Articole

                                    a_planet_like_earth-wallpaper-2048x1536

                                    Luna Nouă în zodia Taur

            „Veghează-ți gândurile. Ele devin cuvinte.
              Veghează-ți cuvintele. Ele devin acțiune.
              Veghează-ți acțiunile. Ele devin obiceiuri.
              Veghează-ți obiceiurile. Ele devin caracter.
             Veghează-ți caracterul. El devine destinul tău.” Lao Tzu

        Pe 26 aprilie 2017 are loc faza de Lună Nouă, la ora 15:16, la 6˚27’, în zodia Taur. Ascendentul momentului este în zodia Fecioară, cu Luna Nouă în casa a IX-a, a înțelepciunii și progresului.
        Luna Nouă este şi începutul Ciclului Lunar care se extinde pe durata a 28 de zile astfel că începe un nou Ciclu Lunar care se va încheia la următoarea Lună Nouă (în data de 25 mai). Momentul de Lună Nouă favorizează renunţarea la obiceiurile negative (vicii, automatisme), activități, întâlniri pe care vrem să le ținem în secret. Putem concepe un plan, o strategie de lucru, formulăm dorințele sau să le notăm într-o agendă. Este foarte important să acordăm atenție la ceea ce ne dorim şi gândim pentru că şansele de împlinire sunt mai mari decât în alte perioade. De evitat gândirea negativă, certurile, starea de pesimism, de neîncredere în propria persoană întrucât riscăm să atragem ghinionul și obstacolele în viața noastră. Este indicat să dăm acum startul unor acțiuni sau proiecte importante, să facem o schimbare de domiciliu, putem să cumpărăm obiecte de valoare, să începem o relație sau o afacere, odată ce Luna intră în faza de creștere, la cel puțin trei zile de la momentul maxim de Lună Nouă.
       Luna Nouă în semnul Taur sporește stabilitatea, spiritul practic, dorința de confort, de siguranță în plan material și afectiv, nevoia de acumulare, lăcomia, simțul artistic, încăpățânarea, posesivitatea, gelozia, teama de schimbare. Sunt favorizate achizițiile, investiția în proprietăți, preocupările care țin de pământ, agricultură, artă, gospodărie, alimentație, suntem mai preocupați de latura financiară. Verbul „a avea”, specific zodiei Taur, se împletește cu dorința de acumulare, de asigurare a confortului material și afectiv, relațional, cu nevoia de a ne dedica timpul și energia în sensul progresului în plan material. Luna Nouă în casa a IX-a, a spiritualității, a înțelepciunii și a progresului, a călătoriilor lungi și a relației cu străinătatea, a studiilor superioare, filosofiei și religiei favorizează reformularea principiilor și a valorilor morale după care ne ghidăm existența simțind o mai mare nevoie de evoluție, progres în plan spiritual. Este posibil să luăm decizii rapide, legate de călătorii inițiatice, urmarea de noi cursuri, studii care să ne favorizeze evoluția în plan spiritual încercând să găsim noi modalități pentru a putea pune în practică ceea ce am acumulat, în plan intelectual și spiritual. Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Taur care ne pune față în față cu nevoia de a evolua în plan material primind însă îndemnul de a nu neglija aspectele care țin de evoluția în plan spiritual, nevoia de a păstra în suflet credința, lumina, ceea ce ne ajută să depășim orice neajuns, neîmplinire legată de planul material. Mai înainte de toate, tot ce clădim acum trebuie făcut cu simț de răspundere conștientizând valoarea și impactul propriilor acțiuni și faptul că putem avea repercursiuni pe termen îndelungat. Luna Nouă în semnul Taur mă duce cu gândul la ceea ce a spus Isus în predica de pe munte, menționată în Noul Testament, Evanghelia după Matei 6, 14-21: „Adunaţi-vă comori în cer, unde nici molima, nici rugina nu le strică, unde hoții nu le sapă şi nu le fură. Căci unde este îți este comoara, acolo va fi şi inima ta.”
        Ascendentul în zodia Fecioară, în trigon cu Luna Nouă din semnul Taur, subliniază nevoia de stabilitate, pragmatismul, perfecționismul, nevoia de a ne sacrifica în numele familiei, pentru bunăstarea acesteia. Se remarcă atenția la detalii dar și predispoziția către obsesii, fie că e vorba despre muncă sau sănătatea propriului organism. Putem observa o mai mare nevoie de a fi ancorați în concret, nevoia de ordine și curățenie.
       Mercur (guvernatorul Ascendentului) se află în semnul Berbec, în casa a VIII-a (resursele celorlalţi, sexualitatea şi ocultismul, casa morții și a renașterii), în conjuncție cu Uranus, trigon Saturn retrograd (în zodia Săgetător, în casa a IV-a) și aduce la suprafață comportamentul rebel, atitudinea nonconformistă, materialismul, nevoia de transformare, de renaștere, originalitate, individualitate dar și simțul critic, dorința de a ne desprinde de tradiții, de obiceiuri care nu-și mai au rostul în societatea actuală pentru a reuși să facem  față schimbărilor, acceptând un nou mod de a fi și a gândi. Ne putem aștepta la acțiuni imprevizibile, pline de avânt trezind în noi dorința de expansiune, progres aducând însă la suprafață impulsivitatea, agresivitatea venită din partea celor cărora nu vrem să ne supunem. Planetele aflate pe semne de foc, marcate de retrogradări, ne îndeamnă la inițiative, acțiuni, la construirea întregului prin efort individual accesând informația acumulată de-a lungul timpului. Trecutul (Saturn) și viitorul (Uranus) își unesc forțele orientându-ne către progres, schimbare, către o nouă societate, una care aparține viitorului.
