligă să adoptăm un nou mod de a relaționa, o nouă atitudine  față de ceilalți,  fie că este de vorba despre mariaj, un parteneriat  sau o afacere. În momentul eclipsei e important să gândim pozitiv, să ne propunem realizarea unui obiectiv important fiind ajutați de Univers să ajungem la finalizarea acestuia mult mai rapid. Este timpul să plantăm în liniște un gând, un proiect, o relație. Orice stare de pesimism, de gândire negativă, lipsă de speranță va bloca realizarea unui ideal. Pentru ca energiile Eclipsei să fie amplificate se recomandă rugăciunea, starea de meditație, o interiorizare pe fond muzical sau deconectarea în fața unui peisaj, în mijlocul naturii.
            O eclipsă de Soare pregătește acțiunea, ne umple de energie, ne provoacă la experiențe, vis-a-vis de relația cu ceilalți. În plan personal se observă o amplificare a ego-ului Eclipsa de Soare putând să provoace schimbarea unui ideal, să ne redirecționeze pe o nouă cale confruntându-ne astfel cu crize de identitate dar și deschidere în plan spiritual. Ne ajută să descoperim calități legate de clariviziune, bioenergie, claraudiție, pe care această eclipsă le poate activa dându-ne experiențe inedite la nivel conștient.
            Ascendentul în semnul Leu, guvernat de Soarele aflat în zodia Pești, ne spune despre necesitatea evoluției prin credință,  spiritualitate, nevoia de a ne cunoaște pe noi înșine, de a afla ce se află, de fapt, în propriul suflet pentru a vedea dacă suntem pregătiți să dăruim dar și să primim.  Suntem ajutați să privim dincolo de propriile convingeri, să descoperim ghidul, mentorul, să ne regăsim pacea interioară prin accesarea unor informații aflate dincolo de planul fizic, material. Se poate vorbi acum despre o sublimare a ego-ului, fie printr-un eveniment brusc, ce ne ia prin surprindere, fie prin stări profunde de meditație, rugăciune, de clarviziune.
            Asteroidul Junon reprezintă iubitul ideal ideal pe care, conştient sau nu, îl căutăm toată viaţa. Aflat în casa a V-a (a iubirii) în sextil cu Luna Nouă din semnul Pești și casa a VII-a, este un aspect ce poate conduce la rezolvarea unor tensiuni din cadrul unor cupluri. Este momentul de eliminare din cadrul unor relații de mariaj a stării de dualitate, lipsa de direcție a relației, stagnarea într-o zonă de rătăcire, a compromisului de orice fel. În plus, acum se poate discuta mult mai ferm, deschis despre stadiul relației, cu „cărțile pe față”, vorbindu-se chiar despre finalul unei relații. Este momentul ca fiecare să pornească pe drumul lui dar și cu inima deschisă către o nouă relație.
            Mercur (aflat în casa a VII-a) în conjuncție cu Eclipsa de Soare și în careu cu Lilith (din casa a IV-a), aduce momentul adevărului, provocator însă de suferință. Putem intra în posesia unor informații ce ne determină să schimbăm direcția în plan relațional, într-un parteneriat, o afacere. Pot ieși în evidență „punctele oarbe” sub forma furiei, a dorinței de răzbunare. Depinde de gradul fiecăruia de evoluție în plan spiritual dacă decide să cadă pradă energiilor joase sau dacă alege cu detașare o pierdere, o dezamăgire și să plece pe un drum dedicat iubirii și credinței. Puterea de discernământ ne este pusă la încercare iar cel care este informat va știi cum să aleagă și ce hotărâri să ia. În schimb, cel care se implică emoțional dezvoltând atașamente față de trecut, față de oameni care au provocat dezamăgiri, are ocazia să se învârtă în cerc, să sufere datorită identificării propriei persoane cu acei oameni.
            Careul în T cardinal (Uranus conjuncție Marte opoziție Jupiter retrograd careu Pluton) este o configurație care predispune la reacții rapide și energice fiind un moment prielnic să ne revizuim dorințele și atașamentele. Există riscul de a acționa sub impulsul de moment, fără să ținem cont de consecințe, rupând astfel o relație importantă. Putem să renunțăm la un contract, un parteneriat, ne putem elibera dintr-un mediu care, pur și simplu, ne impune reguli, restricții menite să ne blocheze libertatea de mișcare și de exprimare. Există predispoziția către manifestări extremiste, (auto)distructive. Pluton aduce  la suprafață  dorința de dominare în plan sentimental. Este indicat să dăm dovadă de calm, spontaneitate și înțelepciune în situațiile critice și, mai ales, de umanitarism, dăruire, dragoste necondiționată față de cel aflat în suferință. Lecția fiecăruia dintre noi va fi realizarea echilibrului dintre nevoile personale și cele sociale.
            Saturn (din zodia Săgetător) mediază opoziția dintre Marte, Uranus și Jupiter retrograd, pe axa relațională Berbec – Balanță, casele astrologice III-IX și primim astfel șansa de a depăși încercările, limitările cu care ne confruntăm prin înțelepciune și credință. Suntem ajutaţi să înțelegem sensul anumitor evenimente dar simțim și nevoia de a ne elibera de constrângeri, de a ne transforma profund si complet. Și totuși, sunt încă multe lucruri de reglat cu trecutul fiind vorba acum despre o perioadă de purificare, de „ardere” a unor reziduuri, în plan personal și relațional. Acum se poate face lumină în adâncurile subconștientului, vedem clar unde trebuie să privim și ce trebuie să vindecăm. Este timpul clarificării propriilor trăiri, a sentimentelor, observăm și exprimăm nevoile și obsesiile noastre, revolta care nu trebuie înnăbușită, ci este necesar să găsim noi căi de rezolvare a problemelor. Cercetarea domeniului spiritual poate aduce acum momente de înaltă conștientizare, înțelegând cu mult mai multă ușurință tot ceea ce ține de rostul elementelor oculte, întâlnirile karmice. Sub influența acestor energii putem să învățăm că dorințele noastre trebuie disciplinate acordând mai multă atenție sufletului, dorinței de a evolua în plan spiritual și nu doar material.
            Este vorba despre o Lună Nouă și Eclipsă inelară de Soare în zodia Pești care ne pune în fața unor situații inedite, accesând noi informații, mai mult sau mai puțin direct, din Univers. Este o perioadă de suspans, revelație, scufundare în propria ființă și înălțare pe aripi de credință și iubire Divină. Este momentul de conștientizare, de trezire și de eliberare pentru a face loc în viața noastră la noi experiențe care ne vor conduce către progres în plan spiritual. Suntem ajutați să obținem („a vrea”, Leu), ceea ce ne dorim cu adevărat, prin credință („a crede”, Pești): „Mă eliberez de orice formă de limitare, dezvoltând  încredere nelimitată în mine și în potențialul meu intuitiv, inspirat și creator.”
            Influența majoră a acestei energii, a Eclipsei de Soare în semnul Pești, va fi simțită, în mod deosebit, de către nativii zodiilor: Pești, Fecioară, Gemeni, Săgetător, în special asupra celor născuți în preajma datei de 26 (± 3 zile) dar și asupra celor care au planete personale, ascendent, descendent, în preajma 9˚.

