Articole

                                    a_planet_like_earth-wallpaper-2048x1536                                             
                                                                  Influența planetei Venus în anul 2017

             „Iubirea – fereastra care îşi arde perdeaua.” Petrescu Redi 
          Venus este o planetă feminină considerată ca fiind „Micul benefic” vibrația sa inspirând frumosul, romantismul, arta, plăcerea, dragostea și grija față de celălalt, exprimă atașamentul față de oameni și de lucruri, viața sentimentală, cooperarea și asocierile, eleganța și confortul, banii. Caracteristicile sale relațional-afective sunt legate și de sexualitate. Zodia Taur, zodie de pământ, feminină, guvernată de Venus, reflectă atașamentul față de lucrurile concrete, aspectul fizic al existenței. Balanța, semn de aer, masculin, al doilea domiciliu a lui Venus, reprezintă manifestările sociale, simțul estetic, relațiile rafinate și spiritul de dreptate. Venus este în Exil în zodia Scorpion (excesul, coruperea cărnii, demonii dragostei) și Berbec (impulsul, duritatea), în Exaltare în semnul Pești (dragostea pură, caritatea, credința, sacrificiul) și în Cădere în semnul Fecioară (suferință, limitare, privare, răceală afectivă). Venus este semnificatorul bunăstării și al dragostei iar satisfacerea acestora ar trebui cautată în raport cu aspectele pe care aceasta le face cu alte planete în tranzit și/sau din harta natală.
        Planeta Venus a fost cunoscută încă din preistorie. În mitologia babiloniană era cunoscută ca Ishtar. Mai târziu, romanii au numit planeta Venus, după zeița iubirii. În mitologia greacă, Venus era numită Aphrodita iar în mitologia hindusă planeta Shukra.
       Venus străbate cercul zodiacal în circa un an, retrogradează o dată la 584 de zile (1,6 ani sau 1 an și 7 luni) și de fiecare dată merge în sens invers pentru 40 – 45 de zile. Venus este cea de-a doua planetă de la Soare. Împreună cu Mercur formează grupa „planetelor inferioare”, ale căror orbite sunt apropiate de Soare, orbitând astfel între Soare și Pământ. Este cunoscută în denumirea populară și sub numele de Luceafăr.  
       Începem anul 2017 cu Venus în semnul Vărsător exprimând astfel nevoia de independență, bucuria de viață, speranța că, prin iubire, putem să învingem orice problemă. Cu Venus în semnul Vărsător se simte o mai mare nevoie de a comunica prin intermediul site-urilor de socializare, internet, telefon, nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce gândim, simțim. Putem vorbi despre o viață socială tumultuoasă, cu multe schimburi de idei și sentimente. Este un tranzit care poate da startul unor noi relații în plan amoros.
       Din 3 ianuarie 2017 până în data de 3 februarie Venus tranzitează semnul de exaltare al zodiei Pești, semn al emoțiilor profunde dar și al artei, romantismului, trăirilor mistice, spiritualității. Este o perioadă de implicare în noi povești de amor, de regăsire a speranței de mai bine, de sensibilitate dar și de renunțări, finalizări a unor relații care nu-și mai au rostul. Sensibilitatea venusiană poate conduce la stări de neliniște și nevoia profundă de a ne regăsi liniștea, nevoia de retragere, de meditație și rugăciune, generozitate, caritate, romantism, idealism. Fața negativă a conjuncției cu Neptun (13 ianuarie 2017) aduce delăsare, confuzie sentimentală, decepție, trădare, scandaluri legate de vicii și abuzuri, unele vizând chiar mediile spirituale sau artistice. Împrumuturile și speculațiile pot fi riscante.
       Din 3 februarie 2017 Venus intră în zodia Berbec, fiind în exil. Este un semn al autoafirmării, relațiile riscă să treacă printr-o perioadă de încercări, testări, dorința de a primi confirmări, vis-a-vis de o relație, un parteneriat. Vom auzi mai frecvent de dragoste la „prima vedere”, despărțiri neașteptate, decizii pripite ce vizează un parteneriat. Cert este că se pune mai mult accent pe nevoia de implicare într-o relație de dragoste.   
