Articole

                                    a_planet_like_earth-wallpaper-2048x1536

                                   Echinocțiul de primăvară 2017

 
       „În ziua în care m-am iubit cu adevărat am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viaţă. Şi aceasta se numeste… plenitudine.” Charlie Chaplin
       Echinocțiul de primăvară (intrarea Soarelui în semnul Berbec, în exaltare), din data de 20 martie 2017, ora 12:29’, descrie începutul ciclului anual astrologic fiind utilizat din vremuri străvechi ca un punct de reper (al energiei începutului) pentru predicțiile anului care urmează. Intrarea Soarelui în semnul Berbec ne aduce schimbarea vibrației la nivel planetar astfel că, în acest moment, se poate ridica astrograma întregii planete (Thema Mundi).  
       Are loc o deschidere a minții către evoluție și înțelegere a lumii și a vieții. Ritmul se accelerează, orizonturile se lărgesc, noi situații de viață încep să prindă contur, orizonturile cunoașterii se lărgesc. Ne așteptăm la derulări bruște de evenimente. Căpătăm mai multă energie pentru a înfrunta trecutul, pentru a reuși să încheiem o etapă importantă din viața noastră, înainte de a merge mai departe. Nu este ușor dar cu siguranță este necesar să ne achităm de anumite datorii morale și/sau materiale pentru a reuși să lăsăm curat pe unde am trecut.
Ascendentul acestui moment de echinocțiu, se află în zodia Racului, cu Luna (guvernatorul Ascendentului) aflată în conjuncție cu Saturn în zodia Săgetător (în casa a VI-a, a sănătății și muncii), se anunță lucruri nu prea grozave legate de casă, de familie, locul natal, sănătate, clasa muncitoare, pot să apară probleme care țin de locul de muncă și de angajații din sectorul public. Se va remarca o mai mare vulnerabilitate în fața unor boli, viruși, declanșarea de epidemii. În astrologia mundană Saturn guvernează persoanele în vârstă și rata mortalității astfel că, atât populația bătrână, cât și femeile sunt mai expuse la probleme de sănătate.  
       Cu Soarele aflat la Zenit, Mercur și Venus retrograde, Uranus și Pars Fortuna aflate în Berbec și Marte în semnul Taur toate aceste planete fiind cuprinse în casa a X-a (sistem  Placidus) la nivel mundan, se poate vorbi despre o foarte mare presiune la nivelul clasei politice, probleme care vizează guvernul, președintele. Ne putem aștepta la răsturnări de situație ce vizează personalități marcante, oameni cu funcții de răspundere. Cu Mercur în casa a X-a (guvernator de casa a XII-a, secrete, dușmani ascunși) vom auzi tot mai frecvent, prin intermediul mass-media, despre demascarea unor acțiuni injuste ce vizează armata, băncile și bancherii, resursele țării, oamenii politici. Cu Soarele aflat în decanul lui Marte din semnul Berbec ne putem aștepta la acțiuni distructive venite din partea președintelui țării, acțiuni care pot afecta națiunea, mulțimea, populația bătrână, pensionarii (Soarele se află în careu separant cu Luna în conjuncție cu Saturn), eșecul în administrarea informațiilor, a datelor (Mercur guvernator de casa a III-a în careu cu Pluton), confruntarea cu lipsuri majore, creșterea șomajului, deposedarea de proprietăți (Jupiter retrograd în casa a IV-a careu în T cardinal cu Pluton și Uranus), pierderi legate de împrumuturi bancare, taxe și impozite prost gestionate, revenirea la confruntări mai vechi legate de sănătate, educație, deposedarea de bunuri.  Problemele pe care le-am crezut rezolvate se întorc asupra noastră cu aceeași intensitate și care ne vor da sentimentul de dezamăgire, de pierdere a speranței obținerii unui trai mai bun. Adevăratele crize, bătălii se vor da, în acest an, la nivel înalt. Cu mulțimea de planete pe casa a X-a viața publică, cariera, țara și familia capătă un interes major. Lecția de învățat va fi cea a toleranței descoperind acum că există oameni care simt și gândesc altfel și că ar trebuie să ne adaptăm la noi metode de supraviețuire într-o lume aflată în continuă transformare.
       Venus retrograd, în casa a X-a (carieră, imagine publică), în zodia sa de exil, poate avea un efect destul de dur, vis-a-vis de relația cu autoritățile, superiorii predispunând la încheierea unor tratate, parteneriate în vederea obținerii unor avantaje personale, egoiste. Acţiunile care se demarează în această perioadă determină conştientizarea rănilor, a suferinţelor, se repetă anumite scenarii, tocmai pentru că în trecut am acceptat să facem compromisuri. Retrogradarea lui Venus în semnul Berbec, în casa a X-a, ne arată că alegerile pe care le facem acum sunt datorate unor unor dorințe puternice putând fi vorba fie despre rătăciri de moment în plan relațional, fie despre împlinirea unor dorințe mai vechi și care vizează setea de putere. Prezența lui Marte în semnul Taur (în exil) și în recepție mutuală cu Venus retrograd (din semnul Berbec, în exil), bine suținut de Neptun și asteroidul Yunona (printr-un Triunghi minor) spune despre dorința celor aflați în funcții de răspundere, oamenii politici de a acumula bunuri materiale, bani, proprietăți. Persoane ocupând funcții importante în guvern, chiar și cei aflați în opoziție (în astrologia mundană, Marte reprezintă opoziția, printre altele…) se vor bucura de avantaje materiale sub masca unui mare bine făcut în favoarea țării, a poporului.