       Recepția mutuală (planetele fac schimb de domiciliu) dintre Marte (în semnul Gemeni) și Mercur retrograd (în zodia Berbec) ne susține pentru a redescoperi și folosi noi forme de cunoaștere, intuitivă sau intelectuală fapt care ne ajută să depășim blocajele care stau în calea comunicării. Suntem invitați să devenim mult mai conștienți de puterea cuvântului și importanța acestuia în ceea ce privește descoperirea unui nou mod de a relaționa, de a ne schimba atitudinea, de a demara noi proiecte care necesită idei originale, curaj, ambiție, forță de convingere, o mai bună organizare la nivel cognitiv. Această recepție mutuală (între Mercur retrograd și Marte) este acompaniată de recepția mutuală dintre Venus în zodia Pești (zodie a compasiunii și a credinței) aflată la grad anaretic și planeta Jupiter retrogradă (guvernatorul tradițional al zodiei Pești) aflată în semnul Balanță, o zodie a echilibrului. Se va insista acum pe nevoia de dreptate, armonie, de găsirea sensului prin iubire și credință dar și prin aducerea la suprafață a unor adevăruri, traume, suferințe.
       Venus în conjuncție cu Chiron (în zodia Pești) careu cu Saturn retrograd (în zodia Săgetător), cât și Jupiter retrograd (în semnul Balanță) careu cu Pluton retrograd (în zodia Capricorn) sunt aspecte astrale menite să ne ridice mari semne de întrebare, ne vor face să privim către trecut, fie că e vorba despre trecutul personal sau la nivel de grup, societate. Este momentul de „scufundare” în neant dar și de ridicare în lumină, de revizuire a propriei atitudini, fie că e vorba despre relația de mariaj, parteneriate, o relație de familie sau cea cu propriul copil, fie că e vorba despre credință, spiritualitate. Acum nu ne mai putem ascunde, suntem față în față cu propriul Eu dar și cu ceilalți. Vom auzi tot mai frecvent despre procese, despărțiri, divorțuri (nimic nou…) și, mai ales, despre mai multă dorință de a schimba direcția, grupul din care facem parte, de a transforma modul de acțiune, atunci când vine vorba despre bani, investiții, casă, relația cu părinții, proprietăți, țara natală sau relația cu străinătatea. Există riscul de confruntare cu pierderi financiare sau sancțiuni venite ca urmare a unor acțiuni demarate încă din toamna anului trecut. Este momentul de grație, de revelare, de aflare a unor adevăruri dureroase care vizează justiția, legea, relația cu străinătatea sau relațiile diplomatice. Lilith aflat în conjuncție cu Fundul Cerului (punctul originii noastre terestre, Nadir, considerat noaptea cea mai adâncă) indică un aspect astral care semnifică ruperea de rădăcini, incapacitatea de a ne găsi locul, dorința de emigrare, respingerea de către familie, părinți. Luna Neagră în casa a IV-a simbolizează secretele, compromisul. În această situație se poate vorbi despre secrete ce vizează locul sau țara natală, agricultura și recoltele, rezervele de apă și gaz, trecutul, istoria, proprietarii de terenuri, piața imobiliară. Cu Jupiter retrograd afectat în casa a II-a (casa valorilor, a banilor din muncă proprie dar și a valorii personale sub formă de aptitudini și talente practice) suntem predispuși la pierderi financiare, cheltuieli neprevăzute, o scădere a finanțelor la nivel național, probleme la Bursă, cu instituțiile bancare, adoptarea de legi care pot afecta bugetul familiei prin taxe și impozite.
       În această perioadă resimțim o mai mare nevoie de a ne întoarce la propriile valori culturale, la tradiție, spiritualitate și adevărata credință. Toată această energie ne susține să învățăm comunicarea prin iubire punând mai presus de propriul ego responsabilitatea, principiile morale și, implicit, propria evoluție în plan spiritual. Poate avea loc un salt evolutiv, prin suferință ce-i drept, prin renunțări și redescoperirea unor traume legate de relații.  
       Nu este un eveniment astrologic uşor, vorbim despre unul plin de evenimente exterioare sau interioare, cu consecinţe în sectorul financiar sau al familiei, cu probleme în plan relațional dar și în mediul de afaceri. Pot să apară tentaţii, ispite, există predispoziția la aventuri de natură sexuală, compromisuri, sarcini nedorite, crește interesul pentru științele oculte. Resimțim nevoia profundă de transformare existând însă riscul de a face alegeri greșite, ne iluzionăm, ne lăsăm atrași de promisiuni deșarte. Există predispoziția către părăsirea casei natale, conflicte cu părinții, părăsirea căminului conjugal.
      Simbolul sabian pentru gradul la care se află Luna Nouă în semnul Taur este: „Femeia din Samaria la fântâna ancenstrală.” Mesaj cheie: Întâlnirea dintre trecutul tradițional și spiritul creator îndreptat spre viitor. O ordine veche nu este niciodată deschisă unei revelații noi până când nu a acceptat dezordinea în numele acelei puteri ce subsumează toate formele de ordine, adică Iubirea. Se dezvăluie astfel o nouă calitate a ființei, ce scoate din circulație vechile tipare perimate (Dane Rudhyar „O mandala astrologică”).  
      Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Taur care aduce în prim plan nevoia de „a avea”, de a ne asigura confortul în plan material: „Găsesc securitatea în interiorul meu și dezvolt propriul simț al valorilor”. Mesajul este, de fapt, să reușim integrarea acestor valori mai presus de planul terestru, material sondându-ne propria ființă, redescoperind nevoia de iubire dar și capacitatea de a dărui, înainte de a pretinde că ni se cuvine să primim ceva. Este necesar să ne analizăm cu sinceritate, să privim dincolo de aparențe regăsindu-ne astfel echilibrul și frumusețea propriului suflet, prin ceea ce oferim din iubire și credință.   