       Pe data de 4 martie 2017 Venus își începe mersul retrograd la 13⁰08’, în semnul Berbec, până în data de 15 aprilie 2017, atunci când își va relua mersul direct de la 26⁰54’ în zodia Pești. În perioada de retrogradare se anunță scadența oricărei forme de exces, de extravaganță, de abuz, în plan sentimental, afectiv sau material. Este tendința inconștientă de a redobândi lucruri, persoane, o relație avută în trecut și astfel putând intra destul de ușor în conflict cu alții. Se poate vorbi despre renunțarea bruscă la o relație de lungă durată, de dragul unei iubiri apărută pe neașteptate. În această perioadă de Venus retrograd ne putem aștepta la cele mai ciudate moduri de manifestare în plan afectiv, relațional dar și financiar. Nu este indicat începem o relație, un parteneriat, o afacere, achiziții de bunuri materiale, casă, proprietate, în perioada de retrogradare a lui Venus. Nu se recomandă căsătoria existând riscul ca mariajul să nu fie fericit sau să apară posibilitatea unei despărțiri. În această perioadă cuplurile pot trece prin probe de încercare în care le sunt testate sentimentele, fidelitatea, încrederea reciprocă. Venus retrograd poartă în sine, conștient sau nu, setea de dragoste, de afecțiune. Venus poate să aducă cu sine un blocaj în negocieri sau necesitatea revizuirii unor contracte, a unor întelegeri, colaborări.
      Venus retrogradează în același semn o dată la opt ani astfel că a mai retrograd în zodia Berbec în data de 6 martie 2009, la  15⁰27’ în semnul Berbec până pe 17 aprilie  29⁰11’ în semnul Pești. Următoarea retrogradare în această zodie va avea loc în data de 2 martie  2025.
      Un moment important al acestei perioade de retrogradare a lui Venus este conjuncția inferioară ce se formează în data de 25 martie 2017, la ora 12:10 și 4⁰57’ în semnul Berbec. Se încheie astfel un ciclu lung și care a început în data de 27 martie 2009, la 7⁰17’ în semnul Berbec. Avem ocazia să observăm acum dacă ceea ce am inițiat în urmă cu opt ani sau chiar în vara anului 2015 ne-a adus, de fapt, starea de împlinire, de mulțumire sufletească. Ascendentul în Rac, din momentul producerii conjuncției inferioare din acest an ne aduce în vedere dorința de sondare a propriilor emoții, de scufundare în propria ființă, de reîntoarcere către trecut, nevoia de a ne aminti, reîntâlni cu o iubire din trecut. Luna în semnul Pești și în conjuncție cu Nodul Sud Lunar accentuează și mai mult sensibilitatea, durerea care poate fi provocată acum în urma unei  despărțiri, alegeri făcute dar și necesitatea de a ne evalua cu mai multă sinceritate dorințele, sentimentele. Întâlnirea dintre Venus retrograd și Soare amplifică dorința de a ne face admirați, iubiți, doriți, de a atrage atenția sexului opus, de a retrăi pasiuni pe care nu le-am mai trăit de mult timp. Prin urmare, suntem dispuși să luăm acele măsuri prin care să ne simțim mai frumoși, mai atrăgători, mai importanți. Ni se prezintă acum că primul pas pe care îl avem de făcut este să punem sub semnul întrebării convingerile despre a iubi și a fi iubit și să observăm care dintre aceste credințe ne-au ajutat până acum să fim sau nu funcționali, zi de zi, într-o relație.
       Mișcarea aparent retrogradă a lui Venus va produce schimbări concrete, fundamentale în plan sentimental, relațional, material în viața fiecăruia dintre noi, în funcție de harta natală. Cei care vor resimți efectele cel mai puternic vor fi însă nativii din zodiile: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, urmând și zodia Taur care este guvernată, ca și Balanța, tot de Venus.
      Din data de 3 aprilie Venus revine în semnul de exaltare în semnul Pești astfel că se reiau unele aspecte ce vizează viața sentimentală cu care ne-am confruntat și la sfârșitul lunii ianuarie 2017. Cu Venus în acest semn profund emoțional ne putem confrunta cu dorințe, sentimente dintre cele mai contradictorii. Este ocazia de a descoperi că ne-am lăsat orbiți de dragoste văzând acum adevărata față a unei relații inițiate la începutul acestui an. Poate fi vorba și de atașament, obsesii, iluzii, dezamăgiri.  