       Relațiile de dragoste din acest an au o doză de teamă, de tristețe, renunțări și dezamăgiri  riscând să ne îndepărteze de la adevăratul scop, propria menire (Lilith în casa a V-a careu Nodul Nord Lunar).
      Planeta norocului, Jupiter retrograd în semnul Balanță (guvernată de Venus retrogradă în Berbec) se află în aspecte tensionate (careu în T cardinal) cu Uranus (din semnul Berbec) și cu Pluton (din semnul Capricorn) ceea ce anunță serioase încercări în domeniile care țin de case, proprietăți, piața imobiliară, procese, relații, carieră, guvern, autoritate militând pentru finalizarea unor activități, relații, afaceri. Luna și Saturn din zodia Săgetător îl susține pe Jupiter retrograd destul de „timid” fiind mesajul că s-a ajuns la punctul în care trebuie să ne debarasăm din false credințe abordând o nouă atitudine, mentalitate vis-a-vis de spiritualitate. Energia plutoniană (Pluton în casa a VI-a), cu acţiune profundă şi intensă, regeneratoare scoate la iveală probleme de sănătate dar și de muncă, colectivul de lucru fiind necesară o profundă transformare în acest domeniu.  
      Saturn (Cronos, timpul, înțeleptul) în conjuncție cu Luna în casa a VI-a (strămoșii și rădăcinile, anturajul imediat, emoțiile, instinctele și memoria) și în careu cu asteroidul Chiron (asteroidul spiritualității) vorbește despre traume, răni, suferințe greu de vindecat, sacrificiul în numele dreptății și al Divinității. Conștient de trecut și de valorile acestui cuplu, Luna și Saturn în Săgetător, este un aspect astral care ne ajută să percepem cum e, de fapt, realitatea oferindu-ne o bază a gândirii, o mobilitate în a reuși să abordăm materia din punct de vedere spiritual. Suntem puși în fața unor alegeri, nu înainte de a ne scufunda în propria ființă de unde ne putem lua tăria, puterea, încrederea. Vindecarea vine prin înțelegerea modului în care s-a ajuns la pierdere, la traumă, prin demascarea propriilor frici, angoase. Saturn este creatorul fiind considerat drept vechiul centru de putere. Saturn este cel care, în trecutul îndepărtat, oferea sistemului nostru solar calitățile pe care le distribuie azi Soarelui. Saturn era exponentul complexității sentimentelor reprezentând principiul suprem al puterii astfel că, acum, are loc un proces profund de maturizare, de conștientizare în care se întâlnește începutul Luna (Rac, guvernat de Lună) cu sfârșitul Saturn (Capricorn, guvernat de Saturn) aflându-ne în postura de a ne ancora în concret, prezent, pentru a reuși să ducem la bun sfârșit metamorfozarea propriei ființe.
       La nivel de națiune nu ne putem aștepta la schimbări importante care să favorizeze progresul în plan politic și economic. Ne vom confrunta cu certuri, transformări neașteptate la nivel înalt, în guvern, cu răsturnări de situație care ne vor bulversa, dezorienta simțindu-ne rătăciți. Jupiter retrograd (în semnul Balanță) din casa a IV-a a momentului, afectat de Pluton și Uranus și Venus retrograd care guvernează zodia Balanță, nu are cum să anunțe o viață mai liniștită în rândul partidelor politice, în guvern, la nivel de națiune sau în relațiile de orice fel ceea ce, cu siguranță, ne va afecta pe fiecare dintre noi, atât la nivel emoțional, mental, cât și profesional, material, financiar. Jupiter, aflat acum în casa a IV-a din tema României, aduce  o reconfigurare a puterii, pierderi dar și câștiguri pentru cei aflați la putere. Prezența lui Neptun pe casa a IX-a, ca și guvernator de casa a X-a din tema României, ne spune că poporul român își construiește acum faima unor lideri la nivel internațional. 
       În sens spiritual echilibrul este condiționat de evoluția constantă a fiecăruia dintre noi. Berbec, zodia de domiciliu a lui Marte, o zodie cardinală, de foc semnificând inițiativa și acțiunea, ne aduce în prim plan necesitatea unui nou start. Pe parcursul unui an de zile suntem forțați să conștientizăm necesitatea de a ne ancora în prezent trăind la maxim fiecare eveniment, acțiune, relație. Este trezirea la realitate, fie că e bună sau mai puțin bună, în funcție de evoluția spirituală a fiecăruia dintre noi.
       „Mă afirm, acționez conștient și iau decizii singur. Îmi asum individualitatea și independența mea.”