                   Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Taur pentru fiecare semn zodiacal

              Berbec – este o perioadă favorabilă câștigurilor din muncă proprie, de dezvoltare și valorificare a propriilor abilități și talente de care dispui în sensul evoluției în plan financiar. Te simți motivat să găsești noi modalități de a spori veniturile. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Este un timp prielnic pentru a lansa noi strategii legate de o afacere, un loc de muncă, o posibilă creștere de salariu.

            Taur – ești mult mai preocupat de felul în care arăți, de modul în care te percepe lumea fiind posibilă o schimbare de look, o îmbunătățire a propriei garderobe, ieșirea în față, îmbunătățirea propriei imagini în plan social. Pot apărea noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, vrei să dai un nou sens propriei vieți. Atenție la eventuale probleme care pot să apară, în legătură cu banii.

           Gemeni – putem vorbi despre o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirii unor adevăruri dureroase. Este o perioadă critică, marcată de posibile probleme de sănătate, fie datorită unor frustrări, tensiuni interiore, fie venite din exterior simțindu-te nedreptățit, pedepsit, atacat din umbră de dușmani ascunși. Este însă o perioadă favorabilă insiprației, meditației, relației cu Divinitatea, un timp bun pentru primirea de mesaje importante pe cale onirică, sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

             Rac –  urmează o perioadă de intensă relaționare cu prietenii, integrarea într-un nou grup, asociație, legarea de noi prietenii care vor juca un rol decisiv în progresul personal. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

            Leu – este timpul să arăți lumii de ce anume ești capabil rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea noi oportunități de avansare, asumare de noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică.

         Fecioară – perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorii. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

            Balanță – este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează, de fapt, propria evoluțue. Ești atras de ocultism, mister, de aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau de natură sexuală. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți să afli despre un deces printre cunoscuți.

             Scorpion – se intensifică acum relațiile de parteneriat, poate fi vorba despre un nou început în relația de cuplu, de mariaj sau poate că acum iei decizia de a da startul unei noi relații. Te implici în noi asocieri, negocieri și semnarea de noi contracte. Dorința de independență te poate aduce în conflict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de echilibru, prudență și cooperare în relațiile de parteneriat.

           Săgetător – avem de-a face cu o perioadă favorabilă unui nou start legat de locul de muncă, implicarea în proiecte din cadrul colectivului de muncă. Este posibil să participi acum la noi interviuri de angajare sau poți obține beneficii la locul de muncă. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului și a trupului urmând o nouă cură de dezintoxicare, o dietă sau urmezi unui tratament mai eficient pentru a rezolva o problemă de sănătate.

          Capricorn – urmează o perioadă dedicată iubirii, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului. Te simți mult mai inspirat iar asta te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus.

           Vărsător – ești mult mai preocupat de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Îți poate veni brusc dorul de locul natal sau iei decizia de a schimba domiciliul. Conexiunea cu trecutul este mult mai pregnantă. Tot acum te gândești să redecorezi casa sau reiei relația cu părinții, te preocupi mai mult de aceștia.