      Din data de 15 aprilie Venus revine la mers direct în semnul Pești, revenind la sentimente mai bune, începe să se facă lumină, să avem o oarecare claritate asupra propriilor emoții, dorințe, ne preocupăm mai mult de aspectele frumoase ale existenței, de artă, dăruim necondiționat, ne ocupăm mai mult de un hobby, dezvoltarea unor aptitudini artistice. Iubirea care izbucnește în sufletul nostru va fi mai mult de tip spiritual, direcționată către omenire, artă, suntem mai preocupați de latura spirituală a existenței.
      Între data de 28 aprilie și 6 iunie Venus se va afla în semnul Berbec amplificând și mai mult dorința de a cuceri, de a ne face remarcați de sexul opus punând pe primul plan propriile sentimente. Venus realizează careul în T cardinal la jumătatea lunii mai (opoziție Jupiter retrograd careu cu Pluton) având ca rezultat o tensiune emoțională intensă și predispoziția de a ne lăsa antrenați de sentimente arzătoare, implicarea în relații amoroase neprevăzute, fără să ținem seama de urmări. Libertatea de a iubi poate fi ușor confundată cu iubirea liberă de orice rațiune sau de sens (relații amoroase care nu duc nicăieri). Inclusiv dragostea poate cunoaște momente de explozie. Implicarea lui Pluton descrie necesitatea transformarii propriei atitudini, vis-a-vis de o relație. Venus în semnul Berbec ne cere să facem schimbări radicale în modul de a iubi, de a ne bucura, de a atrage beneficii și a accepta că, pentru a fi iubit, trebuie mai întâi să înveți cum să dăruiești, să iubești.
      Între data de 6 iunie și 7 iulie Venus se află în domiciliu, în semnul Taur și conferă  armonie și stabilitate în relații, un atașament profund față de lucruri și persoane. Este o perioadă în care avem ocazia să ne angajăm în relații de durată, sentimentele sunt exprimate deschis fiind mult mai sociabili, conștienți de propria valoare. Se remarcă nevoia profundă de regenerare emoțională și de transformare a stilului de abordare a relațiilor, printr-o atitudine mult mai realistă, punând accent pe planul concret și nu doar pe promisiuni.
      În perioada 5 – 31 iulie Venus tranzitează zodia Gemeni stimulând inspirația scriitorilor dar și simtul artistic transmis prin gesturi sau vorbe. Se realizează trigonul dintre Venus și Jupiter, Venus sextil Mercur la mijlocul lunii iulie astfel că este o perioadă bună pentru dragoste, activități artistice, literatură de calitate, teatru, împăcări, demersuri pacifiste, relații sociale, călătorii, comerț, tranzacții cu obiecte de lux, acțiunile de binefacere. Putem trăi o perioadă în care ne concentrăm atenția pe literatura de bună calitate, pe jocuri de grup, teatru sau activități în aer liber.
      Între data de 31 iulie și până în 26 august Venus trece în semnul Rac, amplificând emoțiile, dorința de dragoste, afectivitate. Emoțiile sunt intense, fără o bază rațională clară,  adesea având o sursă de natură karmică. Comunicarea cu sexul opus se realizează destul de ușor la nivel afectiv, amintirile comune constituind baza pentru reluarea unei relații. Nativii femei pot simți o nevoie acută de a fi apreciate pentru calitățile de gospodină, de mamă, acestea fiind mult mai preocupate să se îngrijează de mediul în care trăiesc. Instinctul matern este mult mai accentuat. Nativii bărbați pot simți, în mod pregnant, nevoia de a i se acorda mai multă afecțiune, iubire, liniștea căminului. Este dorința de retragere din tumultul cotidian.
     Din data de 26 august și până în 20 septembrie Venus tranzitează zodia Leului și pune mai mult accent pe iubirea dăruită, dorința de a străluci, de a ne face admirați, doriți fiind vorba despre multă strălucire și dinamism în relațiile noastre. Este tendința de a transforma relațiile în adevărate povești de iubire sau de ură (în funcție de harta natală), intens încărcate de emoție. Se dorește mai multă stabilitate, seriozitate, nevoia de a dărui și de a primi atenție în egală măsură. Se remarcă o stare de bună dispoziție, optimism, deschidere în relația cu prietenii, copiii, de joc și de veselie, îndeosebi în a doua parte a lunii septembrie. Putem vorbi acum despre întâlniri de destin în plan sentimental, afectiv.