 

 

                                     Atmosfera astrală a lunii martie 2017

           „Să nu uităm că din labirintul drumurilor fantomatice există o singură ieşire: drumul ce întotdeauna va duce acasă.” Nicolae Cornescian
    Luna martie ne trezește practic la viață, ne scoate dintr-o oarecare stare de amorțeală, de somnolență. Prezența planetelor îndeosebi în semnele de apă și de foc ne îndeamnă să ascultăm de intuiție, să empatizăm mai mult cu ceilalți și să nu cădem pradă disperării, deziluziilor, să nu ne lăsăm contropiți de impulsivitate riscând astfel să luăm decizii pripite în momentele de tensiune. Este important să fim ancorați în realitate, evitând să cădem pradă visării, implicării în proiecte iluzorii, lucru care se poate întâmpla îndeosebi în prima parte a lunii martie. În partea a doua a acestei luni suntem mult mai ancorați în realitate, reușind să armonizăm oarecum focul cu pământul, să concentrăm energia de care dispunem, în acțiuni constructive și de durată.
    Până în data de 20 martie Soarele tranzitează zodia Pești astfel că fiecare dintre noi își va îndrepta atenția mai mult către propriul suflet, exersând mai mult iertarea, compasiunea, introspecția, meditația în locuri sfinte, întoarcerea cu sufletul și cu mintea către Dumnezeu.
    În această lună avem amplasate planetele în zodii de apă și de foc. În semnul Pești se află Neptun și Chiron pe tot parcursul lunii, Soarele va intra în zodia Berbec din data de 20 martie (Echinocțiul de primăvară), Marte parcurge zodia Berbec până în data de 10 martie atunci când va avea loc ingresul în zodia Taur, Mercur intră și el cu hotărâre în zodia Berbec din data de 13 martie pentru ca, în ultima zi a lunii martie, să intre deja în zodia Taur, Venus mai are de poposit o vreme în zodia Berbec încercând să rezolve niște probleme legate de relațiile din trecut, Jupiter este retrograd conlucrând la careul cardinal (Uranus opoziție Jupiter retrograd, 3 martie, Jupiter retrograd careu Pluton, 30 martie) pe tot parcursul lunii, insistând să facem corecțiile necesare și care țin de relații, fie că e vorba despre mariaj, afaceri, parteneriate sau prietenie. Sunt aspecte astrale menite să amplifice starea de tensiune, agitație, revoltă, neliniște la nivel mental (Mercur conjuncție Uranus – 26 martie, Mercur careu Pluton – 24 martie, Mercur opoziție Jupiter retrograd – 24 martie) dar și emoțional.
    În data de 4 martie 2017 Venus își începe mersul retrograd la 1308’, în semnul Berbec, până în data de 15 aprilie 2017 atunci când își va relua mersul direct de la 2654’, în zodia Pești. În perioada de retrogradare se anunță scadența oricărei forme de exces, extravaganță, abuz în plan sentimental, afectiv sau material. Este tendința inconștientă de a redobândi lucruri, persoane, o relație avută în trecut și astfel putând intra destul de ușor în conflict cu alții. Se poate vorbi despre renunțarea bruscă la o relație de lungă durată, de dragul unei iubiri apărută pe neașteptate. În această perioadă de Venus retrograd ne putem aștepta la cele mai ciudate moduri de manifestare în plan afectiv, relațional dar și financiar. Mișcarea aparent retrogradă a lui Venus va produce schimbări concrete, fundamentale în plan sentimental, relațional, material în viața fiecăruia dintre noi, în funcție de harta natală. Cei care vor resimți efectele cel mai puternic vor fi însă nativii din zodiile: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn urmând și zodia Taur care este guvernată, ca și Balanța, tot de Venus.
    În data de 12 martie are loc Luna Plină în zodia Fecioară, la ora 16:54, la 22º13’, pe axa Fecioară – Pești, în casele I-VII, pe axa relațională. Ascendentul momentului în este în zodia Fecioară. Este vorba despre axa sacrificiului și a vindecării (Fecioară – Pești) vizând în primul rând nevoia de purificare, de vindecare fizică și emoțională (Luna în semnul Fecioară) prin credință și transformare (Pluton mediază Luna plină în Fecioară). Este însă și nevoia de a duce munca cu sinele, de a ne lămuri care sunt traumele, angoasele, frustrările care ne blochează evoluția în relația cu ceilalți. Vindecarea în relații vine prin acceptare a realității și transformare, așa cum ne transmite și Chiron prin conjuncția cu Soarele din Pești, în casa a VII-a, a relațiilor în sextil cu Pluton din casa a V-a, a dragostei, copiilor, creativității. Este capacitatea de a identifica și renunța la acele aspecte ale personalității care în mod aparent determină comportamentul în relația cu ceilalți, fie că e vorba de relația de mariaj, afaceri sau orice fel de parteneriat, colaborare.
    Până în data de 13 martie Mercur tranzitează semnul său de exil (zodia Pești) fiind astfel mult mai receptivi la mediu, empatizăm mai ușor dar suntem și mult mai vulnerabili din punct de vedere mental la influențele venite din partea celorlalți. Putere de concentare este slăbită fiind amplificată starea de oboseală mentală. Este perturbată comunicarea, pot să apară tot felul de blocaje în ceea ce privește acumularea de informații, este accentuată subiectivitatea, tendința de a trage concluzii pripite.
    Odată cu ingresul lui Mercur în semnul Berbec, în perioada 13 – 31 martie, se intensifică activitatea intelectului. Suntem mai spontani, impulsivi în comunicare, exprimându-ne în mod direct gândurile, luăm decizii sub impulsul de moment. Poate fi vorba și despre o mai mare dorință de a relaționa, comunica cu ceilalți. Atenție îndeosebi în a doua parte a lunii martie când Mercur se va afla prins în careul în T cardinal (Uranus – Jupiter retrograd – Pluton) aflându-se în conjuncție cu Uranus în data de 26 martie. Putem vorbi despre o perioadă în care este amplificată impulsivitatea, există risc crescut de accidente, calomnii, schimbări neașteptate de natură juridică, relaționale, afaceri sau chiar în plan politic sau în relația cu străinătatea. Se cere mai multă prudență în călătorii, activități de natură juridică, schimbări ce vizează cariera, imaginea în plan public. Odată cu trigonul dintre Saturn și Mercur (din data de 29 martie) este de așteptat să ne ajute pentru a putea adopta o atitudine mult mai responsabilă devenind mai răbdători, luând decizii înțelepte, privind cu mai multă obiectivitate la evenimentele cu care ne putem confrunta.
    Un alt moment important al lunii martie este Echinocțiul de Primăvară (ingresul Soarelui în zodia Berbec), care se va petrece în dimineața zilei de 20 Martie, la ora 8:28’, atunci când Soarele pășește în semnul său de exaltare, Berbec. Devenim mult mai expansivi, plini de viață, dornici să socializăm, să relaționăm cu ceilalți, să ne bucurăm mai mult de natură, de soare, lumină și căldură. Este salutul primăverii care ne îmbie parcă să ne trezim, sorbind cu bucurie din nectarul vieții.
    Luna Nouă în zodia Berbec se formează în data de 28 martie, la ora 4:57’, la 7º37’. Ascendentul momentului se află în zodia în Pești, Luna Nouă în casa a I-a, a personalității, semnificând ego-ul, tendințele de autoafirmare, de acțiune și inițiativă individuală. Această Lună Nouă favorizează acțiunea, inițiativele, ambiția, voința și capacitatea de a schimba direcți.a Se remarcă starea de impulsivitate, tendința de a lua decizii bruște, sub impulsul de moment. Cu Jupiter retrograd în casa a VII-a (guvernator al Ascendentului în semnul Pești) în careu cu Pluton din semnul Capricorn, punând la grea încercare relația cu ceilalți. Marte (guvernatorul zodiei Berbec) se află în zodia Taur realizând un triunghi minor cu Neptun și Pluton, acțiunile noastre se vor îndrepta astfel spre lucruri concrete, palpabile.
    În această primă lună a primăverii vom avea parte de evenimente interesante, incitante. Vor fi unele evenimente menite să ne dea mai multă speranță și încredere dar și altele care ne vor crea starea de bulversare, deznădejde riscând să alunecăm pe panta pesimismului (în funcție de harta natală). Ceea ce trebuie să conștientizăm acum este faptul că noi suntem într-o continuă evoluție, transformare și, cu cât vom accepta că fiecare dintre noi poate juca un rol bine definit pentru a menține pacea și armonia pe această planetă, cu atât vom ajunge mai repede la starea de împlinire și fericire personală. Cuvintele de ordine ale acestei luni sunt: iubire, credință, iertare și întoarcerea sufletului către Divinitate!