                       Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Pești pentru fiecare semn zodiacal
 
            Berbec – este o perioadă în care preferi să stai în umbră, în solitudine. Este posibil să ai de-a face cu persoane care să îți creeze, în mod voit, tot felul de probleme. E important să-ți analizezi acum modul de a gândi, să-ți faci timp pentru a te elibera de balastul emoțional care ar putea să îți provoace dezechilibre la nivel enegetic și astfel să ajungi să te confrunți cu probleme de sănătate. Poți avea acum vise interesante, menite să îți reveleze răspunsuri importante legate de propria viață. Este important să de apropii mai mult de Divinitate, să ai mai multă compasiune față de semeni. Se pune mai mult accent pe: spiritualitate, datorii karmice, renunțare, trăiri profunde, secrete, temeri personale, frustrări, trădare, viciu.

          Taur – poate avea loc acum o transformare profundă legată de prieteni, grupuri din care faci parte, un ideal. Este timpul să lași să plece din viața ta oamenii care nu sunt potriviți pentru evoluția personală sau să renunți la un proiect care ți-a adus tot felul de blocaje, pierderi în plan material și personal. Este timpul să lași să intre în viața ta oameni care te vor ghida pe un drum nou, oameni cu care poți coopera mult mai sincer și deschis. Tot acum ai ocazia să te implici în activități de voluntariat, poți intra într-un nou grup de oameni (un cenaclu, o asociație, organizație). Se intensifică contactul cu publicul și clienții. Ai ocazia să inițiezi noi proiecte, mult mai curajoase. Este recomandat să împărtășești proiectele tale doar cu oameni de încredere.

          Gemeni – ești mult mai preocupat de carieră, de viața publică, legătura cu superiorii, succes. Această Eclipsă de Soare poate aduce surprize, o schimbare importantă legată de carieră, relația cu superiorii. Este timpul să te eliberezi dintr-un mediu profesional toxic, care nu mai corespunde  așteptărilor tale. Poate fi un moment bun pentru afirmare, ascensiune socio-profesională. Domeniul în care te poți aștepta la suferință, este în relația cu persoana iubită și/sau cu propriii copii.

          Rac –  se deschide o nouă viziune legată de spiritualitate, o perioadă în care îți vei lărgi orizonturile prin relaționare cu lumea, prin studiu și cunoaștere, prin călătorii și spiritualiate.  Devii mai înțelept, mai bunși mai matur, poate chiar în urma unor evenimente nu prea plăcute. Acum se poate naște un nou țel și vei face tot posibilul să îl poți atinge. Atenție însă la eventuale probleme ce pot apărea în legătură cu casa, familia sau în carieră.

          Leu – poate fi momentul unui proces interior profund descoperind unde se ascund piedicile care nu te-au lăsat să ajungi la țelurile propuse. Există riscul de incidente neplacute putând afla acum vești legate de un deces, un divorț, o veste neplăcută legată de bani, moștenire. Este important ca acum să te detașezi de orice problemă ce vizează banii. Se pune mai mult accent pe: mister, ocultism, secrete, sexualitate, încercări de natură karmică, procese, banii altora, taine dezvăluite, lucruri pierdute și regăsite.

          Fecioară – se intensifică relațiile de parteneriat. Dacă nu ai încă un partener, vei simți lipsa acestuia și astfel se amplifică dorința de a întâlni persoana cu care să întemeiezi o familie. Este un moment bun pentru a încheia noi parteneriate, contracte de colaborare, să întâlnești oameni noi, să-ți îmbunătățești imaginea în societate. Este posibil să revină în viața ta un partener din trecut.  Poate fi și momentul de eliberare dintr-o suferință relațională mai veche. Atenție la probleme care pot apărea în plan financiar, legate de datorii, împrumuturi, taxe și impozite.

          Balanță – este un moment ideal pentru a te debarasa de un obicei alimentar sau vicii care îți pot produce tot felul de probleme de sănătate. Este recomandat să faci o cură de dezintoxicare, de slăbire, un tratament mult mai eficient ajutându-te astfel să te vindeci de o problemă mai veche de sănătate. Ești mult mai conștiincios având ocazia să preiei sarcini și noi responsabilități la locul de muncă. Se pune acum mai mult accent pe: muncă, sănătate, organizare, igienă, alimentație, responsabilitate.

          Scorpion – poți avea parte de experiențe importante legate de iubire, creativitate, copii, un hobby. Este o perioadă dinamică, plină de energie și creativitate când ai ocazia să îți valorifici talentele și abilitățile. Este șansa de a-ți exploata și latura creativă. Poate fi un moment de afirmare deplină a celui care ești. Avem de-a face cu un moment de finalizare a unei relații de dragoste și un nou start amoros. Te distrezi mai mult alături de prieteni, mergi la spectacole, la film, te eliberezi mult mai ușor de griji. Atenție însă la eventuale probleme legate de sănătate și/sau la o relație cu colaboratorii, colegii.

          Săgetător – această Eclipsă de Soare poate intensifica relația cu familia, locul natal, țara natală. Este o perioadă trăită cu pasiune în plan emoțional punând acum sufletul în prim plan. Simți o mai mare nevoie de afecțiune, dragoste și ocrotire. Dacă te afli departe de casă, de țara natală, simți nevoia profundă de a te întoarce acasă. Sunt trezite amintiri, dorința de a relua legătura cu prieteni din copilărie, de a te reîntâlni cu persoane dragi. Este o perioadă în care vei încerca să găsești un echilibru între viața de familie și carieră. Atenție însă la eventuale probleme ce pot apărea în legătură cu persoana iubită și/sau copiii.

          Capricorn – această Eclipsă de Soare poate aduce noi perspective legate de studii, comunicare, relații interumane, de intensificare a planului relațional și intelectual. Este nevoie de flexibilitate, dorință de cunoaștere din partea ta. Poți avea succes în călătoriile care au legătură cu comerțul, negocieri, încheierea de noi contracte. Te plimbi mai mult cu mașina, cu bicicleta, te reîntâlnești mai des cu vecinii, rudele apropiate. Discuți mai mult, ieși în societate, în public. Ai o atitudine mai jovială, veselă, te bucuri de venirea primăverii. Atenție la eventuale probleme care țin de casă, familie, relația cu părinții. Este recomandat să acorzi o atenție deosebită carierei și relației cu superiorii. 

          Vărsător – această Eclipsă de Soare îți poate deschide un nou drum legat de bani, contracte, poți să faci o tranzacție importantă, cumperi ceva ce ți-ai dorit de mult timp. Poate fi o perioadă bună pentru câștiguri financiare și achiziții.  Este o perioadă de materializare a unor proiecte mai vechi, de realizări în plan financiar. Atenție la eventuale probleme care pot apărea în relația cu rudele apropiate sau vecinii, altercații pe care ai face bine să le aplanezi din start altfel poți ajunge chiar și la un proces. Se cere prudență în ceea ce privește studiile, examenele, tranzacțiile comerciale, negocierile.