      Între data de 20 septembrie și 14 octombrie Venus tranzitează zodia Fecioară, observându-se o mai mare preocupare pentru latura materială, concretă din cadrul unei relații. Se stabilesc relații mai mult din interes. La nivel social orice cooperare este menită să îi pună pe oameni  în situația de a se uni pentru a  pune în practică obiective comune. În relația de dragoste se adoptă o atitudine de retragere, de preocupare pentru latura practică a vieții. Nu vor lipsi testele (Venus opoziție Neptun, 30 septembrie), vis-a-vis de o relație de mariaj, de dragoste fiind vorba despre o perioadă de clarificări, de limpezire a unor situații. Ori ne schimbăm atitudinea și facem ca lucrurile să funcționeze, ori luăm decizia fermă de a ne rupe dintr-o relație în care predomină iluzia, starea de confuzie.
     Venus, căreia i se alătură și Marte (în data de 5 octombrie) beneficiează și de un trigon din partea lui Pluton din Capricorn putându-se vorbi astfel despre o energizare a sentimentelor. Se observă o mai mare dorință de a ne implica într-o (nouă) relație de dragoste. Suntem dispuși să construim profund în plan relațional, să schimbăm mai multe idei cu semenii noștri. Vom avea parte de liniște interioară, bucurându-ne de încrederea și de libertatea pe care ne-o acordă partenerul de viață. În prima parte a lunii octombrie se poate vorbi despre evenimente plăcute, oamenii devenind mai prietenoși, dornici să concretizeze anumite promisiuni legate de relație, o afacere, colaborare, investiții financiare.
      Între data de 14 octombrie și 7 noiembrie Venus tranzitează semnul Balanță (zodia de domiciliu) astfel că ne putem aștepta la schimbări în sfera relațiilor noastre. Este posibil să ne fie mai ușor să transmitem vibrațiile iubirii, trăindu-ne viața cu bucurie și simț artistic. Se redefinesc anumite parteneriate, colaborări, căutăm o nouă direcție, mult mai benefică, constructivă. Multe relații (de mariaj, parteneriate) pot trece acum printr-o profundă transformare. Se poate vorbi acum despre nevoia de a lucra mai mult în echipă conștientizând nevoia de a colabora mai deschis, sincer, de a ne exprima direct propriile dorințe, așteptări. Spre sfârșitul lunii octombrie, este posibil să fim mult mai nerăbdători și astfel să luăm decizii pripite, să renunțăm la o relație, o afacere, exprimându-ne în mod direct, impulsiv starea de nemulțumire. Poate fi și momentul de conștientizare că putem oferi mai mult decât credeam că suntem în stare.
     Între data de 7 noiembrie și 1 decembrie Venus tranzitează zodia Scorpion (semnul de exil) manifestându-se mult mai pregnant caracterul ascuns, ocult, misterios al Scorpionului, în cadrul relațiilor de dragoste. Se poate vorbi despre tendințe distructive, obsesii, suspiciuni, manifestarea senzualității cu pasiune, pot să apară acum relații amoroase secrete. Există riscul de a exagera resentimentele, în caz de eșec în plan sentimental. Venus este foarte activă în zodia Scorpion, beneficiind de o conjuncție cu Jupiter în zodia Scorpion și un trigon cu Neptun retrograd (17 noiembrie) fapt care promite multă iubire, manifestare a romantismului, senzualității, afecțiunii, atracție către aventură, imaginație creatoare, calități psihice deosebite, sunt amplificate capacitățile extrasenzoriale, atracția către ocultism. Venus va forma un sextil cu Pluton (21 noiembrie) așa că putem să vorbim despre un romantism accentuat, percepții subtile dezvoltate, capacitatea de a percepe relația de dragoste dincolo de aparențe, erotism puternic, capacități creatoare.
      Între data de 1 și 25 decembrie Venus trece prin zodia Săgetătorul. Se remarcă disponibilitatea pentru relația cu sexul opus în sensul experimentului și al aventurii. Se caută o înțelegere mai înaltă, nevoia de a progresa în plan emoțional și spiritual. Cu Venus în zodia Săgetător nu se poate vorbi despre prejudecăți sau de a rămâne într-o relație care nu mai aduce nimic nou, incitant, care să merite implicare afectivă, emoțională. Venus va realiza un careu cu Neptun (în data de 10 decembrie) iar aceasta ar putea să ne aducă la realitate, să descoperim cât de mult ne-am implicat într-o relație, dacă ne putem manifesta liber, fără resentimente, ceea ce simțim. Iubirea este un dar care trebuie să se manifeste sincer, direct, liber, fără constrângeri, limitări. Trigonul dintre Venus și Uranus retrograd (21 decembrie) predispune la dorința de libertate, de manifestare a iubirii în mod sincer, direct. Suntem mult mai originali, inventivi, socializăm, suntem atrași de muzică, cinematografie, artă. Se leagă mult mai ușor relații de prietenie, dragoste.