 

 

                                          Revoluția Solară a României pentru anul 2017 sau
                                                   „România la răscruce de drumuri”
 
                   „Independenţa nu este un dar pe care ni-l face Europa, ci o recunoaştere a drepturilor străbune ale românilor, în conformitate cu sacrificiile lor.” Nicolae Iorga
     Pentru calcularea astrogramei anuale a României am pornit de la tema natală din data de 5 februarie 1859, ora 14:41 București, atunci când a avut loc Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918). Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Tema Revoluției Solare din acest an este calculată pentru 4 februarie 2017, ora 23:14’, București.
     Într-un an guvernat de Marte, o zi guvernată de Saturn și ora lui Marte, cu planeta Marte puternic amplasată în zodia de domiciliu, Berbec, în decanul guvernat de Marte. Guvernatorul Ascendentului anual plasat în semnul Balanță, guvernat de Venus aflată în decanul stăpânit de Marte din zodia Berbec. Marte din revoluția solară 2017 se află în conjuncție cu Marte din harta natală a României, Mercur aflat și el în aceeași poziție ca cea din harta natală. Privind numai la  aceste câteva aspecte din Revoluția Solară a României ne dăm seama că România are de traversat o perioadă extrem de agitată (pe parcursul acestui an), plină de tensiuni, dinamism, schimbări care se fac în forță, cu agresivitate, porniri (auto)distructive.
     Ascendentul anual al Revoluției solare aflat în zodia Balanță, se suprapune pe casa a IV-a, natală, a României. Zodia Balanță este guvernată de Venus aflată în semnul Berbec. Jupiter este staționar retrograd, în conjuncție cu Ascendentul anual în opoziție cu Uranus aflat pe Descendentul anual. Este un Ascendent al Revoluției Solare care ne îndeamnă la echilibru, temperanță, armonie în relația cu ceilalți, dorința de dreptate, pace. Jupiter reprezintă expansiunea dar și excesele, popularitatea, onorurile, autoritatea, legea, biserica, armata, poliția, sistemul de justiție, anchetele naționale. Uranus reprezintă schimbarea, spiritul de rebeliune, evenimente bruște. Are o influenţă generală asupra revoltelor şi focarelor de tensiuni politice guvernând dorința de separare, anarhia. Uranus mai reprezintă și aripa dreaptă din politică, fascismul, dorința de individualism astfel că ne putem aștepta la răsturnări de situație menite să destabilizeze națiunea, să aducă schimbări de amploare, pe termen îndelungat, starea de derută, de dezinformare. Vom auzi de scandaluri de corupție, decizii politice și legislative care vor nemulțumi poporul român.
     Cu Saturn aflat în casa a III-a comunicarea va fi destul de îngreunată în plan politic, indicând schimbări necesare, încheierea carierei unor politicieni, care au jucat un rol important în trecut, în conducerea acestei țări.
     Mercur se află în conjuncție cu Fundul Cerului (țara, trecutul, sfârșitul) în semnul Capricorn fapt care poate indica o schimbare importantă legată de țară, proprietăți, terenuri, minereuri, rețelele de gaz și de apă. Mass-media va juca un rol important în toată această schimbare având rolul de a scotoci în trecut, reușind să aducă la suprafață informații menite să facă lumină în ceea ce privește patromoniul național dar și în ceea ce privește religia, bisericile, afacerile străine și care au legătură cu teritoriul, munți, păduri (Mercur guvernator de casa a IX-a se află în semnul Capricorn în conjuncție cu Fundul Cerului). 
     Interesant cum Marte și Venus, guvernatorii zodiilor Berbec și Balanță, axa relațională, pe care se dă „marea bătălie” pentru putere,  cele două planete aflându-se  în conjuncție într-o zodie de foc, guvernată de Marte, în decanul guvernat de Marte. Marte și Venus, amplasate în casa a X-a din harta natală a României, subliniază destul de clar lupta pentru putere, încercarea de a se da lovitura la nivel înalt, în guvern și chiar la președintele României, autoritatea țării. Două instituții care se bat pe „același ciolan”. În spatele nesfârşitelor compromisuri şi tendinţe de a împăca „capra şi varza” ale Balanţei există, bine ascunse, un curaj şi o ambiție bazată pe individualitatea specifică Berbecului, dorința de a-și impune punctul de vedere cu orice preț. Din dorința de a se face dreptate, pentru „bunul mers ” al României, se vor sacrifica multe „capete” de lideri aflate în fruntea unor partide istorice.
     Cu Marte, Venus și Uranus aflate în casa a VI-a din Revoluția Solară, se pare că lucrurile nu vor sta prea grozav, la capitolul sănătate, existând o mai mare predispoziție către îmbolnăviri, creșterea numărului de accidente, întorsături de situație în ceea ce privește clasa muncitoare, agricultura, datele publice, arhivele naționale. Pot să apară schimbări neașteptate ce vizează piața muncii, domeniul sănătății, complicații între subalterni și patroni (nimic nou!).
     Mijlocul Cerului anual se plasează în zodia Rac, în casa a I-a din harta natală astfel încât se pare că principala preocupare a clasei politice este aceea de a acorda o mai mare atenție propriei țări și locuitorilor ei, adică românilor, să se ocupe mai mult de starea națiunii, de afacerile interne.  Este momentul ca politicenii să se orienteze către o nouă direcție, să facă o serioasă reevaluare a greșelilor realizate în trecut și să încerce să se așeze la masa trativelor punând pe primul plan interesele poporului. Guvernatorul Mijlocului Cerului din revoluția solară în semnul Rac precum și a Ascendentului din astrograma natală a României, care este Luna aflată în semnul Taur, în conjuncție aplicantă cu Uranus. Ne putem aștepta la reacții bruște venite din partea românilor pentru a-și redobândi stabilitatea economică și financiară, pentru un trai mai bun. Se poate vorbi însă și despre instabilitate, de schimbări în plan politic, în care vocea poporului se va auzi destul de puternic, putând produce schimbări de proporții în clasa politică. Luna aflată în exaltare, în casa a VIII-a în trigon cu Mercur, este un aspect favorabil pentru semnarea de tratate comerciale de importanță națională. Este favorizată modificarea legislației sau a Constituției, reducerea de taxe și impozite, vor avea loc numeroase dezbateri în parlament ce vizează taxele dar și relațiile financiare cu alte țări (FMI…). Cu Luna în casa a VIII-a se remarcă mai mare interes din partea românilor pentru psihologie, ocultism, medicină, chirurgie dar și pentru piața imobiliară, comerț, agricultură, bursă, hrană. Tot în aceast an există predispoziția către producerea de calamități naturale fapt care ar putea pune în pericol viața unui număr mare de locuitori.
     Prezența lui Lilith în casa a II-a anuală (în opoziție cu Uranus din harta natală) ne arată că resursele financiare vor fi obținute prin mijloace mai puțin cinstite. Vom auzi destul de des despre tranzacții ilegale, greutăți de natură financiară, o oarecare incapacitate de a valorifica propriile resurse, valori. Politica țării e posibil să fie puternic influențată de factori oculți și care au conexiuni în domeniul financiar-bancar. Se promit reforme în plan economic, financiar dar care se vor dovedi superficiale.
     Axa Dragonului se mișcă în jurul Cercului Zodiacal făcând o rotație completă și ajungând la poziția inițială într-o perioadă de 18 ani. Nodul Nord se află acum la jumătatea mișcării de revoluție, adică la 9 ani de la poziția inițială din harta natală a României. Are loc acum un moment de balansare karmică, de reflecție asupra acțiunilor din trecut și care vin acum în conflict cu actualele noastre nevoi, tocmai pentru a ne forța să evoluăm. Este ca și cum România se află la o răscruce de drumuri. Amplasarea Destinului în casa a XI-a ne forțează să schimbăm modul de a ne implica în politica și relațiile la nivel internațional,  în luarea deciziilor care ne-ar putea ajuta să evoluăm, în sensul împlinirii propriului ideal. Pot apărea probleme ce vizează parlamentul, proiectele pe termen lung,  televiziunea, idealurile, sistemul de sănătate, munca de cercetare. Se realizează acum un  balans la nivel energetic, o descărcare a tot ce s-a acumulat în urma unor decizii care au fost luate în urmă cu nouă ani și vizează Destinul României. Să ne amintim de intrarea României în UE, care a avut loc în prima zi din anul 2007; referendumul pentru introducerea votului uninominal din 25 noiembrie 2007, în aceeași zi  românii i-au ales pe cei care urmau să ne reprezinte în Parlamentul European. La începutul anului  2008 are loc cel mai mare crah din istoria bursei romanesti. În aprilie 2008 are loc un Summit NATO la București. În 30 noiembrie 2008  liderii PDL și PSD au semnat „Parteneriatul pentru România”. Urmează declinul economic, politic etc. putând să vorbim despre nouă ani de derută, disperare, de haos în plan politic și economic.  
     Ne putem aștepta, în acest an, la răsturnări de situație, menite să ne schimbe atitudinea și modul de a gândi fiind timpul să ne debarasăm de concepții învechite dând astfel un sens nou existenței acestei națiuni. Anul 2017 deschide un nou ciclu, atât pentru Marte (din casa a X-a), cât și pentru Mercur (din casa a VII) din astrograma României astfel că este foarte important să ne mobilizăm acum energia, în sens constructiv, adoptând o mentalitate pozitivă, dedicată păcii și armoniei într-o țară liberă.