          Pești – se poate acum vorbi despre un moment deosebit în viața ta, unul în care pot avea loc evenimente menite să te ajute să îți schimbi atitudinea față de viață dar și față de ceilalți oameni, să te îngrijești mai mult de tine, de sufletul tău. Este un moment ideal pentru un nou început, pentru inițierea de noi proiecte, de pornire pe o nouă direcție. Această Eclipsă de Soare te obligă să renunți la un tipar vechi de a gândi și acționa fiind absolut necesar să nu te (auto)victimizezi. Este șansa de a deveni un alt om, mai bun, mai dedicat laturii spirituale a vieții. Atenție la eventuale probleme care pot să apară, în legătură cu banii. Este posibil să ai parte de cheltuieli neprevăzute și cărora să le faci față cu greu.

 

 

 

                                          Revoluția Solară a României pentru anul 2017 sau
                                                   „România la răscruce de drumuri”
 
                   „Independenţa nu este un dar pe care ni-l face Europa, ci o recunoaştere a drepturilor străbune ale românilor, în conformitate cu sacrificiile lor.” Nicolae Iorga
     Pentru calcularea astrogramei anuale a României am pornit de la tema natală din data de 5 februarie 1859, ora 14:41 București, atunci când a avut loc Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918). Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Tema Revoluției Solare din acest an este calculată pentru 4 februarie 2017, ora 23:14’, București.
     Într-un an guvernat de Marte, o zi guvernată de Saturn și ora lui Marte, cu planeta Marte puternic amplasată în zodia de domiciliu, Berbec, în decanul guvernat de Marte. Guvernatorul Ascendentului anual plasat în semnul Balanță, guvernat de Venus aflată în decanul stăpânit de Marte din zodia Berbec. Marte din revoluția solară 2017 se află în conjuncție cu Marte din harta natală a României, Mercur aflat și el în aceeași poziție ca cea din harta natală. Privind numai la  aceste câteva aspecte din Revoluția Solară a României ne dăm seama că România are de traversat o perioadă extrem de agitată (pe parcursul acestui an), plină de tensiuni, dinamism, schimbări care se fac în forță, cu agresivitate, porniri (auto)distructive.
     Ascendentul anual al Revoluției solare aflat în zodia Balanță, se suprapune pe casa a IV-a, natală, a României. Zodia Balanță este guvernată de Venus aflată în semnul Berbec. Jupiter este staționar retrograd, în conjuncție cu Ascendentul anual în opoziție cu Uranus aflat pe Descendentul anual. Este un Ascendent al Revoluției Solare care ne îndeamnă la echilibru, temperanță, armonie în relația cu ceilalți, dorința de dreptate, pace. Jupiter reprezintă expansiunea dar și excesele, popularitatea, onorurile, autoritatea, legea, biserica, armata, poliția, sistemul de justiție, anchetele naționale. Uranus reprezintă schimbarea, spiritul de rebeliune, evenimente bruște. Are o influenţă generală asupra revoltelor şi focarelor de tensiuni politice guvernând dorința de separare, anarhia. Uranus mai reprezintă și aripa dreaptă din politică, fascismul, dorința de individualism astfel că ne putem aștepta la răsturnări de situație menite să destabilizeze națiunea, să aducă schimbări de amploare, pe termen îndelungat, starea de derută, de dezinformare. Vom auzi de scandaluri de corupție, decizii politice și legislative care vor nemulțumi poporul român.
     Cu Saturn aflat în casa a III-a comunicarea va fi destul de îngreunată în plan politic, indicând schimbări necesare, încheierea carierei unor politicieni, care au jucat un rol important în trecut, în conducerea acestei țări.
     Mercur se află în conjuncție cu Fundul Cerului (țara, trecutul, sfârșitul) în semnul Capricorn fapt care poate indica o schimbare importantă legată de țară, proprietăți, terenuri, minereuri, rețelele de gaz și de apă. Mass-media va juca un rol important în toată această schimbare având rolul de a scotoci în trecut, reușind să aducă la suprafață informații menite să facă lumină în ceea ce privește patromoniul național dar și în ceea ce privește religia, bisericile, afacerile străine și care au legătură cu teritoriul, munți, păduri (Mercur guvernator de casa a IX-a se află în semnul Capricorn în conjuncție cu Fundul Cerului). 
     Interesant cum Marte și Venus, guvernatorii zodiilor Berbec și Balanță, axa relațională, pe care se dă „marea bătălie” pentru putere,  cele două planete aflându-se  în conjuncție într-o zodie de foc, guvernată de Marte, în decanul guvernat de Marte. Marte și Venus, amplasate în casa a X-a din harta natală a României, subliniază destul de clar lupta pentru putere, încercarea de a se da lovitura la nivel înalt, în guvern și chiar la președintele României, autoritatea țării. Două instituții care se bat pe „același ciolan”. În spatele nesfârşitelor compromisuri şi tendinţe de a împăca „capra şi varza” ale Balanţei există, bine ascunse, un curaj şi o ambiție bazată pe individualitatea specifică Berbecului, dorința de a-și impune punctul de vedere cu orice preț. Din dorința de a se face dreptate, pentru „bunul mers ” al României, se vor sacrifica multe „capete” de lideri aflate în fruntea unor partide istorice.
     Cu Marte, Venus și Uranus aflate în casa a VI-a din Revoluția Solară, se pare că lucrurile nu vor sta prea grozav, la capitolul sănătate, existând o mai mare predispoziție către îmbolnăviri, creșterea numărului de accidente, întorsături de situație în ceea ce privește clasa muncitoare, agricultura, datele publice, arhivele naționale. Pot să apară schimbări neașteptate ce vizează piața muncii, domeniul sănătății, complicații între subalterni și patroni (nimic nou!).
     Mijlocul Cerului anual se plasează în zodia Rac, în casa a I-a din harta natală astfel încât se pare că principala preocupare a clasei politice este aceea de a acorda o mai mare atenție propriei țări și locuitorilor ei, adică românilor, să se ocupe mai mult de starea națiunii, de afacerile interne.  Este momentul ca politicenii să se orienteze către o nouă direcție, să facă o serioasă reevaluare a greșelilor realizate în trecut și să încerce să se așeze la masa trativelor punând pe primul plan interesele poporului. Guvernatorul Mijlocului Cerului din revoluția solară în semnul Rac precum și a Ascendentului din astrograma natală a României, care este Luna aflată în semnul Taur, în conjuncție aplicantă cu Uranus. Ne putem aștepta la reacții bruște venite din partea românilor pentru a-și redobândi stabilitatea economică și financiară, pentru un trai mai bun. Se poate vorbi însă și despre instabilitate, de schimbări în plan politic, în care vocea poporului se va auzi destul de puternic, putând produce schimbări de proporții în clasa politică. Luna aflată în exaltare, în casa a VIII-a în trigon cu Mercur, este un aspect favorabil pentru semnarea de tratate comerciale de importanță națională. Este favorizată modificarea legislației sau a Constituției, reducerea de taxe și impozite, vor avea loc numeroase dezbateri în parlament ce vizează taxele dar și relațiile financiare cu alte țări (FMI…). Cu Luna în casa a VIII-a se remarcă mai mare interes din partea românilor pentru psihologie, ocultism, medicină, chirurgie dar și pentru piața imobiliară, comerț, agricultură, bursă, hrană. Tot în aceast an există predispoziția către producerea de calamități naturale fapt care ar putea pune în pericol viața unui număr mare de locuitori.
     Prezența lui Lilith în casa a II-a anuală (în opoziție cu Uranus din harta natală) ne arată că resursele financiare vor fi obținute prin mijloace mai puțin cinstite. Vom auzi destul de des despre tranzacții ilegale, greutăți de natură financiară, o oarecare incapacitate de a valorifica propriile resurse, valori. Politica țării e posibil să fie puternic influențată de factori oculți și care au conexiuni în domeniul financiar-bancar. Se promit reforme în plan economic, financiar dar care se vor dovedi superficiale.
     Axa Dragonului se mișcă în jurul Cercului Zodiacal făcând o rotație completă și ajungând la poziția inițială într-o perioadă de 18 ani. Nodul Nord se află acum la jumătatea mișcării de revoluție, adică la 9 ani de la poziția inițială din harta natală a României. Are loc acum un moment de balansare karmică, de reflecție asupra acțiunilor din trecut și care vin acum în conflict cu actualele noastre nevoi, tocmai pentru a ne forța să evoluăm. Este ca și cum România se află la o răscruce de drumuri. Amplasarea Destinului în casa a XI-a ne forțează să schimbăm modul de a ne implica în politica și relațiile la nivel internațional,  în luarea deciziilor care ne-ar putea ajuta să evoluăm, în sensul împlinirii propriului ideal. Pot apărea probleme ce vizează parlamentul, proiectele pe termen lung,  televiziunea, idealurile, sistemul de sănătate, munca de cercetare. Se realizează acum un  balans la nivel energetic, o descărcare a tot ce s-a acumulat în urma unor decizii care au fost luate în urmă cu nouă ani și vizează Destinul României. Să ne amintim de intrarea României în UE, care a avut loc în prima zi din anul 2007; referendumul pentru introducerea votului uninominal din 25 noiembrie 2007, în aceeași zi  românii i-au ales pe cei care urmau să ne reprezinte în Parlamentul European. La începutul anului  2008 are loc cel mai mare crah din istoria bursei romanesti. În aprilie 2008 are loc un Summit NATO la București. În 30 noiembrie 2008  liderii PDL și PSD au semnat „Parteneriatul pentru România”. Urmează declinul economic, politic etc. putând să vorbim despre nouă ani de derută, disperare, de haos în plan politic și economic.  
     Ne putem aștepta, în acest an, la răsturnări de situație, menite să ne schimbe atitudinea și modul de a gândi fiind timpul să ne debarasăm de concepții învechite dând astfel un sens nou existenței acestei națiuni. Anul 2017 deschide un nou ciclu, atât pentru Marte (din casa a X-a), cât și pentru Mercur (din casa a VII) din astrograma României astfel că este foarte important să ne mobilizăm acum energia, în sens constructiv, adoptând o mentalitate pozitivă, dedicată păcii și armoniei într-o țară liberă.