           Pești – putem vorbi despre o perioadă în care vei pune mai mult accent pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este momentul să pui în valoare ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.

 

 

 

                                Mercur retrograd în zodiile Taur și Berbec
 
                 „Trecutul nu te poate vedea, dar viitorul te ascultă.” Terri Guillemets 
          În data de 10 aprilie 2017 Mercur își începe mersul aparent retrograd, la ora 2:13´, la 4° 50´, în semnul Taur și va dura până în data de 3 mai, la ora 19:33´, planeta Mercur ajungând la  24° 15’ în zodia Berbec. Perioada de umbră a lui Mercur a început în data de 27 martie; în acel moment Mercur a trecut prima dată peste gradul final al mișcării lui retrograde (24° 15´, semnul Berbec).
         Mercur intră în retrogradare, în acest an, de trei ori, câte trei săptămâni. În 2017 Mercur retrogradează în: zodia Taur (10 aprilie, ora 2:13) revenind în zodia Berbec, în mers retrograd (20 aprilie, ora 20:37), își încheie retrogradarea în zodia Berbec în data de 3 mai.  Pe 13 august Mercur retrogradează în zodia Fecioară, la ora 3:59, revine în mers retrograd în zodia Leu în data de 31 august, ora 18:27; revine la mers direct în zodia Leu în data de 5 septembrie. Pe 3 decembrie începe mersul retrograd în zodia Săgetător, la ora 10:34, își încheie retrogradarea în data de 23 decembrie tot în zodia Săgetător.
        Urmează o perioadă în care activitățile specifice planetei Mercur (comerțul, educația, mass-media, contractele, călătoriile, corespondența, relațiile) se cer a fi revizuite, reanalizate, reevaluate, corectate. Este o perioadă de reflecție, în care vom descoperi de unde vin anumite blocaje în relații dar, în același timp, ne vom confrunta cu tot felul de probleme în ceea ce privește transmiterea de informații, una spunem și alta se înțelege; nu primim la timp mesaje, informații importante sau descoperim acum anumite mesaje nu sunt tocmai plăcute care ne revelează adevăruri legate de relația de mariaj, de dragoste.
          Pe seama retrogradării lui Mercur sunt puse eșecurile legate de afaceri, transport, schimb de informații, semnarea de contracte, parteneriate. Acţiunile nefinalizate în trecut tind să revină în actualitate spre a fi soluţionate. Este o perioadă în care se pot produce defecțiuni ale echipamentelor electronice și/sau electrocasnice. Se recomandă ca, în această perioadă, să evităm achiziția de obiecte electrocasnice, mașini, utilaje sau alte bunuri de valoare întrucât există predispoziția ca acestea să se strice mult mai repede. Este o perioadă în care simțim nevoia de odihnă mentală, de retragere, relaxare, introspecție, departe de tot ceea ce ne solicită din punct de vedere mental. În această perioadă se încalcă mai des promisiunile, nu ajungem la timp în locul stabilit sau ne este anulată o călătorie, în ultimul moment. Putem întâmpina piedici la drum, se strică mașina, pierdem avionul sau nu putem să ne deplasăm din diverse motive (ținând cont și de harta personală).
         Descoperim lucruri ce păreau uitate sau pe care am ales să le ignorăm crezând că, în felul acesta, se vor rezolva anumite probleme de la sine sau vor rămâne ascunse pentru totdeauna. Acum însă universul vine și ne avertizează că mai avem ceva de corectat, că lucrurile nu sunt chiar atât de clare cum ne-am fi dorit și că a venit timpul să remediem anumite probleme care țin de relații, de documente. Putem pierde documente importante sau chiar să regăsim un obiect ce părea pierdut pentru totdeauna. Trebuie să vedem ce anume este de corectat și să acceptăm că nimic nu vine de la sine iar, dacă nu am făcut un lucru la timp, va veni vremea în care vom fi nevoiți să reluăm, să reparăm, să reevaluăm respectiva problemă, să finalizăm o anumită activitate sau să ne luăm rămas bun, așa cum se cuvine, de la anumite persoane. Ne vom confrunta, în această perioadă de retrogradare a lui Mercur, cu tot felul de coincidențe, sincronicități care nu sunt decât redirecționări pe o cale ce corespunde propriului destin. Vom avea parte de evenimente predestinate, acțiuni, probleme nerezolvate în trecut ce revin acum în atenția noastră pentru a face corecturile necesare. Ne vom confrunta astfel cu blocaje de tot felul (în comunciare, călătorii, acțiuni) menite să ne atenționeze că nu am ales tocmai ceea ce era corect. Mercur retrograd aduce la suprafață acțiuni injuste, minciuni, acțiuni care contravin regurilor morale sau sociale reamintindu-ne că trebuie să facem pace cu anumite persoane, acțiuni din trecut fiind absolut necesar să facem o călătorie în propria ființă, să fim sinceri cu noi aliniindu-ne astfel menirii noastre.
        Cele mai dezavantajate profesii, în perioada de mers retrograd al planetei Mercur, sunt: mass-media, comerț, transport, învățământ, bibliotecari, notari, curieri, oratori, în general activități intelectuale sau orice profesii în care comunicarea, deplasarea și relaționarea sunt esențiale.
         Este important să urmărim și perioada de dinainte dar și după retrogradarea lui Mercur în semnul Taur. Putem vorbi despre trei perioade importante cuprinse între 10 aprilie și  3 mai, perioadă în care Mercur tranzitează de la 4° 50´  în zodia Taur  la 24° 15´ în Berbec  astfel că avem:

         I. Prima perioadă (perioada de Umbră), cuprinsă între 27 martie – 10 aprilie, reprezintă prima trecerea lui Mercur prin semnul Berbec și Taur, de la 24° 15´ în zodia Berbec la 4° 50´, în semnul Taur. Este o perioadă trăită cu intensitate, evenimentele se derulează rapid având în vedere și întâlnirea dintre Mercur și Uranus în zodia Berbec în data de 26 martie. Poate fi vorba despre inițierea unor proiecte, semnarea de contracte, înțelegeri, negocieri, asocieri, toate acestea vor fi rediscutate, reanalizate, reprogramate într-o oarecare măsură, odată cu revenirea lui Mercur retrograd în intervalul 20 aprilie – 3 mai. În prima perioadă (perioada de Umbră) ne conectăm mult mai ușor la nevoile celorlalți având ocazia să observăm noi direcții de urmat, ce schimbări importante vrem să facem în viața personală și relațională. Riscul acestei perioade este că putem lua decizii rapide sau vrem să concretizăm anumite planuri, fără să ne gândim la consecințe.