     Pentru fiecare dintre noi tranzitul lui Venus în 2017 va juca un rol important, în funcție de casele astrologice pe care le tranzitează din harta natală. Venus vine cu mesajul clar că nu putem să ne așteptăm să primim iubire, să avem parte de succes și realizări în plan relațional, financiar, material, cât timp nu învățăm cum să dăruim, să valorificăm abilitățile, să ne schimbăm atitudinea în sensul toleranței, al compasiunii dedicându-ne timpul lucrurilor frumoase, înălțătoare ale vieții. Este un an în care avem de învățat nu doar lecția iubirii de Sine ci și lecția compasiunii, a identificării propriilor puncte forte care ne vor ajuta să urcăm pe scara succesului.  

 

 

 

 

                           Atmosfera astrală a lunii ianuarie 2017 sau Scopul scuză mijloacele!

                  „Să nu vă fie frică niciodată de haos, deoarece haosul dă naștere întotdeauna unor lucruri noi.” C.P.Tobey
               Se anunță un început de an tumultuos, cu aspecte astrale menite să ne țină „în priză”, reușind cu greu să ne regăsim starea de echilibru, de liniște, de împăcare cu noi înșine și cu ceilalți. Suntem aduși în fața unor realități dure, profund răscolitoare, provocatoare de suferință, renunțări, eșecuri, obstacole dar, pe de altă parte, de sondare și de regăsire a propriei ființe, de căutare și împlinire a propriului ideal, de găsire a unei noi direcții.
             Soarele tranzitează zodia Capricorn (semn de pământ, cardinal) până în data de 19 ianuarie 2017, predispunând la schimbări sociale, pragmatism, ambiție, balansul dintre vechi și nou fiind destul de greu de ținut în frâu, observându-se o puternică nevoie de transformare, progres. Vom pune accentul pe muncă, organizare, concretizarea ideilor.
            Intrarea lui Venus în zodia Pești (din 3 ianuarie), unde se află deja Marte (până în data de 28 ianuarie), alături de Neptun și Chiron, amplificând elementul apă, predispunând la mai multă sensibilitate, romantism, spirit de sacrificiu, compasiune, o atitudine mai relaxată fiind posibil să ne lăsăm copleșiți de sentimente. Este esențial să fim realiști, atunci când vine vorba despre implicarea într-o relație de dragoste, riscând să cădem pradă iluziei, confuziei. Există riscul de manipulare, dezamăgire în plan amoros și nu numai. La nivel macro, conjuncția dintre Marte și Neptun (din data de 1 ianuarie; impact ce durează între 5-7 zile) este un aspect astral care predispune la acțiuni legate de fraude, corupție, comploturi, sabotaje, acțiuni confuze sau secrete, trafic ilegal de arme. O serie de demersuri pot părea fără rost, lipsite de direcție.  La nivel personal, conjuncția Marte – Neptun îi influențează în special pe nativii Pești, Fecioară, Gemeni și Săgetători. Inițiativele demarate acum pot genera, în timp, evenimente de amploare nebănuită. În funcție de tema natală, nativii Pești și Săgetător sunt predispuși fie la exaltări exagerate, care îi pot face să piardă controlul sau să ia decizii nebunești, fie stări de spirit confuze, în care predomină teama, pesimismul și neîncrederea sau o înclinație mai puternică pentru substanțele care dau dependență: alcool, tutun, droguri, medicamente.
             În data de 8 ianuarie 2017 Mercur revine la mers direct în semnul Săgetător, activitatea intelectului este mai puțin constrânsă de temeri, bariere interioare (neîncredere în propriile capacități, abilități) sau exterioare (invidie, calomnii, manipulare din partea celorlalți) astfel că avem suficientă energie să continuăm o idee, un proiect, eliberându-ne de constrângeri sociale, relaționale. Gândirea este promptă, se iau decizii rapide, exprimarea verbală este directă. Este un moment bun pentru conferințe, transmiterea de mesaje, călătorii, schimburi comerciale, negocieri. Odată cu revenirea lui Mercur în Capricorn (din 12 ianuarie) punem la punct strategii pe termen îndelungat, dând dovadă de mai multă rațiune, pragmatism, seriozitate, reușind să concretizăm unele idei. Este important să evităm rigiditatea și să adoptăm o atitudine mult mai deschisă către schimbare, luând acum decizii care se vor dovedi mult mai realiste, contructive.