 

                            Atmosfera astrală a lunii februarie 2017 sau Curajul de-a nu te lăsa învins!

             „Omului îi trebuie un vis ca să suporte realitatea.” Sigmund Freud
         Este o lună a marilor promisiuni dar și a marilor răsturnări de situație. Nimic nu e simplu, mai ales atunci când încearcăm să ne debarsăm de tot ceea ce  am construit, clădit cu atâta trudă. „Nu mai este bun?”, „Nu ne mai aduce beneficii?” sau „Am făcut alegerile greșite?” Ei bine, în această lună suntem ajutați să ne eliberăm de ceea ce ne provoacă piedici, obstacole, suntem ajutați (chiar și împotriva voinței noastre) să ne eliberăm din strânsoarea unor obligații personale și/sau sociale. Pot fi reluate acțiuni, procese, tratate, se rediscută, se caută rezolvări dar pe care nu le vom găsi neapărat acum, în această perioadă. Este mai degrabă dorința de a porni la un drum, nu se știe exact care, după ce am răsturnat „căruța cu amintiri”, cu dureri, eșecuri, trădări, minciuni, pierderi fiind timpul să ne ridicăm cu mai mult curaj și încredere fruntea și sufletul către viitor.
        Între data de 1 si 19 februarie Soarele tranzitează zodia Vărsător, activând nevoia de cunoaștere, interesul nostru pentru știință și spiritualitate, pentru astrologie. Se manifestă în mod pregnant altruismul, dorința de a socializa mai mult și de a ne exprima în mod deschis dorințele, sentimentele față de ceilalți oamneni.
         Având în vedere prezența lui Venus în zodia Berbec, în exil, pe tot parcursul lunii februarie, oamenii vor fi interesati, probabil, să împărtășească mai mult sentimente puternice si dinamice, decât profunde. Va exista o oarecare tendință de a căuta senzaționalul, în dauna autenticității, iubirea devenind mai mult demonstrativă sau poate să își piardă din autenticitate. Pasiunile pot fi bruște și intense, de tipul dragoste la prima vedere dar care poate dispărea la fel de rapid așa cum a și apărut.
         În primele două zile ale lunii Mercur tranzitează zodia Capricorn activând careul în T pe semne cardinale (Uranus – Jupiter retrograd Mercur) influențându-ne deciziile, riscând să fim prea impulsivi, reticenți la părerile celorlalți. Se cere mai multă prudență în călătorii, activități de natură juridică, schimbări ce vizează cariera, imaginea în plan public.
       Mercur intră în semnul Vărsător, din 7 februarie, astfel că nu vom duce lipsă de spontaneitate, originalitate în idei, proiecte; replicile sunt mult mai rapide, spontane. Până în data de 26 februarie, Mercur se va afla în tandem cu planetele din zodia Berbec (sextil cu Venus în data de 10 februarie, sextil cu Marte pe data de 16 februarie, sextil cu Uranus, în data de 21 februarie). „Furtuna mentală” creată se poate afla la originea unor idei nemaipomenite, originale sau a unor creații de excepție. Suntem dominați de impulsul puternic de a lega noi prietenii, implicarea într-o nouă relație de dragoste trecându-se mult mai rapid peste prejudecăți, conveniențe sociale. Se va resimți, la nivel general, curiozitatea, entuziasmul, inițiativa, creativitatea, dorința de schimbare a direcției. Cu Mercur în semnul Vărsător ne exprimăm direct, fără menajamente ajungând destul de ușor la polemici, conflicte verbale dar, în același timp, avem acces la informații menite să ne ajute să dăm startul unor proiecte de viitor. Nu vom duce lipsă de inspirație și creativitate.
        Din data de 6 februarie Jupiter intră în mers aparent retrograd în zodia Balanță astfel că s-ar putea să ne confruntăm cu o oarecare lipsă de optimism, de încredere dar, cu un mic efort, ne putem detașa  de anumite blocaje, limitări reușind să  privim partea bună a vieții. Jupiter este susținut de sextilul cu Saturn, așa orice efort, în plan material și/sau spiritual, nu va fi făcut în zadar. Este recomandat să evităm conflictele cu autoritătile pentru că orice mișcare greșită are toate șansele să fie descoperită.
        În data de 11 februarie are loc fenomenul astrologic de Lună Plină în semnul Leu, o Eclipsă de Lună prin penumbră (vizibilă din America, Europa, Africa, Asia) în semnul Leului, la ora  2:33’, pe axa semnelor Leu – Vărsător, casele a III-a IX, a cunoașterii, călătoriilor peste hotare, studiile superioare. Se formează Configurația astrală Dreptunghiul Mistic, purtătoare de tensiuni ajutându-ne să folosim ideile inovatoare, apelând la originalitate, spontaneitate, curaj și dorința de a merge pe calea progresului. Se poate vorbi acum despre posibilitatea unei evoluții în plan personal și spiritual, cât timp nu cădem pradă disperării, legându-ne în continuare de trecut.
      Odată cu intrarea Soarelui în zodia Pești, în data de 18 februarie, atenția se îndreaptă spre interior putând avea acces la informații prețioase care ne vor ajuta să înțelegem cum funcționează sufletul în lumea în care trăim. Suntem mai apropiați de domenii care țin de spiritualitate, fenomene paranormale, mistere, parapsihologie. Cu Soarele în semnul Pești suntem mai impresionabili, amabili, sensibili la influențele și nevoile celorlalți fiind capabili de adevărate sacrificii pentru cei din jurul nostru. Avem ocazia să concretizăm anumite abilități, talente dând dovadă de mai multă imaginație și creativitate în domeniul artelor. Astfel, putem avea acces la energii superioare devenind mult mai conștienți de prezența acestora.