        II.  A doua perioadă, atunci când Mercur intră în mers retrograd, în perioada 10 aprilie, la 4° 50´, în semnul Taur și va dura până în data de 3 mai, ora 19:33´, planeta Mercur ajungând la  24° 15’, în semnul Berbec. Putem vorbi despre o perioadă de analiză, introspecție, de reanalizare, reorganizare, de corecții și revenire asupra unor proiecte, relații, acțiuni care s-au derulat îndeosebi în intervalul 27 martie – 10 aprilie. Nu se recomandă să începem noi acțiuni, să ne lansăm în noi proiecte, afaceri. Este momentul reluării anumitor discuții și pentru a face unele corecții prin proiecte începute chiar în urmă cu ceva ani, renegociem anumite contracte, parteneriate, putem relua anumite cursuri sau să ne răzgândim în privința unor cursuri, relații de prietenie. Poate fi vorba și despre revenirea unor prieteni, regăsirea unor obiecte ce păreau dispărute pentru totdeauna. Mercur retrograd revine în zodia Berbec în data de 20 aprilie, la ora 20:37’, devenind mult mai agitați, impulsivi, dornici să ne impunem punctul de vedere.
         În această perioadă, mai exact în data de 20 aprilie, ora 8:52’, la 0° 21’ în zodia Taur, are loc conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur retrograd. Este momentul în care Mercur începe să răsară înaintea Soarelui. Este o perioadă de revelare dar și de confuzie, de neputința de a vedea lucrurile cu claritate, avem tendința de a lua decizii pripite, apar tot felul de complicații legate de comunicare, călătorii, studii. Este nevoie de curaj, voință pentru a face față confruntărilor, dezamăgirilor, neplăcerilor venite din partea celorlalți, bârfe, dezaprobări pe față din partea unor persoane de la care aveam așteptări. Este o zi asemănătoare, din punct de vedere energetic, cu momentul de Lună Nouă, deschizându-se astfel un ciclu de 116 zile. Până în data de 21 iunie, atunci când are loc conjuncția superioară dintre Soare și Mercur la 0° 24’ în zodia Rac, avem ocazia să ne ocupăm de noi proiecte, să lansăm idei curajoase, să punem bazele unei noi relații dar cărora ar fi bine să le dăm startul odată cu ieșirea lui Mercur din retrogradare, respectiv din data de 3 mai 2017. Vom depune un efort constant având șansa să culegem roadele muncii depuse abia din data de 21 iunie.
       Acordă o atenție deosebită în preajma datei de 28  aprilie, atunci când Mercur se întâlnește, pentru a doua oară în acest an, cu Uranus în zodia Berbec, de data aceasta Mercur aflându-se în mers retrograd. Este o perioadă importantă căreia trebuie să-i acordăm atenție evitând să achiziționăm aparate electrice și electronice, tot ce este motorizat. De evitat lansarea unei afaceri, a unui proiect important, implicarea în polemici. Apar perturbații în legătură cu călătoriile și transportul putând apărea schimbări bruște în orarul zborurilor, există predispoziția la accidente, răniri, certuri, atacuri armate. Putem avea parte de inspirație, idei creatoare, revelații, simțim dorința bruscă de a schimba direcția în viața personală, relațională sau profesională. Este o perioadă propice pentru reevaluarea unor acțiuni derulate în preajma datei de 26 martie 2017.

      III. A treia perioadă în care Mercur revine la mers direct, în data de 3 mai, ora 19:33´, la  24° 15’ în semnul Berbec. Este momentul să concretizăm proiectele, să facem schimbările pe care le dorim, încep să se clarifice multe lucruri cu care ne-am tot confruntat de la sfârșitul lunii martie. Lucrurile capătă o oarecare direcție, suntem mult mai energici, ca și cum am vrea să recuperăm un timp pierdut, să luăm un nou avânt. Mercur în semnul Berbec este plin de inițiativă, curaj, ambiție, spontaneitate iar revenirea la mers direct se produce chiar în preajma lui Uranus așa că nu vom duce lipsă de originalitate, idei inedite, luăm decizii rapide. Săptămâna 1 – 7 mai va fi deosebit de interesantă întrucât Mercur se întâlnește cu Uranus pentru a treia oară și pentru ultima dată în acest an în zodia Berbec astfel că e posibil să simțim cum se accelerează evenimentele, grăbindu-ne să finalizăm acțiuni începute la sfârșitul lunii martie 2017.
        Luna aprilie reprezintă o perioadă trăită cu intensitate și dinamism dar care ne va aduce în situații inedite, menite să ne ajute să îmbunătățim și să schimbăm, în sensul progresului, propria viață. Totul depinde de fiecare dintre noi, de modul cum vom percepe acest tranzit al lui Mercur în mers retrograd, când de dispus este fiecare să schimbe direcția debarasându-ne de oameni, de lucruri care ne țin blocați într-o situație, care nu permite să evoluăm.

 

 

                                     Influența lui Mercur retrograd asupra fiecărei zodii/ascendent 

          Berbec/ascendentul în Berbec – este o perioadă de revizuire a unor probleme legate de bani, un contract de muncă, de revizuire a valorilor personale și materiale, simți nevoia de a ieși din anumite colaborări care te solicită, din punct de vedere financiar. Trebuie să fii mult mai atent la cheltuielile pe care le faci în următoarea perioadă. În intervalul 20 aprilie – 3 mai se pune mai mult accent pe schimbările pe care trebuie să le faci, vis-a-vis de propria persoană, fiind mult mai atent la felul în care te percepe lumea. Este posibil să apară schimbări neașteptate în viața personală. Poate dezvolți acum o relație de dragoste departe de ochii lumii. Ești predispus la accidentări, loviri datorită stării de agitație, de impulsivitate.


Taur/ascendentul în Taur – intervalul 10 – 20 aprilie este o perioadă în care trebuie să îți pui în ordine viața personală fiind aduse la suprafață acum aspecte importante, de redefinire a propriei personalități, descoperire a unui nou mod de a relaționa cu ceilalți. Este timpul să găsești răspunsuri importante despre ce vrei cu adevărat de la viață, de la oameni, dacă ești mulțumit de propria persoană, ce anume trebuie să schimbi în propria atitudine. Te preocupi mai mult pe felul în care de îmbraci, de propria sănătate, poate chiar vei adopta un nou look. În intervalul 20 aprilie – 3 mai se poate vorbi despre o perioadă de introspecție, de retragere, încerci să rezolvi anumite probleme care vin din trecut. Intri în posesia unor informații legate de persoane apropiate, minciuni dezvăluite, înșelăciuni. Trebuie să acorzi o mai mare atenție propriei sănătăți.


Gemeni/ascendentul în Gemeni – preferi să te retragi din agitația cotidiană, îndeosebi în intervalul 10 – 20 aprilie. Este posibil să te apropii mai mult de latura spirtuală, să mergi în pelerinaje la mânăstiri. Poți afla anumite secrete, legate de o relație de parteneriat sau de prietenie. În intervalul 20 aprilie – 3 mai pot apărea neînțelegeri în relația cu prietenii sau iei decizia bruscă de a ieși dintr-o asociație. Acordă atenție la ce și cum vorbești cu prietenii întrucât există riscul să rupi relații importante de prietenie, îndeosebi spre sfârșitul lunii aprilie.


Rac/ascendentul în Rac – poate fi o perioadă bună de revizuire a unor idealuri, de făcut „curățenie” în grupul de prieteni sau de a te reorganiza, de a revizui anumite aspecte legate de o asociație, organizație din care faci parte, îndeosebi în intervalul 10 – 20 aprilie. Te confrunți cu o oarecare stare de nehotărâre, de confuzie în ceea ce privește cariera, viața socială astfel că, din 20 aprilie și până în 3 mai, vei pune mai mult accent pe imaginea în plan public, pe carieră. Nu este exclus să iei decizia bruscă de schimbare a direcției, îndeosebi în preajma datei de 28 aprilie.  Simți nevoia de mai multă independență în plan profesional.