            Pe 12 ianuarie, ora 13:34’ are loc Luna Plină, pe axa semnelor Vărsător – Leu, pe axa sănătății și a limitărilor (casele VI-XII), cu Ascendentul în semnul Gemeni. Se formează configurația astrală numită „Cruce cardinală” (Soare careu Uranus careu Luna careu Jupiter). Ni se aduce în atenție faptul că trebuie să ne modificăm percepția, vis-à-vis de lumea înconjurătoare și modul de relaționare cu ceilalți. Există un risc mai mare de producere a accidentelor, explozii, prăbușiri de avioane, producerea de cutremure, conflicte armate, acte de terorism. Egoismul, egocentrismul și falsele străluciri se vor dizolva încet dar sigur fiind vorba de confruntare, luptă, acțiune în forță. Fiind o energie foarte apropiată, ca mod de existenţă, de energia Focului, configuraţia predispune la purificări de tot felul ceea ce face ca, pe durata manifestării ei, mulţi oameni să se confrunte cu probleme de sănătate mai puţin aşteptate, aparent „fără motiv”, de natură inflamatorie sau care să necesite intervenţii chirurgicale urgente. Departe de a fi semnul unor nenorociri implacabile, această configuraţie planetară este una dintre cele mai necesare pe calea evoluţiei spirituale. Deşi nu este deloc plăcută, energia pe care o generează ne ajută să depăşim ceea ce ne limitează, ceea ce ne ţine încă în ignoranţă. Se poate dovedi a fi o perioadă destul de agitată pentru nativii din zodiile cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn dar și pentru ceilalți nativi, în funcție de planetele personale sau/și axele principale din harta natală.
           Din 19 ianuarie, Soarele intră în zodia Vărsător, predispunând  la originalitate, spontaneitate. Devenim mai creativi, nonconformiști, imprevizibili, dornici să împărtășim cu ceilalți oameni ceea ce simțim și gândim. Este șansa de a găsi soluții noi la rezolvarea unor probleme cu care ne confruntăm de ceva timp. Totul este să fim mult mai atenți la ce se întâmplă în jur și să dăm dovadă de altruism.
           În data de 19 ianuarie se perfectează careul dintre Marte și Saturn, predispunând la conflicte armate, rupere de tratate, obstacole, certuri, despărțiri, accidente, dorință de răzbunare, agitație, impulsivitate, stare generală de indispoziție.
          Nu ne va lipsi însă speranța de mai bine, intuiția și inspirația pentru a folosi propriile valori în sensul împlinirii unui ideal (Venus sextil Pluton, 20 ianuarie; Mercur sextil Neptun, 23 ianuarie). Cu credință și rațiune, evitând să ne concentrăm atenția către proiecte utopice, greu de îndeplinit, avem șansa să ținem evenimentele sub control.
          În 28 ianuarie 2017, la ora 2:07’, are loc fenomentul de Lună Nouă în semnul Vărsător, în casa a III-a, a comunicării și gândirii, călătoriilor scurte, cu Ascendemtul în zodia Scorpion. Astfel că se pune mai mult accent pe comunicare, pe deciziile care se iau acum și care vor avea impact pe termen îndelungat. Aspectul de careu dintre Venus (în semnul Pești) și Saturn (din zodia Săgetător)  are efecte negative asupra vieții de cuplu, pot să apară probleme de natură financiară, în asocieri, alianțe și tratate, obstacole, limitări greu de depășit, tot felul de situații tensionate. Este o perioadă nefastă îndeosebi pentru semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești.
           Intrarea lui Marte în Berbec (în domiciliu, 28 ianuarie – 10 martie ) accentuează starea de agitație, impulsivitate, de competiție, implicarea în acțiuni riscante cu mai mult curaj, dorința de a reuși cu orice preț, acceptând cu mai multă ușurință provocările. Agresivitatea însă poate atinge cote maxime, fie în plan fizic, fie verbal. Nu se mai umblă cu jumătăți de măsură. Se cere multă prudență pe parcursul lui Marte prin zodia Berbec.