 

 

 

                                                            Influența planetei Venus în anul 2017

             „Iubirea – fereastra care îşi arde perdeaua.” Petrescu Redi 
          Venus este o planetă feminină considerată ca fiind „Micul benefic” vibrația sa inspirând frumosul, romantismul, arta, plăcerea, dragostea și grija față de celălalt, exprimă atașamentul față de oameni și de lucruri, viața sentimentală, cooperarea și asocierile, eleganța și confortul, banii. Caracteristicile sale relațional-afective sunt legate și de sexualitate. Zodia Taur, zodie de pământ, feminină, guvernată de Venus, reflectă atașamentul față de lucrurile concrete, aspectul fizic al existenței. Balanța, semn de aer, masculin, al doilea domiciliu a lui Venus, reprezintă manifestările sociale, simțul estetic, relațiile rafinate și spiritul de dreptate. Venus este în Exil în zodia Scorpion (excesul, coruperea cărnii, demonii dragostei) și Berbec (impulsul, duritatea), în Exaltare în semnul Pești (dragostea pură, caritatea, credința, sacrificiul) și în Cădere în semnul Fecioară (suferință, limitare, privare, răceală afectivă). Venus este semnificatorul bunăstării și al dragostei iar satisfacerea acestora ar trebui cautată în raport cu aspectele pe care aceasta le face cu alte planete în tranzit și/sau din harta natală.
        Planeta Venus a fost cunoscută încă din preistorie. În mitologia babiloniană era cunoscută ca Ishtar. Mai târziu, romanii au numit planeta Venus, după zeița iubirii. În mitologia greacă, Venus era numită Aphrodita iar în mitologia hindusă planeta Shukra.
       Venus străbate cercul zodiacal în circa un an, retrogradează o dată la 584 de zile (1,6 ani sau 1 an și 7 luni) și de fiecare dată merge în sens invers pentru 40 – 45 de zile. Venus este cea de-a doua planetă de la Soare. Împreună cu Mercur formează grupa „planetelor inferioare”, ale căror orbite sunt apropiate de Soare, orbitând astfel între Soare și Pământ. Este cunoscută în denumirea populară și sub numele de Luceafăr.  
       Începem anul 2017 cu Venus în semnul Vărsător exprimând astfel nevoia de independență, bucuria de viață, speranța că, prin iubire, putem să învingem orice problemă. Cu Venus în semnul Vărsător se simte o mai mare nevoie de a comunica prin intermediul site-urilor de socializare, internet, telefon, nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce gândim, simțim. Putem vorbi despre o viață socială tumultuoasă, cu multe schimburi de idei și sentimente. Este un tranzit care poate da startul unor noi relații în plan amoros.
       Din 3 ianuarie 2017 până în data de 3 februarie Venus tranzitează semnul de exaltare al zodiei Pești, semn al emoțiilor profunde dar și al artei, romantismului, trăirilor mistice, spiritualității. Este o perioadă de implicare în noi povești de amor, de regăsire a speranței de mai bine, de sensibilitate dar și de renunțări, finalizări a unor relații care nu-și mai au rostul. Sensibilitatea venusiană poate conduce la stări de neliniște și nevoia profundă de a ne regăsi liniștea, nevoia de retragere, de meditație și rugăciune, generozitate, caritate, romantism, idealism. Fața negativă a conjuncției cu Neptun (13 ianuarie 2017) aduce delăsare, confuzie sentimentală, decepție, trădare, scandaluri legate de vicii și abuzuri, unele vizând chiar mediile spirituale sau artistice. Împrumuturile și speculațiile pot fi riscante.
       Din 3 februarie 2017 Venus intră în zodia Berbec, fiind în exil. Este un semn al autoafirmării, relațiile riscă să treacă printr-o perioadă de încercări, testări, dorința de a primi confirmări, vis-a-vis de o relație, un parteneriat. Vom auzi mai frecvent de dragoste la „prima vedere”, despărțiri neașteptate, decizii pripite ce vizează un parteneriat. Cert este că se pune mai mult accent pe nevoia de implicare într-o relație de dragoste.   
       Pe data de 4 martie 2017 Venus își începe mersul retrograd la 13⁰08’, în semnul Berbec, până în data de 15 aprilie 2017, atunci când își va relua mersul direct de la 26⁰54’ în zodia Pești. În perioada de retrogradare se anunță scadența oricărei forme de exces, de extravaganță, de abuz, în plan sentimental, afectiv sau material. Este tendința inconștientă de a redobândi lucruri, persoane, o relație avută în trecut și astfel putând intra destul de ușor în conflict cu alții. Se poate vorbi despre renunțarea bruscă la o relație de lungă durată, de dragul unei iubiri apărută pe neașteptate. În această perioadă de Venus retrograd ne putem aștepta la cele mai ciudate moduri de manifestare în plan afectiv, relațional dar și financiar. Nu este indicat începem o relație, un parteneriat, o afacere, achiziții de bunuri materiale, casă, proprietate, în perioada de retrogradare a lui Venus. Nu se recomandă căsătoria existând riscul ca mariajul să nu fie fericit sau să apară posibilitatea unei despărțiri. În această perioadă cuplurile pot trece prin probe de încercare în care le sunt testate sentimentele, fidelitatea, încrederea reciprocă. Venus retrograd poartă în sine, conștient sau nu, setea de dragoste, de afecțiune. Venus poate să aducă cu sine un blocaj în negocieri sau necesitatea revizuirii unor contracte, a unor întelegeri, colaborări.
      Venus retrogradează în același semn o dată la opt ani astfel că a mai retrograd în zodia Berbec în data de 6 martie 2009, la  15⁰27’ în semnul Berbec până pe 17 aprilie  29⁰11’ în semnul Pești. Următoarea retrogradare în această zodie va avea loc în data de 2 martie  2025.