Leu/ascendentul în Leu – este posibil să te confrunți cu unele probleme legate de carieră, proiecte ce vizează viața profesională, imaginea ta în plan social. În intervalul 10 – 20 aprilie ești predispus la tot felul de nemulțumiri în relația cu superiorii, cu familia, este posibil să faci o schimbare importantă în plan profesional. Din 20 aprilie și până în 3 mai te concentrezi foarte serios pe studiile superioare, pe finalizarea unor cursuri, a unui proiect care ține de studii sau ești nevoit să reiei aspecte importante legate de relația cu persoane aflate în străinătate, poți reveni asupra unui parteneriat cu străinătatea. Trebuie să fii mult mai atent la modul în care conduci mașina, la călătoriile pe care le faci în străinătate putând apărea răsturnări de situație legate de acte, procese, posibile amenzi, îndeosebi spre sfârșitul lunii aprilie.


Fecioară/ascendentul în Fecioară – în intervalul 10 – 20 aprilie pot fi revizuite unele aspecte ce au legătură cu studiile superioare fiind o perioadă de intensă activitate în plan intelectual dar și relațional cu persoane aflate în străinătate. Este posibil să renunți la anumite cursuri sau la o călătorie. Pot apărea provocări legate de un proces, erori, greșeli legislative ce ar putea să-ți provoace pierderi financiare. Din data de 20 aprilie va trebui să dai dovadă de mai multă prudență în orice inițiativă financiară, legată de un plan de afaceri, credite. Simțul afacerilor este destul de diminuat fiind posibil să iei decizii greșite legate de o afacere, un parteneriat, să apară necazuri legate de taxe și impozite, plata unui credit. Nu este o perioadă favorabilă pentru a lua decizii importante legate de un parteneriat de afaceri. Te poți aștepta la acțiuni neplăcute apărute în urma unui divorț, un partaj.


Balanță/ascendentul în Balanță – trebuie să acorzi o atenție specială oricărei inițiative de natură financiară (îndeosebi în intervalul 10 – 20 aprilie), fie că e vorba de un sprijin financiar, un împrumut sau un plan de afaceri. Cert e că orice acțiune lansată în această perioadă și care vizează banii, va fi destul de păguboasă, pe termen lung. Ești predispus la amenzi, sancțiuni, pot apărea răsturnări de situație în ultim moment legate de un credit bancar, taxe și impozite.  Există predispoziția către accidentări, operații chirurgicale, îndeosebi în intervalul 20 aprilie – 3 mai. Pot apărea confuzii în relațiile de parteneriat, neînțelegeri în relația cu partenerul de viață. Este foarte important să fii atent la ce și cum comunici în relația de cuplu întrucât există mari șanse să ajungi la ruperea relației, îndeosebi spre sfârșitul lunii aprilie.


Scorpion/ascendentul în Scorpion – este o perioadă bună de reanalizare a unui parteneriat, de reexaminare a relației cu partenerul de viață, a relației de cuplu. Este posibil să revină în viața ta un fost partener, îndeosebi în intervalul 10 – 20 aprilie. Între 20 aprilie și 3 mai este posibil să apară probleme legate de sănătate sau la locul de muncă fiind nevoie să intervii cât mai urgent pentru a remedia situațiile. Este momentul să te gândești la schimbarea modului de a relaționa în colectivul de lucru.


Săgetător/ascendentul în Săgetător – în intervalul 10 – 20 aprilie pot apărea neînțelegeri în relația cu colegii sau superiorii, este posibil să fii nemulțumit de programul de lucru. Pot să apară modificări în regimul alimentar și dietă fiind mult mai preocupat de propria sănătate. Metodele medicale alternative se dovedesc a fi mult mai eficiente în această perioadă. Din data de 20 aprilie și până pe 3 mai vei simți nevoia să faci schimbări care vizează nevoia de a dezvolta un hobby, de a te implica mai mult într-o relație sentimentală sau te gândești tot mai serios să aduci un copil în viața ta. Pot fi reluate unele discuții importante ce vizează educația, creșterea copilului, dezvoltarea creativității acestuia.


Capricorn/ascendentul în Capricorn – în intervalul 10 – 20 aprilie ești predispus la confuzii, probleme de comunicare în relația cu copii sau cu persoana iubită. Este posibil să revină în viața ta o iubire din trecut, sau poți relua un hobby, o activitate care necesită energie creativă, inspirație. De evitat speculațiile de natură financiară. Din data de 20 aprilie și până în 3 mai este posibil să revină în atenția ta anumite discuții legate de o casă, proprietate, pot surveni neînțelegeri legate  de o afacere imobiliară, probleme legate de familie, necesitatea de a renova locuința. Sunt șanse mult mai mari să se strice un obiect electrocasnic, cu precădere în preajma datei de 28 aprilie.


Vărsător/ascendentul în Vărsător – putem vorbi despre o perioadă oarecum neclară, în ceea ce privește casa, familia. Vrei ceva nou, poți să faci schimbări importante legate de casă, gospodărie, îndeosebi în intervalul 10 – 20 aprilie. Pot reapărea unele discuții în relația cu rudele, vis-à-vis de o moștenire, un teren, o proprietate. În intervalul 20 aprilie – 3 mai avem de-a face cu o perioadă deosebită, în care trebuie să fii mult mai atent la ce și cum spui, la ce documente semnezi, la mesajele pe care le transmiți, la călătorii, negocieri, la achizițiile pe care le faci. Te remarci prin spontaneitate, curiozitate, nevoia de a studia, afla lucruri noi, ba chiar este posibil să-ți vină brusc chelful să te înscrii la niște cursuri, îndeosebi spre sfârșitul lunii aprilie.


Pești/ascendentul în Pești – este o perioadă în care este posibil să revină în atenția ta o dispută, ceartă, o neînțelegere în relația cu un frate/soră sau cu vecinii. Este posibil să primești mesaje distorsionate, să-ți fie răstălmăcite cuvintele, comunicarea să se realizeze cu mare greutate sau să nu reușești să iei legătura cu anumite persoane. Există un risc mai mare în privința călătoriilor, a comerțului sau a studiilor, îndeosebi în intervalul 10 – 20 aprilie. Vei simți nevoia de a ieși din anumite relații de colaborare, dintr-o relație sentimentală sau de cuplu. Dorești să faci curățenie în mintea și sufletul tău ieșind dintr-o relație nocivă. Spre sfârșitul lunii aprilie trebuie să dai dovadă de mai multă prudență, atunci când vine vorba despre bani, cheltuieli pentru că ești predispus la pierderi de natură financiară.