       În preajma datei de 20 februarie, Mercur (în semnul Vărsător) mediază conflictul dintre Uranus în zodia Berbec (imprevizibilul) și Jupiter retrograd în semnul Balanță (justițiarul) fiind vorba despre un aspect eliberator (Mercur sextil Uranus și trigon Jupiter retrograd) reprezentând  soluţia conflictului sau adversităţilor create de către cele două planete în opoziţie. Suntem  ajutaţi să înțelegem rostul anumitor evenimente neplăcute din viața noastră, să rezolvăm tot ce ne frământă, apelând la rațiune, abordarea cu mai multă înțelepciune a situațiilor de conflict. Planul relațional, parteneriatele, asocierile de orice fel trec printr-un proces de analiză reușind să găsim soluții originale, în mod spontan, la situații stresante, generatoare de tensiune și conflict.
        Prezența lui Marte în semnul Berbec poate însemna și un plus de impulsivitate și egoism. Ni se cere să ne păstrăm echilibrul, să nu încălcăm regulile impuse de bunul simț. Este nevoie de mai multă atenție, prudență, în intervalul 22 – 28 februarie, atunci când putem avea parte de aspecte mai puțin plăcute (Marte careu Pluton, 22 februarie, Marte conjuncție Uranus, Marte opoziție Jupiter retrograd). Sunt aspecte care pot fi semnale de posibila apariție de mari accidente, explozii, incendii, cataclisme naturale, despărțiri, atacuri armate. Aceste aspecte se fac simțite încă de la jumătatea lunii februarie. Careul în T cardinal (Uranus conjuncție Marte opoziție Jupiter retrograd careu Pluton) este o configurație care predispune la reacții rapide și energice fiind însă un moment prielnic să ne revizuim dorințele și atașamentele. Există riscul de a acționa sub impulsul de moment, fără să ținem cont de consecințe, rupând astfel o relație importantă, putem să renunțăm la un contract, un parteneriat, ne putem elibera dintr-un mediu care, pur și simplu, ne impune reguli, restricții menite să ne blocheze libertatea de mișcare și de exprimare. Există predispoziția către manifestări extremiste, (auto)distructive. Pluton obișnuiește să scoată la suprafață  dorințele de dominare în plan relațional. Este indicat să dăm dovadă de calm, spontaneitate și înțelepciune în situațiile critice și, mai ales, de umanitarism, dăruire, dragoste necondiționată față de cel aflat în suferință. Lecția fiecăruia dintre noi va fi realizarea echilibrului dintre nevoile personale și cele  sociale. Ne vom pune întrebarea însă: „La ce sunt dispus să renunț pentru a primi ceea ce am nevoie?”  Putem vorbi despre o perioadă de trezire, de descoperire a unor adevăruri dureroase, care se pare că va scoate la suprafață ego-ul, în toată splendoarea lui, manifestându-se mai mult sau mai puțin exploziv, în momentele critice.Mercur (din semnul Vărsător) sextil Saturn (din zodia Săgetător), din data de 23 februarie, vine parcă să ne întindă o mână de ajutor, ajutându-ne să luăm deciziile potrivite, să întâlnim „omul potrivit la locul potrivit”, atunci când avem cea mai mare nevoie. Este de așteptat să dispunem de mai mult curaj pentru a ne exprima ideile originale, chiar dacă acestea înoată, uneori, împotriva curentului general. Vom fi mult mai dinamici, plini de inițiativă și curaj.
         În data de 26 februarie, la ora 1:07’, Mercur va intra în semnul său de exil, în semnul Pesti. Mentalul devine mult mai receptiv la influențele mediului dar suntem și mai instabili în luarea deciziilor. Percepem mult mai bine evenimentele și oamenii, la nivel intuitiv. Este posibil să ne luptăm cu lipsa de concentrare, starea de confuzie mentală, avem însă  ocazia să primim răspunsuri interesante prin intermediul viselor, revelații ce sunt binevenite pentru a găsi răspunsuri la probleme care ne preocupau de mult timp.
       Aspectul de Lună Nouă (Eclipsa Inelară de Soare, vizibilă din America de Sud, oceanul Atlantic, Africa, Antarctica, oceanul Pacific, Chile, Argentina) se formează în data de 26 februarie, în semnul Pești, la ora 16:58’. Ascendentul momentului se află în zodia Leu, Luna Nouă în casa a VII-a, a parteneriatelor, mariajului, a confruntărilor pe față. La nivel general, această Luna Nouă anunță că vor urma patru săptămâni de organizare și structurare, de eforturi bine dirijate și menite să ducă la rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm, de câteva săptămâni încoace. Asta atât la nivel personal, cât și general, politic sau administrativ. Disciplina și fermitatea sunt răsplătite cu biruința asupra limitărilor și obstacolelor.
        În această lună februarie 2017, pentru  nativii zodiilor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, se observă o mai mare dorință și nevoie de a ieși în prim plan, de a se face remarcați, dar nu trebuie să uite că „după faptă și răsplată” și, indiferent de scopul pe care vor să îl atingă, ar trebui să țină cont și de ceilalți oameni. De evitat compromisul! Semnele fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător ar face bine să se concetreze pe îndeplinirea unor obiective, pe concretizarea unui ideal, să nu se lase învinși la primul obstacol. Starea de echilibru, de prudență și înțelepciune, atunci când vorbim despre asocieri, carieră nu poate decât să le aducă beneficii pe viitor. Nativii zodiilor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești trebuie să dea dovadă de mai mult realism, atunci când este vorba despre câștiguri, investirea de timp și sentimente într-o relație. Se cere mai multă prudență, îndeosebi în a doua parte a lunii analizate aici.
       Luna februarie 2017 este o perioadă încărcată în evenimente ce aduc în prim plan renunțări, răsturnări de situație, eșecuri dar și dorința de  progres, evoluție în plan spiritual. Pe tot parcursul lunii ne putem confrunta cu multă combativitate, entuziasm, impulsivitate, dorința de acțiune, lansarea de noi proiecte. Este recomandat să ne controlăm reacțiile și să ne regăsim starea de echilibru prin credință și iubire, ținând cont de nevoile noastre reale.