      Un moment important al acestei perioade de retrogradare a lui Venus este conjuncția inferioară ce se formează în data de 25 martie 2017, la ora 12:10 și 4⁰57’ în semnul Berbec. Se încheie astfel un ciclu lung și care a început în data de 27 martie 2009, la 7⁰17’ în semnul Berbec. Avem ocazia să observăm acum dacă ceea ce am inițiat în urmă cu opt ani sau chiar în vara anului 2015 ne-a adus, de fapt, starea de împlinire, de mulțumire sufletească. Ascendentul în Rac, din momentul producerii conjuncției inferioare din acest an ne aduce în vedere dorința de sondare a propriilor emoții, de scufundare în propria ființă, de reîntoarcere către trecut, nevoia de a ne aminti, reîntâlni cu o iubire din trecut. Luna în semnul Pești și în conjuncție cu Nodul Sud Lunar accentuează și mai mult sensibilitatea, durerea care poate fi provocată acum în urma unei  despărțiri, alegeri făcute dar și necesitatea de a ne evalua cu mai multă sinceritate dorințele, sentimentele. Întâlnirea dintre Venus retrograd și Soare amplifică dorința de a ne face admirați, iubiți, doriți, de a atrage atenția sexului opus, de a retrăi pasiuni pe care nu le-am mai trăit de mult timp. Prin urmare, suntem dispuși să luăm acele măsuri prin care să ne simțim mai frumoși, mai atrăgători, mai importanți. Ni se prezintă acum că primul pas pe care îl avem de făcut este să punem sub semnul întrebării convingerile despre a iubi și a fi iubit și să observăm care dintre aceste credințe ne-au ajutat până acum să fim sau nu funcționali, zi de zi, într-o relație.
       Mișcarea aparent retrogradă a lui Venus va produce schimbări concrete, fundamentale în plan sentimental, relațional, material în viața fiecăruia dintre noi, în funcție de harta natală. Cei care vor resimți efectele cel mai puternic vor fi însă nativii din zodiile: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, urmând și zodia Taur care este guvernată, ca și Balanța, tot de Venus.
      Din data de 3 aprilie Venus revine în semnul de exaltare în semnul Pești astfel că se reiau unele aspecte ce vizează viața sentimentală cu care ne-am confruntat și la sfârșitul lunii ianuarie 2017. Cu Venus în acest semn profund emoțional ne putem confrunta cu dorințe, sentimente dintre cele mai contradictorii. Este ocazia de a descoperi că ne-am lăsat orbiți de dragoste văzând acum adevărata față a unei relații inițiate la începutul acestui an. Poate fi vorba și de atașament, obsesii, iluzii, dezamăgiri.  
      Din data de 15 aprilie Venus revine la mers direct în semnul Pești, revenind la sentimente mai bune, începe să se facă lumină, să avem o oarecare claritate asupra propriilor emoții, dorințe, ne preocupăm mai mult de aspectele frumoase ale existenței, de artă, dăruim necondiționat, ne ocupăm mai mult de un hobby, dezvoltarea unor aptitudini artistice. Iubirea care izbucnește în sufletul nostru va fi mai mult de tip spiritual, direcționată către omenire, artă, suntem mai preocupați de latura spirituală a existenței.
      Între data de 28 aprilie și 6 iunie Venus se va afla în semnul Berbec amplificând și mai mult dorința de a cuceri, de a ne face remarcați de sexul opus punând pe primul plan propriile sentimente. Venus realizează careul în T cardinal la jumătatea lunii mai (opoziție Jupiter retrograd careu cu Pluton) având ca rezultat o tensiune emoțională intensă și predispoziția de a ne lăsa antrenați de sentimente arzătoare, implicarea în relații amoroase neprevăzute, fără să ținem seama de urmări. Libertatea de a iubi poate fi ușor confundată cu iubirea liberă de orice rațiune sau de sens (relații amoroase care nu duc nicăieri). Inclusiv dragostea poate cunoaște momente de explozie. Implicarea lui Pluton descrie necesitatea transformarii propriei atitudini, vis-a-vis de o relație. Venus în semnul Berbec ne cere să facem schimbări radicale în modul de a iubi, de a ne bucura, de a atrage beneficii și a accepta că, pentru a fi iubit, trebuie mai întâi să înveți cum să dăruiești, să iubești.
      Între data de 6 iunie și 7 iulie Venus se află în domiciliu, în semnul Taur și conferă  armonie și stabilitate în relații, un atașament profund față de lucruri și persoane. Este o perioadă în care avem ocazia să ne angajăm în relații de durată, sentimentele sunt exprimate deschis fiind mult mai sociabili, conștienți de propria valoare. Se remarcă nevoia profundă de regenerare emoțională și de transformare a stilului de abordare a relațiilor, printr-o atitudine mult mai realistă, punând accent pe planul concret și nu doar pe promisiuni.
      În perioada 5 – 31 iulie Venus tranzitează zodia Gemeni stimulând inspirația scriitorilor dar și simtul artistic transmis prin gesturi sau vorbe. Se realizează trigonul dintre Venus și Jupiter, Venus sextil Mercur la mijlocul lunii iulie astfel că este o perioadă bună pentru dragoste, activități artistice, literatură de calitate, teatru, împăcări, demersuri pacifiste, relații sociale, călătorii, comerț, tranzacții cu obiecte de lux, acțiunile de binefacere. Putem trăi o perioadă în care ne concentrăm atenția pe literatura de bună calitate, pe jocuri de grup, teatru sau activități în aer liber.
      Între data de 31 iulie și până în 26 august Venus trece în semnul Rac, amplificând emoțiile, dorința de dragoste, afectivitate. Emoțiile sunt intense, fără o bază rațională clară,  adesea având o sursă de natură karmică. Comunicarea cu sexul opus se realizează destul de ușor la nivel afectiv, amintirile comune constituind baza pentru reluarea unei relații. Nativii femei pot simți o nevoie acută de a fi apreciate pentru calitățile de gospodină, de mamă, acestea fiind mult mai preocupate să se îngrijează de mediul în care trăiesc. Instinctul matern este mult mai accentuat. Nativii bărbați pot simți, în mod pregnant, nevoia de a i se acorda mai multă afecțiune, iubire, liniștea căminului. Este dorința de retragere din tumultul cotidian.