          Mercur este în conjuncție cu Pluton (29 ianuarie) astfel că, la nivel macro, este de rău augur pentru transporturi, probleme legate de comerț, activităti mass-media, educație. Mercur nu primește suficientă susținere (vârf de careu în T la Uranus și Jupiter) și astfel pot apărea: lipsa de încredere, stresul, tentativele de manipulare, gândire (auto)distructivă, manifestări verbale agresive. Mercur patronează schimburile, Pluton are legătură și cu finanțele. Este de așteptat să apară lucruri neplăcute în legatură cu taxele, impozite, credite bancare, curs valutar. Nu este exclus să crească rata sinuciderilor, a crimelor având ca mobil îndeosebi furtul, probleme ce vizează încălcarea legii, răsturnări buște de situație, menite să ne pună în situații greu de rezolvat.Conjunctia îi afectează îndeosebi pe nativii din zodiile: Balanță, Capricorn și Berbec, dar și pe cei din zodia Rac.
         În aceeași zi (29 ianuarie) se formează configurația „Aripi de pasăre mici” (formată în semne mutabile și cardinale: sextilele Jupiter – Saturn și Pluton/Mercur și Chiron/Venus; cuadraturile Mercur, Pluton/Jupiter și Saturn – Venus/Chiron) aratându-ne direcția de unde vin schimbări importante, făcând trecerea de la căutări și instabilitate, la inițiativă și acțiune.
          Se poate vorbi despre o lună în care este activat destul de puternic careul în T pe semne cardinale (Jupiter careu Pluton careu Uranus), prin tranzitul planetelor Mercur în semnul Capricorn ( 12 – 31 ianuarie, Mercur conjuncție cu Pluton, 29 ianuarie), Soare în Capricorn (1 – 19 ianuarie, Soare conjuncție cu Pluton pe 7 ianuarie), intensificând astfel, pe toată durata acestei luni, lupta pentru putere, acțiuni (auto) distructive, probleme de natură financiară, juridice, universitare, legislative, guvernamentale, tensiuni de natură religioasă, scandaluri la nivel înalt, în politică, accidente, catastrofe colective, probleme la nivel internațional, ruperea de tratate, alianțe, probleme legate de comerțul internațional. 
          În această lună ianuarie 2017, semnele cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, resimt în mod profund tranzitele planetare, astfel că nativii acestor zodii trebuie să gândească de două ori înainte de a acționa, concentrându-se mai mult pe realizări concrete, gestionând cu calm momentele de derivă, de confuzie. Nativii zodiilor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești trebuie să dea dovadă de mai mult realism, în ceea ce privește sentimentele de dragoste, implicarea în relații, fiind necesar să apeleze la echilibru și înțelepciune înainte de a porni pe un nou drum, în plan sentimental. Pentru nativii zodiilor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător se remarcă mai multă dorință de acțiune, inițiative, pasiune și sexualitate, dar și ambiție, capacitatea de a lupta pentru de a-și atinge scopurile.
         Concluzionând, am putea să ne gândim la luna ianuarie 2017, ca la o lună de reevaluare, de zbatere și te însuflețire, de trezire și conștientizare a unei realități prin care ni se deschid noi perspective de evoluție, de progres fiind astfel ajutați, într-un mod mai mult sau mai puțin plăcut, în procesul de transformare.  

Legături către articole mai vechi:
 
Luna Plină în semnul Rac, 12 ianuarie 2017
Luna Nouă în semnul Capricorn, 29 decembrie 2016
Atmosfera astrală a lunii decembrie 2016
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2016
Luna Plină în semnul Gemeni, 14 decembrie 2016
Luna Nouă în semnul Săgetător, 29 noiembrie 2016
Atmosfera astrală a lunii noiembrie 2016
Iulia Hașdeu – mesaj de dincolo de moarte
Luna Plină în semnul Taur, 14 noiembrie 2016
Luna Nouă în zodia Scorpion, 30 octombrie 2016
Atmosfera astrală a lunii octombrie 2016
Luna Plină în semnul Berbec, 16 octombrie 2016
Luna Nouă în semnul Balanță, 1 octombrie 2016
Atmosfera astrală a lunii septembrie 2016
 
Pentru alte articole vezi Arhiva, Articole sau click aici!