 

 

                                                            Influența planetei Venus în anul 2017

             „Iubirea – fereastra care îşi arde perdeaua.” Petrescu Redi 
          Venus este o planetă feminină considerată ca fiind „Micul benefic” vibrația sa inspirând frumosul, romantismul, arta, plăcerea, dragostea și grija față de celălalt, exprimă atașamentul față de oameni și de lucruri, viața sentimentală, cooperarea și asocierile, eleganța și confortul, banii. Caracteristicile sale relațional-afective sunt legate și de sexualitate. Zodia Taur, zodie de pământ, feminină, guvernată de Venus, reflectă atașamentul față de lucrurile concrete, aspectul fizic al existenței. Balanța, semn de aer, masculin, al doilea domiciliu a lui Venus, reprezintă manifestările sociale, simțul estetic, relațiile rafinate și spiritul de dreptate. Venus este în Exil în zodia Scorpion (excesul, coruperea cărnii, demonii dragostei) și Berbec (impulsul, duritatea), în Exaltare în semnul Pești (dragostea pură, caritatea, credința, sacrificiul) și în Cădere în semnul Fecioară (suferință, limitare, privare, răceală afectivă). Venus este semnificatorul bunăstării și al dragostei iar satisfacerea acestora ar trebui cautată în raport cu aspectele pe care aceasta le face cu alte planete în tranzit și/sau din harta natală.
        Planeta Venus a fost cunoscută încă din preistorie. În mitologia babiloniană era cunoscută ca Ishtar. Mai târziu, romanii au numit planeta Venus, după zeița iubirii. În mitologia greacă, Venus era numită Aphrodita iar în mitologia hindusă planeta Shukra.
       Venus străbate cercul zodiacal în circa un an, retrogradează o dată la 584 de zile (1,6 ani sau 1 an și 7 luni) și de fiecare dată merge în sens invers pentru 40 – 45 de zile. Venus este cea de-a doua planetă de la Soare. Împreună cu Mercur formează grupa „planetelor inferioare”, ale căror orbite sunt apropiate de Soare, orbitând astfel între Soare și Pământ. Este cunoscută în denumirea populară și sub numele de Luceafăr.  
       Începem anul 2017 cu Venus în semnul Vărsător exprimând astfel nevoia de independență, bucuria de viață, speranța că, prin iubire, putem să învingem orice problemă. Cu Venus în semnul Vărsător se simte o mai mare nevoie de a comunica prin intermediul site-urilor de socializare, internet, telefon, nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce gândim, simțim. Putem vorbi despre o viață socială tumultuoasă, cu multe schimburi de idei și sentimente. Este un tranzit care poate da startul unor noi relații în plan amoros.
       Din 3 ianuarie 2017 până în data de 3 februarie Venus tranzitează semnul de exaltare al zodiei Pești, semn al emoțiilor profunde dar și al artei, romantismului, trăirilor mistice, spiritualității. Este o perioadă de implicare în noi povești de amor, de regăsire a speranței de mai bine, de sensibilitate dar și de renunțări, finalizări a unor relații care nu-și mai au rostul. Sensibilitatea venusiană poate conduce la stări de neliniște și nevoia profundă de a ne regăsi liniștea, nevoia de retragere, de meditație și rugăciune, generozitate, caritate, romantism, idealism. Fața negativă a conjuncției cu Neptun (13 ianuarie 2017) aduce delăsare, confuzie sentimentală, decepție, trădare, scandaluri legate de vicii și abuzuri, unele vizând chiar mediile spirituale sau artistice. Împrumuturile și speculațiile pot fi riscante.
       Din 3 februarie 2017 Venus intră în zodia Berbec, fiind în exil. Este un semn al autoafirmării, relațiile riscă să treacă printr-o perioadă de încercări, testări, dorința de a primi confirmări, vis-a-vis de o relație, un parteneriat. Vom auzi mai frecvent de dragoste la „prima vedere”, despărțiri neașteptate, decizii pripite ce vizează un parteneriat. Cert este că se pune mai mult accent pe nevoia de implicare într-o relație de dragoste.   
       Pe data de 4 martie 2017 Venus își începe mersul retrograd la 13⁰08’, în semnul Berbec, până în data de 15 aprilie 2017, atunci când își va relua mersul direct de la 26⁰54’ în zodia Pești. În perioada de retrogradare se anunță scadența oricărei forme de exces, de extravaganță, de abuz, în plan sentimental, afectiv sau material. Este tendința inconștientă de a redobândi lucruri, persoane, o relație avută în trecut și astfel putând intra destul de ușor în conflict cu alții. Se poate vorbi despre renunțarea bruscă la o relație de lungă durată, de dragul unei iubiri apărută pe neașteptate. În această perioadă de Venus retrograd ne putem aștepta la cele mai ciudate moduri de manifestare în plan afectiv, relațional dar și financiar. Nu este indicat începem o relație, un parteneriat, o afacere, achiziții de bunuri materiale, casă, proprietate, în perioada de retrogradare a lui Venus. Nu se recomandă căsătoria existând riscul ca mariajul să nu fie fericit sau să apară posibilitatea unei despărțiri. În această perioadă cuplurile pot trece prin probe de încercare în care le sunt testate sentimentele, fidelitatea, încrederea reciprocă. Venus retrograd poartă în sine, conștient sau nu, setea de dragoste, de afecțiune. Venus poate să aducă cu sine un blocaj în negocieri sau necesitatea revizuirii unor contracte, a unor întelegeri, colaborări.
      Venus retrogradează în același semn o dată la opt ani astfel că a mai retrograd în zodia Berbec în data de 6 martie 2009, la  15⁰27’ în semnul Berbec până pe 17 aprilie  29⁰11’ în semnul Pești. Următoarea retrogradare în această zodie va avea loc în data de 2 martie  2025.