     Din data de 26 august și până în 20 septembrie Venus tranzitează zodia Leului și pune mai mult accent pe iubirea dăruită, dorința de a străluci, de a ne face admirați, doriți fiind vorba despre multă strălucire și dinamism în relațiile noastre. Este tendința de a transforma relațiile în adevărate povești de iubire sau de ură (în funcție de harta natală), intens încărcate de emoție. Se dorește mai multă stabilitate, seriozitate, nevoia de a dărui și de a primi atenție în egală măsură. Se remarcă o stare de bună dispoziție, optimism, deschidere în relația cu prietenii, copiii, de joc și de veselie, îndeosebi în a doua parte a lunii septembrie. Putem vorbi acum despre întâlniri de destin în plan sentimental, afectiv.
      Între data de 20 septembrie și 14 octombrie Venus tranzitează zodia Fecioară, observându-se o mai mare preocupare pentru latura materială, concretă din cadrul unei relații. Se stabilesc relații mai mult din interes. La nivel social orice cooperare este menită să îi pună pe oameni  în situația de a se uni pentru a  pune în practică obiective comune. În relația de dragoste se adoptă o atitudine de retragere, de preocupare pentru latura practică a vieții. Nu vor lipsi testele (Venus opoziție Neptun, 30 septembrie), vis-a-vis de o relație de mariaj, de dragoste fiind vorba despre o perioadă de clarificări, de limpezire a unor situații. Ori ne schimbăm atitudinea și facem ca lucrurile să funcționeze, ori luăm decizia fermă de a ne rupe dintr-o relație în care predomină iluzia, starea de confuzie.
     Venus, căreia i se alătură și Marte (în data de 5 octombrie) beneficiează și de un trigon din partea lui Pluton din Capricorn putându-se vorbi astfel despre o energizare a sentimentelor. Se observă o mai mare dorință de a ne implica într-o (nouă) relație de dragoste. Suntem dispuși să construim profund în plan relațional, să schimbăm mai multe idei cu semenii noștri. Vom avea parte de liniște interioară, bucurându-ne de încrederea și de libertatea pe care ne-o acordă partenerul de viață. În prima parte a lunii octombrie se poate vorbi despre evenimente plăcute, oamenii devenind mai prietenoși, dornici să concretizeze anumite promisiuni legate de relație, o afacere, colaborare, investiții financiare.
      Între data de 14 octombrie și 7 noiembrie Venus tranzitează semnul Balanță (zodia de domiciliu) astfel că ne putem aștepta la schimbări în sfera relațiilor noastre. Este posibil să ne fie mai ușor să transmitem vibrațiile iubirii, trăindu-ne viața cu bucurie și simț artistic. Se redefinesc anumite parteneriate, colaborări, căutăm o nouă direcție, mult mai benefică, constructivă. Multe relații (de mariaj, parteneriate) pot trece acum printr-o profundă transformare. Se poate vorbi acum despre nevoia de a lucra mai mult în echipă conștientizând nevoia de a colabora mai deschis, sincer, de a ne exprima direct propriile dorințe, așteptări. Spre sfârșitul lunii octombrie, este posibil să fim mult mai nerăbdători și astfel să luăm decizii pripite, să renunțăm la o relație, o afacere, exprimându-ne în mod direct, impulsiv starea de nemulțumire. Poate fi și momentul de conștientizare că putem oferi mai mult decât credeam că suntem în stare.
     Între data de 7 noiembrie și 1 decembrie Venus tranzitează zodia Scorpion (semnul de exil) manifestându-se mult mai pregnant caracterul ascuns, ocult, misterios al Scorpionului, în cadrul relațiilor de dragoste. Se poate vorbi despre tendințe distructive, obsesii, suspiciuni, manifestarea senzualității cu pasiune, pot să apară acum relații amoroase secrete. Există riscul de a exagera resentimentele, în caz de eșec în plan sentimental. Venus este foarte activă în zodia Scorpion, beneficiind de o conjuncție cu Jupiter în zodia Scorpion și un trigon cu Neptun retrograd (17 noiembrie) fapt care promite multă iubire, manifestare a romantismului, senzualității, afecțiunii, atracție către aventură, imaginație creatoare, calități psihice deosebite, sunt amplificate capacitățile extrasenzoriale, atracția către ocultism. Venus va forma un sextil cu Pluton (21 noiembrie) așa că putem să vorbim despre un romantism accentuat, percepții subtile dezvoltate, capacitatea de a percepe relația de dragoste dincolo de aparențe, erotism puternic, capacități creatoare.
      Între data de 1 și 25 decembrie Venus trece prin zodia Săgetătorul. Se remarcă disponibilitatea pentru relația cu sexul opus în sensul experimentului și al aventurii. Se caută o înțelegere mai înaltă, nevoia de a progresa în plan emoțional și spiritual. Cu Venus în zodia Săgetător nu se poate vorbi despre prejudecăți sau de a rămâne într-o relație care nu mai aduce nimic nou, incitant, care să merite implicare afectivă, emoțională. Venus va realiza un careu cu Neptun (în data de 10 decembrie) iar aceasta ar putea să ne aducă la realitate, să descoperim cât de mult ne-am implicat într-o relație, dacă ne putem manifesta liber, fără resentimente, ceea ce simțim. Iubirea este un dar care trebuie să se manifeste sincer, direct, liber, fără constrângeri, limitări. Trigonul dintre Venus și Uranus retrograd (21 decembrie) predispune la dorința de libertate, de manifestare a iubirii în mod sincer, direct. Suntem mult mai originali, inventivi, socializăm, suntem atrași de muzică, cinematografie, artă. Se leagă mult mai ușor relații de prietenie, dragoste.
     Pentru fiecare dintre noi tranzitul lui Venus în 2017 va juca un rol important, în funcție de casele astrologice pe care le tranzitează din harta natală. Venus vine cu mesajul clar că nu putem să ne așteptăm să primim iubire, să avem parte de succes și realizări în plan relațional, financiar, material, cât timp nu învățăm cum să dăruim, să valorificăm abilitățile, să ne schimbăm atitudinea în sensul toleranței, al compasiunii dedicându-ne timpul lucrurilor frumoase, înălțătoare ale vieții. Este un an în care avem de învățat nu doar lecția iubirii de Sine ci și lecția compasiunii, a identificării propriilor puncte forte care ne vor ajuta să urcăm pe scara succesului.