 

 

 

 

 

                                           Atmosfera astrală a lunii aprilie 2017

          „În momentul în care vei avea în inima ta acest lucru extraordinar numit dragoste și vei simți adâncimea, încântarea și extazul ei, vei descoperi că lumea s-a transformat pentru tine.” –  Jiddu Krishnamurti
       Este o lună în care se remarcă starea de dezorientare, nevoia de a rezolva cât mai multe lucruri într-un timp scurt constatând, până la sfârșitul lunii, că „ne-am învârtit în cerc” și că multe probleme care ni s-au arătat, încă la începutul perioadei, vor trebui să fie reluate, corectate, revizuite la sfârșitul acestei luni. Putem vorbi despre o perioadă în care se vor împleti cu măiestrie pasiunea cu emoția și rațiunea reușind să facem un pas înainte și doi pași înapoi, obligați fiind de împrejurări să ne reorganizăm modul de a gândi și de a precepe realitatea, mediul în care trăim. Este important să încetinim oarecum ritmul, înainte de a face greșeli și mai mari.
       Până în data de 19 aprilie Soarele va tranzita zodia Berbec (în exaltare) dându-ne dinamism, dorința de acțiune, curaj în demararea proiectelor necesare evoluției. Urmează o perioadă de expansiune și de ambiție, hotărâre și entuziasm. Este important să fim prudenți în acțiunile pe care le demarăm, pasiunea zodiei de foc Berbec aprinzându-se destul de repede, putând declanșa conflicte, o pasiune puternică, zgomotoasă dar care se stinge repede, lăsând totuși răni adânci. Din data de 19 aprilie, Soarele intră în zodia Taurului fiind o perioadă favorabilă preocupărilor care țin de casă, proprietate, grădinărit, revizuirea unor aspecte ce vizează latura materială fiind mult mai ancorați în concret, dornici de confort.
       Saturn (seniorul Karmei) intră în mers retrograd până în data de 25 august 2017 urmând o perioadă de restructurări, de reexaminare a obligațiilor, angajamentelor de orice fel, fie că este vorba despre relații, angajamente socio-profesionale, parteneriate, legi, religie, studii sau relația cu străinătatea. Careul dintre Venus retrograd și Saturn retrograd (8 aprilie) ne poate pune în fața testului ce vizează iubirea, capacitatea de a dărui și a ne sacrifica pentru omul drag, pentru un țel, o credință. Suntem aduși în fața „instanței divine” cerându-ni-se răscumpărarea pentru faptele pe care le-am făcut în trecut și care vizează o relație, un parteneriat, imaginea în plan public. Eset un aspect astral ce amplifică pierderile prin procese, iubire, partener de viață, asociat, avocat, probleme financiare.
        Mercur tranzitează zodia Taur până în data de 10 aprilie astfel că gândirea este înclinată către găsirea de soluții practice dând dovadă de eficiență în ceea ce privește concretizarea proiectelor ce vizează planul material. Din data de 10 aprilie Mercur își începe retrogradarea și ne obligă să ne reevaluăm planurile care ţin de latura materială și finanțe. Este important să fim atenți la ce acte semnăm, să evităm vânzarea sau cumpărarea de bunuri. Suntem obligați să revenim asupra unor activități descoperind unde și ce greșeli am făcut, dacă mai merită să investim timp, energie și bani către o direcție care, de fapt, ne provoacă tot felul de neplăceri. Din data de 20 aprilie, Mercur revine în mers retrograd, în zodia Berbec astfel că sunt reluate discuții, negocieri care s-au desfășurat la sfârșitul lunii martie. Se amplifică instabilitatea la nivel mental, se fac promisiuni care nu sunt ținute, se revine asupra unor conflicte, se iau inițiative sub impulsul de moment. Devenim mult mai direcți, tranșanți prin ceea ce spunem, prin modul cum acționăm, crește viteza de procesare a informațiilor în acțiuni ce vizează comerțul, negocierile, parteneriatele, ne confruntăm cu tot felul de răsturnări de situație în călătorii. Mercur retrograd, în trigon cu Saturn retrograd (24 aprilie), aduce șansa de a revizui anumite contracte, înțelegeri. Este un aspect astral care implică prudență, o judecată  profundă, răbdare, chibzuință înainte de a  renunța la anumite contracte. La sfârșitul lunii Mercur retrograd se va reîntâlni cu Uranus printr-o conjuncție în zodia Berbec (28 aprilie) predispunând la decizii bruște, ruperea unor relații, înțelegeri, agresivitate verbală, accidente.
       Venus își continuă mersul retrograd în semnul Pești între 3 și 20 aprilie astfel că putem vorbi despre o perioadă deosebit de bulversantă fiind aduse la suprafață anumite aspecte ce vizează planul relațional, sentimental. Sentimentele sunt confuze, greu de explicat. Din dorința de a salva o situație suntem dispuși să facem compromisuri. Lucrurile se vor lămuri până la sfârșitul lunii aprilie, îndeosebi în preajma datei de 21, când se reface careul dintre Saturn retrograd și Venus (de data asta în mers direct) fiind puși în fața unor adevăruri dureroase (Mercur retrograd trigon Saturn retrograd-24 aprilie).  
       În data de 11 aprilie are loc faza de Lună Plină în semnul Balanță, la ora 9:08, pe axa afectivă. Ne este adusă în vedere lecția iubirii fiind necesar să găsim un echilibru între ceea ce primim și ceea ce dăruim. De evitat, pe cât posibil, semnarea documentelor, luarea deciziilor importante, promisiunile, activitățile care presupun mult efort fizic și mental, călătoriile. Este o perioadă tensionată, care ne determină să acționăm fără să cunoaștem toate datele problemei cu care ne confruntăm. Este și o perioadă de revizuire a ceea ce gândim și simțim, de restructurare a unor relații sentimentale.
       Venus (în data de 15 aprilie) revine la mersul direct în zodia Pești astfel că vom reveni la sentimente mai bune, pozitive, suntem mai compasivi, înțelegători față de semenii noștri.
       Luna Nouă se află în zodia Taur, în data de 16 aprilie, la ora 15:16. Ascendentul momentului se află în zodia Fecioară, Luna Nouă în casa a IX-a, a studiilor superioare, a călătoriilor lungi și a relației cu străinătatea. Acest eveniment astrologic poate trezi în noi dorința de a începe sau de a continua anumite studii superioare, de a pleca într-o călătorie ințiatică sau de a porni în căutarea unei căi spirituale sau a unui mentor de urmat, o cale care să ne ofere sentimentul eliberarii si purificarii sufletești. Luna Nouă în semnul Taur amplifică sentimentele legate de senzualitate, dorințele de a poseda, a avea, a deține. Ascendentul în semnul Fecioară accentuează tendințele de analiză și autoanaliză  fapt care ne poate avantaja, cât timp nu ne pierdem în detalii uitând care ne sunt țelurile, nevoile, dorințele.
       În prima parte a lunii se conturează schimbări majore în relațiile apropiate, răsturnări de situații greu de anticipat, răzgândiri și răstălmăciri ale celor mai banale vorbe și gesturi. Sunt aduse în prim plan scandalurile din presă, implicarea în relații de scurtă durată, dorința de aventură, de distracții care pot conduce la situații compromițătoare, schimbări care ne vor afecta în plan relațional, pe termen îndelungat. Până la jumătatea lunii aprilie ne aflăm sub influența directă a careului în T pe semne cardinale: Uranus – Jupiter retrograd – Pluton (Soare opoziție Jupiter retrograd – 7 aprilie, Soare careu Pluton – 9 aprilie, Soare conjuncție Uranus  – 14 aprilie) amplificând problemele relaționale de toate felurile și la toate nivelurile sociale, starea de revoltă, de nemulțumire, sentimentul de neîmplinire, oamenii căutând modele de interacțiune cât mai eficiente, corecte.   
       În a doua parte a lunii astrele vor tinde să ne readucă cu picioarele pe pământ îndemnându-ne la mai multă toleranță, înțelegere, dorința de echilibru și armonie în relația cu natura și mediul în care trăim. Ni se oferă  energia necesară pentru a ne demonstra priceperea, satisfăcându-ne propriile dorințe, necesități. Ne exprimăm în mod direct afecțiunea, se remarcă pasiunile intense și bruște de genul „dragoste la prima vedere”.  
       Pluton (planeta Voinței Divine) intră în retrogradare, din data de 20 aprilie până în data de 28 septembrie. Pluton retrograd anunță o perioadă de reglare, restructurare, reorganizare la nivel individual și colectiv. Sunt reevaluate procese, acțiunile care au avut loc în perioada 29 decembrie – 20 aprilie invitându-ne la transformare, eliminarea relațiilor toxice, un nou mod de a ne raporta la lumea înconjurătoare. Este momentul să trecem prin schimbări menite să ne ajute în progresul către un nivel superior de conștiință.  Pluton aduce schimbări importante pentru toți nativii, indiferent de zodie, îndeosebi pentru cei care au planete importante sau axe importante (Ascendent, Mijlocul Cerului, Descendent, Fundul Cerului) în harta natală cuprinse între 19° și  17°: Capricorn, Rac, Berbec, Balanță.
       Marte intră în zodia  Gemeni în data de de 21 aprilie animând discuțiile, plăcerea și interesul pentru a studia, călători, conversa, de a acumula noi informații, de a împărtăși cu ceilalți ideile, gândurile.
       În această lună, pentru  nativii zodiilor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, se observă o mai mare dorință și nevoie de a rezolva problemele în stil propriu reacționând oarecum impulsivi în fața încercărilor cu care se confruntă. Se recomandă prudență în relațiile de parteneriat, îndeosebi pentru nativii Berbec și Balanță, în prima parte a lunii aprilie. De evitat compromisul! Pentru semnele fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător este bine să nu semneze acte importante sau să facă achiziții – vânzări, îndeosebi în intervalul 10 – 20 aprilie. Nativii zodiilor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești trebuie să dea dovadă de mai mult realism, atunci când este vorba despre câștiguri, investire într-o nouă afacere, în carieră. Pentru nativii din zodia Fecioară, aceștia trebuie să acorde mai multă atenție problemelor care țin de casă, angajamente, de familie, părinți, iubire, copii. Pentru toate zodiile avem avertismentul legat de comunicare, călătorii, schimburi de informații, produse, achiziții, relații, pe tot parcursul lunii aprilie.