      Un moment important al acestei perioade de retrogradare a lui Venus este conjuncția inferioară ce se formează în data de 25 martie 2017, la ora 12:10 și 4⁰57’ în semnul Berbec. Se încheie astfel un ciclu lung și care a început în data de 27 martie 2009, la 7⁰17’ în semnul Berbec. Avem ocazia să observăm acum dacă ceea ce am inițiat în urmă cu opt ani sau chiar în vara anului 2015 ne-a adus, de fapt, starea de împlinire, de mulțumire sufletească. Ascendentul în Rac, din momentul producerii conjuncției inferioare din acest an ne aduce în vedere dorința de sondare a propriilor emoții, de scufundare în propria ființă, de reîntoarcere către trecut, nevoia de a ne aminti, reîntâlni cu o iubire din trecut. Luna în semnul Pești și în conjuncție cu Nodul Sud Lunar accentuează și mai mult sensibilitatea, durerea care poate fi provocată acum în urma unei  despărțiri, alegeri făcute dar și necesitatea de a ne evalua cu mai multă sinceritate dorințele, sentimentele. Întâlnirea dintre Venus retrograd și Soare amplifică dorința de a ne face admirați, iubiți, doriți, de a atrage atenția sexului opus, de a retrăi pasiuni pe care nu le-am mai trăit de mult timp. Prin urmare, suntem dispuși să luăm acele măsuri prin care să ne simțim mai frumoși, mai atrăgători, mai importanți. Ni se prezintă acum că primul pas pe care îl avem de făcut este să punem sub semnul întrebării convingerile despre a iubi și a fi iubit și să observăm care dintre aceste credințe ne-au ajutat până acum să fim sau nu funcționali, zi de zi, într-o relație.
       Mișcarea aparent retrogradă a lui Venus va produce schimbări concrete, fundamentale în plan sentimental, relațional, material în viața fiecăruia dintre noi, în funcție de harta natală. Cei care vor resimți efectele cel mai puternic vor fi însă nativii din zodiile: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, urmând și zodia Taur care este guvernată, ca și Balanța, tot de Venus.
      Din data de 3 aprilie Venus revine în semnul de exaltare în semnul Pești astfel că se reiau unele aspecte ce vizează viața sentimentală cu care ne-am confruntat și la sfârșitul lunii ianuarie 2017. Cu Venus în acest semn profund emoțional ne putem confrunta cu dorințe, sentimente dintre cele mai contradictorii. Este ocazia de a descoperi că ne-am lăsat orbiți de dragoste văzând acum adevărata față a unei relații inițiate la începutul acestui an. Poate fi vorba și de atașament, obsesii, iluzii, dezamăgiri.  
      Din data de 15 aprilie Venus revine la mers direct în semnul Pești, revenind la sentimente mai bune, începe să se facă lumină, să avem o oarecare claritate asupra propriilor emoții, dorințe, ne preocupăm mai mult de aspectele frumoase ale existenței, de artă, dăruim necondiționat, ne ocupăm mai mult de un hobby, dezvoltarea unor aptitudini artistice. Iubirea care izbucnește în sufletul nostru va fi mai mult de tip spiritual, direcționată către omenire, artă, suntem mai preocupați de latura spirituală a existenței.
      Între data de 28 aprilie și 6 iunie Venus se va afla în semnul Berbec amplificând și mai mult dorința de a cuceri, de a ne face remarcați de sexul opus punând pe primul plan propriile sentimente. Venus realizează careul în T cardinal la jumătatea lunii mai (opoziție Jupiter retrograd careu cu Pluton) având ca rezultat o tensiune emoțională intensă și predispoziția de a ne lăsa antrenați de sentimente arzătoare, implicarea în relații amoroase neprevăzute, fără să ținem seama de urmări. Libertatea de a iubi poate fi ușor confundată cu iubirea liberă de orice rațiune sau de sens (relații amoroase care nu duc nicăieri). Inclusiv dragostea poate cunoaște momente de explozie. Implicarea lui Pluton descrie necesitatea transformarii propriei atitudini, vis-a-vis de o relație. Venus în semnul Berbec ne cere să facem schimbări radicale în modul de a iubi, de a ne bucura, de a atrage beneficii și a accepta că, pentru a fi iubit, trebuie mai întâi să înveți cum să dăruiești, să iubești.
      Între data de 6 iunie și 7 iulie Venus se află în domiciliu, în semnul Taur și conferă  armonie și stabilitate în relații, un atașament profund față de lucruri și persoane. Este o perioadă în care avem ocazia să ne angajăm în relații de durată, sentimentele sunt exprimate deschis fiind mult mai sociabili, conștienți de propria valoare. Se remarcă nevoia profundă de regenerare emoțională și de transformare a stilului de abordare a relațiilor, printr-o atitudine mult mai realistă, punând accent pe planul concret și nu doar pe promisiuni.
      În perioada 5 – 31 iulie Venus tranzitează zodia Gemeni stimulând inspirația scriitorilor dar și simtul artistic transmis prin gesturi sau vorbe. Se realizează trigonul dintre Venus și Jupiter, Venus sextil Mercur la mijlocul lunii iulie astfel că este o perioadă bună pentru dragoste, activități artistice, literatură de calitate, teatru, împăcări, demersuri pacifiste, relații sociale, călătorii, comerț, tranzacții cu obiecte de lux, acțiunile de binefacere. Putem trăi o perioadă în care ne concentrăm atenția pe literatura de bună calitate, pe jocuri de grup, teatru sau activități în aer liber.
      Între data de 31 iulie și până în 26 august Venus trece în semnul Rac, amplificând emoțiile, dorința de dragoste, afectivitate. Emoțiile sunt intense, fără o bază rațională clară,  adesea având o sursă de natură karmică. Comunicarea cu sexul opus se realizează destul de ușor la nivel afectiv, amintirile comune constituind baza pentru reluarea unei relații. Nativii femei pot simți o nevoie acută de a fi apreciate pentru calitățile de gospodină, de mamă, acestea fiind mult mai preocupate să se îngrijează de mediul în care trăiesc. Instinctul matern este mult mai accentuat. Nativii bărbați pot simți, în mod pregnant, nevoia de a i se acorda mai multă afecțiune, iubire, liniștea căminului. Este dorința de retragere din tumultul cotidian.
     Din data de 26 august și până în 20 septembrie Venus tranzitează zodia Leului și pune mai mult accent pe iubirea dăruită, dorința de a străluci, de a ne face admirați, doriți fiind vorba despre multă strălucire și dinamism în relațiile noastre. Este tendința de a transforma relațiile în adevărate povești de iubire sau de ură (în funcție de harta natală), intens încărcate de emoție. Se dorește mai multă stabilitate, seriozitate, nevoia de a dărui și de a primi atenție în egală măsură. Se remarcă o stare de bună dispoziție, optimism, deschidere în relația cu prietenii, copiii, de joc și de veselie, îndeosebi în a doua parte a lunii septembrie. Putem vorbi acum despre întâlniri de destin în plan sentimental, afectiv.