Legături către articole mai vechi:
 
Luna Plină în semnul Fecioară, 12 martie 2017
Luna Nouă în zodia Pești și Eclipsa inelară de Soare, 26 februarie 2017
Atmosfera astrală a lunii februarie 2017
Eclipsa de Lună prin penumbră în zodia Leu, 11 februarie 2017 
Luna Nouă în semnul Vărsător, 28 ianuarie 2017
Atmosfera astrală a lunii ianuarie 2017
Luna Plină în semnul Rac, 12 ianuarie 2017
Luna Nouă în semnul Capricorn, 29 decembrie 2016
Atmosfera astrală a lunii decembrie 2016
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2016
Luna Plină în semnul Gemeni, 14 decembrie 2016
Luna Nouă în semnul Săgetător, 29 noiembrie 2016
Atmosfera astrală a lunii noiembrie 2016
Iulia Hașdeu – mesaj de dincolo de moarte
Luna Plină în semnul Taur, 14 noiembrie 2016
Luna Nouă în zodia Scorpion, 30 octombrie 2016
Atmosfera astrală a lunii octombrie 2016
Luna Plină în semnul Berbec, 16 octombrie 2016
Luna Nouă în semnul Balanță, 1 octombrie 2016
Atmosfera astrală a lunii septembrie 2016
 
Pentru alte articole vezi Arhiva, Articole sau click aici!