       Este o lună în care am face bine să privim cu mai multă îngăduință către aproapele nostru învățând să iertăm, să iubim, să dăruim și să ne apropiem mai mult de Dumnezeu. Este momentul să privim în propriul suflet aducând la suprafață miracolul iubirii.

                

                                          Revoluția Solară a României pentru anul 2017 sau
                                                   „România la răscruce de drumuri”
 
                   „Independenţa nu este un dar pe care ni-l face Europa, ci o recunoaştere a drepturilor străbune ale românilor, în conformitate cu sacrificiile lor.” Nicolae Iorga
     Pentru calcularea astrogramei anuale a României am pornit de la tema natală din data de 5 februarie 1859, ora 14:41 București, atunci când a avut loc Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918). Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Tema Revoluției Solare din acest an este calculată pentru 4 februarie 2017, ora 23:14’, București.
     Într-un an guvernat de Marte, o zi guvernată de Saturn și ora lui Marte, cu planeta Marte puternic amplasată în zodia de domiciliu, Berbec, în decanul guvernat de Marte. Guvernatorul Ascendentului anual plasat în semnul Balanță, guvernat de Venus aflată în decanul stăpânit de Marte din zodia Berbec. Marte din revoluția solară 2017 se află în conjuncție cu Marte din harta natală a României, Mercur aflat și el în aceeași poziție ca cea din harta natală. Privind numai la  aceste câteva aspecte din Revoluția Solară a României ne dăm seama că România are de traversat o perioadă extrem de agitată (pe parcursul acestui an), plină de tensiuni, dinamism, schimbări care se fac în forță, cu agresivitate, porniri (auto)distructive.
     Ascendentul anual al Revoluției solare aflat în zodia Balanță, se suprapune pe casa a IV-a, natală, a României. Zodia Balanță este guvernată de Venus aflată în semnul Berbec. Jupiter este staționar retrograd, în conjuncție cu Ascendentul anual în opoziție cu Uranus aflat pe Descendentul anual. Este un Ascendent al Revoluției Solare care ne îndeamnă la echilibru, temperanță, armonie în relația cu ceilalți, dorința de dreptate, pace. Jupiter reprezintă expansiunea dar și excesele, popularitatea, onorurile, autoritatea, legea, biserica, armata, poliția, sistemul de justiție, anchetele naționale. Uranus reprezintă schimbarea, spiritul de rebeliune, evenimente bruște. Are o influenţă generală asupra revoltelor şi focarelor de tensiuni politice guvernând dorința de separare, anarhia. Uranus mai reprezintă și aripa dreaptă din politică, fascismul, dorința de individualism astfel că ne putem aștepta la răsturnări de situație menite să destabilizeze națiunea, să aducă schimbări de amploare, pe termen îndelungat, starea de derută, de dezinformare. Vom auzi de scandaluri de corupție, decizii politice și legislative care vor nemulțumi poporul român.
     Cu Saturn aflat în casa a III-a comunicarea va fi destul de îngreunată în plan politic, indicând schimbări necesare, încheierea carierei unor politicieni, care au jucat un rol important în trecut, în conducerea acestei țări.
     Mercur se află în conjuncție cu Fundul Cerului (țara, trecutul, sfârșitul) în semnul Capricorn fapt care poate indica o schimbare importantă legată de țară, proprietăți, terenuri, minereuri, rețelele de gaz și de apă. Mass-media va juca un rol important în toată această schimbare având rolul de a scotoci în trecut, reușind să aducă la suprafață informații menite să facă lumină în ceea ce privește patromoniul național dar și în ceea ce privește religia, bisericile, afacerile străine și care au legătură cu teritoriul, munți, păduri (Mercur guvernator de casa a IX-a se află în semnul Capricorn în conjuncție cu Fundul Cerului). 
     Interesant cum Marte și Venus, guvernatorii zodiilor Berbec și Balanță, axa relațională, pe care se dă „marea bătălie” pentru putere,  cele două planete aflându-se  în conjuncție într-o zodie de foc, guvernată de Marte, în decanul guvernat de Marte. Marte și Venus, amplasate în casa a X-a din harta natală a României, subliniază destul de clar lupta pentru putere, încercarea de a se da lovitura la nivel înalt, în guvern și chiar la președintele României, autoritatea țării. Două instituții care se bat pe „același ciolan”. În spatele nesfârşitelor compromisuri şi tendinţe de a împăca „capra şi varza” ale Balanţei există, bine ascunse, un curaj şi o ambiție bazată pe individualitatea specifică Berbecului, dorința de a-și impune punctul de vedere cu orice preț. Din dorința de a se face dreptate, pentru „bunul mers ” al României, se vor sacrifica multe „capete” de lideri aflate în fruntea unor partide istorice.
     Cu Marte, Venus și Uranus aflate în casa a VI-a din Revoluția Solară, se pare că lucrurile nu vor sta prea grozav, la capitolul sănătate, existând o mai mare predispoziție către îmbolnăviri, creșterea numărului de accidente, întorsături de situație în ceea ce privește clasa muncitoare, agricultura, datele publice, arhivele naționale. Pot să apară schimbări neașteptate ce vizează piața muncii, domeniul sănătății, complicații între subalterni și patroni (nimic nou!).
     Mijlocul Cerului anual se plasează în zodia Rac, în casa a I-a din harta natală astfel încât se pare că principala preocupare a clasei politice este aceea de a acorda o mai mare atenție propriei țări și locuitorilor ei, adică românilor, să se ocupe mai mult de starea națiunii, de afacerile interne.  Este momentul ca politicenii să se orienteze către o nouă direcție, să facă o serioasă reevaluare a greșelilor realizate în trecut și să încerce să se așeze la masa trativelor punând pe primul plan interesele poporului. Guvernatorul Mijlocului Cerului din revoluția solară în semnul Rac precum și a Ascendentului din astrograma natală a României, care este Luna aflată în semnul Taur, în conjuncție aplicantă cu Uranus. Ne putem aștepta la reacții bruște venite din partea românilor pentru a-și redobândi stabilitatea economică și financiară, pentru un trai mai bun. Se poate vorbi însă și despre instabilitate, de schimbări în plan politic, în care vocea poporului se va auzi destul de puternic, putând produce schimbări de proporții în clasa politică. Luna aflată în exaltare, în casa a VIII-a în trigon cu Mercur, este un aspect favorabil pentru semnarea de tratate comerciale de importanță națională. Este favorizată modificarea legislației sau a Constituției, reducerea de taxe și impozite, vor avea loc numeroase dezbateri în parlament ce vizează taxele dar și relațiile financiare cu alte țări (FMI…). Cu Luna în casa a VIII-a se remarcă mai mare interes din partea românilor pentru psihologie, ocultism, medicină, chirurgie dar și pentru piața imobiliară, comerț, agricultură, bursă, hrană. Tot în aceast an există predispoziția către producerea de calamități naturale fapt care ar putea pune în pericol viața unui număr mare de locuitori.
     Prezența lui Lilith în casa a II-a anuală (în opoziție cu Uranus din harta natală) ne arată că resursele financiare vor fi obținute prin mijloace mai puțin cinstite. Vom auzi destul de des despre tranzacții ilegale, greutăți de natură financiară, o oarecare incapacitate de a valorifica propriile resurse, valori. Politica țării e posibil să fie puternic influențată de factori oculți și care au conexiuni în domeniul financiar-bancar. Se promit reforme în plan economic, financiar dar care se vor dovedi superficiale.
     Axa Dragonului se mișcă în jurul Cercului Zodiacal făcând o rotație completă și ajungând la poziția inițială într-o perioadă de 18 ani. Nodul Nord se află acum la jumătatea mișcării de revoluție, adică la 9 ani de la poziția inițială din harta natală a României. Are loc acum un moment de balansare karmică, de reflecție asupra acțiunilor din trecut și care vin acum în conflict cu actualele noastre nevoi, tocmai pentru a ne forța să evoluăm. Este ca și cum România se află la o răscruce de drumuri. Amplasarea Destinului în casa a XI-a ne forțează să schimbăm modul de a ne implica în politica și relațiile la nivel internațional,  în luarea deciziilor care ne-ar putea ajuta să evoluăm, în sensul împlinirii propriului ideal. Pot apărea probleme ce vizează parlamentul, proiectele pe termen lung,  televiziunea, idealurile, sistemul de sănătate, munca de cercetare. Se realizează acum un  balans la nivel energetic, o descărcare a tot ce s-a acumulat în urma unor decizii care au fost luate în urmă cu nouă ani și vizează Destinul României. Să ne amintim de intrarea României în UE, care a avut loc în prima zi din anul 2007; referendumul pentru introducerea votului uninominal din 25 noiembrie 2007, în aceeași zi  românii i-au ales pe cei care urmau să ne reprezinte în Parlamentul European. La începutul anului  2008 are loc cel mai mare crah din istoria bursei romanesti. În aprilie 2008 are loc un Summit NATO la București. În 30 noiembrie 2008  liderii PDL și PSD au semnat „Parteneriatul pentru România”. Urmează declinul economic, politic etc. putând să vorbim despre nouă ani de derută, disperare, de haos în plan politic și economic.  
     Ne putem aștepta, în acest an, la răsturnări de situație, menite să ne schimbe atitudinea și modul de a gândi fiind timpul să ne debarasăm de concepții învechite dând astfel un sens nou existenței acestei națiuni. Anul 2017 deschide un nou ciclu, atât pentru Marte (din casa a X-a), cât și pentru Mercur (din casa a VII) din astrograma României astfel că este foarte important să ne mobilizăm acum energia, în sens constructiv, adoptând o mentalitate pozitivă, dedicată păcii și armoniei într-o țară liberă.

 

Legături către articole mai vechi:
 
Luna Plină în semnul Balanță, 11 aprilie 2017
Influența planetei Venus în anul 2017 
Luna Nouă în semnul Berbec, 28 martie 2017
Atmosfera astrală a lunii martie 2017
Conjuncția inferioară dintre Soare și Venus, 25 martie 2017
Echinocțiul de primăvară 2017
Luna Plină în semnul Fecioară, 12 martie 2017
Luna Nouă în zodia Pești și Eclipsa inelară de Soare, 26 februarie 2017
Atmosfera astrală a lunii februarie 2017
Eclipsa de Lună prin penumbră în zodia Leu, 11 februarie 2017 
Luna Nouă în semnul Vărsător, 28 ianuarie 2017
Atmosfera astrală a lunii ianuarie 2017
Luna Plină în semnul Rac, 12 ianuarie 2017
Luna Nouă în semnul Capricorn, 29 decembrie 2016
Atmosfera astrală a lunii decembrie 2016
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2016
Luna Plină în semnul Gemeni, 14 decembrie 2016
Luna Nouă în semnul Săgetător, 29 noiembrie 2016
Atmosfera astrală a lunii noiembrie 2016
Iulia Hașdeu – mesaj de dincolo de moarte
Luna Plină în semnul Taur, 14 noiembrie 2016
Luna Nouă în zodia Scorpion, 30 octombrie 2016
Atmosfera astrală a lunii octombrie 2016
Luna Plină în semnul Berbec, 16 octombrie 2016
Luna Nouă în semnul Balanță, 1 octombrie 2016
Atmosfera astrală a lunii septembrie 2016
 
Pentru alte articole vezi Arhiva, Articole sau click aici!