      Între data de 20 septembrie și 14 octombrie Venus tranzitează zodia Fecioară, observându-se o mai mare preocupare pentru latura materială, concretă din cadrul unei relații. Se stabilesc relații mai mult din interes. La nivel social orice cooperare este menită să îi pună pe oameni  în situația de a se uni pentru a  pune în practică obiective comune. În relația de dragoste se adoptă o atitudine de retragere, de preocupare pentru latura practică a vieții. Nu vor lipsi testele (Venus opoziție Neptun, 30 septembrie), vis-a-vis de o relație de mariaj, de dragoste fiind vorba despre o perioadă de clarificări, de limpezire a unor situații. Ori ne schimbăm atitudinea și facem ca lucrurile să funcționeze, ori luăm decizia fermă de a ne rupe dintr-o relație în care predomină iluzia, starea de confuzie.
     Venus, căreia i se alătură și Marte (în data de 5 octombrie) beneficiează și de un trigon din partea lui Pluton din Capricorn putându-se vorbi astfel despre o energizare a sentimentelor. Se observă o mai mare dorință de a ne implica într-o (nouă) relație de dragoste. Suntem dispuși să construim profund în plan relațional, să schimbăm mai multe idei cu semenii noștri. Vom avea parte de liniște interioară, bucurându-ne de încrederea și de libertatea pe care ne-o acordă partenerul de viață. În prima parte a lunii octombrie se poate vorbi despre evenimente plăcute, oamenii devenind mai prietenoși, dornici să concretizeze anumite promisiuni legate de relație, o afacere, colaborare, investiții financiare.
      Între data de 14 octombrie și 7 noiembrie Venus tranzitează semnul Balanță (zodia de domiciliu) astfel că ne putem aștepta la schimbări în sfera relațiilor noastre. Este posibil să ne fie mai ușor să transmitem vibrațiile iubirii, trăindu-ne viața cu bucurie și simț artistic. Se redefinesc anumite parteneriate, colaborări, căutăm o nouă direcție, mult mai benefică, constructivă. Multe relații (de mariaj, parteneriate) pot trece acum printr-o profundă transformare. Se poate vorbi acum despre nevoia de a lucra mai mult în echipă conștientizând nevoia de a colabora mai deschis, sincer, de a ne exprima direct propriile dorințe, așteptări. Spre sfârșitul lunii octombrie, este posibil să fim mult mai nerăbdători și astfel să luăm decizii pripite, să renunțăm la o relație, o afacere, exprimându-ne în mod direct, impulsiv starea de nemulțumire. Poate fi și momentul de conștientizare că putem oferi mai mult decât credeam că suntem în stare.
     Între data de 7 noiembrie și 1 decembrie Venus tranzitează zodia Scorpion (semnul de exil) manifestându-se mult mai pregnant caracterul ascuns, ocult, misterios al Scorpionului, în cadrul relațiilor de dragoste. Se poate vorbi despre tendințe distructive, obsesii, suspiciuni, manifestarea senzualității cu pasiune, pot să apară acum relații amoroase secrete. Există riscul de a exagera resentimentele, în caz de eșec în plan sentimental. Venus este foarte activă în zodia Scorpion, beneficiind de o conjuncție cu Jupiter în zodia Scorpion și un trigon cu Neptun retrograd (17 noiembrie) fapt care promite multă iubire, manifestare a romantismului, senzualității, afecțiunii, atracție către aventură, imaginație creatoare, calități psihice deosebite, sunt amplificate capacitățile extrasenzoriale, atracția către ocultism. Venus va forma un sextil cu Pluton (21 noiembrie) așa că putem să vorbim despre un romantism accentuat, percepții subtile dezvoltate, capacitatea de a percepe relația de dragoste dincolo de aparențe, erotism puternic, capacități creatoare.
      Între data de 1 și 25 decembrie Venus trece prin zodia Săgetătorul. Se remarcă disponibilitatea pentru relația cu sexul opus în sensul experimentului și al aventurii. Se caută o înțelegere mai înaltă, nevoia de a progresa în plan emoțional și spiritual. Cu Venus în zodia Săgetător nu se poate vorbi despre prejudecăți sau de a rămâne într-o relație care nu mai aduce nimic nou, incitant, care să merite implicare afectivă, emoțională. Venus va realiza un careu cu Neptun (în data de 10 decembrie) iar aceasta ar putea să ne aducă la realitate, să descoperim cât de mult ne-am implicat într-o relație, dacă ne putem manifesta liber, fără resentimente, ceea ce simțim. Iubirea este un dar care trebuie să se manifeste sincer, direct, liber, fără constrângeri, limitări. Trigonul dintre Venus și Uranus retrograd (21 decembrie) predispune la dorința de libertate, de manifestare a iubirii în mod sincer, direct. Suntem mult mai originali, inventivi, socializăm, suntem atrași de muzică, cinematografie, artă. Se leagă mult mai ușor relații de prietenie, dragoste.
     Pentru fiecare dintre noi tranzitul lui Venus în 2017 va juca un rol important, în funcție de casele astrologice pe care le tranzitează din harta natală. Venus vine cu mesajul clar că nu putem să ne așteptăm să primim iubire, să avem parte de succes și realizări în plan relațional, financiar, material, cât timp nu învățăm cum să dăruim, să valorificăm abilitățile, să ne schimbăm atitudinea în sensul toleranței, al compasiunii dedicându-ne timpul lucrurilor frumoase, înălțătoare ale vieții. Este un an în care avem de învățat nu doar lecția iubirii de Sine ci și lecția compasiunii, a identificării propriilor puncte forte care ne vor ajuta să urcăm pe scara succesului.

Legături către articole mai vechi:
 
Eclipsa de Lună prin penumbră în zodia Leu, 11 februarie 2017 
Luna Nouă în semnul Vărsător, 28 ianuarie 2017
Atmosfera astrală a lunii ianuarie 2017
Luna Plină în semnul Rac, 12 ianuarie 2017
Luna Nouă în semnul Capricorn, 29 decembrie 2016
Atmosfera astrală a lunii decembrie 2016
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2016
Luna Plină în semnul Gemeni, 14 decembrie 2016
Luna Nouă în semnul Săgetător, 29 noiembrie 2016
Atmosfera astrală a lunii noiembrie 2016
Iulia Hașdeu – mesaj de dincolo de moarte
Luna Plină în semnul Taur, 14 noiembrie 2016
Luna Nouă în zodia Scorpion, 30 octombrie 2016
Atmosfera astrală a lunii octombrie 2016
Luna Plină în semnul Berbec, 16 octombrie 2016
Luna Nouă în semnul Balanță, 1 octombrie 2016
Atmosfera astrală a lunii septembrie 2016
 
Pentru alte articole vezi Arhiva, Articole sau click aici!